2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Στα όρια ... της πολιτικής αλητείας

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Όπως κάθε θίασος έχει ένα δυνατό πρωταγωνιστή έτσι και η ΔουΝουΤο-κυβέρνηση έχει τον δικό της.
Έναν πρωταγωνιστή ο οποίος κάθε φορά που χρειάζεται με περίσσιο ταλέντο αλλά και απύθμενο θράσος με διάφορα μεθοδευμένα και καλά μελετημένα κόλπα στρέφει τα φώτα της επικαιρότητας πάνω του αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τα σοβαρά και τα ουσιώδη.

Πριν λίγες μέρες ο κύριος αυτός ξαναμίλησε και είπε για την συναλλαγή των τελευταίων χρόνων μεταξύ των πολιτών και των πολιτικών χρησιμοποιώντας και χαρακτηρίζοντας με την λέξη κοπρίτης τα παιδιά κάποιων από τους ψηφοφόρους γονείς που οι ίδιοι παρότρυναν και επέτρεπαν να περιδιαβαίνουν τα κομματικά τους γραφεία τάζοντας μία θέση εργασίας στο δημόσιο μια και αυτό τους βόλευε για να πάρουν τα πολλά σταυρουλάκια που θα τους εξασφάλιζαν υπουργιλίκη και γενικά λόγο στο κόμμα και στην κυβέρνηση.

Φυσικά ο κύριος αυτός δεν λέει τίποτα για τις ευθύνες της πολιτείας στο θέμα της υποβάθμισης της παιδείας και την ανυπαρξία του επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων. Των νέων που τις περισσότερες φορές άλλο ήθελαν να σπουδάσουν άλλο σπούδαζαν και αλλού έπιαναν δουλειά (αν φυσικά εύρισκαν) όταν τελείωναν.

Δεν έχει να πει τίποτα για το ότι εδώ και χρόνια η χώρα έχει ξεφύγει από την τροχιά της ανάπτυξης που θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας και ότι οι κυβερνήσεις που και ο ίδιος συμμετείχε το μεγαλύτερο διάστημα πουλούσαν φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες στον Ελληνικό λαό για δήθεν ευημερία και προοπτική της Ελληνικής οικονομίας χαλκεύοντας τους δείκτες με το λάδωμα των οίκων αξιολόγησης.

Μήπως έτσι δεν τα κατάφεραν και μπήκαν στην Ο.Ν.Ε με αποτέλεσμα σε λίγες μέρες να τριπλασιάσουν σχεδόν το κόστος ζωής όλων μας.(θυμηθείτε το 50 δραχμές ο μαϊντανός στις λαϊκές το οποίο έγινε ξαφνικά 50 λεπτά του ευρώ.)

Αποφεύγω εντέχνως να αναφέρω το όνομα του γιατί ξέρω ότι έχει καταφέρει και μόνο ακούγοντας το να μας έρχεται στο μυαλό η θύμηση του Γκαίμπελς ο οποίος πλέον μοιάζει με μικρό μαθητούδι μπροστά του μια και ο εν λόγω κύριος εδώ και καιρό με μεθοδευμένο τρόπο σπέρνει την καχυποψία και την διχόνοια ανάμεσα στις κοινωνικές και εργασιακές ομάδες.

Κύριε Παντοκριτή, αφού αποδεχόσαστε τις ευθύνες σας ότι τα φάγαμε μαζί και ότι συναινούσατε να διορίζετε κοπρίτες γιατί ζητάτε για όλα αυτά να πληρώσουμε και να τιμωρηθούμε μόνο εμείς, με την υποβάθμιση και φτωχοποίηση της ζωής μας, ενώ εσείς “ξεπλένετε” τις ευθύνες σας κατέχοντας για “τιμωρία” μία από τις πρώτες θέσεις στην ιεραρχία της εξουσίας αυτής της χώρας.

Για να δικαιούσθε λοιπόν να λέτε την άποψη σας παραιτηθείτε, ως ένδειξη αναγνώρισης και μεταμέλειας των μεγάλων προσωπικών σας λαθών και ευθυνών.

Αν δεν το κάνετε το ελάχιστο που σας μένει είναι να σιωπήσετε ή όπως λέει ο λαός να μουγκαθείτε και να το βουλώσετε τελείως γιατί εδώ και καιρό με τις δηλώσεις σας έχετε αρχίσει να πλησιάζεται επικίνδυνα τα όρια της πολιτικής αλητείας!...

4 σχόλια:

Aνεμος είπε...

Γιάννη είναι πανέξυπνος και ραδιούργος
Ξέροντας ότι το πολιτικό σύστημα ξόφλησε εκ του ασφαλούς βγάζει όλο τον βόθρο δεκαετιων,αφού έχει εξασφαλισμένη σύνταξη και βουλευτική ασυλία
Δείτε και το τι έφαγε ο 'μαζί τα φάγαμε'... μαζί με την οικογένεια Σηφουνάκη.

Καλωσόρισμα με γαλλική σαμπάνια, ποταμίσεις γαρίδες με χαβιάρι και τερίνα φουα γκρα με κρασία Πορτό.

Συνεχεια με κρέμα Παρμαντιέ με ψητές γαρίδες και βασιλικά χτένια
Αστακός roasted με μανιτάρια ζιρόλ και τομάτα
Καλκάνι μπραιζε με ριζότο Μιλανέζ και μαύρη τρούφα
Τουρνεντό από φιλέτο μόσχου Black Angus με φουα γκρα και πράσινα σπαράγγια
και το
Χρυσό δάκρυ σοκολάτας Manjari με κομπότ βατόμουρο και διάφανα ζελέ lemon grass, έπεσαν βαριά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ενα γεύμα αξίας 5.400 ευρώ τα οποία δεν πλήρωσε φυσικά ο Πάγκαλος με αντάλλαγμα φαίνεται να μην πληρώσει ο Δα...........κης τα 600 εκατομμύρια που χρωστάει στο δημόσιο.

παπα-Ηλίας είπε...

Στην πρωτοπορία των κοπριτών βρίσκονται οι πολιτικοί, όπως ο εν λόγω κύριος.

Γιατί, αν δεν ήταν κοπρίτες, θα νοιάζονταν και θα εργάζονταν για την προκοπή του τόπου και δεν θα έπαιζαν το παιχνίδι των πελατειακών σχέσεων και της διαπλοκής.

Άλλωστε η όλη τους παρουσία επιβεβαιώνει του λόγου το ασφαλές...

marianaonice είπε...

Είναι σκέτη πρόκληση ο άνθρωπος.
Και απορώ δεν καταλαβαίνει ότι μιλώντας έτσι εξεγείρει περισσότερο τον κόσμο?
Τι επιδιώκει τέλος πάντων? Που το πάνε? Γιατί δεν νομίζω ότι τα λέει τυχαία όλα αυτά...

παπα-Ηλίας είπε...

Είναι πολύ σεμνός ο τίτλος της ανάρτησης...

Ιδιαίτερα, όταν αναφέρεται σ' αυτούς, που έχουν ξεπεράσει, προ πολλού, "τα όρια ... της πολιτικής αλητείας"!...