2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Πάει κι αυτή η πρωτομαγιά! Και τώρα??

GoPetition

Τι κάνουμε τώρα??
Κατ' αρχάς έμαθε κανείς τι απέγινε με τις συγκεντρώσεις?? Είχαν συμμετοχή?? 'Ηταν μεγαλειώδεις ή υποτονικές και παγωμένες??
Από τα ΜΜΕ βλέπω πολύ φτωχή ειδησεογραφία.

Τα ΝΕΑ μιλούν για  Επεισόδια στο Σύνταγμα, στο περιθώριο των διαδηλώσεων για την εργατική Πρωτομαγιά  
και κάπου στα ψιλά γράφουν για σκιά στη μεγάλη συγκέντρωση. Καμία όμως φωτογραφία ούτε σημείωση για να δούμε κι εμείς το μέγεθος της συγκέντρωσης και την προσέγγιση του αριθμού των συγκεντρωθέντων!!
 Το ΒΗΜΑ μιλά για Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια πορείας εργαζομένων για την εργατική Πρωτομαγιά.

ΤΑ ΝΕΑ… ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ:




ΦΟΡΟΙ
ΦΠΑ: Αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 23% (από 21%), 11% (από 10%), 5,5%  από (5%). 
Ακίνητα: Κατάργηση αφορολογήτου κατά την φορολόγηση των ακινήτων και ο υπολογισμός του φόρου να γίνεται με τις εμπορικές και όχι με τις αντικειμενικές τιμές.
ΦΜΑΠ:  Αύξηση των συντελεστών του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Τέλη κυκλοφορίας: Αυξήσεις έως 15% στα τέλη.
Έμμεσοι φόροι: Αυξήσεις ΕΦΚ σε καύσιμα, ποσά και τσιγάρα.
Ηλεκτρικό ρεύμα: Αύξηση έως 20% του ΕΦΚ στη ΔΕΗ   

ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Μισθοί: Μαχαίρι στον 13ο – 14ο μισθό σε δημόσιο τομέα. (ΣΤΟ 15ο  ΚΑΙ 16ο  ???) Στον ιδιωτικό ενσωματώνονται ως επίδομα στις βασικές αποδοχές των εργαζομένων ο 13ος και ο 14ος μισθός.   
Συντάξεις: Περικοπές της 13ης και 14ης σύνταξης στον δημόσιο τομέα.     
Εισοδηματική: «Πάγωμα» των μισθολογικών αυξήσεων έως το 2013.    
Εργασιακό – Ασφαλιστικό: Απελευθέρωση εργασιακών σχέσεων και αύξηση  του ορίου των απολύσεων

ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
Εξοπλιστικά προγράμματα: Περικοπές 1,2 δις. ευρώ στις αμυντικές δαπάνες.
Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων: Υποβολή αιτήματος στην Ε.Ε. για προείσπραξη πόρων
Ασφαλιστικά Ταμεία – προμήθειες νοσοκομείων: Περικοπές δαπανών 2 δις. ευρώ.
Δημόσιος τομέας: Συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων φορέων, οργανισμών ακόμη και στον χώρο της Παιδείας (Τ.Ε.Ι).                

Οι ανίκανοι που μας κυβερνούν επιμένουν να κόψουν τα βασικά μας δικαιώματα, που με αίμα ανά τους αιώνες κατάκτησε ο λαός!
Συνεχίζουμε!! Υπογράψτε πάνω!!


 Κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!Α

17 σχόλια:

Aνεμος είπε...

Οι ανίκανοι που μας κυβερνούν επιμένουν να κόψουν τα βασικά μας δικαιώματα, που με αίμα ανά τους αιώνες κατάκτησε ο λαός!
Συνεχίζουμε!! Υπογράψτε

marbeyou είπε...

