2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Στου Πολέμου τους Καιρούς..



Όσοι γνωρίζουν λένε ότι: «Ο λαός εκείνος που την Ιστορία του ξεχνά, είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει». Και πολλές φορές με πιο δύσκολο τρόπο.. Το ίδιο γίνεται βέβαια και για την προσωπική μας ιστορία, εκείνη του κάθε ατόμου, μια και είναι με πολλούς τρόπους συνυφασμένη με εκείνη της κοινωνίας στην οποία ζει. Και έτσι κάθε λαός μα και κάθε άνθρωπος έχει τις δυνατότητες να διδαχθεί από την ιστορική εμπειρία για να αντιμετωπίσει καταστάσεις που συμβαίνουν στην διάρκεια του χρόνου που καλείτε την μελλοντική ιστορία να συγγράψει..

Όμως αυτό που συμβαίνει στον καιρό μας, είναι μια συντονισμένη προσπάθεια να χαθεί αυτή η δυνατότητα, να ξεχαστούν της Σοφίας οι πηγές, μια και όσο τις ενθυμούμαστε, μπορεί να αντιδράσουμε με τρόπους που τους «αφεντάδες» μας δεν συμφέρει.

Για αυτό και χρειάζεται, ειδικά τώρα, να Εν-Θυμούμεθα.. Όλα όσα εκείνα εδώ μας έχουν φέρει, κι όλους εκείνους, που μας έδωσαν την δυνατότητα να τα Θυμόμαστε, μα και να μιλάμε γι αυτά (όσο ακόμα μας επιτρέπετε). Γιατί μπορεί να έρθει η στιγμή, που θα ζητηθεί και από εμάς να αποφασίσουμε. Το τι θα πράξουμε, καθώς γράφουμε την Ιστορία. Τη δική μας και του τόπου μας..

Πάμε λοιπόν στον περασμένο αιώνα.. Συγκεκριμένα στις.. 22 Ιουλίου 1943. Από τότε μέχρι σήμερα, στις 11 Αυγούστου 2010, πέρασαν 67 χρόνια και εικοσιμία μέρες.. Κι όμως κάποιες καταστάσεις παρόμοιες μοιάζουν..

Ας δούμε όσα στο τώρα μοιάζουν..:


Ιούλιος του ’43. Η χώρα στενάζει κάτω από την τριπλή (!) κατοχή. Γερμανοί, Ιταλοί και Βούλγαροι.. Ο λαός είναι εξαθλιωμένος, η οικονομία βρίσκεται διαλυμένη στην υπηρεσία των κατακτητών για να εξυπηρετήσει τα κατοχικά δάνεια (!), κοινωνικό κράτος δεν υπάρχει, η παιδεία και η υγεία λειτουργούν υποτυπωδώς κι αυτό χάρη στο φιλότιμο και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες κάποιων λειτουργών τους..

Όλη τη χώρα έχει σκεπάσει η καταχνιά. Οι Γερμανοί απαιτούν όλο και περισσότερα για τις ανάγκες τους (!).. Η «τρόικα» των κατακτητών, απομυζεί τη χώρα από κάθε τι που παράγει και σαν αντάλλαγμα δίνει αόριστες υποσχέσεις μελλοντική «επανόρθωσης» (υπογεγραμμένες είναι η αλήθεια από την Κεντρική τράπεζα του Γ’ Ράιχ, τις οποίες και ξεπλήρωσαν σε όλες σχεδόν τις κατεκτημένες χώρες. Εκτός από τη δική μας βέβαια, αλλά είναι που έχουμε «άξιους» πολιτικούς τόσα χρόνια..).

Όμως τον Ιούλιο του ’43, οι Γερμανοί απαιτούν ακόμα περισσότερα. Θέλουν να δώσουν ένα κομμάτι της χώρας στους συμμάχους τους, τους Βούλγαρους. Όλη τη Μακεδονία(!).

Κι εδώ είναι που αρχίζουν εκείνα που είναι διαφορετικά από το σήμερα..
Για τη Συνέχεια πατήστε Εδώ.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

12 σχόλια:

Nefelovatis είπε...

Πικρή ιστορία ειδικά αν συγκρίνει κανείς το τότε, τα όνειρα των παιδιών εκείνων, που για ένα καλύτερο δικό τους μα και δικό μας μέλλον, πολεμούσαν, με το τώρα..

Το τώρα των Ονείρων των χαμένων, που παλεύουν μες απ’ της παραίτησης τα δεσμά, που τους πιότερους κατέχει, να ξεφύγουν για να βρουν τα μονοπάτια τα δικά τους, πραγματικότητες να φτιάξουν..

Και εδώ ίσως ταιριάζει αυτό που είχα διαβάσει κάποτε, ότι :

«Οι άνθρωποι θα έπρεπε να μην κρίνονται μόνο από τις πράξεις τους, μα και από τα όνειρά τους…». Μια και ότι κι αν κάνει κανείς, αν δεν έχει όνειρα, μάταιο μπορεί και να είναι.. Όσο και το να μην είναι έτοιμος να πολεμήσει, με όποιον τρόπο μπορεί, τα όνειρά του στην πραγματικότητα να φέρει..

