2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Στη Βουλή η αμοιβή του Πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού

GoPetition

Από το Κεντρί
Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή για το θέμα του διπλασιασμού της αμοιβής του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Κυριτσάκη και τη διαδικασία με την οποία μεθοδεύτηκε, που πρώτο το kentri.gr έφερε στη δημοσιότητα.
Όπως  στις 7/7 αποκάλυψε το kentri.gr, το πρώτο που έκανε  όταν ανέλαβε καθήκοντα προέδρου ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Δημήτρης Κυριτσάκης, ήταν να ζητήσει με έγγραφά του προς τον τότε συντοπίτη του Υπουργό Ανάπτυξης  Κώστα Χατζηδάκη τον προσδιορισμό των αποδοχών του στο διπλάσιο του προκατόχου του. Ετοίμασε μάλιστα ο ίδιος και το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης το οποίο φέρει φαρδιά πλατιά τις υπογραφές των τότε συναρμόδιων υπουργών Παπαθανασίου και Χατζηδάκη και δημοσιεύθηκε  δύο ημέρες πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  (αριθμός ΦΕΚ 440). Έτσι οι αμοιβή του προέδρου καθορίστηκε στις 9.039,40 ευρώ και για κάθε έναν από τους 4 εισηγητές σε 6.338 ευρώ. Επιπλέον για κάθε μία από τις 150 συνεδριάσεις ετησίως, εισπράττει 350 ευρώ ο πρόεδρος και από 300 ευρώ ανά συνεδρίαση οι 4 εισηγητές και τα 4 μέλη της Επιτροπής.
Με την ερώτηση τους πέντε βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, ζητούν να μάθουν το σύνολο των ετήσιων αποδοχών του προέδρου της Επιτροπής, καθώς και τις απολαβές των υπολοίπων μελών και εισηγητών, αλλά και να σχολιαστεί το γεγονός ότι ο κ. Κυριτσάκης τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση περίπου ένα μήνα πριν τις εκλογές, από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: Βασίλης Κεγκέρογλου, Μιχάλης Τιμοσίδης, Δημήτρης Βαρβαρίγος και Σάββας Εμινίδης.
 
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: