2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Γιατί δεν αντιδρά η Ελληνική κοινωνία;



Γιατί άραγε  οι Ισπανοί, λαός του Ευρωπαϊκού νότου σαν κι εμάς, καταλαμβάνουν εδώ και μία εβδομάδα τις πλατείες στη Μαδρίτη και σε άλλες πόλεις, διαμαρτυρόμενοι για τα αντιλαϊκά μέτρα της Ισπανικής κυβέρνησης και την ανεργία (όλοι οι άνεργοι είναι στις πλατείες); Γιατί οι Πορτογάλοι κάνουν πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις στην Λισσαβόνα και στο Πόρτο διαμαρτυρόμενοι και αυτοί για το Μνημόνιο της κυβέρνησής τους; Αναφέρομαι μόνο σε αυτούς επειδή είναι χώρες του Ευρωπαϊκού νότου.
Γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει ουσιαστική αντίδραση στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και στο ξεπούλημα της χώρας; Να φταίει μόνο το γεγονός της Μαρφίν που τρομοκράτησε τον κόσμο; Να φταίει ο υποτονικός τρόπος αντίδρασης των κομμάτων της αριστεράς;
Σίγουρα οι θάνατοι στη Μαρφίν στην  πρώτη μεγάλη διαδήλωση κατά των κυβερνητικών μέτρων έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην ψυχολογία του κόσμου, αφού από τότε διστάζει να ξανακατέβει σε διαδηλώσεις. Δεν είναι όμως μόνον αυτό.
Η κυβέρνηση  έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση με τα ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών οποιασδήποτε διαδήλωσης διαμαρτυρίας. Τα ΜΑΤ επιτίθενται σχεδόν χωρίς πρόσχημα γενικευμένα σε κάθε  διαδήλωση  με πρωτοφανή σκληρότητα με αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς αθώων ειρηνικών διαδηλωτών και παρά λίγο να θρηνήσουμε και ένα νεκρό. Είναι φανερό ότι η τακτική αυτή των ΜΑΤ είναι μεθοδευμένη και προσχεδιασμένη από την κυβέρνηση. Στόχος της  η κατατρομοκράτηση του κόσμου ώστε να μην κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις. Και σε ένα βαθμό φαίνεται ότι έχει επιτυχία.

