2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


«Τοπ μόντελ»
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ απ’ τα «βαθιά» και πάμε, για λίγο, στα ρηχά, στα καθημερινά. Το θέμα μας συνιστά χρόνιο πρόβλημα, που το καθιστά τρέχον η γρηγοράδα της τηλεόρασης. Οι άνθρωποί της με ιδέες προσαρμοσμένες στους καιρούς και τα ήθη μας. Κι αν η τηλεόραση θα μπορούσε να είναι σχολείο, την κατάντησαν «αντισχολείο».
ΚΑΙ μάνες υπάρχουν και πατεράδες. Ανάμεσά τους, κάποιες που ονειρεύονται «καριέρα» για την κόρη. Σύντομη και ανώδυνη. Πατεράδες που σχεδιάζουν μέλλον για το βλαστάρι τους. Σίγουρο(;) και χωρίς κόπο. Με προσόν την ομορφάδα της κόρης, κληρονομημένη απ’ τους γονιούς των… ομορφόσογων. Κι αν η μάνα δεν τα κατάφερε, θα πετύχει η κόρη. Ίσως γι αυτό την «προωθεί». Για να… ρεφάρει. Την καλύπτει, θεωρώντας τους κινδύνους «ευκαιρία», παίζει με τη φωτιά και καμώνεται πως δεν την είδε.

ΔΕΝ έμεινε «μυαλό» για άλλα στα κοριτσόπουλα. Τους έστησαν το σκηνικό να περπατούν ημίγυμνα πάνω σε τακουνάρες. Αμάθητα μπρος στο φακό και με τη φαντασία τους να οργιάζει. Καθώς τα «άβγαλτα» κοιτούν στα μάτια την αδίστακτη και τον πιο αδίστακτο του ΑΝΤ1 (τα ονόματα δεν μας ενδιαφέρουν) που πήραν απάνω τους τη «δουλειά», η ηθική στενάζει. Τα φωτογραφίζουν σε πόζες πρωτόγνωρες κι ο φωτογράφος παροτρύνει… εστιάζοντας: «δείξε το ρούχο σου» (και εννοεί το… βρακί του κοριτσιού). Το «θύμα» υπακούει, ανταποκρίνεται και αποκαλύπτει. Κι ύστερα; Τα παραλαμβάνει ο «μαιτρ» με τους γκριζαρισμένους κροτάφους που «δεν ορρωδεί προ ουδενός». Φτάνει να’ χει μπροστά του κοριτσόπουλα με φαντασία και… βιασύνη.
ΚΑΠΟΙΟΣ πρέπει να τους «μιλήσει». Να (ξε)σκίσει νόμιμα το σκηνικό που σαγηνεύει ανώριμα και ανήλικα στην πασαρέλα. Να στοπάρει τη διαδικασία που εξάπτει φαντασίες, να (υπεν)θυμίσει στους γονιούς πως υπάρχουν κι άλλες αξίες και δρόμοι για καριέρα. Και, βέβαια, υπάρχει και σχολείο, που είναι σαν να μην υπάρχει. Με γενικούς και νεφελώδεις νόμους στα χαρτιά και με την πειθαρχία άγνωστη λέξη. Ξοδεύτηκαν λεφτά, στήθηκαν πίνακες. Ωστόσο, το… πυθαγόρειο θεώρημα δεν μπαίνει εύκολα σε κρανία όπου δεσπόζει το όνειρο του «τοπ μόντελ», με την προοπτική μιας «χρυσής» καριέρας. Και, βέβαια, δεν μεταμορφώνεται εύκολα σε μαθήτρια ένα κοριτσόπουλο σχεδόν ολόγυμνο για τις ανάγκες της φωτογράφισης.
ΚΑΙ τι απόμεινε; Ποια δύναμη θα συμμαζέψει το κανάλι και τους/τις ευφάνταστους «λειτουργούς» του; Η Δικαιοσύνη! Χωρίς να καταλυθεί η δημοκρατία, με την επέμβαση ενός εισαγγελέα. Είναι άποψή μας και… συγγνώμη απ’ τους «αντιφρονούντες».

2 σχόλια:

Aνεμος είπε...

Μιλάμε γενικά για μια κρίση αξιών ,που βεβαία προπαγανδίζουν πρώτα τα άμμε
Περιόρισαν τα οράματα της νέας ΓΕΝΙΑς στο να γίνουν τηλεπερσονες..
Αλλά η νεολαία πάντα αντιστέκεται, στην αποχαύνωση ,το απέδειξαν με τον Αλέξη το 2008

παπα-Ηλίας είπε...

Η τηλεοπτική διαφθορά δεν στοχεύει τόσο στο υπογάστριο, όσο στη γαστέρα, στην καρδιά και τον εγκέφαλο.

Η ιδεολογική υπονόμευση, η συναισθηματική ανασφάλεια, το επικρεμάμενο φάσμα της πείνας και συλλήβδην η αντιλαϊκή προπαγάνδα, συνιστούν μια ολοκληρωτική πολιορκία σε βάρος των νέων.

Η οποία, όπως παρατηρεί ο Άνεμος, αντιστέκεται. Αλλά-φευ-εμείς οι μεγάλοι δεν κάμαμε και δεν κάνουμε το χρέος μας απέναντί τους.

Και η μοναδική αποτελεσματική αντίσταση, είναι το κλείσιμο των τηλεοπτικών διαφθορείων.

Το οποίο κλείσιμο δεν μπορεί κάποιος να το περιμένει από κάποιους-διαπλεκόμενους με τη διαφθορά- νομοθέτες.

Παρά μόνο απ' τους ίδιους τους γονείς. Οι οποίοι πρέπει να αποτοξινωθούν οι ίδιοι και να απεξαρτήσουν και τα παιδιά τους απ' το θανατηφόρ ναρκωτικό κάποιων ΜΜΕ.....