2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Ευτυχώς...

Ευτυχώς που έχει θεσπιστεί ως ημέρα αργίας η 25η Μαρτίου
Ευτυχώς... για να αναθυμόμαστε έστω και μια ημέρα το χρόνο ότι κάποιοι ξεβολεύτηκαν για να ξεκινήσουν μια επανάσταση. Ευτυχώς που υπάρχει αυτή η μέρα για να φέρνουμε στο μυαλό μας το τι τράβηξαν όσοι παρέμειναν ως το τέλος ιδεαλιστές. Ευτυχώς που υπάρχει αυτή η αργία για να φέρνω στο μυαλό μου τα όσα έχουν γράψει ο παππούς Μακρυγιάννης και να θλίβομαι επειδή και τότε και τώρα υπήρχαν τα φίδια τα κολοβά με τα σπουδαία παπύρια (βλέπε Μαυροκορδάτο,), οι 'κονομημένοι (βλέπε Κωλέττη)  και τα γλοιώδη υποκείμενα (οι παρατρεχάμενοι του), καθώς και αυτοί που φρόντιζαν να ρουφάνε τα δάνεια και να μας έχουν ως τα τώρα χρεωμένους στις Μεγάλες Δυνάμεις.

 Νάναι καλά του λόγου τους πως αποφάσισαν τον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Η ιστορία, το ξέρω, γράφεται από τους νικητές... Αλλά η μνήμη των κάθε λογής ηρώων, αυτών δηλαδή που στέκονται όρθιοι, με τη συνείδηση και την ψυχή αγαλλιασμένη, δεν χάνεται ποτέ... Γιατί αγγίζει τον λαό και φροντίζει έτσι κι αλλιώς να μεταφέρει τα γεγονότα από στόμα σε στόμα, σαν παραμύθι...
Εγώ, σήμερα και κάθε τέτοια μέρα γιορτάζω την μνήμη αυτών των ανθρώπων.
Και θλίβομαι καθώς αναρωτιέμαι: οι μετέπειτα γενιές, αυτές που σήμερα έκαναν παρέλαση κάτω από τους ήχους της μπάντας θα είναι υπόδουλες στα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων και θα ξεπληρώνουν τα δάνεια των δικών μας εποχών, θα έχουν κάποιον ήρωα να θυμούνται από τις μέρες μας; κάποιον που θα έχει ορθώσει το ανάστημά του και θα έχει παλέψει για να μην γίνει βορά των Οικονομικών Συμφερόντων η χώρα μας;
Θα υπάρχει κάποιο φωτεινό παράδειγμα; Εκείνοι που τα έβαλαν με την Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν μια χούφτα άνθρωποι, αγράμματοι οι περισσότεροι, αλλά κουβάλαγαν ένα σύμβολο μέσα τους: τους 300 του Λεωνίδα.
Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία, βλέπεις... Όχι πανεπιστημιακά παπύρια και οικονομικές θεωρίες... Θέλει αντρειωμένους και αποφασισμένους να σταθούν ορθοί και να παλέψουν, να απαιτήσουν το αυτονόητο και το δίκιο. Να μην βολευτούν στο διαμερισματάκι τους, στο αυτοκινητάκι τους, στην δουλίτσα τους και όσο έχουν αυτά τα "αγαθά" δεν πα' να βράσει στο ζουμί της η πλάση όλη...
Ευτυχώς που έχει θεσπιστεί λοιπόν αυτή η μέρα... για να είναι κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι έτσι ώστε οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας να κουνάνε το κεφάλι, να χαμογελάνε ειρωνικά και να αποχωρούν... Θα πρέπει ίσως να ενημερώσουμε όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού ποιες ημέρες επιτρέπεται η επίσκεψη σ' αυτούς τους χώρους. Αλλά και τους Έλληνες που οι μέρες που μπορούν να πάρουν τα παιδάκια τους και να τους δείξουν τα μεγαλουργήματα του πολιτισμού, απόγονοι των οποίων είναι, τυχαίνει να είναι αργίες και για τους υπαλλήλους που εργάζονται σ' αυτούς τους χώρους.   
Κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

Aνεμος είπε...

Θα υπάρχει κάποιο φωτεινό παράδειγμα; Εκείνοι που τα έβαλαν με την Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν μια χούφτα άνθρωποι, αγράμματοι οι περισσότεροι, αλλά κουβάλαγαν ένα σύμβολο μέσα τους: τους 300 του Λεωνίδα.

marianaonice είπε...

Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία,
Θέλει αρετήν και τόλμην η δικαιοσύνη
Θέλει αρετήν και τόλμην η δημοκρατία!!
Όμως χάθηκαν οι ενάρετοι και τολμηροί και οι σκιές των ηρώων του 21 κρύφτηκαν από ντροπή και απογοήτευση!
Και που βαδίζουμε αλήθεια χωρίς αυτούς τους ονειροπόλους και τολμηρούς?
Αλλοίμονο τη ζωή μας οδηγούν οι λογικοί και τεχνοκράτες κατ' ευθείαν στο γύψο και στη ...ναφθαλίνη!