2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Να μια ενδιαφέρουσα ειδηση (Ευχαριστώ τον ΚΥΠ Walking)

Αναδημοσιέυω απο το Ζουγκλα μόνο και μόνο λόγω της είδησης.



Ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Σωκράτη Γκιόλια

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010, 11:23
Ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση κατ' εξακολούθηση ασκήθηκε στον Σωκράτη Γκιόλια, μετά την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Γεώργιος Ψαρράς.

Ο διαχειριστής του blog Τρωκτικό και διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Θέμα 989 συνελήφθη στις 06:00 και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ποινικής Διώξεως με την αυτόφωρη διαδικασία όπως προβλέπει ο Νόμος.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Το Τρωκτικό είχε αναρτήσει την Παρασκευή είδηση σύμφωνα με την οποία ο Γεώργιος Ψαρράς, στέλεχος της ηλεκτρονικής εφημερίδας zougla.g και της εφημερίδας VETO, ήταν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Telepassport, η οποία φέρεται να λειτούργησε ως όχημα για τη διακίνηση «μαύρου χρήματος» επ’ ωφελεία της εταιρείας SIEMENS. Ο Γεώργιος Ψαρράς δεν υπήρξε ποτέ ούτε στέλεχος ούτε και συνεργάτης αυτής της εταιρείας.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας και το Τρωκτικό, πέραν πάσης δεοντολογίας, και αφού δεν φρόντισαν να εξετάσουν εάν ή όχι ευσταθεί το περιεχόμενο της αναρτήσεώς τους προχώρησαν σε σχολιασμούς, εκτιμήσεις και εκτόξευση κατηγοριών και λάσπης τόσο κατά του Γ. Ψαρρά όσο και του Μ. Τριανταφυλλόπουλου. Η σκευωρία αποκαλύφθηκε, βεβαίως, αμέσως μετά και την υποβολή μηνύσεως για συκοφαντική δυσφήμηση εκ μέρους του κ. Ψαρρά.

Η σύλληψη του Σωκράτη Γκιόλια πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του. Κατασχέθηκαν τρεις υπολογιστές και δύο laptop, το περιεχόμενο των οποίων θα εξετασθεί από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η αντίδραση των διωκτικών Αρχών ήταν άμεση και η κατάσχεση ηλεκτρονικού υλικού από την κατοικία του προδιαθέτει για την πραγματοποίηση σοβαρής έρευνας, προκειμένου να πιστοποιηθεί η γνωστή τοις πάσι σχέση ιδιοκτησίας του Σωκράτη Γκιόλια με το blog Τρωκτικό.

κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν , κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις..
αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα

23 σχόλια:

Στοππάκιος είπε...

Έχουν κατασχέσει και 3 υπολογιστές και 2 laptop που σημαίνει ότι δε θα τη βγάλει καθαρή με το να ισχυριστεί ότι δεν έχει καμιά σχέση με το troktiko. O ποντικός πιάστηκε στη φάκα:))

Exarchias είπε...

οχι ότι ο Τριανταφυλλοπουλος είναι καλύτερος... αλλά ο Τρωκτικος είναι τελειώς Γαμησε τα.

Στοππάκιος είπε...

Ο Τριανταφυλλόπουλος τουλάχιστον δεν έχει μπλογκ. Ο τρωκτικός καπηλεύεται το μπλογκιγκ για ίδιον όφελος. Αρκέτα με δαύτους!!!

Yellow Kid είπε...

Και οι δύο απαίσιοι. Ο καθένας με τον τρόπο του; Εγώ δεν βρίσκω σωστό γιατί να σου κατάσχουν τα κομπιούτερ εφόσον δεν έγινε μέσα στο σκληρό η συκοφαντία αλλά στο διαδίκτυο. Οι υπολογιστές θα έπρεπε να θεωρούνται προσωπικά δεδομένα.

NewNeuromancer είπε...

Συμπαραστεκόμαστε στο δράμμα της Ελληνικής «δημοσιογραφίας» που κανιβαλίζεται, σε μέρες εορταστικές και συμβολικές. Ζήτω ο Βασιλιάς Καρνάβαλος!!!

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

Ας περιμένουμε λίγο...
Κάτι μου λέει ότι όλα πάλι θα γίνουν όπως πριν...
Κι άλλη φορά το έκλεισαν το εν λόγω site και μετά από λίγο τσουπ, νάσου πετιέται!! και ξανά προς τη ...δόξα τραβά...
:)))

marianaonice είπε...

Εγώ ήμουν στο προηγούμενο σχόλιο, είχα μπει με τον κωδικό των Ενωμένων, για να δω το κείμενο του Yellow Kid.

παπα-Ηλίας είπε...

