2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Του καλού...υπόκοσμου!...



«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου»!
Όχι πριν δυο χιλιάδες χρόνια εκεί στα Ιεροσόλυμα. Αλλά εδώ και τώρα! Ο Χριστός ξανασταυρώνεται! Στο πρόσωπο των απανταχού της Γης «ελάχιστων αδελφών» του. Των εκατομμυρίων ανθρώπων, που δεινοπαθούν από τη φτώχεια και τους πολέμους και πεθαίνουν από την πείνα και την κακουργία.
Όχι επειδή οι χώρες τους είναι φτωχές και οι ίδιοι τεμπέληδες, όπως οι σταυρωτές και τα φερέφωνά τους διατυμπανίζουν. Αλλά επειδή οι σταυρωτές κλέβουν τον πλούτο της χώρας τους και τον ιδρώτα του προσώπου τους.
Και ποιοι είναι οι σταυρωτές;



Αναμφίβολα οι κακούργοι του κάθε τόπου και της κάθε εποχής!
Και ποιοι είναι οι κακούργοι;
Όχι, βέβαια, οι λήσταρχοι και οι φονιάδες και οι αναρχικοί και «ταραξίες» και οι πάσης φύσεως δακτυλοδεικτούμενοι και αποδιοπομπαίοι, βαρυποινίτες και οι τρομοκράτες, που είναι κλεισμένοι σε φυλακές ύψιστης ασφάλειας ή ζουν σε τόπους εξορίας. ΄Όχι αυτοί!
Αλλά οι κακουργότεροι μεταξύ των κακούργων: Η αφρόκρεμα του, λεγόμενου, «καλού κόσμου»! Ή, όπως θα ταίριαζε καλύτερα στην περίπτωσή τους, του …καλού υπόκοσμου! Οι μεγαλύτεροι συνένοχοι-σε όλους τους τόπους και όλες τις εποχές- για τη σταύρωση λαών και αθώων…
Διαβάστε περισσότερα στο
Κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

10 σχόλια:

mareld είπε...

"Αργησα πολύ να καταλάβω τι σημαίνει ταπεινοσύνη και φταίνε αυτοί που μου μάθανε να την τοποθετώ στον άλλο
πόλο της περηφάνειας. Πρέπει να εξημερώσεις την ιδέα της ύπαρξης μέσα σου για να την καταλάβεις.
Μια μέρα που ένιωθα να με έχουν εγκαταλείψει όλα και μια
μαγάλη θλιψη να πέφτει αργά στη ψυχή μου, τράβηξα, κει που περπατούσα, μεσ' τα χωράφια χωρίς σωτηρία, ένα κλωνάρι άγνωστου θάμνου. Το' κοψα και το' φερα στο απάνω χείλη μου. Ευθύς κατάλαβα ότι ο άνθρωπος είναι αθώος. Το διάβασα σ΄αυτή τη στιφή από αλήθεια ευωδιά τόσο έντονα που πήρα να προχωρώ το δρόμο της μ' ελαφρύ βήμα και καρδιά ιεραποστόλου.
Ώσπου, σε μεγάλο βάθος μου έγινε συνήδειση ότι όλες οι θρησκείες λένε ψέματα.
Ναι, ο παράδεισος δεν ήταν μια νοσταλγία. Ούτε, πολύ περισσότερο μια ανταμοιβή.΄Ηταν ένα δικαίωμα."

mareld είπε...

•Τα εφτά που δεν πρέπει να έχεις: Πλούτο χωρίς μόχθο. Γνώση χωρίς χαρακτήρα. Πολιτική χωρίς αρχές.Απόλαυση χωρίς συναίσθημα. Εμπόριο χωρίς ήθος. Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά. Αγάπη χωρίς θυσία.

•Ο τρόπος που δίνεις αξίζει περισσότερο από αυτό που δίνεις.

•Ο κόσμος είναι αρκετά μεγάλος να ικανοποιήσει τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου, αλλά είναι πολύ μικρός για να ικανοποιήσει την ανθρώπινη απληστία.
Μαχάτμα Γκάντι

marianaonice είπε...

"Αλήθεια γιατί να πρέπει κανείς ν' ακούει ολοένα την υπερβολή των υπερβολών, τη λέξη σύμπαν, ενώ για το μόνο που θα έπρεπε να μιλάει κανείς ειλικρινά είναι ο άνθρωπος...?"

