2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Το Τεχνικό πρόβλημα και η ανατομία 3 Επαναστάσεων

Επειδή πολλά ειπώθηκαν, (ακόμα μια φορά), και για ακόμα μια φορά είχαμε πομπώδεις αποχωρήσεις, με ένα ζουμερό περιέχομενο, που λίγο πολύ επιτεθόντουσαν στην πλατφόρμα διαλόγου (κακέ διάλογε... να πεθάνεις! Να πεθάνεις!), και επειδή, είμαι της άποψης ότι μέσα στην δύσκολη και ενοχλητική διαδικασία που ονομάζουμε διάλογο, μια θετική ανταπόκρισή γίνεται με επιχειρήματα και όχι με συναισθηματικές αρλούμπες και λόγια αεριωθούμενα. Θα προσπαθήσω να δώσω μια ταυτότητα στο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα διαλόγου “Bloggers Ενωμένοι ποτέ νικημένοι”, και φυσικά αντί να περάσω στην εύκολη λύση να πω ακόμα μια φορά Δικτάτορα τον ήδη ταλαιπωρημένο Άνεμο, θα κάνω ένα ταξίδι γεμάτο ίντρικες και Sex, στο τεχνικό πρόβλημα που συνάντησε το Blog αυτό, και στις διάφορες χαριτωμένες Γκρίνιες που μετατρέψανε το Blog από Blog σε αποχωρητήριο μελοδραματικών αποχωρήσεων.


Ας δούμε αρχικά ποιο είναι το Τεχνικό αυτό πρόβλημα:
Με μια πρώτη ματιά θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα Βασικά προβλήματα είναι Τρία:

1)Δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις. Και αυτό όντως προκαλεί ένα κάποιο έλλειμμα δημοκρατίας.

2)Υπάρχει το δίλημμα περί ανοιχτής και κλειστής Θεματολογίας.

3)Το Blog έχει κλικς... οπότε αυτό περιπλέκει τα πράγματα περισσότερο.

Εάν όμως εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο τότε ανακαλύπτουμε τις βαθύτερες αιτίες που τελικά θα οδηγήσουν το άνεμο σε έλκος, άμα δεν καταλάβουμε ότι όταν κάτι δεν δουλεύει καλά δεν το δέρνουμε αλλά το φτιάχνουμε.


Τα κλίκς του Blog μάζεψαν κατά καιρούς αρκετούς καλοθελητές οι οποίοι θεώρησαν ότι όλη αυτή η δυναμική είναι κρίμα να σπαταληθεί, σε κάτι ντεμοντέ πράγματα όπως είναι η συνεργασία και ο διάλογος. Καί έτσι άρχισαν τα παρατράγουδα στα οποία θα αναφερθώ παρακάτω. Ένας τρόπος για να καπηλευτείς κάτι είναι να βρείς το αδύνατό του σημείο, και φυσικά το αδύνατο σημείο του Blog ήταν, το μέγα πρόβλημα του εάν το Blog πρέπει να έχει σφιχτή θεματολογία ενάντια στην φίμωση, ή ανοιχτή θεματολογία, ώστε να πολεμήσει πραγματικά την φίμωση. Τέλος σαν κερασάκι στην τούρτα, ως επιχείρημα ενάντιον του Δικτάκτορα Άνεμου, οι Γκρινιάριδες της παρέας γκρινιάζανε και για την έλλειψη θέσεων, (εάν και υπάρχουν σε όλα αυτά τα προβλήματα και αυτοί που παραπονεθήκαν καλοπροαίρετα... μην τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι). Και με αυτά τα τόσο ωραία τεχνικά προβλήματα ως εφόδια, πολλοί μεγάλοι επαναστάτες ξεκινήσαν την Εκστρατεία εναντίον του φοβερού και τρομερού Δικτάκτορα... χωρίς φυσικά να γίνει λόγος περί τεχνικού προβλήματος.

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ (οι 3 μεγάλες επαναστάσεις αυτού του Δράματος).

Πρόλογος: Το Blog ξεκίνησε στην μετά Τενέζου εποχή, και εναντίον του Θειασώτη της Γραβάτας κου Σανιδά, που βάλθηκε σώνει και καλά να κηρύξει παράνομο ότι προκαλεί σκέψη. Με την Ψυχή μας και τη Γούνα μας καμένη, και με τα ΜΜΕ, όπως και κάτι μεγάλα υποτιθέμενα Blogs να έχουν κάνει Επιστήμη την παραποίηση της Αλήθειας, ο Άνεμος θεώρησε ότι τουλάχιστον ο Σανιδάς έπρεπε να λάβει την πολυπόθητη Βρεγμένη Σανίδα, και έτσι ξεκινήσαν Οι Ενωμένοι Bloggers...