Ο Επιμενίδης νομίζω είπε:

Οι νόμοι είναι σαν τον ιστο της αράχνης. Πιάνει τις μυγούλες, αλλά τα μεγάλα έντομα τον σπάνε και περνάνε.

Αυτούς, που φάγανε τα 300, κλπ δις
δεν βρήκαν ακόμη το κατάλληλο νομικό μικροσκόπιο ή τηλεσκόπιο να τους εντοπίσουν.

Οι αιώνιοι φαρισαίοι, που ενοχλούνται απ' τα κουνούπια και καταβροχθίζουν ολόκληρες γκαμήλες...

marianaonice είπε...

Για τους νόμους Πατέρα Ηλία φταίνε οι νομοθέτες κατ' αρχήν που ψηφίζουν ασυλία για τις γκαμήλες, χωρίς αυτό να αναιρεί την ευθύνη των δικαστών και κυρίως της ηγεσίας τους, για την τέλεση του καθήκοντός τους, όσο τους επιτρέπουν οι κολοβοί, τουλάχιστον νόμοι!!
Ηγεσία της δικαιοσύνης, πουλημένοι δικαστές και Νομοθέτες έχουν αγαστή συνεργασία για το καλό των ...γκαμήλων! Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιό σου!

παπα-Ηλίας είπε...

Εγώ βρίσκω πολύ πιο όμορφο και περιεκτικό το δικό σου σχόλιο.

Και σκέφτομαι ότι όλο αυτό το παμπόνηρο και αλλοπρόσαλλο κατασκεύασμα τολμούν να το ταυτίζουν με τη..δικαιοσύνη!

NewNeuromancer είπε...

Η στήριξη σε κάθε blogger ή blog είναι δεδομένη ακόμα κι αν αυτός είναι δημοσιογράφος. Απαραίτητη προϋπόθεση, όταν ενδύεται (ο οποιοσδήποτε) το ρόλο του blogger, να λειτουργεί κάτω από τη δεοντολογία που υπαγορεύει αυτό το «μέσο». Οι τακτικές των ΜΜΕ, αναγνωρίζονται εύκολα κι απορρίπτονται εξίσου εύκολα.

Ο ανταγωνισμός, που (μάλλον) προκαλεί «ο ΜΕΤΡΙΤΗΣ της ματαιοδοξίας» μας, δε θα πρέπει να μας κάνει χαιρέκακους κι εκδικητικούς προς τον «αντίπαλο».

Οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί. Ίσως η εποχή της αθωότητας να βαίνει προς το τέλος της . Γι αυτό χρειάζεται προσοχή απ’ όλους μας (bloggers, αναγνώστες-χρήστες, και σχολιαστές).

Επισημάναμε (σ' εσωτερική αλληλογραφία) στο «troktiko» την απαράδεκτη στάση του, στην περίπτωση του blog «naxios». Του επισημάναμε ότι με τη στάση του άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου για ανάλογες διώξεις προς άλλα blogs.

Πάντως στην προκειμένη περίπτωση δεν αντιλαμβανόμαστε τη σχέση του "troktiko" με το συγκεκριμένο δημοσιογράφο.

Από την άλλη, κάθε κάτοχος υπολογιστή, στην Ελλάδα, μπορεί να είναι εν δύναμη συγγραφέας του «troktiko». Αυτό σημαίνει ότι θα είναι συνυπεύθυνος για τις αναρτήσεις, κάποιου άλλου (blogger), που μπορεί να θίγουν την προσωπικότητα ατόμων; Ή ότι η αστυνομία και οι εισαγγελείς θα εκδώσουν εντάλματα έρευνας ή άρσης απορρήτου επικοινωνιών για όλους τους πολίτες της χώρας;

Η Ελληνική Δικαιοσύνη πρέπει να γίνει πιο προσεκτική στον τρόπο που χειρίζεται κάποιες υποθέσεις που αφορούν "ηλεκτρονικά εγκλήματα", διότι είναι ορατός ο κίνδυνος να καταστεί (ή να την καταστήσουν) περιγέλαστη.

Η λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών είναι προσβλητική για όλους τους πολίτες που πιστεύουν στην ισονομία και ισοπολιτεία της Δημοκρατίας.

Στοππάκιος είπε...

"Πάντως στην προκειμένη περίπτωση δεν αντιλαμβανόμαστε τη σχέση του "troktiko" με το συγκεκριμένο δημοσιογράφο."
Καλά μας δουλεύει ο εν λόγω κύριος με τα νομικίστικα τερτίπια του, αλλά ας μη δουλευόμαστε και μεταξύ μας!!!
Απ' ό,τι κατάλαβα η μήνυση έγινε κατά του συγκεκριμένου ατόμου. Γι αυτό τον συνέλαβαν. Οι υπολογιστές κατασχέθηκαν για να ταυτοποιηθεί η σχέση του με το τρωκτικό. Αλλιώς οι καταγγελίες κρίνονται αβάσιμες μια και θα ισχυριστεί ό,τι ακριβώς κι εσύ και θα τη βγάλει ακόμα μια φορά καθαρή! Να μην τρελλαθούμε τελείως!!! Αρκετά με την υποκρισία!!! Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι καπηλεύονται το μπλογκιγκ και μας δίνουν κακό όνομα. Καμιά στήριξη!!!

NewNeuromancer είπε...

@ Στοππάκιος

"Φίλε", πρόσεξε η εμπάθεια μπορεί να σε προδώσει...

Το ποιος είναι ο "εν λόγο κύριος" θα το μάθεις αν διαβάσεις και κατανοήσεις τα γραφόμενά του.

(Που μόνο νομικίστικα δεν είναι!)

NewNeuromancer είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
NewNeuromancer είπε...

Οι νεοφερμένοι στο blogging, καλό θα είναι να μάθουν: καταρχάς πως λειτουργεί το «μέσο» και στη συνέχεια ποιοι είναι οι συνομιλητές τους (στα σχόλια).

Η καφρίλα δε θα γίνει αποδεκτή. Ο διάλογος έχει κανόνες.

Στοππάκιος είπε...

Φίλε, αν κάτι δεν έχει το μπλογκιγκ είναι βαρώνους και δερβέναγες. Γι αυτό μην παίζεις τέτοιο ρόλο. Αυά να τα πεις αλλού.

marianaonice είπε...

@NewNeuromancer
Το να διαφωνεί κάποιος μαζί σου και να εκφράζει κάποιες δικές του επιφυλάξεις για έναν μπλόγκερ, δεν σου δίνει το δικαίωμα να εκφράζεσαι μέσα εδώ, με χαρακτηρισμούς όπως
"Η καφρίλα δε θα γίνει αποδεκτή" ακριβώς γιατί όπως λες και εσύ ο διάλογος έχει κανόνες!!.

NewNeuromancer είπε...

@”marianaonice”

Ο χακτηρισμός «καφρίλα» δεν αφορά τη διαφωνία με τα λεγόμενά μου, μην υποτιμάτε τους αναγνώστες σας.

Η «καφρίλα» είναι ιδιότητα του «κάφρου» που εκφράζεται υποτιμητικά προς συνομιλητή γράφοντας «Καλά μας δουλεύει ο κύριος με τα νομικίστικα τερτίπια…» και εξακολουθεί (την καφρίλα) μιλώντας για «βαρόνους» και «δερβέναγες».

Ο «Στοππάκιος» δεν εκφράζει επιφυλάξεις, άλλα σιγουριά. Δίνει(!) έναν blogger (αν είναι blogger) που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, μεταφέροντας φήμες του Τριανταφυλλόπουλου (τον οποίο υπερασπίζεται για κάποιο λόγο, λέγοντας: «Ο Τριανταφυλλόπουλος τουλάχιστον δεν έχει μπλογκ κ. λπ.». Πως είναι τόσο σίγουρος, ότι δεν έχει μπλοκ;).

Για διαβάστε καλά τα σχόλια του.

«marianaonice» λυπάμαι για τον τρόπο που μ’ αξιολογείς. Λυπάμαι για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Λυπάμαι που θεωρείς αυτό το blog κλειστό κλαμπ (βλ. «…το δικαίωμα να εκφράζεσαι μέσα εδώ…»).

Στο λόγο μου, εδώ δεν θα ξαναδείτε κείμενό μου, ούτε σχόλιο, αν οι χαρακτηρισμοί του «Στοππάκιος» περί «δερβέναγα» ή/και «βαρόνου» δεν αποσυρθούν.

marianaonice είπε...

@NewNeuromancer
Είμαι κατά και των δύο άστοχων εκφράσεων, αλλά νομίζω ότι οι περί «δερβέναγα» ή/και «βαρόνου» ήταν απόρροια της αρχικής "Η καφρίλα δε θα γίνει αποδεκτή" .
Τέλος πάντων ας μη δημιουργούμε εντάσεις για θέματα που δεν αξίζει τον κόπο, δεν σε υποτιμώ καθόλου, και συγνώμη αν άφησα κάτι τέτοιο να εννοηθεί, επί της ουσίας πάντως, νομίζω ότι η διαμάχη μεταξύ τρωκτικού και ζούγκλα, είναι λίγο σκοτεινή ιστορία και δεν θέλω να πάρω θέση, αφού δεν ξέρω καλά τι παίζεται.

NewNeuromancer είπε...

@”marianaonice”

Η «συγγνώμη» είναι λέξη που θέλει κότσια. Δεν την απαίτησα απ’ εσένα (οπότε δεν την αποδέχομαι :-)). Δεν ένιωσα ότι με προσέβαλες εσύ, αδικία ένιωσα.