Καλό Ξημέρωμα και

Καλή Λευτεριά να έχουμε!



Υ.Γ. Βάζω σύνδεσμο για το blog μου μια και το κείμενο (όπως και τα περισσότερα γραπτά μου..) είναι αρκετά μεγάλο. Δεν γνωρίζω τον τρόπο για να το βάλω να φαίνεται σαν συνέχεια εδώ, όπως έχω δει ότι κάποιοι άλλοι συντάκτες κάνουν.

Μήπως χει σχέση με την επιλογή που λέει «προσθήκη συμπερίληψης», ή με κάτι άλλο;

Θα παρακαλούσα όποιον γνωρίζει να με βοηθήσει..

Aνεμος είπε...

Οι άνθρωποι θα έπρεπε να μην κρίνονται μόνο από τις πράξεις τους, μα και από τα όνειρά τους…».

Πολύ καλό
Μην ανησυχείς η παραπομπή στη σελίδα σου είναι μια χαρά

BUTTERFLY είπε...

Για αλλη μια φορα εξαιρετικος πυρινος λογος!
Μα βλεπεις τοτε οι ανθρωποι ηταν πιο αγνοι, δεν ειχαν ακομα απαλλωτριωθει απο το συγχρονο τροπο ζωης που θελει το ατομο να ζει οχι μεσα απο τα ονειρα και τα συναισθηματα αλλα μεσα απο τα υλικα αγαθα και την ψευδαισθηση κυρους που αυτα επιφερουν.

marianaonice είπε...

Έφεραν την κατοχή και την υποδούλωση στη χώρα μας όχι πια με τον πόλεμο αλλά με τα λεφτά τους!
Από χρόνια μας ξεπουλούσαν οι "δικοί" μας και μας αγόραζαν οι "ξένοι" εντολοδόχοι τους!
Ετοίμασαν την περίοδο αυτή της καταχνιάς και της εξαθλίωσης επί σειρά ετών, μεθοδευμένα, ύπουλα και με σιγουριά ότι κάποια στιγμή θα μηδενιστεί η μετοχή της Ελλάδας, οικονομικά και εθνικά στα διεθνή χρηματιστήρια τους.
Είναι καιρός να ξυπνήσουμε από το λήθαργο και να διώξουμε την καταχνιά!

marianaonice είπε...

@Nefelovatis
Για να κάνεις το κείμενό σου με συντόμευση εδώ και να διαβάζεται με συνέχεια, έχει πάνω στο παράθυρο της επεξεργασίας της ανάρτησής σου, ένα εικονίδιο, που γράφει "εισαγωγή μεταπήδησης" εμένα το έχει τελευταίο πριν τις ενδείξεις για στοίχιση του κειμένου και μοιάζει με ένα κουτί πριονισμένο στη μέση.
Πας τον κέρσορα (ποντίκι) σου, εκεί που θέλεις να κόψεις το κείμενο σου και πατάς αυτό το εικονίδιο που αμέσως χωρίζει όλο το κείμενο σε δύο μέρη με μία γραμμή στη μέση. Όταν το δημοσιεύσεις φαίνεται κομμένο εκεί που έχεις επιλέξει και γράφει από μόνο του από κάτω "Διαβάστε περισσότερα". Όταν πατήσεις εκεί βγαίνει ολόκληρη η ανάρτησή σου.
Ελπίζω να σε φώτισα.

aldebaran είπε...

Πολύ καλή ανάρτηση.
Δυστυχώς θα παραδώσουμε στα παιδιά μας μια φτωχότερη Ελλάδα.

marianaonice είπε...

@aldebaran
Φοβάμαι ότι ίσως δεν θα έχουμε καν Ελλάδα να τους παραδώσουμε...

aldebaran είπε...

Ε όλο και κάτι ψιλά θα μείνουν Μαριάνα μου.

Τελικά νομίζω πως η δυστυχία μας σήμερα έγκειται στο πως είμαστε τόσο λίγοι και τόσο μικροί , αλλά συνθλιβόμαστε από ένα τεράστιο παρελθόν.

Nefelovatis είπε...

Καλησπέρα Άνεμος. Είναι κάτι που συζητούσα με ένα φίλο, που δυστυχώς δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Αν και με τον τρόπο του, δίπλα μας είναι, ακόμα και τώρα, μέσα απ’ τα γραπτά που μας άφησε...

Το Γιώργο (Drapetis ήταν το ψευδώνυμο του όταν έγραφε στη σελίδα μου, Helonaracer στο www.mybike.gr, όπου βρίσκονται κάποια άλλα, και Kin στο www.stixoi.info. Αξίζει τον κόπο αν έχει κανείς χρόνο να τα διαβάσει, καθώς πολλά είναι λες και τα έγραφε βλέποντας το σήμερα..).

