2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

«Στην υγειά μας»; Τον… λογαριασμό!



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ ήταν κάτι που μας έλειπε. Τους έλειπε το παραδάκι και βρήκαν τη λύση. Σε περίοδο σπατάλης μετά μίζας. Σε ατμόσφαιρα διαφθοράς και δεν χαμπάριαζαν. Στη θολούρα των οικονομικών της ΕΡΤ και την αναντιστοιχία εσόδων-εξόδων, που τα διαχειρίζονταν χρυσοπληρωμένοι (συν)διαχειριστές, νόμιμα και μη… ηθικά.
ΔΕΝ το πολυσκέφθηκαν. Πλήρωναν (ένα χιλιάρικο τη μέρα τον καθένα) Λυριτζήδες και Οικονόμου, Χούκλες και Τσαπανήδες, γιατί να μη (χρυσο)πληρώσουν και τον κ. Παπαδόπουλο; Χρέωναν στην ΕΡΤ του κόσμου τις δαπάνες-ένα έξοδο παραπάνω δεν θα το’ κλεινε το (κρατικό) μαγαζί, με βαθύ και άπατο πιθάρι των εσόδων που άδειαζε πριν το γεμίσουν. Και τι σοφίστηκαν, εντυπωσιακό και δραχμοβόρο, εκεί στη ΝΕΤ, της ΕΡΤ το παραμάγαζο; Ένα «στην υγειά μας….» κι έχει ο Θεός, έχουν και οι ομογενείς τ’ αυτιά τους ανοιχτά κι η ψυχή τους διψάει Ελλάδα.
ΤΟΥΣ έλειπε ο παρουσιαστής κι έκλεισαν το μάτι στον κύριο, που όλα τού είναι πλάκα και καλαμπούρι και (το φανταζόμαστε), μόνο στο οικονομικό σοβαρεύεται μη τον γελάσουν. Έτοιμο το «στην υγειά μας» (με ξένα λεφτά), δικιά του(!) εταιρία της παραγωγής μέσα στην παραγωγή, ο ίδιος σε ρόλο (τηλε)παρουσιαστή με ξεχωριστή αμοιβή κι εμείς πληρώνουμε τον κ. Σπ. Παπαδόπουλο που έκλεισε τη δουλειά (υπεργολαβία). Το παραδάκι έπεφτε άφθονο στις τσέπες του ανά «επεισόδιο» και τα «ρε παιδιά» (όλο τα ίδια και με τα ίδια) περίμεναν το τραπέζι με τα άφθονα εδέσματα, ποτά, στολίδια και… τις αρμαθιές τα πιάτα. Θα τα’ σπαζαν μερακλωμένοι και το λουλουδικό θα έρρεε σαν καταρράκτης. Κι αν λέμε… ψέματα, ας μας προβάλουν 2-3 ενσταντανέ παλιάς κραιπάλης τους με τα λεφτά των φορολογουμένων. Θα καμαρώσουμε «προσωπικότητες» να σπάζουν πιάτα, να ραίνονται με άνθη, και ο λογαριασμός στην ΕΡΤ (μέσω ΔΕΗ) και χωρίς δεύτερη κουβέντα.
ΥΣΤΕΡΑ έπεσε κρίση και η προκλητική κραιπάλη έγινε λιγοστό κρασάκι, φιογκάτα τραπεζάκια και λυτό ντεκόρ, όσο να ρίξουν τις τιμές, τη… στάχτη στα μάτια και να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Ο τύπος που η συμπεριφορά του παραπέμπει στον πρωταγωνιστή του θεάτρου σκιών επιμένει: «από έλλειψη χρημάτων, κάνω… deliveri τους καλεσμένους στα σπίτια τους». Χωρίς η ΕΡΤ να του τραβάει το γιακά για την… προσβολή. Χωρίς να μας δίνει λογαριασμό για τα κέρδη του ανά «επεισόδιο». Χωρίς ο ίδιος να κοκκινίζει για το ψέμα. Γιατί; Γιατί όλα τα γυρίζει στην… πλάκα. Ωστόσο, εμείς περιμένουμε λογαριασμό απ’ την ΕΡΤ, υπεύθυνα και σοβαρά. Η κρίση δεν σηκώνει πλάκες.

4 σχόλια:

Aνεμος είπε...

Όλοι αυτοί Θανάση πίνουν και τρώνε στην υγειά των κοροΐδων
Δείτε και το τι έφαγε ο 'μαζί τα φάγαμε'... μαζί με την οικογένεια Σηφουνάκη.

Καλωσόρισμα με γαλλική σαμπάνια, ποταμίσεις γαρίδες με χαβιάρι και τερίνα φουα γκρα με κρασία Πορτό.

Συνεχεια με κρέμα Παρμαντιέ με ψητές γαρίδες και βασιλικά χτένια
Αστακός roasted με μανιτάρια ζιρόλ και τομάτα
Καλκάνι μπραιζε με ριζότο Μιλανέζ και μαύρη τρούφα
Τουρνεντό από φιλέτο μόσχου Black Angus με φουα γκρα και πράσινα σπαράγγια
και το
Χρυσό δάκρυ σοκολάτας Manjari με κομπότ βατόμουρο και διάφανα ζελέ lemon grass, έπεσαν βαριά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ενα γεύμα αξίας 5.400 ευρώ τα οποία δεν πλήρωσε φυσικά ο Πάγκαλος με αντάλλαγμα φαίνεται να μην πληρώσει ο Δα.......ης τα 600 εκατομμύρια που χρωστάει στο δημόσιο.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ, Άνεμε.
2 δις δραχμές το χρόνο ήταν τα κέρδη του (ζεύγους) Σηφουνάκη, απ' τις επιχειρήσεις του, πριν από μερικά χρόνια. 'Οσο για τον...μη κοπρίτη Πάγκαλο τι να πει κλανείς;
Θανάσης

marianaonice είπε...

Όλοι αυτοί είναι μάλλον αυτούς που εννοεί ο ΓΑΠ όταν λέει "Λεφτά υπάρχουν"!!
Προφανώς αυτοί τα έχουν και μάλιστα εκ του ασφαλούς!

παπα-Ηλίας είπε...

Όλοι αυτοί είναι αρχι(κοπρίτες+λήσταρχοι+...)!...