2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ! ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!!


Ακούσαμε ότι επιτέλους, αποφάσισαν λέει να λάβουν σκληρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής!!
Μας λένε για  Δρακόντειες ποινές σε φοροφυγάδες και επίορκους εφοριακούς που φέρνει το νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
Οι βασικές ρυθμίσεις που εξετάζονται είναι οι εξής:
  • Η μη απόδοση ΦΠΑ μετατρέπεται σε διαρκές αδίκημα. Έτσι θα οδηγείται στο Αυτόφωρο όποιος συλληφθεί να μην έχει αποδώσει το φόρο (με τον ορισμό ενός πλαφόν), έστω και στο παρελθόν.
  • Όσοι καταδικάζονται για τον ΦΠΑ δεν θα μπορούν να εξαγοράσουν την ποινή, εάν προηγουμένως δεν έχουν εξοφλήσει την οφειλή.
  • Αυξάνεται στο 50% (από 25%) η προκαταβολή του βεβαιωμένου φόρου που υποχρεούται να καταβάλει ο φορολογούμενος για να μπορέσει να προσφύγει στο Φορολογικό Δικαστήριο.
  • Δημιουργείται ένα είδος Φορολογικού Διαμεσολαβητή για τη γρήγορη επίλυση διαφορών
  • Καθιερώνεται ο θεσμός του οικονομικού εισαγγελέα, ο οποίος θα μπορεί να προωθεί άμεσα υποθέσεις φοροδιαφυγής.
  • Καθιερώνεται νέος μηχανισμός αξιολόγησης των εφοριακών. Σε περίπτωση διαπιστωμένης διαφθοράς θα προβλέπεται ακόμα και η απόλυση.

Υπενθυμίζεται ότι το 2009, έξι στους δέκα Έλληνες δεν πλήρωσαν φόρο δηλώνοντας εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ.
Καλά μιλάμε για πολύ δούλεμα! Τι θέλουν να πουν? Ότι τώρα θα φοβηθούν τα μέτρα όσοι δεν δήλωναν και θα δηλώνουν από εδώ και πέρα??  Πολύ γέλιο!! Λες και έφταιγαν τα "μαλακά" μέχρι τώρα μέτρα τους...  Ας είναι καλά και οι ...περαιώσεις!!

Δεν είδα  να λαμβάνονται μέτρα που θα επιτυγχάνουν τη σύλληψη των φοροφυγάδων και κυρίως την προσαγωγή τους στη δικαιοσύνη! 
Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι όσο πιο μεγάλος φοροφυγάς είσαι τόσο πιο ασύλληπτος από την τσιμπίδα του νόμου γίνεσαι!! Το θέμα δεν είναι αν σε πιάσουν τι ποινή θα φας αλλά να σε πιάσουν! 
Και όλοι ξέρουμε ότι αυτούς που πιάνουν είναι πάντα τίποτε φουκαράδες μικρομεσαίους ή μισθωτούς που και  τα μέχρι τώρα μέτρα και ποινές αρκούσαν για να τους εξοντώσουν μια και καλή!!

Το θέμα είναι αν θα συλληφθεί ας πούμε για φοροδιαφυγή κανένας μεγαλογιατρός, μεγαλοδικηγόρος, μεγαλοβουλευτής (με ασυλία, μη το ξεχνάμε) και αν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, πιστεύει κανείς ότι σ' αυτόν θα εφαρμοστούν τα μέτρα?
Μα αν ήταν να εφαρμόζονταν για μένα αρκούσαν και τα ήδη προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα!!!

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΥΣ στην καλύτερη περίπτωση και στη χειρότερη ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΟΣΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΜΙΚΡΟΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ!


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Ακριβώς από αυτό πάσχουμε.
Από εφαρμογή των νόμων σε όλους, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι!
Αλλά που τέτοιο πράγμα στο Ελλαδιστάν!