2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Τουλάχιστον 80% των νεαρών χρηστών του Διαδικτύου στην ΕΕ-27 επιλέγουν να χρησιμοποιούν το Internet ως μέσο επικοινωνίας με τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης (social media)

Του Φίλιππου Ζάχαρη (phil.zaharis@gmail.com)

Το διαδίκτυο αποτελεί πλέον το βασικότερο εργαλείο επικοινωνίας των νέων στην ΕΕ. Κοινωνικές πλατφόρμες δικτύωσης όπως το facebook, το twitter ή το friendfeed, ή ακόμη το Skybe, το google talk ή το windows live messenger, χρησιμεύουν ως βασικά μέσα επικοινωνίας των νέων - και όχι μόνο - στην ΕΕ. Τα ποσοστά των χρηστών του διαδικτύου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία τέσσερα - πέντε χρόνια, αποδεικνύοντας ότι το διαδίκτυο όχι απλά έχει μέλλον, αλλά αποτελεί παράλληλα και το βασικότερο μέσο επικοινωνίας. Η ελεύθερη έκφραση απόψεων στα blogs, η ανταλλαγή βίντεο και φωτό στο facebook αλλά και η γρήγορη επικοινωνία με το chat, ενισχύουν σημαντικά τους χρήστες, στην προσπάθειά τους να έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Βέβαια, στο διαδίκτυο ελλοχεύουν και πολλοί άλλοι κίνδυνοι λόγω της εμπλοκής, σε πολλές των περιπτώσεων, διεφθαρμένων ή και διαστροφικών χρηστών. Φαίνεται καθαρά αυτό στην παιδική πορνογραφία ή την περιστασιακή εξαπάτηση στις on-line αγορές. Όμως, σε γενικές γραμμές πλέον, η επικοινωνία και σε μεγάλο ποσοστό οι συναλλαγές, γίνονται μέσω διαδικτύου.
Τη μεγάλη εξέλιξη του Internet, κατέγραψε πρόσφατη έρευνα της Eurostat για το 2010. Η έρευνα κάλυψε τα νοικοκυριά που είχαν ένα τουλάχιστον άτομο ηλικίας 16-74 ετών και γενικότερα άτομα ηλικίας 16-74. Η περίοδος αναφοράς της εν λόγω έρευνας ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2010. Τα νοικοκυριά ρωτήθηκαν σχετικά με την πρόσβαση στο Internet από οποιοδήποτε μέλος τους στο σπίτι.



Ρωτήθηκαν, επίσης, για τη συχνότητα χρήσης του διαδικτύου και γενικότερα της δραστηριότητας στο διαδίκτυο, για την επικοινωνία με τις Αρχές ή τα ψώνια στο Internet από το σπίτι ή για διάφορους άλλους λόγους επικοινωνίας. Η έρευνα, συμπεριλάμβανε, επίσης, ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τα στοιχεία λοιπόν, το ποσοστό των νοικοκυριών με ευρυζωνική σύνδεση διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2006. Στην ΕΕ - 27, στο πρώτο τρίμηνο του 2010, το 70% των νοικοκυριών είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε σύγκριση με ποσοστό 49% που καταγράφηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2006. Το ποσοστό των νοικοκυριών με ευρυζωνική σύνδεση διπλασιάστηκε και ανήλθε το 2010 σε 61%, σε σύγκριση με το 30% του 2006. Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος των αποτελεσμάτων της έρευνας της χρήσης των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ) στα νοικοκυριά και τους ιδιώτες στην ΕΕ - 27, τη Νορβηγία, την Κροατία και την Τουρκία. Εκτός από τη χρήση του Internet και των ευρυζωνικών συνδέσεων, στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν και ορισμένοι άλλοι δείκτες όπως τα ψώνια στο Internet (e-shopping), η επικοινωνία με τις αρχές (e-government), η ασφάλεια στο διαδίκτυο και προηγμένες υπηρεσίες επικοινωνιών ή συναφείς υπηρεσίες. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έρευνα της Eurostat, η πρόσβαση στο διαδίκτυο παρουσιάζει αύξηση κατά περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες σε νοικοκυριά με παιδιά. Οι διαφορές στη διαδικτυακή χρήση μεταξύ 2006 και 2010 είναι πολύ μεγάλες. Το ποσοστό των νοικοκυριών με πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλα τα κράτη μέλη, παρουσιάζει διαφορετική αύξηση μεταξύ των κρατών.
Η έρευνα της Eurostat κατέγραψε, επίσης, ότι ένας στους πέντε ηλικιωμένους χρήστες του διαδικτύου έκανε τηλεφωνικές κλήσεις μέσω διαδικτύου. Ποσοστό 90% όλων των χρηστών του διαδικτύου επικοινωνούσε μέσω e-mail, χωρίς κάποια σημαντική διαφορά μεταξύ των ηλικιακών ομάδων. Ωστόσο, υπήρξαν μεγάλες διαφορές ηλικίας στη χρήση του διαδικτύου αναφορικά με τα chat rooms, τα blogs ή τα on-line δίκτυα. Έτσι, στην ΕΕ - 27 το 2010 χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο για το σκοπό αυτό, τα 4/5 των χρηστών του διαδικτύου, ηλικίας 16-24 περισσότερο από τα 2/5 των χρηστών ηλικίας 25-54 ετών και λιγότερο από το 1/5 των ατόμων ηλικίας 55-74 χρονών.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

Aνεμος είπε...

ΣΕ αυτό συμβάλουν οι γρήγορες πλέον ταχύτητες,και το μικρό κόστος
Καθώς και η δωρεάν πηγή πληροφοριών που γίνεται σε άμεσο χρόνο