2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Προσωπικό δεδομένο η IP!!!

Ερευνώντας σχετικά με τις δηλώσεις του Σφακιανάκη στη Βουλή για την άρση του απορρήτου του διαδικτύου και ότι δεν ισχύει αυτή για αδικήματα εκτός κακουργηματικού πεδίου βρήκα κι αυτό το ενδιαφέρον άρθρο, που παρότι είναι παλιό, εξακολουθεί να ισχύει διαχρονικά μέχρι σήμερα.
Ας το έχουμε υπόψη μας! Θα μας χρειαστεί στους bloggers στους δύσκολους καιρούς που έρχονται!!


german Προσωπικό δεδομένο θεωρεί ο Γερμανός επίτροπος Peter Scharr, ο οποίος ηγείται της Ευρωπαικής επιτροπής προσωπικών δεδομένων, την IP διεύθυνση η οποία μάλιστα θα πρέπει να προστατεύεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της χθεσινής Washington Post. Η επιτροπή ετοιμάζει μια έκθεση προκειμένου να ελεγχθούν οι πρακτικές των μεγάλων μηχανών αναζήτησης Microsoft, Google και Yahoo. Απο την πλευρά της η Google αντιτείνει οτι η IP δεν δηλώνει τίποτα παραπάνω απο τοποθεσία, όμως ο Γερμανός επίτροπος απορίπτει το επιχείρημα επειδή, όπως λέει, οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου συνηθίζουν να συνδέονται σταθερά απο μια τοποθεσία, επομένως αυτό καθιστά την IP δηλωτική της ταυτότητας τους. Μένει να δούμε αν η Ευρωπαική Επιτροπή προτίθεται να λάβει περαιτέρω μέτρα προστασίας της ιδιωτικότητας στο Διαδίκτυο βάσει αυτού του νέου πνεύματος δεδομένου οτι είναι περισσότερο απο βέβαιο οτι εταιρίες όπως η Google θα ισχυρισθούν οτι δεν μπορούν να παράσχουν καλής ποιότητας υπηρεσίες ή να ασφαλισουν την ανταλλαγή πληροφοριών στο διαδίκτυο χωρίς αυτά τα δεδομένα. Η Microsoft πάντως δια του εκπροσώπου της υπεραμύνθηκε της απόλυτης ανωνυμίας λέγοντας πως δεν έχει σημασία αν κρατάς δεδομένα για 12, 18 ή 24 μήνες. Υποστήριξε πως αυτή διασφαλίζεται με πολιτικές όπως το passport που χρησιμοποιεί η ίδια. Τώρα, απο προηγούμενο ρεπορτάζ θυμάμαι πως μικρότερες οργανώσεις προγραμματιστών ισχυρίζονται πως δεν χρειάζεται καθόλου η συγκράτηση δεδομένων για να παρέχει υπηρεσίες αναζήτησης οποιαδήποτε Google αλλά δεν γνωρίζω περισσότερα. 

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: