2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Τα παιδιά όλου του κόσμου είναι η ελπίδα μας! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!

Από το Ζητείται Ελπίδα




Χριστούγεννα και φέτος...
Τίποτε δεν θυμίζει γιορτή, θλίψη παντού και μιζέρια... και φόβος για το αύριο που ξημερώνει...
Ο γέροντας πατέρας μου απογοητευμένος λέει και ξαναλέει:
"Αυτά που εμείς με αγώνα κατακτήσαμε, το 8ωρο, το πενθήμερο, το ελάχιστο μεροκάματο, τα δώρα εορτών και τα επιδόματα, μια ασφάλεια ιατρική, πάνε έγιναν καπνός!!
Γυρίσαμε το ρολόϊ του χρόνου στον εργασιακό μεσαίωνα...  τότε που οι άνθρωποι δούλευαν από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου για ένα κομμάτι ψωμί!
Που θα ζήσουν τα παιδιά σας? Τι θα τους αφήσετε? Και τι θα τους πείτε?"
Δεν έχω απάντηση... σιωπώ...
Χειρότερος προϋπολογισμός από αυτόν που ψηφίστηκε, πιο αντιλαϊκός, δεν έχει υπάρξει ποτέ μέχρι τώρα στην ιστορία της χώρας μας. Και αυτό το ομολογούν όλοι, ακόμη κι αυτοί που τον ψήφισαν!
Το κράτος σε καταστολή, ετοιμαθάνατο, ούτε καν στην εντατική δεν πρόλαβαν να το βάλουν, οι υπηρεσίες του σχεδόν "νεκρές" αποψιλωμένες από έμψυχο και άψυχο υλικό, οι πολίτες παγωμένοι, δεν τολμούν ακόμη να φανταστούν τι θα ακολουθήσει... και μόνο η ελπίδα μας κρατάει ακόμη όρθιους...
Όχι η ελπίδα ότι το 2013 θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης, όπως μας λένε, όχι αυτό κανείς δεν το πιστεύει...
Η ελπίδα για μένα θα έρθει από τα παιδιά μας... σ' αυτά εναποθέτω το μέλλον μας, και θέλω να τους ζητήσω συγνώμη γιατί στάθηκα ανάξια να προστατεύσω την κληρονομία που τους ανήκε!
Είδα στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, τους 15χρονους Άγγλους μαθητές που βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση ουσιαστικά της παιδείας για τα λαϊκά στρώματα, στην Αγγλία, να λένε ότι:
Δεν είναι μη πολιτικοποιημένη γενιά, δεν είναι η γενιά του face book και των τηλεοπτικών οθονών, αλλά είναι η γενιά η πιο πολιτικοποιημένη από ποτέ, η γενιά της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης, η γενιά που απαιτεί μόρφωση, που πιστεύει σε ιδεολογίες, η γενιά που δεν αδιαφορεί, και που δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί ό,τι της σερβίρουν, είναι η γενιά που θέλει να ορθώσει το ανάστημά της και να αντισταθεί στην ισοπέδωση!!
Πόσο ελπιδοφόρο μου ακούστηκε όλο αυτό...
Τα παιδιά όλου του κόσμου είναι η ελπίδα μας!!
Χαρίστε τους τις πιο όμορφες γιορτές με ζεστασιά και αγάπη, κι ας είναι με λιγότερα λαμπιόνια και δώρα τούτες οι γιορτές! Ας φωτίσουμε τις γιορτινές μας μέρες με εσωτερικό φως!
Ας ξαναφέρουμε την αγάπη και την ανθρωπιά στις καρδιές μας και την ελπίδα στις ζωές μας!!  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

Aνεμος είπε...

Ο νέος χρόνος που 'ρχεται, χαρές πολλές να δώσει κι αν ήταν λίγες του παλιού, να σας τις συμπληρώσει. Σας δίνω μόνο δυο ευχές για τον καινούργιο χρόνο, πάμπλουτοι να 'στε στη χαρά και πάμφτωχοι στον πόνο." )