2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Έρχονται ΝΕΟΙ φόροι και ΝΕΑ μέτρα


Έρχονται ΝΕΟΙ φόροι και ΝΕΑ μέτρα
ΑΠΟ ΣΕΛΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 

Με την διπλωματική απάντηση «Δεν θα λάβουμε νέα μέτρα εφόσον υλοποιήσουμε όσα προβλέπει το Μνημόνιο» τα κυβερνητικά στελέχη κρύβουν επιμελώς τα νέα πακέτα μέτρων για τα οποία έχουν ήδη υπογράψει και αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις έναντι των δανειστών της χώρας.

Ποιες είναι λοιπόν οι υποχρεώσεις της χώρας; 
Έως το τέλος του Σεπτεμβρίου και εφόσον όλα πάνε καλά (αυτό θα το αποφασίζουν φυσικά άλλοι και όχι εμείς βάση 3μηνου ελέγχου) θα πρέπει να έχει καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του 2011 στον οποίο θα περιλαμβάνετε όριο αντικατάστασης των συνταξιοδοτούμενων του δημοσίου μόνο κατά το 20% καθώς επίσης και νέες περικοπές καταναλωτικών δαπανών του κράτους κατά τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το τρέχον έτος.





Επίσης θα πρέπει να περιλαμβάνετε πάγωμα των συντάξεων (αλήθεια για ποιες συντάξεις μιλούν; Σε λίγο δεν θα παίρνει κανένας σύνταξη) καθώς και νέα περικοπή του ΠΔΕ κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ φτάνοντας στα 8,2 δις ευρώ.Ακόμη θα έχουμε μεταφορά αρκετών αγαθών (τουλάχιστον 30% είναι οι απαιτήσεις) που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καθεστώς εξαίρεσης ή χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στον υψηλό συντελεστή του 23% και μάλιστα ανάμεσα σε αυτά τα προϊόντα που είναι υποψήφια για να πάρουν και πάλι την ανηφόρα είναι και τρόφιμα.Όπως ήταν αναμενόμενο βέβαια δεν θα μείνουν απ’ έξω τα αυτοκίνητα… (αλήθεια εκείνα τα πράσινα τέλη σε τις ωφέλησαν τελικά;) όπου θα αυξηθεί η φορολογία τους κυρίως σε αυτά τα οποία κατέχουν εταιρείες με την μορφή της χρονομίσθωσης ενώ αύξηση φόρου θα υπάρξει και στα είδη πολυτελείας.Έως το τέλος του 2010 η Ελλάδα υποχρεούται επίσης να ολοκληρώσει:
Εκπόνηση σχεδίου για την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων και επιχειρήσεων με στόχο την είσπραξη τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ για την περίοδο 2011-2013.
Θέσπιση των αλλαγών στο νέο μισθολόγιο του δημοσίου, ολοκλήρωση της δημιουργίας της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και δημοσίευση μελέτης του υπουργείου Οικονομικών για τη δομή και το ύψος των αμοιβών και τη δυναμική της απασχόλησης.
Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων. Θα ανακοινωθεί ο νόμος για την άρση των περιορισμών σε κλειστά επαγγέλματα (νομικού, φαρμακευτικού επαγγέλματος, του συμβολαιογράφου, του αρχιτέκτονα, του μηχανικού και του ορκωτού λογιστή).Με τις υγείες μας λοιπόν για όσους παραμείνουν ακόμη σε αυτή τη χώρα ....αξίζει όμως να σχολιαστεί το γεγονός ότι αν μέτρα σαν και αυτά που έχουν ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση τα λάμβανε κάποια άλλη θα είχε γίνει ο κακός χαμός και όλοι θα βρισκόμασταν στους δρόμους. Τι είναι τελικά αυτό που μας κρατάει σεμνούς και ταπεινούς; μήπως το γεγονός οτι άλλα μας έλεγε ο κ. Παπανδρέου προ των εκλογών και άλλα κάνει τώρα έχοντας δημιουργήσει με την βοήθεια και των ΜΜΕ ένα κλίμα ή έτσι ή καταστρεφόμαστε;
 

GoPetitionΚανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

Aνεμος είπε...

συμφωνώ και απορώ και εγώ επίσης??
ότι αν μέτρα σαν και αυτά που έχουν ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση τα λάμβανε κάποια άλλη θα είχε γίνει ο κακός χαμός και όλοι θα βρισκόμασταν στους δρόμους. Τι είναι τελικά αυτό που μας κρατάει σεμνούς και ταπεινούς; μήπως το γεγονός οτι άλλα μας έλεγε ο κ. Παπανδρέου προ των εκλογών και άλλα κάνει τώρα έχοντας δημιουργήσει με την βοήθεια και των ΜΜΕ ένα κλίμα ή έτσι ή καταστρεφόμαστε;