2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Όταν… γουστάρουν
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟΛΜΗΣΕ κάτι «περιβαλλοντολογικό» η κα Μπιρμπίλη και πετάχτηκαν σαν ελατήριο. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (οι άλλοι δεν πρόλαβαν), συμφεροντολόγοι και εξόχως… σοσιαλιστές. «Καθάρισαν» το νομοσχέδιο και την Υπουργό και η ζωή συνεχίζεται. Εμείς δεν μπαίνουμε στην ουσία, απλά μετράμε τις ευαισθησίες των κοινοβουλευτικών μας που (ξ)αγρυπνούν μη τους πιάσουν στον ύπνο, πιάνουν πουλιά στον αέρα, προλαβαίνουν καταστάσεις, είναι αποτελεσματικοί. Όταν, βέβαια, το «θέμα» είναι… ενδιαφέρον (για τη τσέπη, για το επαγγελματικό τους σινάφι κι όταν λήξει η περίοδος των προνομίων τους ως εθνοπατέρων).
ΠΑΜΕ στους «πυρήνες της φωτιάς». Έσκασαν κάποιες βόμβες και η Ελλάδα σε συναγερμό. Με τις υπηρεσίες, τους ανθρώπους και τη σχετική νομοθεσία, οι «πιτσιρικάδες» είναι «μέσα». Κι εδώ αγρυπνώσα, εξόχως αποτελεσματική η Ελλάδα-μπάχαλο και ανοιχτομάτα, γιατί… γουστάρει (αλληθωρίζουσα όταν δεν γουστάρει).
ΜΕ τα κατορθώματα των πολιτικών και τις διώξεις(!;), το πράγμα αλλάζει. Φοβήθηκαν οι Άκηδες, αλλά οι πολιτικοί μας πανικοβλήθηκαν. Μιλάει για «σκευωρία» ο κ. Τσοχατζόπουλος και τον αγνοούν, θεωρώντας τον καμένο χαρτί. Όταν όμως κραδαίνει το «αρχείο» του, το βάζουν στα πόδια, μη βρεθούν στην ακτίνα δράσης της «βόμβας» που θα σκάσει-αν σκάσει κι εμείς τη θεωρούμε ακίνδυνη κροτίδα. Και, βέβαια, μην σηκώσουν τη μύτη της δεξιάς τα παλικάρια επιδεικνύοντας τα λευκά φτερά που τους φόρεσε ο χρόνος, μετά την κολυμβήθρα (του Σιλωάμ). Γιατί; Γιατί και ο Παναγούλης κουβαλούσε το αρχείο της ΕΣΑ, αλλά δεν βγήκαν στο φως του Ήλιου. Τον πρόλαβε το «τροχαίο και τυχαίο».
ΤΟΥΣ βλέπουμε και τους… θαυμάζουμε. Τι σκαρφίζονται, πόσο αριστοτεχνικά συνεργάζονται, πώς μας μπερδεύουν με το «εδώ - εκεί παπάς». Κόμματα και πολιτικοί, αθώοι και αμαρτωλοί, «ιδεολόγοι» ψηφοθήρες και παρατάξεις στην υπηρεσία της συσκότισης. Με τη «συναδελφικότητα» να συνθλίβει το δίκαιο και την αναποτελεσματικότητα στόχο και μέσο, μη δυσαρεστηθούν «συνάδελφοι» (σήμερα εσύ αύριο εγώ και το μέλλον αόρατον). Όλοι μαζί κι ο καθένας χωριστά υπολογίζουν τις ημερομηνίες με τον νόμο περί «μη ευθύνης» υπό μάλης, ρίχνουν απ’ τη… φυσούνα τεχνητή ομίχλη μη διακρίνουμε πρόσωπα κι εμείς κοιτιόμαστε και περιμένουμε.
ΟΤΑΝ θέλουν μπορούν. Ποινές και τιμωρία για «συναδέλφους» δεν τις θέλουν, δεν τις γουστάρουν, το δείχνουν και τους φαίνεται.

3 σχόλια:

παπα-Ηλίας είπε...

Θανάση

Ωραία η "επικαιρότητά" σου.

Αυτό, που δεν θέλουν οι αρχι-(απατεώνες+λήσταρχοι+ κλπ), που ψηφίζει ο λαός, είναι η δικαιοσύνη.

Που την επικαλούνται, όταν κάποιοι αμφισβητούν τη ληστρική νομιμότητά τους, σαν ακριβή αντίγραφα των γραμματέων και των φαρισαίων,...

Που φόρτωναν το λαό με δυσβάστακτα φορτία, που όμως, όπως τους έλεγε ο Χριστός, ούτε με το δακτυλάκι τους δεν τα άγγιζαν οι ίδιοι...

Aνεμος είπε...

Κόμματα και πολιτικοί, αθώοι και αμαρτωλοί, «ιδεολόγοι» ψηφοθήρες και παρατάξεις στην υπηρεσία της συσκότισης. Με τη «συναδελφικότητα» να συνθλίβει το δίκαιο και την αναποτελεσματικότητα στόχο και μέσο, μη δυσαρεστηθούν «συνάδελφοι»

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ είπε...

● αφού κατάπιαν αμάσητη την παραχώρηση κάθε έννοιας κυριαρχίας και ασυλίας της χώρας στους δυνάστες της,

● αφού ξεθεμελίωσαν με τις υπογραφές τους κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα,

● αφού συνυπέγραψαν τον προϋπολογισμό πτώχευσης του Παπακωνσταντίνου,

● αφού συναίνεσαν στη διάλυση του κοινωνικού κράτους,

● αφού είδαν την ανεργία να εκτινάσσεται ανεξέλεγκτα ως αποτέλεσμα της πολιτικής του κόμματός τους,

● αφού παρατηρούν απαθείς όλους τους δείκτες της οικονομίας να καταρρέουν βυθίζοντας τη χώρα στην ύφεση και την κοινωνία στην απόγνωση,

τελικά βρήκαν λόγο να επαναστατήσουν: την κίνηση της Μπιρμπίλη να αυξήσει τα στρέμματα με δικαίωμα χτισίματος στις προστατευόμενες περιοχές Natura από 4 σε 10.

Έτσι λοιπόν οι «επαναστάτες της συμφοράς» βρήκαν να υπερασπιστούν το δικαίωμα στο τσιμέντο. Τίποτε άλλο δεν τους άγγιξε. Δείγμα κι αυτό της νοοτροπίας που μας έφτασε μέχρι εδώ και μας πάει πια στο διάολο κι ακόμη παραπέρα. Όχι άδικα, λοιπόν, η κοπριτολογία, η ψευτομαγκιά και η άνευ περιεχομένου ηθικολογία κυριαρχούν. Την ώρα ακριβώς που η διαφθορά – βλέπε Siemens – ετοιμάζεται ακόμη μια φορά να επιβραβευτεί πανηγυρικά.

Κι όλοι εμείς, δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι, βαδίζουμε υπνωτισμένοι προς τον γκρεμό. Υπό τον ναζιστικό χαιρετισμό των χρυσαυγιτών...