καλησπερα,
υποτονικες οι συγκεντρωσεις και συμφωνα με τη zougla.gr που παρακολουθουσα απο το πρωι λαιβ αναμεταδοση δεν ξεπερασαν τις 10000 συνολικα ολες οι πορειες στην αθηνα, με μεμονωμενα επεισοδια.

οσο για τη δικη μας στις 5 που ειχαμε πει..κανεις δεν ηταν εκει..
απιστευτη παγωμαρα και αδιαφορια..
δεν ξερω πως να το ερμηνευσω, οταν γενικα φαινοταν να υπαρχει μια αγανακτηση

irizaar είπε...

στην "συγκέντρωση" μας, πήγα. ήμουν δίπλα στον τσολιά από 16.55 έως 17.45. βλέποντας ότι κανείς άλλος δεν ήρθε, πήρα τηλέφωνο τον ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ και τον ειδοποίησα να μην έρθει γιατί θα είμασταν μόνο οι 2 μας. όσο για το πρωί υπήρχε μεγάλη συμμετοχή σ'όλες τις συγκεντρώσεις δηλαδή και στις αυτόνομες ομάδες που προσήλθαν στο Μουσείο και ενσωματώθηκαν με την μεγάλη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ,ΣΥΡΙΖΑ, στην Κλαυθμώνος, και στο Σύνταγμα στου ΠΑΜΕ. οι της κλαυθμώνος προχώρησαν προς το Σύνταγμα, οι δε του ΠΑΜΕ, έκαναν πορεία στη Αμερικάνικη Πρεσβεία. στα επεισόδια δεν ήμουν, είχα φύγει

Aνεμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ εγώ ειχα ειδοποιηθει καιρο για την συγκέντρωση των 7
για τον 5 δεν το διοργανώσαμε εμεις
πάντως έγινε φιλότιμη προσπάθεια απο την τοξοτισα,αλλά αν θελετε απο την εμπειρια μου δεν γίνονται σε 2 μερες δ
ιοργανωασεις
αν και ειμουν επαρχια προσπαθησα να συντονισω τις εκδηλωσεις κοινη ωρα στις 6 φέρνοντας σε επικοινωνια τους 2 διοργανωτες
ας μην υπαρξει απογοητευση
το ειχα ξαναπει την πρωτομαγια ας πανε παντου
συνεχιζουμε

marianaonice είπε...

@irizaar
Το περίμενα. Και για μένα ήταν φοβερά δύσκολο στις 5 να είμαι εκεί. Ίσως αν ήταν το πρωί μέχρι τις 1.οο να τα κατάφερνα.
Έχει δίκιο ο @Ανεμος
Δεν πρέπει να απογοητεύομαστε, θέλει κάποιο καιρό για να προωθηθεί και συντονιστεί μια μεγάλη συγκέντρωση των μπλόγκερ και η χθεσινή μέρα δεν ήταν ό,τι καλύτερο.
Πάντως εντάξει η τοξότισσα κατέβαλε μια προσπάθεια να γίνει συγκέντρωση και ο Άνεμος προσπάθησε να βοηθήσει όπως μπορούσε, συντονίζοντας δύο προγραμματισμένες συγκεντρώσεις...
Εδώ είμαστε, θα γίνει κάποια στιγμή αφού συγκεντρωθούν και πάνω από 1.000 υπογραφές και θα απευθυνθούμε και στους ανθρώπους που υπέγραψαν!

ekath είπε...

Επιτέλους κατάφερα να γράψω το σχόλιό μου:
Συμφωνώ απόλυτα με τη Μαριάννα. Εδώ ομοσπονδίες, σωματεία και δεν μπορούν να οργανώσουν όπως θα ήθελαν τις συγκεντρώσεις τους... Εγώ βέβαια βρισκόμουν στην επαρχία αλλά από εβδομάδα επανέρχομαι στο κλεινόν άστυ για κάποιες ημέρες οπότε θα μπορώ να συμμετέχω σε ότι αποφασιστεί ή προταθεί

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα!
Εγω πηγα και δεν ηταν κανενας. Πηγα 5μιση ακριβως. Δεν μιλαμε για μικρη συμμετοχη αλλα για μηδενικη συμμετοχη! Και ειναι η πολλοστη φορα που κατεβαινω σε συγκεντρωση και απογοητευομαι απο διαφορα...Μαλιστα, επειδη απο Παρασκευη μεσημερι ημουν εκτος διαδικτυου, ελεγα πως θα ακυρωθηκαν και δεν το εμαθα...Δεν ξερω τι να πω...ισως απλα δεν ειναι αυτος ο τροπος...εγω ειλικρινα αμφιβαλλω αν θα ξανασυμμετασχω σε κατι τετοιο...
Μην το λετε αλλωστε οτι ηταν μικρος ο χρονος. Η συγκεντρωση με τα μαυρα στο Συνταγμα το 2007 μετα τις φωτιες σε 2 μερες οργανωθηκε και υπηρχε τεραστια συμμετοχη...μαλλον απλα δεν υπαρχει θεληση..

irizaar είπε...

Πεταλούδα,
ήμουν καθισμένη δίπλα στον αριστερό τσολιά 50 λεπτά. είχα ακουμπήσει δίπλα μου τα λουλούδια από τον κήπο μου και το φραπέ από την καφετερία του Συντάγματος. φορούσα άσπρο μπλουζάκι όπως συννενοηθήκαμε. ψήθηκα από τον ήλιο. μήπως ήρθες μετά τις 17.45;

marianaonice είπε...

@πεταλουδίτσα
Δεν νομίζω ότι πρέπει να απογοητευόμαστε.
Η συγκέντρωση αυτή προκηρύχθηκε πολύ πρόωρα και εν μέσω άλλων συγκεντρώσεων που ίσως μπέρδεψε κάπως τα πράγματα. Την διοργάνωσε η φίλη και συντάκτριά μας τοξότισσα και ο Άνεμος και μπορούσαν φυσικά, προσπάθησε απλά να παροτρύνει όσους ήθελαν να πάνε, και μάλιστα έφερε σε επικοινωνία τους διοργανωτές και μίας άλλης συγκέντρωσης που ήταν στις 7μ.μ για να συντονιστούν.
Δεν νομίζω ότι πρέπει να απογοητεύομαστε, θα γίνουν συγκεντρώσεις όταν πρέπει και όταν ο κόσμος δεν θα είναι μουδιασμένος όπως τώρα, αλλά θα έχει νοιώσει στο πετσί του τα νέα μέτρα που μας πήραν και θα αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του! Τότε και με τις υπογραφές που έχουμε μαζέψει, και που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας αφού σε μία μόλις εβδομάδα ξεπεράσαμε τις 550, θα δραστηριοποιηθούμε και θα ζητήσουμε από όλους όσους υπέγραψαν να συμμετέχουν σε μία ειρηνική συγκέντρωση και διαμαρτυρία.
Πάντα στις επάλξεις και πάντα αγωνιστικά!
Μη πτοείστε!
Τη συγκέντρωση αυτή πάντως δεν τη διοργανώσαμε εμείς εδώ από τους Ενωμένους, αλλά η αγωνίστρια Τοξότισσα. Δεν πειράζει που δεν πέτυχε, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!

marianaonice είπε...

*Διόρθωση λάθους
Παραπάνω κάτι γράφτηκε ασύντακτο, αυτό που ήθελα να πω ήταν:"...και ο Άνεμος προσπάθησε απλά να παροτρύνει όσους ήθελαν και μπορούσαν φυσικά, να πάνε..."

η Τοξότισσα είπε...

Είμαι πραγματικά πολύ στενοχωρημένη από την μεγάλη απουσία -και τη δική μου προπάντων γιατί προέκυψαν κάποια προβλήματα και εγκλωβήστηκα στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο δεν ήταν η δική μου παρουσία που θα έκανε τη διαφορά.

Η πρόταση ήταν τόσο απλή που δεν είχε ανάγκη από ιδιαίτερη οργάνωση, απλή συμμετοχή σε μια αυθόρμυτη και ειρηνική διαμαρτυρία ήταν... σαν ένα βήμα στην έντονη αντίδραση που φαινόταν πως υπάρχει ήδη -τουλάχιστον διαδυκτιακά...

Δεν θα γράψω όλα όσα είπα ήδη - τα σχόλια μου σήμερα προς τον Γιώργο τα λένε όλα.

http://www.facebook.com/group.php?gid=109308702444539

Γνώριζα πως είναι δύσκολη μέρα, και πως δεν υπήρχε χρόνος για μεγάλη διοργάνωση, αλλά πίστευα πως αν όχι όλα, έστω 100 άτομα θα είμασταν εκεί, από τα τόσα που είχαν δηλώσει "μέλη" στην ομάδα του fb...

Εξάλλου μιλούσαμε για μια πρώτη επαφή και ανταλλαγή ιδεών για τη συνέχεια...

Το κακό είναι πως δεν ήταν εκεί όσοι είχαν δηλώσει πως θα είναι...

και η αποτυχία αυτή μου έδειξε πως οι αριθμοί στις υπογραφές και τα "μέλη" δεν αντιστοιχούν στην ετοιμότητα συμμετοχής.

Δεν πτοούμαι, αλλά θαρρώ πως το μούδιασμα και η αδιαφορία θα εκτονωθούν "άσχημα" εάν περιμένουμε να βιώσουμε πρώτα στο πετσί μας το τι εστί ΔΝΤ...

Δείτε και τα σχόλια στο λινκ παραπάνω παρακαλώ.

Καλή μας συνέχεια λοιπόν- όποτε κι αν αποφασίσουμε πως είναι η "ώρα"

η Τοξότισσα είπε...

... αν και η "ώρα" για μένα ήταν εδώ και χρόνια πριν...

μάλλον ο άνθρωπος σαν κοινωνία αλλάζει και αντιστέκεται μόνο όταν πονάει πολύ...

marianaonice είπε...

@Τοξότισσα μου
σ' ευχαριστώ κατ' αρχάς για την τιμή να με βάλεις διαχειρίστρια σ' αυτή τη σελίδα του face book. (http://www.facebook.com/group.php?gid=109308702444539) Φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σου, έχω καταπιαστεί με πολλά με αποτέλεσμα στο τέλος να πελαγώνω και να μη κάνω τίποτε!
Όσο για τη συγκέντρωση, ας μην μεμψιμοιρουμε ούτε να απολογούμαστε. ¨Ηταν σίγουρα πολύ ξαφνική και απότομη η ιδέα, όσο κι αν ακούστηκε ελπιδοφόρα, και ο κόσμος είχε ήδη προγραμματίσει τη μέρα του αυτή, διαφορετικά, ανεξάρτητα ότι πολλοί σίγουρα θα συμμετείχαν στις κλαδικές τους οργανώσεις και ίσως θα ήταν δύσκολο να βρίσκονται όλη μέρα στο κέντρο για να προλάβουν και τις πρωινές και τις απογευματινές συγκεντρώσεις.
Προσωπικά από την αρχή δήλωσα ότι το απόγευμα μου ήταν δύσκολο να παραβρεθώ γιατί ήδη είχα αναλάβει άλλη υποχρέωση και δεν μπορούσα να την αθετήσω.
Σε κάθε περίπτωση, να ξερετε ότι δεν έχει σχέση καμιά ποσοι δηλώνουν συμμετοχή εδώ μέσα. Το ζήσαμε με τον @Άνεμο στις συγκεντρώσεις για τον Θοδωρή Τενεζό, δήλωναν 2.000 μέλη και εμφανίζονταν το πολύ 10 και σε μία περίπτωση περίπου 50!
Γι' αυτό και δεν είμαι πάντα αισιόδοξη και ξέρω ότι απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και μεγάλη προώθηση μιας τέτοιας ιδέας.
Ο Άνεμος το είπε από την αρχή άλλωστε και παρότι ο ίδιος ήταν εκτός Αθηνών προσπάθησε να συντονίσει τη συγκέντρωση των 7 με αυτή που πρότεινες των 5.
Θα ξαναεπιχειρήσουμε τέτοια συγκέντρωση, όμως αφού μαζέψουμε τις υπογραφές σε ένα μηνα περίπου, και θα καλέσουμε και αυτούς που υπέγραψαν. Ελπίζω τότε να έχουμε επιτυχία και να έχουμε τη χαρά να σε δούμε και εσένα εδώ, παρότι κατανοώ ότι δεν είναι απλό ένα ταξίδι από Θεσσαλονίκη.
Μη το βάζετε κάτω και μη τα βάζετε ο ένας με τον άλλο!
Δεν φταίει κανείς. Έτσι είναι η πραγματικότητα και δεν έχει να κάνει με αδιαφορία ή απόρριψη.

η Τοξότισσα είπε...

Δεν μεμψυμοιρώ, ούτε και θεωρώ πως πρέπει να απολογηθώ ή να απολογηθούμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα όπως λες. Απλά όπως το έθεσε ο Γιώργος εκεί μου δόθηκε η ευκαιρία να πω δυό πράγματα, μιας και το είχε ανάγκη η περίπτωση και ιδιαίτερα επειδή η πρόταση εκείνη ξεκίνησε από εμένα.

Πραγματικά δεν είναι αδιαφορία, είναι το μούδιασμα από την "τακτική σοκ" που χρησιμοποιεί το κατεστημένο τόσες δεκαετίες τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν με άλλους στο Σύνταγμα από τις 5 ως τις 8 και ΔΕΝ απογοητεύτηκα, γιατί δεν είχαμε συμφωνήσει να συναντηθούμε υπό κάποιο αρχηγό, και είχα δει το μεσημέρι ότι τα μεγάλης επισκεψιμότητας μπλογκ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΑΝ την πρωτοβουλία, ενώ δεν είχαν κάνει το ίδιο όταν οι ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΙ ψευτοοικολόγοι είχαν καλέσει συγκέντρωσεις το 2007, αλλά στα μλογκ τους ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΣΑΝ τις αναδασωτικές σπορές, επειδή είχαν πάρει γραμμή, μιας και δεν είχαν μίζες.
Ο εθισμός στην εξουθένωση έχει κάνει πολλούς να μη θέλουν εθνική συμφιλίωση, και δεν τους κατηγορώ όλους, παρά εκείνους που την πριονίζουν.
Όταν το πριόνι κόψει και τα δάχτυλά τους σε λίγο, θα ουρλιάζουν μαζί μας παντού.

Aνεμος είπε...

παιδιά συνεχίζουμε
ουτε ζητήσαμε απο κανένα να απολογηθεί
@ Τοξότισσα δεν είπαμε οτι φταις κάτι
στην εκδηλωση στις 7 πήγαν 20 άτομα και είχε διοργανωθεί 3 μηνες πριν
σε μια παρόμοια διαδήλωση είχαμε μαζέψει 20 000 μελη στο face book και πήγαν 15
εξαλου την πρωτομαγιά είναι ενας γενικός ξεσηκωμός
συνεχίζουμε

Ανώνυμος είπε...

Άραγε ΠΟΣΟΙ μπλόγκερ θα προβάλουν την αυτοοργάνωση ΠΑΛΛΑΪΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ-ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ- ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ-Συμφιλιωτικού ΕΝΙΑΙΟΥ ψηφοδελτίου, δηλαδή των προϋποθέσεων της ελευθερίας που μας άφησαν παρακαταθήκη οι αγωνιστές του 1821;;;