2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ




 Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΙΛ 
ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΑΙL ΜΑΣ
bloggersenomenoi@gmail.com
ΣΗΜΕΡΑ
 ΣΤΙΣ ΕΝΕΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ
ΚΑΤΩ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
http://freeblogers.radiostream321.com
http://freeblogers.listen2mymusic.com
  http://freeblogers.radiostream321.com
http://freeblogers.listen2myshow.com
   http://freeblogers.radio12345.com
http://freeblogers.radiostream123.com
  http://freeblogers.youstream.fm
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ SKYPE
anastaisos.panoy



Άρση απορρήτου είναι η διαδικασία με την οποία νόμιμα αποκαλύπτονται τα προσωπικά μας στοιχεία στους αρμόδιους φορείς.
Δηλαδή: Με την εισαγωγή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και περί απαραβιάστου της ιδιωτικής μας ζωής, τα στοιχεία που αποκαλύπτουν από μόνα τους ή σε συνδυασμό την ταυτότητά μας είναι απόρρητα για όλους, δηλαδή και για το κράτος το ίδιο και τα όργανά του (π.χ. την αστυνομία).
Ο κανόνας αυτός κάμπτεται για ιδαιτέρως σοβαρά αδικήματα (Ν.225/1994), στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται η εξύβριση, η δυσφήμηση και πολλά άλλα.
Συμπέρασμα: Ο ανώνυμος blogger που καθυβρίζει κάποιο πρόσωπο, δεν μπορεί να αποκαλυφθεί με νόμιμο τρόπο, διότι τα στοιχεία του είναι απόρρητα.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι έτσι προστατεύεται το απαραβίαστο της ιδιωτικής μας ζωής, και των προσωπικών μας στοιχείων. Διότι σε αντίθετη περίπτωση όλη μας η ζωή θα ήταν διάφανη σε οποιονδήποτε (πού τηλεφωνούμε, σε ποιον στέλνουμε mail, με ποιον επικοινωνούμε, πού σερφάρουμε). Σας θυμίζει τίποτε; Ασφαλώς και σας θυμίζει, σας θυμίζει την συμπεριφορά ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος.
Αν θέλουμε λοιπόν να είμαστε πολιτισμένοι (και να τρώμε την πρόοδο με τα φλούδια της και τα κουκούτσια της, όπως έλεγε ο Οδυσσέας Ελύτης), καλά θα κάνουμε να προστατεύουμε την ελευθερία λόγου μας και το δικαίωμά μας να είμαστε ανώνυμοι στο ίντερνετ.
Όσο για τις προσβολές, όσοι είναι χρήστες, ξέρουν καλά να ρυθμίζουν με ίδια μέσα (δημοσιεύσεις, blog, σχόλια) αυτά τα προβλήματα, χωρίς τη βοήθεια της αστυνομίας.
http://www.elenaspiropoulou.gr/node/50
ΝΟΜΙΚΟΣ


GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

4 σχόλια:

Αρετή Κούγια είπε...

Δημοσιεύω το σχόλιο μου κι εδώ γιατί αρχικά είχε γραφτεί για να απαντήσει στο πολύ ενδιαφέρον σχόλιο της κυρίας Σπυροπούλου.

Επομένως τα μπλόγκς διαθέτουν σε σχέση με την ανωνυμία τους, νομικές διατάξεις που τους καλύπτουν.
Αν αύριο γίνει δια νόμου πιό εύκολη η άρση της ανωνυμίας, δεν θα φταίει μόνο το κράτος, αλλά και οι μπλόγκερς που έκαναν κατάχρηση του δικαιώματος αυτού δυσφημώντας και προσφέροντας χείρα βοηθείας στον εαυτό τους μέσα απο την ανωνυμία,σε υποθέσεις που κρινόντουσαν έξω απο τα μπλόγκ σε επώνυμο επίπεδο και με άλλες (πχ νομικές)διαδικασίες.
Κάποιοι μπλόγκερς που αγνοούν λοιπόν οποιαδήποτε δεοντολογία και αυτοπεριορισμό,οχυρωμένοι πίσω απο νόμους που το κράτος επιθυμεί να αλλάξει σε βάρος της ανωνυμίας,παίζουν το παιχνίδι του κράτους.
Κάτι παρόμοιο με την τρομοκρατία που δίνει αφορμές στο κράτος να γίνει πιό κατασταλτικό.

Aνεμος είπε...

Αρετή εμείς μιλάμε με την υπάρχουσα νομοθεσία
Αυτά θα πούμε στο ράδιο το βράδυ σε αυτά που μας αναλογούν περί φίμωσης
Τίποτα παραπάνω
Ασχέτως παίζει και ωραία τραγούδια αν θέλεις άκουσε

Αρετή Κούγια είπε...

Θα συντονιστώ,να μου βάλετε παραγγελιά τον "Γυάλινο κόσμο" του Στέλιου.

Ανώνυμος είπε...

Όσο για τις προσβολές, όσοι είναι χρήστες, ξέρουν καλά να ρυθμίζουν με ίδια μέσα (δημοσιεύσεις, blog, σχόλια) αυτά τα προβλήματα, χωρίς τη βοήθεια της αστυνομίας.