Αυτό που λέγαμε είναι το εξής: Τα όνειρα είναι «δωρεάν». Αν λοιπόν κάποιοι ούτε αυτό το «δωρεάν» δεν τολμάνε να κοιτάξουν, και φοβούνται ακόμα και να ονειρευτούν κάτι Μεγάλο, έναν Κόσμο, μια Ζωή καλύτερη, ε τότε όποιες πράξεις και να κάμουν, θα είναι μικρές..

Σαν κι εκείνα που «φαντάζονται», μια και δε θα μπορούν την Υπερ-βαση να ονειρευτούν, πόσο μάλλον να την Πράξουν.. Κι ας το ονομάζουν «λογική», «προσγειωμένη τακτική» ή όπως άλλως νομίζουν. Όπως και να το λένε, φόβος είναι, παραίτηση και συμβιβασμός…

Και χαίρομαι που γνωρίζω εδώ, ανθρώπους που Όνειρα είναι διατεθειμένοι να Ποιήσουν και να Παλέψουν γι’ αυτά ώστε πραγματικότητες να γίνουν..

Να είσαι καλά φίλε μου,

Καλό Ξημέρωμα να έχουμε (και δε μιλώ μόνο για την αυριανή μέρα, μα και για το Ξημέρωμα που θα φωτίσει τις καρδιές μας..).

Nefelovatis είπε...

Καλησπέρα BUTTERFLY. Οι άνθρωποι είχαν τότε πρόσβαση σε κάτι που σ’ εμάς τείνει να εκλείψει.


Παιδεία είχαν..


Και όχι μόνο από τα σχολεία, που όσες κι αν είχαν ελλείψεις, είχαν Δι-δασκάλους, με όλη της λέξης τη σημασία, μα και από την οικογένεια και την κοινωνία στην οποία ζούσαν.

Και υπήρχε ακόμα η έγνοια για τον Συν-Άνθρωπο.. Ο σεβασμός στον εαυτό και στον πλησίον..

Όλα αυτά που οι «πολιτικοί μας άρχοντες» προσπαθούν κι έχουν καταφέρει σ’ ένα βαθμό να εξαλείψουν. Διαβρώνοντας την παιδεία μας.

Μα όσα σχέδια και να κάνουν υπάρχει ένας παράγοντας αστάθμητος, τον οποίο φοβούνται..

Και στο όνομα Άνθρωπος ακούει..

Μια και όσο υπάρχουν εκείνοι που την Αλήθεια ανα-ζητούν και τα όνειρά τους ακολουθούν, υπάρχει κι Ελπίδα. Και είναι ακόμα αρκετοί για να αλλάξουν του κάθε «επικυρίαρχου» τους σχεδιασμούς..

Καλό Ξημέρωμα να έχουμε!

Nefelovatis είπε...

Μεθοδευμένο και σχεδιασμένο σε βάθος χρόνου είναι αυτό που ζούμε Μαριάννα.

Πολλές «δεξαμενές σκέψεις» έχουν ασχοληθεί μ’ αυτό, πολλές συνεδριάσεις της Μπίλντεμπεργκ και άλλων πολλών, με την «παγκόσμια τάξη» έχουν ασχοληθεί..

Αλλά όπως έγραψα και παραπάνω, υπάρχει κι αυτό που φοβούνται, ο αστάθμητος παράγοντας.

Ο Άνθρωπος, που κοιτά ψηλά, που Ονειρεύεται, που βλέπει ένα άλλο μονοπάτι, πολλά μονοπάτια για την ακρίβεια.

Που ξέρει ότι η πραγματικότητα είναι «εύπλαστη» και πως αυτό που ζούμε είναι απλά μια πιθανότητα μέσα σ’ όλες τις άλλες.

Και ότι Μπορεί να αλλάξει.. Αρκεί να πράξει διαφορετικά.. Σαν το «φαινόμενο της πεταλούδας» ένα πράγμα…

Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για τις συμβουλές σου στα τεχνικά ζητήματα.

Να είσαι καλά,

Καλό Ξημέρωμα να έχουμε!

Nefelovatis είπε...

Καλησπέρα aldebaran. Το μέλλον είναι μια σειρά από πιθανότητες, όπως λένε πλέον και όσοι ασχολούνται με την κβαντική φυσική. Όσο υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι, Έλληνες, που Ονειρεύονται ένα άλλο μέλλον, και που παλεύουν γι’ αυτό με όποιο τρόπο μπορούν, όλα είναι ανοιχτά. Όσο Πιστεύουμε στο Φως, όσο το αναζητάμε, υπάρχει κι Ελπίδα.

Στο χέρι μας είναι φίλε μου, από τις πράξεις μας εξαρτάται, μια και «μικρές πράξεις τον κόσμο ν’ αλλάξουν μπορούν». Ας θυμόμαστε την Πεταλούδα, που τα αραχνοΰφαντα φτερά της σαν κινήσει στην Κίνα, τυφώνα στην Αμερική μπορεί να προκαλέσει..

Αυτοί το ξέρουν, γι’ αυτό μας φοβούνται..

Καλό Ξημέρωμα..