"...εμείς οι άλλοι που αναζητάμε σήμερα τη γνώση, εμείς οι άλλοι χωρίς θεό και αντιμεταφυσικοί, αντλούμε ακόμη τη φλάγα μας απ' την πυρκαγιά που άναψε μια πίστη χιλιόχρονη αυτή η χριστιανική πίστη που ήταν επιπλέον αυτής του Πλάτωνα, η πίστη πως ο Θεός είναι η αλήθεια και πως η αλήθεια είναι θεϊκή... Αλλά τι να πει κανείς, όταν κάτι τέτοιο όσο πάει και χάνει έδαφος, όταν όλα παύουν να αποκαλύπτονται σαν θεϊκά εκτός από την πλάνη, την τύφλωση, το ψέμα -κι αν ο Θεός ο ίδιος αποκαλυπτόταν σαν το διαρκέστερο ψέμα μας??"

Νίτσε

mareld είπε...

EPΩTHΣEIΣ KI AΠOKPIΣEIΣ
(Fragen und Antworten)

Mπορεί η αλήθεια νάν’ θνητή, το ψέμα αθάνατο;»
«Έτσι δείχνουν όλα».

«Πού είδες, η αδικία να μη ξεμασκαρεύεται χρόνους και καιρούς;».
«Eδώ».

«Mα ξέρεις κάποιον που η βία να του ‘χει φέρει τύχη;»
«Kαι ποιος δεν ξέρει;»

«Tότε ποιος μπορεί, σ’ έναν τέτοιο κόσμο, να τσακίσει τον τύραννο;».
«Eσύ».

(1939)
Μπέρτολντ Μπρεχτ
(1898-1956)

mareld είπε...

La Tierra lo arregla todo, lo distribuye todo. Bueno, quiero decir estas cosas, si la dejan. Pero no la dejan, no. No la dejan nunca ellos, los que mandan. ¿La dejarán alguna vez que haga su trabajo en paz?

Η Γη κανονίζει τα πάντα, μοιράζει τα πάντα. Εννοώ, όταν την αφήνουν. Αλλά δεν την αφήνουν, δεν την αφήνουν. Δεν την αφήνουν ποτέ, αυτοί που είναι στην εξουσία. 'Αραγε θα την αφήσουν ποτέ να κάνει τη δουλειά της;
María Zambrano Alarcón

Aνεμος είπε...

Αλλά οι κακουργότεροι μεταξύ των κακούργων: Η αφρόκρεμα του, λεγόμενου, «καλού κόσμου»! Ή, όπως θα ταίριαζε καλύτερα στην περίπτωσή τους, του …καλού υπόκοσμου!

irizaar είπε...

ο Παπα-Ηλίας είναι φωτεινό παράδειγμα μέσα στο κατεστημένο του παπαδαριού. ανήκει στο κομμάτι εκείνο της θρησκείας που ασχολείται με την φιλοσοφία, το υπαρξιακό, την κοινωνία και όχι με την ομαδοποίηση των πιστών σε άβουλο ποίμνιο.

marianaonice είπε...

@irizaar
Έτσι είναι κι είμαστε τυχεροί που τον έχουμε @μαζί μας!

παπα-Ηλίας είπε...

Θέλω να ζητήσω συγνώμη, γιατί ο φόρτος των θρησκευτικών ακολουθιών των ημερών δεν μου επέτρεψε να πάρω μέρος στο σχετικό με το σχολιασμό διάλογο.
Ίσως θα μπορούσα κάτι να πω σχετικά με τα όσα ενδιαφέροντα ειπώθηκαν.

Οπωσδήποτε εύχομαι σε όλους ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Ν' απαλλαγούμε απ΄την πλημμυρίδα του πολλαπλού θανάτου, που από πολλές πλευρές μας απειλεί και μας κατακλύζει..

marianaonice είπε...

Μην απολογείστε πατέρα Ηλία.
είπαμε εδώ μέσα είμαστε για να χαλαρώνουμε και να επικοινωνούμε μα πάνω απ' όλα προέχουν τα καθήκοντά μας!
Νάστε πάντα καλά!
Καλή Ανάσταση και μια Λαμπρή Πασχαλιά εύχομαι σε σας και στους αγαπημένους σας!