2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

yannidakis live τρίτης - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: ΣΤ. ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤ.2.vi. Τεχνολογικά ή μη μέσα (μέρος ΙΙΙ)

GoPetition yannidakis live τρίτης - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: ΣΤ. ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤ.2.vi. Τεχνολογικά ή μη μέσα (μέρος ΙΙΙ)


Ένας ακόμη διαχωρισμός, σχετικά με την ηλικία. Πώς επικοινωνούν οι διάφορες ηλικίες ιδανικότερα σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας. Έτσι, το 62% των ατόμων που η ηλικία τους είναι από 18-24 απήντησαν ότι δεν επιτυγχάνουν ιδανική επικοινωνία με τα τεχνολογικά μέσα. Θεωρούν ότι η γλώσσα του σώματος βοηθάει στην περισσότερη κατανόηση και αποσαφήνιση ενός μηνύματος και χρησιμοποιούν την τεχνολογία όταν χρειάζεται περισσότερη εξειδίκευση ενός θέματος. Ο μηδενισμός των αποστάσεων είναι ο σημαντικότερος λόγος που χρησιμοποιούν την τεχνολογία ούτως ώστε να επικοινωνήσουν. Σε ποσοστό 67% τα άτομα που είναι από 25-40 ετών δε χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να φτάσουν στην επίτευξη ιδανικής επικοινωνίας και αυτό επειδή δεν αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα του άλλου, τις αντιδράσεις τους, καθώς και υπάρχει απουσία της γλώσσας του σώματος, κτλ. Έτσι, τη θεωρούν ένα χρήσιμο εργαλείο όταν με τα άτομα που θέλουν να επικοινωνήσουν βρίσκονται μακριά ή όταν το θέμα προς συζήτηση δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Στην ηλικία από 41-59 σε ποσοστό 79% απάντησαν ότι δε θεωρούν ότι μέσω της τεχνολογίας μπορεί να επιτευχθεί καλύτερη επικοινωνία, στηριζόμενοι στο παρελθόν όπου η τεχνολογία δεν υπήρχε στο βαθμό που υπάρχει σήμερα και παρόλο αυτά οι άνθρωποι επικοινωνούσαν περισσότερο και ιδανικότερα. Αντιθέτως, ο κατά πρόσωπο διάλογος ενισχύει την πιθανότητα να επιτευχθεί ιδανική επικοινωνία επειδή, υπάρχει αμεσότητα, σαφήνεια, βοηθάει η γλώσσα του σώματος και γενικότερα οι άνθρωποι μπορούν και έρχονται σε οπτική επαφή όπου είναι ευκολότερο να μιλήσουν και τελικά να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον. Τέλος, όσοι απάντησαν στη συγκεκριμένη ερώτηση και είναι άνω των 60 ετών, αποκλείουν εντελώς την πιθανότητα να επιτευχθεί ιδανική επικοινωνία μέσω της τεχνολογίας. Έτσι, δε χρησιμοποιούν την τεχνολογία επειδή από τη μια δεν είναι γνώστες αυτής, οπότε εκ των πραγμάτων δε μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν και επειδή μόνο όταν υπάρχει οπτική επαφή μπορούν να επικοινωνήσουν με κάποιον ιδανικά. Από τα παραπάνω καταλήγουμε στο ότι όσο υψηλότερη είναι η ηλικιακή κλίμακα τόσο λιγότερο χρησιμοποιείται η τεχνολογία για την επίτευξη ιδανικής επικοινωνίας. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, γιατί βλέπουμε την τάση που υπάρχει από την πλευρά των νέων να επικοινωνούν μέσω της τεχνολογίας.

Όσον αφορά τον τρόπο που συμμετείχαν στην έρευνα το 62% των ατόμων που απήντησαν με ερωτηματολόγιο δε θεωρούν ότι η ιδανική επικοινωνία επιτυγχάνεται μέσω της τεχνολογίας, το 74% που συμμετείχαν στην έρευνα μέσω ερωτηματολογίου δε χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να επικοινωνήσουν. Από την άλλη όσοι απάντησαν μέσω chat, θεωρούν ότι η ιδανική επικοινωνία επιτυγχάνεται μέσω της τεχνολογίας με ποσοστό 73%, ενώ όσοι απάντησαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δε θεωρούν ότι μπορεί να επιτύχουν ιδανική επικοινωνία με ποσοστό 65%. Από τα παραπάνω κατανοούμε ότι όσοι απάντησαν μέσω chat χρησιμοποιούν την τεχνολογία κατά κόρον για να επικοινωνήσουν ενώ όσοι απάντησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απλά χρησιμοποιούν την τεχνολογία ως ένα μέσο για να επικοινωνήσουν γρηγορότερα. Τέλος, όσοι απάντησαν μέσω τηλεφώνου, σε ποσοστό 77% δε χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να επικοινωνήσουν ιδανικά απλά το χρησιμοποιούν ως ένα εργαλείο για να επικοινωνήσουν γρήγορα και εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: