2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Δικαστές υποστηρίζουν τους δικηγόρους αλλά οι δικηγόροι δεν υποστηρίζουν τους συναδέλφους τους;

 Από τον Κοντυλοφόρο

Δεν λέμε καλό είναι να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των κλαδικών οργανώσεων και συμπαράσταση του ενός για τον άλλο.
Όμως δεν κατάλαβαμε τη σόι ανακοίνωση είναι αυτή που πριν λίγες μερες έκανε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
για το επάγγελμα των δικηγόρων. Διαβάσαμε εδώ http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231074701 τι είπαν οι δικαστές για το άνοιγμα του επαγγέλματος των δικηγόρων:

"Το άνοιγμα των επαγγελμάτων του δικηγόρου και του συμβολαιογράφου πρέπει να γίνει με ουσιαστικό διάλογο και «με πολύ προσεκτικό τρόπο», υποστηρίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, λέγοντας πως εσπευσμένες διαδικασίες στην απελευθέρωση μπορεί να «κλονίσουν το αποτέλεσμα» των αλλαγών αλλά και την αποδοχή τους από την κοινωνία.
Δηλαδή μόνο το άνοιγμα του επαγγέλματος των δικηγόρων μπορεί να κλονίσει το αποτέλεσμα των αλλαγών και την αποδοχή τους από την κοινωνία? Το άνοιγμα των άλλων επαγγελμάτων αν δεν γίνει με ουσιαστικό διάλογο και με πολύ προσεκτικό τρόπο ...σκασίλα μας;;

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της την Κυριακή επισημαίνει ότι το άνοιγμα των επαγγελμάτων των δικηγόρων και συμβολαιογράφων με «εσπευσμένες διαδικασίες μπορεί να κλονίσει το αποτέλεσμα, να βλάψει σοβαρά το κύρος των συλλειτουργών μας και συνακόλουθα την ίδια την απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και τους πολίτες στην υποστήριξη της άσκηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους».




Με ποιό τρόπο δηλαδή θα βλάψει το άνοιγμα του επαγγέλματος των δικηγόρων τη δικαιοσύνη και τους πολίτες στην άσκηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους? δεν καταλάβαμε... Ενδιαφέρει τη δικαιοσύνη ποιοι δικηγόροι ή "μεγαλοδικηγόροι" θα την υπηρετούν? και γιατί μόνον αυτοί θα εξασφαλίσουν στους πολίτες την άσκηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους? Και μάλιστα αν το έχουν και μονοπώλιο, σε τι θα ωφεληθεί ο πολίτης?

Η ΕΔΕ εκτιμά ότι το άνοιγμα των επαγγελμάτων που «αναθεωρεί τα πλαίσιο λειτουργίας θεσμικών φορέων, που ισχύουν επί δεκαετίες στην ελληνική έννομη τάξη πρέπει να γίνει με πολύ προσεκτικό τρόπο».
Ποιοί είναι οι θεσμικοί φορείς που ισχύουν επί δεκαετίες στην ελληνική έννομη τάξη και τι ωφελήθηκε η τάξη αυτή από αυτούς τους θεσμικούς φορείς μέχρι σήμερα που όλοι βλέπουν μπροστά στα μάτια τους ότι έχουν κυριολεκτικά χρεωκοπήσει και απαξιωθεί? Γιατί δεν μας εξηγούν οι δικαστές? Τουλάχιστον στην ελληνική έννομη τάξη με τους μεχρι τώρα ισχύοντες φορείς βλέπουμε αγκίστρωση της δικαιοσύνης, τελμάτωση της εκδίκασης των υποθέσεων και αναβολές επί αναβολών, πολλές φορές ειδικά όταν στις δίκες μετέχουν επώνυμοι μεγαλοδικηγόροι που συμπεριφέρονται ως επί το πλείστον σαν η δικαιοσύνη να είναι το τσιφλίκι τους!