Τα κόμματα της αριστεράς  αντιδρούν υποτονικά και απρογραμμάτιστα χωρίς να έχουνε και αυτά  δώσει την απάντηση «απέναντι στο Μνημόνιο τι»; Δεν έχουν καταρτίσει μια συγκεκριμένη και εμπεριστατωμένη αναλυτική πρόταση  για το τι μπορεί να γίνει στη χώρα εναλλακτικά με το Μνημόνιο της κυβέρνησης Παπανδρέου. Μια εφαρμοστέα και κατανοητή πρόταση με επιχειρήματα την οποία μπορούν να απευθύνουν στον λαό και να τον πείσουν για την δυνατότητα εφαρμογής της. Με αφορισμούς δεν πείθουν πια κανένα. Το ερώτημα είναι κατά πόσο θέλουν τα κόμματα της αριστεράς να κάνουν κάτι τέτοιο. Ή μήπως βολεύονται με την θέση τους στην αντιπολίτευση και την πιθανότητα να βγάλουν περισσότερους βουλευτές στις επόμενες εκλογές όποτε γίνουν, λόγω φθοράς του κυβερνώντος κόμματος; Γιατί η αριστερά π.χ. δεν απευθύνεται σε μια ομάδα έγκριτων οικονομολόγων οι οποίοι να επεξεργαστούν μια κατανοητή και εφαρμόσιμη εναλλακτική του μνημονίου πρόταση (όπως η μαύρη βίβλος του Συνασπισμού για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης);
Η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά αν εξαιρέσει κανείς κάποια αντιπολιτευτική δράση για ξεκάρφωμα είναι υποστηριχτές του Μνημονίου και του κ Παπανδρέου.
Κατά πόσο όμως έχει αλλοτριωθεί και ο λαός και υποτάσσεται στην σιδερένια δήθεν αναγκαιότητα του Μνημονίου και στην πρωθυπουργία του κ Παπανδρέου; Μεγάλο μέρος του  Ελληνικού λαού έχει συμμετάσχει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στην διαφθορά των καθεστώτων των προηγούμενων κυβερνήσεων και ενδεχομένως ένα τμήμα του να επωφελείται και από την σημερινή διακυβέρνηση. Πώς να αντιδράσουν πολίτες οι οποίοι έχουν συμμετάσχει στο φαγοπότι και έχουν κάνει την μπάζα τους την οποία έχουν βάλει στην άκρη για τις δύσκολες μέρες που ήλθαν; Πώς να αντιδράσουν οι πουλημένοι συνδικαλιστές για τους οποίους έχουνε βγει τόσα στη φόρα; Υπάρχει όντως λίπος ακόμα σε πολλούς  Έλληνες πολίτες;
Αλλά και πολλοί από τους υπόλοιπους Έλληνες έχουνε βολευτεί μα κάποιο τρόπο και προτιμούν από τον καναπέ  να βλέπουν και να ενημερώνονται από τα εμετικά δελτία ειδήσεων του MEGA και του ΣΚΑΙ, παρά να κατέβουν σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Κάποτε χιλιάδες διαδηλωτές κατεβαίνανε στους δρόμους για την Κύπρο, σήμερα δεν κατεβαίνουν ούτε για την Ελλάδα. Είναι μακριά το Καστελόριζο για να συγκινηθούν. Ε, και να μας πάρουν οι Τούρκοι το Αιγαίο και μερικά νησιά τι έγινε; Εμείς της ηπειρωτικής Ελλάδας δεν δίνουμε πεντάρα. Ας τα ξεπουλήσει όλα ο κ Παπανδρέου να ησυχάσουμε!
Ακόμα και οι διαδηλωτές του ΚΚΕ αρκούνται στο να κατέβουν σε μία ξενέρωτη διαδήλωση -  βόλτα στο Σύνταγμα από όπου αποχωρούν σαν κλέφτες για να μην τους πει κακούς η κυβέρνηση. Πόσο μαχητικοί είναι τέτοιοι διαδηλωτές;  Πόση αντίσταση μπορούν να προβάλλουν;
Που είναι οι 750.000 άνεργοι στην Ελλάδα; Μόνοι τους αν κατεβαίνανε σε δυναμικές συγκεντρώσεις θα δημιουργούσαν σοβαρό πρόβλημα στην Κυβέρνηση.
Εκτός από τις μειοψηφίες που κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις το μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού έχει παραλύσει.
Κάποιοι μου λένε ότι δεν υπάρχει από κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης αξιόπιστη αντιπρόταση, και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι πουλημένες  και έτσι ο κόσμος είναι απογοητευμένος. Μπορεί αυτό  να ισχύει σε κάποιο βαθμό.
Παρένθεση, για να λύσω οποιαδήποτε παρεξήγηση θέλω να πω πως κατεβαίνω σε όσες διαδηλώσεις μπορώ και συμμετέχω με κάθε δυνατό τρόπο στην αντίσταση κατά του καθεστώτος Παπανδρέου.
Για όλα τα παραπάνω, και όχι μόνο, χιλιάδες  Ισπανοί καταλαμβάνουν αγωνιστικά για μέρες τις πλατείες και εμείς έχουμε καταλάβει μόνιμα τους καναπέδες και τις πολυθρόνες στα σπίτια μας. Και ο Παπανδρέου ρημάζει τη χώρα. Βοήθειά μας!

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

3 σχόλια:

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

πήραμε συνέντευξη από Ισπανο bloger σε λίγο θα μπει
ας δούμε τους Ισπανους να παραδειγματιστούμε
όπως σωστά έθεσες το θέμα εδώ έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμο
όταν ΣΤΗΝ τελευταία διαδήλωση κατόπιν εντολών επί δίκαιων και αδίκων βαράνε στα κεφάλια τα ΜΑΤ
ο κόσμος φοβάται
η προβοκάτσια είναι προφανής

marianaonice είπε...

Όταν στη μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών στην Αθήνα, σκότωσαν τρείς αθώους και ένα έμβρυο, στη Μαρφίν μέσα, και ακόμα να βρεθούν οι γνωστοί άγνωστοι ένοχοι... πώς θα αναθαρρήσει ο κόσμος?

KOSTAS PAP είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα θα είναι η συνέντευξη από τον Ισπανό Μπλόγκερ. Όπως γράφω πιστεύω ότι οι άγριες επιθέσεις των ΜΑΤ στους διαδηλωτές, που νομίζω ότι σχεδόν επιδιώκουν να έχουμε και νεκρό, είναι σχεδιασμένες προσεχτικά από την κυβέρνηση Παπανδρέου, για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Και δεν είδαμε τίποτε ακόμη.
Η υπόθεση της Μαρφίν είναι ακόμα σκοτεινή και αξεδιάλυτη. Ποιος ξέρει τι είδους προβοκάτσια μπορεί να κρύβεται.