2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΏΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ


ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ.ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝ
Στο σημείωμα που άφησε ο σαραντάχρονος εστιάτορας πριν βάλει τέλος στη ζωή του έγραφε, σύμφωνα με μαρτυρίες, τη λέξη ντροπή. Ένας υπερήφανος, ευαίσθητος άνθρωπος, οικογενειάρχης, πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών, όπως τονπεριγράφουν γνωστοί του, δεν άντεξε την πίεση από τα μεγάλα χρέη που είχε από την επιχείρησή του και αυτοκτόνησε.



Η τραγική είδηση για την αυτοκτονία του Μιχάλη Μπόφου συγκλόνισε φίλους, γείτονες και συναδέλφους του στην περιοχή της Χαραυγής στο Κερατσίνι. Πριν από δύο χρόνια μαζί με συνέταιρο άνοιξαν το εστιατόριο «Μπλε Χταπόδι», στον δρόμο με τις ψαροταβέρνες στη Χαραυγή, την οδό Διγενή Ακρίτα. Η επένδυση ήταν μεγάλη, αλλά το εστιατόριο δεν πήγε όσο καλά ήλπιζαν οι δύο συνέταιροι. Μάλιστα, σε μια τελευταία προσπάθεια να σώσει την επιχείρηση είχε ζητήσει τον περασμένο Οκτώβριο τη βοήθεια του σεφ Έκτορα Μποτρίνι και είχε πάρει μέρος στο ριάλιτι «Εφιάλτης στην κουζίνα». Παρ΄ ότι ακολούθησε τις συμβουλές, η κατάσταση δεν βελτιώθηκε...

Ένας εργατικός άνθρωπος, παιδί της γειτονιάς, που εργαζόταν παλαιότερα ως οδηγός φορτηγού. Για το μεροκάματο αναγκάστηκε να πάει στη Χαλκίδα να εργασθεί. Με πολλούς κόπους κατάφερε να συγκεντρώσει κάποια χρήματα, ώστε να ανοίξει τη δική του επιχείρηση, το εστιατόριο. Αφού χρεώθηκε και ο ίδιος και στενά συγγενικά του πρόσωπα, όπως μας είπαν γνωστοί του, κατάφερε να ανοίξει το εστιατόριο.

Το οικονομικό άνοιγμα ήταν μεγάλο και οι δουλειές δεν πήγαιναν όπως περίμενε. Τα χρέη εί χαν αρχίσει να τον πιέζουν ασφυκτικά.

«Ξεκίνησε με όνειρα να φτιάξει ένα μαγαζί. Γι΄ αυτόν ήταν θέμα επιβίωσης. Θέμα συντήρησης της συζύγου και των δύο παιδιών του, πέντε και επτά χρόνων. Στην αρχή το μαγαζί δούλεψε, αργότερα όμως άρχισαν τα προβλήματα. Τον χτύπησε και η κρίση και αυτό επιδείνωσε την κατάσταση», λέει η κ. Μαρία Θύμη ιδιοκτήτρια περιπτέρου της γειτονιάς.

Ο Μιχάλης Μπόφος προσπάθησε να πουλήσει ακόμη και το πατρικό του σπίτι, προκειμένου να σώσει την επιχείρησή του. Σε απόγνωση, με τα χρέη να τον πνίγουν, πήρε την μοιραία απόφαση. Επέλεξε το πατρικό του σπίτι για να δώσει το τέλος.

Συγκλονισμένοι ήταν οι συνάδελφοι του ιδιοκτήτες καταστημάτων στη Χαραυγή. «Η κρίση μάς έχει χτυπήσει όλους. Την τελευταία πενταετία έχει αρχίσει ο κατήφορος για την περιοχή, που κάποτε ήταν ονομαστή και έσφυζε από ζωή. Ερχόταν τόσο πολύς κόσμος, που δεν υπήρχαν θέσεις να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους. Τώρα εργαζόμαστε μόνο Σάββατα και Κυριακές μεσημέρι. Και βέβαια οι παραγγελίες ως προς την ποσότητα και το είδος δεν είναι οι ίδιες. Μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Όποιος αντέξει πια. Η πτώση έχει φθάσει ακόμα και το 70%», λέει περιγράφοντας την κατάσταση ο κ. Μανώλης Ρουμελιωτάκης, υπεύθυνος εστιατορίου της περιοχής. 