Απαιτείται - υπογραμμίζουν οι δικαστές και εισαγγελείς -  «ουσιαστικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, δικηγόρους και συμβολαιογράφους, προκειμένου να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι οι όποιες μεταρρυθμίσεις κινούνται στην κατεύθυνση της προσχώρησης σε συμφωνία με όρους που έχουν προκαθοριστεί, αλλά ταυτόχρονα να αποφευχθεί ο κίνδυνος να προκύψει ένα αποτέλεσμα ξένο σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα».
Ας μας εξηγήσουν γιατί αυτό
(ουσιαστικός διάλογος), απαιτείται  μόνο για τους δικηγόρους και όχι και για το άνοιγμα και των άλλων επαγγελμάτων του κόσμου? Έτσι κι αλλιώς και για τους άλλους επαγγελματίες ό,τι αποτέλεσμα προκύψει ξένο θα είναι με την ελληνική μέχρι σήμερα πραγματικότητα! Και γιατί οι δικαστές δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στον κλάδο των δικηγόρων? Οι άλλοι δεν είναι άξιοι ουσιαστικού διαλόγου? Πάλι δεν καταλάβαμε!

Απαραίτητο θεωρεί η ΕΔΕ «να ληφθούν υπόψη οι συνέπειες, συγκεκριμένες ή ευρύτερες, που προκαλεί η άμεση επιδίωξη του προκαθορισμένου στόχου, χωρίς την προηγούμενη σταδιακή απορρόφηση τους από την κοινωνία και την οικονομία».

Και αυτό πάλι δεν καταλαβαίνουμε γιατί μόνο για τους δικηγόρους?

Συγκεκριμένα δεν καταλάβαμε γιατί οι δικαστές συνηγορούν στο να μην ανοίξει το επάγγελμα του δικηγόρου? Γιατί σ' αυτούς δεν πρέπει να υπάρξει ο επιδιωκόμενος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ανταγωνισμός? και γιατί για άλλη μια φορά οι δικηγόροι να τύχουν διαφορετικής μεταχείρισης από τον υπόλοιπο λαό?
Και κυρίως γιατί κόπτονται γι' αυτό οι δικαστές?Τι λιβανιστήρι είναι αυτό ή μας φαίνεται?

Και το ακόμη πιο περίεργο είναι ότι οι ίδιοι οι δικηγόροι δεν υποστηρίζονται καν μεταξύ τους.
Ενώ όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι της Ελλάδας κατέρχονται σε κινητοποιήσεις για την υποστήριξη του κλάδου τους, ο μητροπολιτικός σύλλογος των Αθηνών, σφυρίζει αδιάφορα αφού αποφάσισε να μη συμμετέχει στην απεργία των λοιπών αδελφών συλλόγων!
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231075170
Εδώ ταιριάζει το δικηγόροι εναντίον δικηγόρων όπως Κράμερ εναντίον Κράμερ!
Πολύ περίεργα πράγματα, και εξήγηση δεν βλέπουμε...



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

3 σχόλια:

παπα-Ηλίας είπε...

Η Ένωση των αξιότιμων Εισαγγελέων και Δικαστών λέει:

"το άνοιγμα των επαγγελμάτων των δικηγόρων και συμβολαιογράφων με «εσπευσμένες διαδικασίες μπορεί να κλονίσει το αποτέλεσμα, να βλάψει σοβαρά το κύρος των συλλειτουργών μας και συνακόλουθα την ίδια την απονομή της Δικαιοσύνης".

Και μπαίνει το ερώτημα:

Ποιας δικαιοσύνης;

Μπορεί να υπάρξει Δικαιοσύνη, χωρίς Κοινωνική Δικαιοσύνη;

marianaonice είπε...

Νομίζω ότι το άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος βολεύει τους Αθηναίους δικηγόρους και μάλιστα τους επώνυμους που θα μπορουν πλέον ευκολότερα να ασκουν δικηγορία και στην επαρχία, πράγμα που φυσικά δεν μπορεί να γίνει με τους δικηγόρους της επαρχίας που πολύ δυσκολότερα θα μπορούν να πετύχουν πελάτη στην Αθήνα.
Γι' αυτό οι δικηγόροι των Αθηνών δεν έχουν λόγο να απεργήσουν αφού το άνοιγμα των τοπικών ορίων τουλάχιστον της δικηγορίας φαινεται να τους ευνοεί.

Aνεμος είπε...

Αλήθεια το κλειστό επάγγελμα των πολιτικών και των συγκεκριμένων τζακιών ποτέ θα ανοίξει;