Επανάσταση νούμερο 1: Το Blog αυτό δεν έχει χρησιμότητα.

Υπήρχε ένα φόρουμ μικρό ασήμαντο, και όπως εξελίχθηκε τελικά αποδείχθηκε και Γλοιώδες, και αφού κονόμησε αρκετά μέλη, αποφάσισε ότι το Blog αυτό δεν έχει χρησιμότητα, αφού θα μπορούσαν τα μέλη να είναι όσο ενωμένα επιθυμούν κάτω από το περίφημο ψαλίδι του φόρουμ. Όταν ο Άνεμος αρνήθηκε να το κλείσει ήταν και η πρώτη φορά που ακούστηκε και ο χαρακτηρισμός Δικτάκτωρ εις βάρος του Ανέμου.

Επανάσταση νούμερο 2: Πώς τολμάνε να γράφουν κάτι περαπάνω από το θέμα της Φίμωσης;

Ξεπεράστηκε με το καιρό το θέμα μετά από πολλή λάσπη και πολλά ανώνυμα τρολλαρίσματα που άφησαν εποχή. Και πάνω που νομίζαμε ότι είχαμε ότι είχαμε ηρεμήσει, άρχισε να φαίνεται ένα ακόμα πρόβλημα, και η επόμενη μεγάλη επανάσταση εναντίον του Δικτάκτορα Άνεμου ήταν προ των πυλών.
Τα Επαναστατικά μέτωπα ήταν δύο. Το ένα ήταν το Δεξιο μέτωπο που θεωρούσε ότι τα κείμενα της Αριστερής Νεοταξικής Λαίλαπας δεν είναι αρκετά πατριώτικο να ακούγονται. Και το Αριστερό Μέτωπο που δεν είχε κανένα πρόβλημα να μην γράφουμε τίποτα, αρκεί να μην γράφουνε μέσα Φασίστες. Φυσικά Φασίστες ήταν και όλοι όσοι είχανε Θρησκεία, ή δεν ήταν ενάντια στην ύπαρξη Στρατού, (που έπρεπε να καταργηθεί άμεσα... όπως και δήποτε), ή βρίσκανε συμπαθητική την Ελληνική σημαία.
Με τόσους πολλούς Φασίστες, έπρεπε να ληφθούν δραστικά μέτρα, και έτσι ξεκίνησε το πανηγύρι... Τα υπόλοιπα τα φαντάζεστε.
Μέσα στους Επαναστάτες λοιπόν υπήρχε και ένας τύπος, ο οποίος στις αναρτήσεις του ποτέ δεν έγραψε ούτε μια λέξη, έγραφε μόνο το λίνκ και τον τίτλο. Αυτός στην γκρίνια ήταν από τους πρώτους. Στην αποχώρηση του έγραψε ένα τόσο μελοδραματικό κείμενο, που ακόμα και εγώ ρίγισα καί ένοιωσα ένοχος που δεν διάβασα αρκετά τις διαφημίσεις του. Περιττό να πω ότι ήταν ανέφικτο να περιοριστεί η συζήτηση μόνο στο θέμα της φίμωσης, γιατί από την στιγμή η ακροδεξιά είχε μυριστεί κλικς, αρχίσαν να δημοσιεύουν ανελέητα τόσο που δεν υπήρχε δυνατότητα moderating ούτε για αστείο.

Μεσοεπαναστατικό Διάλειμμα: Η επιχείρηση Τουμπουρλούκι.
Και εκεί που επιτέλους είχαμε μαζέψει τα κομμάτια μας, από την τελευταία ένδοξη επανάσταση εναντίον του Δικτάκτορα Άνεμου. Ξαφνικά ήρθε το θέμα της Ιθαγένειας.
Ξεκίνησε με την έκκληση για το Δημοψήφισμα, και κατέληξε “ο Αγκών μου”.
Κάποιοι βρεθήκαμε στην Αντεπίθεση και πολεμούσαμε τα λόγια με λόγια, και τα επιχειρήματα με επιχειρήματα, ενώ κάποιοι άλλοι... αποφάσισαν ακόμα μια φορά πρωτοτυπήσουν... και φυσικά προτίμησαν να επιτεθούν στο Άνεμο.
Οι Δεξιοί της παρέας αναλογιζόμενοι τη μεθολογία του Αριστερού μετώπου αποφάσισαν ότι έπρεπε να κάνουν το ίδιο προκειμένου να μην υστερούν έναντι του Εχθρού σε πρωτοτυπία, και έτσι ξεκίνησε μια Αριστεροδεξιά ομοβροντία Γκρίνιας εναντίον του, που τελικά κατέληξε στην συμβιβαστική λύση του να σταματήσουμε πλέον με αυτό το θέμα.... και εκεί που επιτέλους θα πέρναμε μια κακόμοιρη ανάσα για να στήσουμε το Blog... ήρθε η τρίτη και Φαρμακερή.