Μοιραστείτε
Κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!
http://enomenoiblogers.blogspot.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κριμα στον ανθρωπο και στα παιδακια του δεν αξιζει κανενας τετοια τυχη για χρεη οταν αλλα λαμογια χρωστουν εκατομυρια στην αγορα και με πτωχευσεις δεν πληρωνουν φραγκο και ο Γιωργος παρακαλαει για δανεικα για να ταισει το δημοσιο κομματικο κατεστημενο ΔΕΝ καταλαβαινει οτι μονο η αγορα και το ζεστο χρημα μπορει να αλλαξει το μελλον της χωρας με μειωση του ΦΠΑ στο 5% και 10% μειωση στη φορολογια ολων των επιχηρησεων στο 10 % και των φυσικων προσωπων στο 20 % αλλα οποιον πιανει να κλεβει κατασχεση ολης της περιουσιας τους ή χωσιμο στη φυλακη να δει τη γλυκα ......

marianaonice είπε...

Τι κατάσχεση της περιουσίας τους?
Εδώ ψήφισαν νόμο η προσωπική κράτηση για χρέη να επιβάλλεται μόνο πάνω από 30.000 Ευρώ!
Και όλοι οι αεριτζήδες και απατεώνες που δεν έχουν περιουσία στο όνομά τους, μια χαρά θα αλωνίζουν ανενόχλητοι, αφού κανείς δεν θα τους αγγίζει!

Ανώνυμος είπε...

πρεπει να εκτελεστουν ολοι και οι 300 για εσχατη προδοσια κατα της ελλαδας.ντροπη τους.

Ανώνυμος είπε...

Είναι λοιπόν αφελείς όσοι αφήνονται στα χέρια των παρουσιαστών, όσοι κοινοποιούν τα μυστικά τους, όσοι ανοίγουν την καρδιά και το σπιτικό τους στις κάμερες; Ναι, είναι εντελώς αφελείς. Ο Εκτορας Μποτρίνι κερδίζει υπερβολικά πολλά χρήματα από τη δυστυχία του κάθε ταβερνιάρη. Οσο πιο μίζερος είναι ο καλεσμένος, όσο μεγαλύτερες εντάσεις προκληθούν στην κουζίνα τόσο υψηλότερη θα είναι η τηλεθέαση, τόσο περισσότερα θα βάλει στην τσέπη του η τηλεπερσόνα. Μακάρι να του σέρβιραν κουράδες με παπαρουνόσπορο. Οσο χειρότερα τόσο καλύτερα. Ο Μποτρίνι έγινε διάσημος από την εκπομπή και στη συνέχεια άρχισε να διαφημίζει πατατάκια. Οχι ότι ήταν κανένας αποτυχημένος, ίσα-ίσα, τα είχε πάει περίφημα στον τομέα της γαστρονομίας και της εστίασης. Πατώντας στην αποτυχία των άλλων έγινε ακόμη πιο πετυχημένος.

Υπάρχει ευθύνη στον κάθε επαγγελματία που παριστάνει ότι σώζει τους άλλους.

Ο Εκτορας Μποτρίνι μπαίνοντας στο μαγαζί στο Κερατσίνι ήξερε με μια ματιά ότι δεν σώζεται. Ο αυτόχειρας και ο συνεργάτης του ήταν οδηγοί σε φορτηγά και πριν από αυτό δεν είχαν τηγανίσει ούτε πατάτα. Μια έντιμη στάση θα ήταν να τους πει: «Παιδιά, αφήστε τα μεζεκλίκια και πιάστε ξανά το τιμόνι». Κάτι τέτοιο όμως δεν προβλέπεται στο σόου.

Aνεμος είπε...

Θα ήταν χονδροειδές να φορτώναμε την απώλεια μιας ζωής στον σεφ Εκτορα Μποτρίνι. Εγινε όμως συνένοχος στο ψέμα, ότι μπορεί με τέσσερις ημέρες γυρισμάτων να αλλάξει την τύχη του εστιατορίου, του ιδιοκτήτη και των υπαλλήλων.