2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Αντέχει η Ελλάδα την Αριστερά;

ή... Αντέχει η Αριστερά την Ελλάδα;

Δεν ξέρω ποιο απ' τα δύο ερωτήματα είναι καταλληλότερο για τον προβληματισμό.


Η Αριστερά στην Ελλάδα γεννήθηκε τη 2η δεκαετία του 20ού αιώνα μέσα στα εργατικά κέντρα, απηχώντας τις απόψεις της εργατοκεντρικής ρωσικής επανάστασης.
Παρότι κέρδισε μάχες στα εργατικά ζητήματα (καλύτερες συνθήκες εργασίας), δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το μεγάλο ΣΟΚ της Μικρασιατικής Καταστροφής (πριν ακόμη γίνει... συνωστισμός!), την περίοπτη θέση του ΕΑΜ στην Εθνική Αντίσταση, το κυνηγητό, τους βασανισμούς, τις δολοφονίες Λαμπράκη, Μπελλογιάννη, Παναγούλη, τις εξορίες σε Γυάρο και Μακρόνησο, τις ηρωικές νύχτες του Πολυτεχνείου, τα εγκληματα της αμερικανοκινούμενης Χούντας, τον αντιαμερικανισμό που ακολούθησε...
δεν εκμεταλλέυτηκε ΤΙΠΟΤΑ!
Παρά μόνο κέρδισε το ηθικό πλεονέκτημα, με αποτέλεσμα να αυτοαποκαλούνται οι μισοί Έλληνες και πλέον Αριστεροί... και στις εκλογές να μην μπορεί ποτέ να ξεπεράσει το άθροισμα των 12- 15 μονάδων στην καλύτερη περίπτωση.
Ιδιαίτερα μετά τη Μεταπολίτευση η Αριστερά υιοθέτησε ένα ανθρωπιστικό λόγο, ο οποίος έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα ταπεινότερα ένστικτα του ανθρώπου τα οποία εκφράζει ο Καπιταλισμός (Νόμος της Ζούγκλας).
Σ αυτόν η Αριστερά αντιπαραβάλλει το Νόμο του Δικαίου, αλλά αυτός ο Νόμος είναι δυσάρεστος όταν πρόκειται να εφαρμοστεί.
Έτσι, η κοινωνία έδωσε στηνΑριστερά το ρόλο του "συνδικαλιστή", ούτως ώστε να έχει το ρόλο της διεκδίκησης των καλύτερων συνθηκών εργασίας, της οργάνωσης διαμαρτυριώ, απεργιών κλπ αλλά ... ως εκεί!



Και έτσι είναι όλοι "ευχαριστημένοι"! Η κοινωνία χρησιμοποιεί την Αριστερά κατά το δοκούν και η Αριστερά βολεύει τα παιδιά της στους συνδικαλιστικους φορείς και εκτονώνεται πολιτικά μέσω των αγώνων και των διεκδικήσεων που αφορούν όμως σε επιμέρους βελτιώσεις.
Επίσης, η μεταπολιτευτική Αριστερά υιοθέτησε ένα διεθνιστικό λόγο, ο οποίος καλώς ή κακώς είναι ευθέως αντίθετος με την ελληνική κουλτούρα και ιστορία.
Και ιδαίτερα όταν το όραμα του ανθρωπιστικού Διεθνισμού καπηλεύτηκαν οι Οικονομικοί Αποικιοκράτες της Ευρωπαική Ένωσης, των ΗΠΑ κλπ, η Αριστερά σαστισμένη δεν εγκατέλειψε το διεθνιστικό λόγο της και συνδέθηκε με τον κίνδυνο απώλειας της εθνικής ταυτότητας. Η διεθνοποίηση όπως συντελείται είναι απλώς ομογενοποίηση και η Αριστερά επιμένει να κωφεύει στα εθνικά θέματα και στο μεταναστευτικό που αποτελούν βασικές πληγές της σημερινής ελληνικής κοινωνίας.
Η Αριστερά ξέχασε ότι στις τάξεις της συντάχθηκαν πάρα πολλοί Έλληνες όταν πλάι στα σοσιαλιστικά ιδεώδη της, έβαλε τον όρο "εθνικό" (βλ. ΕΑΜ, Πολυτεχνείο).
Τότε κέρδιζε έστω και εν τη απουσία τους, τους πολλούς Έλληνες.
Γιατί; Γιατί πλάι στην κόκκινη σημαία είχαν και τη γαλανόλευκη!
Γιατί πλάι στο Λοίζο και το Θεοδωράκη, ακουγόταν και ο εθνικός ύμνος και το "πότε θα κάνει ξαστεριά".
Γιατί ο κομμουνιστής Ρίτσος έγραφε "τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις".
Γιατί η Αριστερά είχε έναν ελληνοκεντρισμό πλάι στο Σοσιαλισμό.

Τώρα; Μιλά για αγάλματα του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, για αυτοπροσδιορισμό των Σκοπίων ως "Μακεδονία", συντάσσεται με την κάθε Δραγώνα και την κάθε Ρεπούση, ξεχνά τις σφαγές των Τούρκων επί των Ελλήνων στρατιωτών, των Ποντίων, των Κυπρίων, επιτίθεται στο Χριστιανισμό, γλείφοντας το Μουσουλμανισμό- λες και έχουν διαφορές, ως προς το Σκοταδισμό, οι "Άνθιμοι" και οι "Μουφτήδες"...

