2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

«Πληγή» το μαύρο χρήμα για την Ελλάδα!

Τρίτη, 21 Δεκέμβριος 2010 18:59
lefta-valitsa

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ,ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΤΑΞΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Λ. ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ: «90 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΤΗΣΙΩΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ»
«Προέρχεται από τη φοροδιαφυγή, τη λαθρεμπορία όπλων, αρχαιοτήτων, τσιγάρων, τα ναρκωτικά, το trafficking, ενώ σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το κόστος της διαφθοράς, το οποίο το Brookings Institute υπολογίζει στα 20 δισ. ευρώ περίπου τον χρόνο», λέει ο κ. Λ. Ρακιντζής
«Η μαύρη οικονομία αντιστοιχεί στο 35%-40% του ΑΕΠ», λέει  ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής, γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Περίπου 80-90 δισ. ευρώ μαύρου χρήματος διακινούνται κάθε χρόνο στη χώρα μας. Αδήλωτο χρήμα, δηλαδή, που προέρχεται από αδιαφανείς πηγές, στην πλειονότητά του εγκληματικής προέλευσης. «Δεν είναι δυνατόν να μετρηθεί με ακρίβεια το μαύρο χρήμα, γιατί φυσικά δεν δηλώνεται πουθενά. Προέρχεται από τη φοροδιαφυγή, τη λαθρεμπορία όπλων, αρχαιοτήτων, τσιγάρων, τα ναρκωτικά, το trafficking, ενώ σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το κόστος της διαφθοράς, το οποίο το Brookings Institute υπολογίζει στα 20 δισ. ευρώ περίπου τον χρόνο», λέει ο κ. Ρακιντζής.
Μαύρο χρήμα από το οποίο αν αφήσουμε στην άκρη τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, το υπόλοιπο είναι το «βρόμικο». Όντας προϊόν εγκληματικών ενεργειών, το μεγάλο πρόβλημα όσων το έχουν στα χέρια τους είναι πώς να το νομιμοποιήσουν για να μπορούν να το χρησιμοποιούν. Για να πετύχουν το «ξέπλυμα» έχουν σκαρφιστεί ένα σωρό τρικ εκμεταλλευόμενοι θεσμικά κενά στη διακίνηση νόμιμου χρήματος με σκοπό να αποκρύψουν την πηγή προέλευσης.
Γενικά ακολουθούν τρία στάδια. Πρώτον, της τοποθέτησης: τα χρήματα τοποθετούνται σε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, πιστωτικά ιδρύματα, χρηματιστηριακές εταιρείες και ανταλλακτήρια συναλλάγματος. Δεύτερον, της διαστρωμάτωσης: πραγματοποιούν πολλές συναλλαγές για να κρύψουν την πηγή προέλευσης. Τρίτον, της ενσωμάτωσης: τα παραπάνω χρήματα χρησιμοποιούνται σε νόμιμες οικονομικές δραστηριότητες.
http://www.press-time.comGoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Πληγή το μαύρο χρήμα μα κάνουν πώς δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει!
Ή μάλλον το γνωρίζουν και το ξορκίζουν νομιμοποιώντας το με τους τρόπους που περιγράφει ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, αλλάζοντας του όνομα και μετά το τρώνε, σαν τους καλόγερους που ονομάζουν το κρέας φασόλια και το καταπίνουν!

Μας λένε ότι θα επιβάλουν σκληρούς νόμους στους φοροφυγάδες μα δεν μας λένε πώς θα τους πιάσουν?