Τρίτη Επανάσταση: Πως τολμάνε να μην γράφουν για τα πάντα;

Λίγο πολύ τα ξέρετε... τα είδατε... και τα νοιώσατε, και έτσι δεν χρειάζεται να πω και πολλά. Αυτό που μπορώ να πω έτσι για να το τονίσω ότι αυτή την φορά το αίτημα ήταν: Να μην υπάρχουν απαγορεύσεις, και να είναι ανοιχτή η Θεματολογία, και φυσικά ο μεγάλος εχθρός και σε αυτή την μεγαλειώδη και γενναία επανάσταση ήταν ο Άνεμος.

Συνοπτικά:

Η μάχη του Σανταμούτρα μας ξεκίνησε, με γκρίνια και με επιθέσεις εναντίον του Ανέμου με το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ αίτημα για μια πιο Σφιχτή Θεματολογία, καθώς ο καθένας σπάμαρε όσο μπορούσε πιο πολύ.
Και τελείωσε με το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ αίτημα για μια πιο ελεύθερη Θεματολογία για να μπορεί ο καθένας να σπαμάρει ακόμα πιο πολύ.

Το ηθικό δίδαγμα κατά την γνώμη μου είναι όταν ακούς για ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ δίνε παυσίπονα στον Άνεμο για τον πονοκέφαλο και για το έλκος.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Βάση των 3 προβλημάτων:

1) θέσεις
2) θεματολογία.
3) κλικς

Προτείνω: Για να μην μαζώνονται καιροσκόποι για τα κλίκς, πρέπει να μην τους δίνουμε πάτημα. Οπότε πρέπει να λυθούν τα δυο προβλήματα των λίγων θέσεων και της Θεματολογίας. Για το θέμα των Θέσεων υπάρχει λύση και μάλιστα καλούτσικη, αλλά πρώτα πρέπει να λύσουμε το θέμα της Θεματολογίας. Πιο συγκεκριμένα:

Ο Blogger δίνει στον κάθε χρήστη τη δυνατότητα να κάνει αναρτήσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οπότε ο κάθε ένας από τους 100 μπορεί να επιμεληθεί πρόσβαση σε συναδέλφους που δεν έχουν πρόσβαση, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να Γαργαληθεί ο ΔΙΑΣ. Ένα τόσο ανοιχτό Blog λογικά έχει τεράστια και ανεξέλεγκτη δυναμική, οπότε άμα εφαρμοστεί ξεχάστε περιορισμούς (π.χ οι 2 ώρες δεν μπορούν να ελεγχθούν με τίποτα) όπως και η θεματολογία αναγκαστικά πρέπει να είναι ανοιχτή.

Ως μετριασμό αυτής της ανεξελεκτικότητας μπορούμε να περάσουμε ρυθμίσεις ανάρτησης με 3 αντιδράσεις Συμφωνώ, Διαφωνώ, και Report και φυσικά με Βαθμολόγηση Ανάρτησης, οπότε όποιος ανεβάσει κάτι κακό, θα δεχθεί την τιμωρία της κακής βαθμολόγησης από τους Αναγνώστες.
Εκτός αυτού με τον κάθε χρήστη να δίνει πρόσβαση σε άλλους Bloggers μέσω ταχυδρομείου, μπορεί κάλλιστα να περιοριστεί η λογοκρισία και οι καυγάδες, αφού ο καθένας θα μπορεί να διαλέγει με ποιον θα συνεργαστεί, και θα μπορεί να υπάρχει μια καλύτερη συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ τους.

Τέλος οι απαγορεύσεις για προσβολή ανθρώπου και για Ρατσιστικό ή παράνομο περιεχόμενο μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Μοιάζει με καλή ιδέα στα μάτια μου, (εσείς θα μου πείτε...) αλλά και πάλι φοβάμαι ότι άμα πετύχει στην 4η επανάσταση, κατά του Ανέμου θα τον κατηγορήσουν για Δικτάτορα επειδή αναγκάζει τους bloggers να γράφουν μέσω Email (ή κάτι τέτοιο βλακώδες anyway).