Τις εξηγήσεις μου για το χαρακτηρισμό (ιδιότητα) «καφρίλα» τις έδωσα. Αφορούσε σε συγκεκριμένο γεγονός που προηγήθηκε απρόκλητα.

Πότε στη ζωή μου δεν κατηύθυνα ανθρώπους, ούτε διανοήθηκα να κατευθύνω. Δεν έχω την άποψη ότι οι άνθρωποί είναι πρόβατα.

--------
Υ.Γ.
Ως αναφορά την «σκοτεινή διαμάχη», δεν έχεις άδικο. Πολλά πράγματα απ’ εδώ και πέρα θα προκαλούνται από «σκοτεινούς κύκλους» και για «σκοτεινούς σκοπούς». Μακάριοι αυτοί που θα είναι σε θέση να δουν πίσω από την κουίντα, ώστε να τα «φωτίσουν» (ίσως μέσα από έναν καλοπροαίρετο διάλογο).

Στοππάκιος είπε...

Δε με ενόχλησε η λέξη καφρίλα γιατί δε με ενοχλούν οι βρισιές, τις αγνοώ. Εκείνο που με εξόργισε είναι αυτό που υπαινιχθηκες ότι εγώ ως νέος στο μπλογκιγκ πρέπει να προσέχω με ποιον μιλάω (με έναν παλιό δηλαδή). Δηλαδή πριν σχολιάσω πρέπει να σου δώσω τα διαπιστευτήριά μου; Το παίζεις εξουσία ...κι εγώ με την εξουσία καμιά σχέση. Θα δήλωνα αντιεξουσιαστής αν δεν είχε παρεξηγηθεί τοσο αυτή η λέξη.

Όσο για τη διαμάχη Γκιόλια-Τριανταφυλλόπουλου την παρακολουθώ ως απλός παρατηρητής και παίρνω θέση ως απλός πολίτης. Έχω κάθε δικαίωμα. Αυτά. Και αρκετά ασχολήθηκα. Δε μου αρέσει να στοχοποιώ ανθρώπους. Δεν είναι αυτός ο λόγος που ασχολούμαι με το μπλόγκιγκ. Έχω άλλα σοβαρότερα πράγματα που με απασχολούν ως σκεπτόμενο άνθρωπο.

NewNeuromancer είπε...

Άκουσε «Στοππάκιος» (η μάλλον διάβασε),

Αν δε σε ενοχλούν οι βρισιές, είναι δικαίωμά σου (αλώστε (μάλλον) γι αυτό τις ξεστομίζεις στους συνομιλητές σου). Εμένα όμως με ενοχλούν: και οι βρισιές, και οι υποτιμήσεις, και οι ειρωνείες [βλ. προηγούμενη ανάρτ. κλικ εδώ (θαυμάζω το σεβασμό σου, στον συνσχολιαστή «Yellow Kid» (στο σχόλιο σου, 13 Φεβρουαρίου 20010 3:54 Μ.Μ.))].

Αντιεξουσιαστής, δεν είσαι σίγουρα (μην πλανάσαι). Όσο για το «σκεπτόμενος», δεν είναι σικ να το αποδίδεις ο ίδιος στον εαυτό σου, άσε να στ’ αναγνωρίσουν αβίαστα οι άλλοι.

Και πρόσεξε (φιλικά στο λέω, επειδή γράφεις κάτι για «δικαίωμα»), η διαχείριση του δικαιώματος περνάει από την αυτογνωσία. Ένα εγκιβωτισμένο ή πρωτόγονο «Εγώ» αποτελεί τροχοπέδη στη σωστή διαχείριση του δικαιώματος (μπορεί να κάνει ακόμα κι έναν «σκεπτόμενο» άνθρωπο να στοχοποιεί, κατά λάθος).

Κι επειδή έχει δίκιο ο «Άνεμος», όταν λέει ότι ο χώρος των σχολίων δεν είναι forum, σταματάω εδώ.

Acta est fabula. Aeternum value.

Στοππάκιος είπε...

Ποτέ και κανένας δεν μου έχει πει ότι τον έχω βρίσει ....Και δεν έχω βρίσει κανέναν. Όλα άρχισαν επειδή τόλμησα να πω απλώς τη γνώμη μου είπα και μου επιτέθηκες. Όσο για το Yellow Kid υπάρχει μεγάλο προηγούμενο. Πρέπει να πας πολλεεεεές αναρτήσεις πίσω για να καταλάβεις. Επομένως μην απομονώνεις έτσι στο ξεκάρφωτο σχόλια. Κι εγώ σταματώ εδώ, γιατί με κουράζουν αυτά.