Ε ΟΧΙ! Δε θα αφεθεί η Αριστερά να πάει στο γκρεμό λόγω των μικρόψυχων πολιτικών ηγεσιών της!
Ο κόσμος της Αριστεράς ας πάρει επιτέλους την κατάσταση στα χέρια του!
Μπορεί να είμαστε Σοσιαλιστές, αλλά είμαστε και Έλληνες!
Κι όταν οι Ζαχαριάδηδες μας προδίδουν, πάντα θα υπάρχουν οι Άρηδες, οι αρχηγοί των ατάκτων, που θα κρατούν την κόκκινη και τη γαλανόλευκη σημαία στο ίδιο χερι!

http://toixo-toixo.blogspot.com/2011/01/blog-post_22.html

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

7 σχόλια:

παπα-Ηλίας είπε...

Μας χρειάζεται ένας Τσάβε. Που, πέρα απ’ το μπλα-μπλα και τις ομφαλοσκοπήσεις θα περάσει στην ενδεδειγμένη-για τη συγκεκριμένη στιγμή-δράση.

Ένας Τσάβε, που θα πάρει πίσω από τους κλέφτες τα κλεμμένα και θα τους στείλει στη φυλακή.

Που να διαθέτει το απαραίτητο θράσος, για να γιουχάρει το ντόπιο και το ξένο αληταριό, που μας πίνουν το αίμα με τη μάνικα.

Όπως έκανε ο Τσάβε με τον αξιότιμο κ. Μπους.

Έναν Τσάβε, που να ξέρει τι λέει και τι κάνει.

Και που δεν είναι απαραίτητο να είναι αρσενικός.

Μπορεί να είναι και θηλυκός. Όπως, για παράδειγμα η κ. Κανέλλη. Που –μέσα στη Βουλή- φώναζε “πανάθλιο” κάποιον αξιότιμο κ.Πανάρετο.

Κουραστήκαμε πια με τους ομφαλοσκόπους και τις ομφαλοσκοπήσεις…

marianaonice είπε...

Απίστευτο το άρθρο σου αυτό!!
Ο προσδιορισμός της σημερινής "αριστεράς" είναι κάτι παραπάνω από εύστοχος!
Είναι ακριβώς αυτό που βλέπουμε όλοι να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε!
Βλεπουμε μια εκφυλισμένη αριστερά να προδίδει τον ίδιο της τον εαυτό και να απεμπολεί κάθετι το ελληνικό...
Και τότε νομίζουμε ότι οι λύκοι ντύθηκαν πρόβατα, για να μας οδηγήσουν στην ολοσχερή καταστροφή μας! Ας ξεχωρίσουν λοιπόν τα αληθινά πρόβατα κι ας βγουν έξω από την αγέλη με τους λύκους.
Ο κόσμος της Αριστεράς ας πάρει επιτέλους την κατάσταση στα χέρια του!
Μπορεί να είμαστε Σοσιαλιστές, αλλά είμαστε και Έλληνες!

marianaonice είπε...

Ειλικρινά διάβασα πολλές φορές αυτό το άρθρο σου Ματζέστιξ! Και κάθε φορά το βρίσκω ακομη πιο αληθινό και καίριο!!
Είπες όλα όσα ήθελα κι εγώ να πω κάποια στιγμή!
Εύγε!!!

KOSTAS PAP είπε...

Έχει γίνει απίστευτο μπλέξιμο μα τους όρους εθνικός, πατρίδα κλπ. Και ανάμεσα στο ραγιαδισμό και στις ακραίες εθνικιστικές θέσεις υπάρχουν σίγουρα ενδιάμεσες νηφάλιες σκέψεις για την αξία του έθνους και της πατρίδας. Αλλά στις μέρες μας των φανατισμών που σύνθετη σκέψη. Όλα μαύρο - άσπρο!

Μαζεστίξ είπε...

Μας κατασκευάζουν δίπολα συνεχώς.
Εθνικιστής- Διεθνιστής
Φασίστας- Υπερανεκτικός
Μνημόνιο- Πτώχευση
Καραμανλής- Τανκς
Εργτοπατέρες- Εργασιακός Μεσαίωνας
Παναθηναικός- Ολυμπιακός
Βίσση- Βανδή
και πάει λέγοντας...

υγ.:marianaonice, σ ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!
Κοκκίνισα! :-)

Aνεμος είπε...

Και βεβαια η αριστερά έχει υποχρέωση να συσπειρωθεί σε αυτή την δύσκολη περίοδο της Ελλάδας,και να προσφέρει στον λαό
Έχεις δίκιο ότι για όλα φταίνε οι ηγέτες
Ο απλός λαός της αριστεράς έχει προδοθει παρά πολλές φορές
Και το θέμα είναι για όλα τα κόμματα
Ο λαός θέλει πράξεις πλεον και όχι λόγια
Η κίνηση του γκλετσου να ρίξει τις μπάρες ,έγινε δεκτή με επεφημειες γιατι απλά έκανε πράξη αυτό που άλλοι μένουν στα λόγια
Και πώς να μην είναι επιφυλακτικός ο κόσμος και να το θεωρεί ακόμα και υποπτο,όταν αυτοί οι αριστεροί στα λόγια σφαζονται,ενώ η Ελλάδα καίγεται;

Μαζεστίξ είπε...

αφού στο βάθος ξέρουμε ότι και αυτοί μέρος του προβλήματος είναι
(μικρό μέρος μεν, υπαρκτό δε)
ποιον να πιστέψεις και ποιον να ακολουθήσεις;
όμηροι της ανυπαρξίας ηγετών είμαστε