Βρίσιμο δεκτό μόνο άμα αφορά εμένα και μόνο εμένα.
Τα σέβη μου.

110 σχόλια:

Aνεμος είπε...

Το ηθικό δίδαγμα κατά την γνώμη μου είναι όταν ακούς για ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ δίνε παυσίπονα στον Άνεμο για τον πονοκέφαλο και για το έλκος.
Μοιάζει με καλή ιδέα στα μάτια μου, (εσείς θα μου πείτε...) αλλά και πάλυ φοβάμαι ότι άμα πετύχει στην 4η επανάσταση κατά του Ανέμου θα τον κατηγορήσουν για Δικτάτορα επειδή αναγκάζει τους bloggers να γράφουν μέσω Email (ή κάτι τέτοιο βλακώδες anyway).
Καλά ΣΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ Πως ΓΡΑΦΕΙς ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΑΣ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Exarchias είπε...

Κόψε κάτι Άνεμε μην φάμε και ξύλο :P . Το openoffice με προδωσε και έχω μερικά λαθάκια που βγάζουν μάτι... παλέυω να το συμμαζέψω.
Τα σέβη μου

marianaonice είπε...

Απίστευτη ανάρτηση!!
Πράγματι πρέπει να εφοδιάσουμε το δικτάτορα΄Άνεμο με πολλά παυσίπονα! Εμένα να ρωτήσεις, που υφίσταμαι τις περισσότερες φορές τον ...πονοκέφαλό του από τους Ενωμένους!
:)))
Εννοώ φυσικά ότι συζητά κυρίως, μαζί μου ό,τι πρόβλημα δημιουργείται @εδώ μέσα, και εγώ παίρνω τους πρώτους ...κραδασμούς! χαχαχχαχα!!

Theodosia είπε...

Καταπληκτική ανάρτηση.
Είχα καιρό να διαβάσω τόσο καλό κείμενο.:)

marianaonice είπε...

Είναι τόσο σωστή ανάρτηση Θεοδοσία, που πράγματι οφείλω να ευχαριστήσω κι εγώ το Φάντασμα, που πραγματικά από την πρώτη στιγμή παρακολούθησε τον αγώνα μας για το στήσιμο αυτού του μπλογκ και πάντα ήταν παρών και μας στήριξε με όλη του τη δύναμη, με θάρρος και αλήθεια, χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες, βάζοντας τα με όλους όσους προσπάθησαν να μας αδειάσουν και να μας πολεμήσουν πισώπλατα!
Τον ευγνωμονούμε κι ο Άνεμος κι εγώ και τον νοιώθουμε αδελφικό μας φίλο!!

Exarchias είπε...

Γειά σας και απο εμένα, έκανα μια φιλότιμη προσπάθεια να κοιμηθώ, αλλά μάλλον το βιολογικό μου ρολόι μώλις ξαναχάλασε.
Ευχαριστώ καταρχήν για τα καλά σας λόγια, αλλά δεν ξέρω τι άλλο να πω εκτός οτι δεν θεώρω ότι έγραψα και τόσο σπουδαία ανάρτηση, (στα ματάκια μου τουλαχιστον, περισσότερο ως κακογραμμένη και εφηβικη μου μοιάζει), και φυσικά τα καλά σας με κάνανε να κοκκινήσω σαν πατζάρι.

@Marianaonice σιγουρα έχεις το ίδιο άγχος με τον Άνεμο, και σίγουρα το ωστικό κύμα σε πέρνει και εσένα παραμάζομα, Τον Άνεμο τον προτίμησα ως παραδηγμα επείδη ως ο Αρχικός Δημιουργός των Ενωμένων γινέτε συνέχεια ο πρώτος στόχος
(συνεχίζω παρακάτω...)

Exarchias είπε...

(η συνέχεια...)
Η σημερινή ανάρτηση έχει 2 σημαντικές λεπτομέριες.
1)προτείνει μια λύση, οπότε θα πρέπει να συζητηθεί.
2)Επείδη τα σκάγια πεφτανε αδιακρίτως, μέσα στο πρόγραμμα είναι να ακούσω καντήλια οπότε παρακαλώ να ληφθει σοβαρά υπόψιν η επισήμανση μου "Βρίσιμο δεκτό αλλά μόνο για εμένα" οπότε άμα μπλεχτούν Μάμαδες και οικογένειες στα μπινελικια, φροντίστε κάποιος να επιβάλει την τάξη.
Την καλημέρα μου και τα σέβη μου.

Στοππάκιος είπε...

