2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ισπανία: Αψηφούν την απαγόρευση των διαδηλώσεων !!


από το directNEWS.gr

Πάνω από 20.000 Ισπανοί παραμένουν συγκεντρωμένοι σε δρόμους και πλατείες, σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη, διαμαρτυρόμενοι κατά της ανεργίας και της λιτότητας, παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων εν όψει των τοπικών εκλογών της Κυριακής. (Φωτο)
Οι διαδηλώσεις, που διοργανώνονται από το νεοπαγές κίνημα «Los Indignados» («Οι Αγανακτισμένοι») με κεντρικό αίτημα πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις στην Ισπανία κλιμακώθηκαν την Παρασκευή.
Νωρίτερα, η εθνική εκλογική επιτροπή είχε απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις για σήμερα Σάββατο και για την ημέρα των εκλογών, αλλά οι διαδηλωτές έκαναν σαφές ότι θα αψηφήσουν την απαγόρευση και θα πραγματοποιήσουν καθιστικές διαμαρτυρίες σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Στέλεχος της κυβέρνησης δήλωσε ότι η αστυνομία δε θα επέμβει εάν οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές.
Πορείες πραγματοποιήθηκαν σε περίπου 150 ισπανικές πόλεις. Περίπου 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε μια πορεία το απόγευμα στο κέντρο της Μαδρίτης, ενώ χιλιάδες συμμετείχαν σε κινητοποίηση στη Βαρκελόνη.
Χιλιάδες διανυκτέρευσαν σε σκηνές στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης.
Οι διαδηλωτές απαιτούν ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος στην Ισπανία, το οποίο χαρακτηρίζουν διεφθαρμένο, ταγμένο στην υπηρεσία των τραπεζών και του κεφαλαίου και φτιαγμένο ώστε να ευνοεί μόνο δύο μεγάλα κόμματα.
Το κίνημα ξεκίνησε να οργανώνεται στο Διαδίκτυο πριν από μερικούς μήνες, ως μια αντίδραση στην οικονομική κρίση στην Ισπανία τα τελευταία δύο χρόνια.
Η κυβέρνηση έχει αποτύχει να περιορίσει την ανεργία στη χώρα, η οποία είναι η υψηλότερη στην ΕΕ, φτάνοντας στο 21,3% στον γενικό πληθυσμό και στο 40% στους νέους.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

δεν είναι μόνο 20 χιλιάδες αυτά τα λένε τα καθεστωτικά ΜΜΕ
όπως πήρα συνέντευξη που θα μπει αργότερα απο Ισπανο bloger το κίνημα είναι σε 50 πόλεις τώρα μόνο στην Μαδρίτη είναι πάνω από 15 χιλιάδες