Τι να σας πω, παιδιά. Μ' εχουν κουράσει όλες αυτές οι εντάσεις και οι οργανωμένες επιθέσεις από βαλτούς διαβόλους. Κάντε ό,τι νομίζετε. Συμφωνώ σε όλα εφόσον προστατεύεται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις. Θα ήθελα μόνο να πω σε όλους τους δεξιούς και αριστερούς ιδεολόγους να έχουν πάντα υπόψη τους ότι πίσω από τις ιδεολογίες και τις αρχές υπάρχουν οι άνθρωποι με τον παρορμητισμό τους, τις αστοχίες τους και όλα τα πάθη τους, καλά και κακά. Ας γίνουν λίγο πιο επιεικείς και συγκαταβατικοί...

παπα-Ηλίας είπε...

Πιστέυω ότι ο Στοππάκιος δίνει τους άξονες του προβλήματος:

Πρώτα-πρώτα όποιος αποφασίζει να μπει στην περιπέτεια του ιντερνετ, πρέπει να γνωρίζει ότι σε κάθε βήμα του θα νατιμετωπίζει τις "οργανωμένες επιθέσεις από βαλτούς διαβόλους".

Οι οποίοι βασικά έχουν σκοπό τη διάλυση τέτοιων συλλογικών προσπαθειών, όπως οι "ενωμένοι μπλόγκερς". Και χρησιμοποιούν κάθε φορά και τους ανάλογους "εκρηκτικούς μηχανισμούς".

Κι αυτούς ακόμη, αν λένε λογικά πράγματα και επιχειρηματολογούν, τους νατιμετωπίζουμε ανάλογα.

Αν όμως ολοφάνερα θέλουν ναανοητολογούν και προσπαθούν να στήσουν τους διασπαστικούς τους μηχανισμούς, θα γίνονται-νομίζω- αντιληπτοί.

Και ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής τους θα είναι αποκαλύπτουμε τις προθέσεις τους ή να τους αντιπαρερχόμαστε.

Βασικός όμως και αυτονόητος κανόνας είναι, όπως λέει ο Στοππάκιος, να "προστατεύεται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις".

Γιατί διαφορετικά αυτοαναιρούμαστε και δίνουμε όπλα, για να μας αμφισβητούν, σ' αυτούς, που δεν θέλουν να ευοδωθεί μια τέτοια προσπάθεια.

Αν η ροή των αναρτήσεων μπορεί να ρυθμιστεί καλύτερα με τα ιμέηλ, ας γίνει κι έτσι.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Φάντασμα των Εξαρχείων
Είπες

Και το Αριστερό Μέτωπο που δεν είχε κανένα πρόβλημα να μην γράφουμε τίποτα, αρκεί να μην γράφουνε μέσα Φασίστες. Φυσικά Φασίστες ήταν και όλοι όσοι είχανε Θρησκεία, ή δεν ήταν ενάντια στην ύπαρξη Στρατού, (που έπρεπε να καταργηθεί άμεσα... όπως και δήποτε), ή βρίσκανε συμπαθητική την Ελληνική σημαία.

Αυτή ακριβώς η λογική της παραπληροφορητικής άμβλυνσης των αντιθέσεων είναι που προσελκύει τα σχόλια, για τα οποία είσαστε πολύ ευρηματικοί σε κάθε είδους χαρακτηρισμούς, αποφεύγετε όμως την ουσία.
Ο προσδιορισμός σου για το ποιούς θεωρούνε όσοι παρεμβαίνουν φασίστες, προσπαθεί φυσικά να συσκοτίσει την πραγματικότητα, δημιουργώντας εντυπώσεις.
Ξέρεις πολύ καλά ότι δεν είναι έτσι.
Κανένας δεν ασχολήθηκε με fan του στρατού εκτός κι αν είναι fan των πραξικοπημάτων, κανείς δεν ενοχλείτε απο θρησκείες και σημαίες.
Αν όσοι αποκαλούν τους χρυσαυγίτες συναγωνιστές δεν είναι φασίστες μην απορείς για την κριτική που μόνος σου προκαλείς, γιατί δεν περιορίζεσαι να πεις το πως επιθυμείς να λειτουργείς κάπου όπου υπάρχουν και οι συγκεκριμένοι, αλλά προσπαθείς να πείσεις για το αντίθετο του προφανούς.
Κι αυτό δείχνει πρόθεση που προσελκύει κριτικές και απορίες.
Όπως απορές δημιουργεί ότι σε πολύ συγκεκριμένα ποστ, αυτός που τα διαβάζει έχει την αίσθηση άπο τα υποτονικά ή επαινετικά σχόλια ότι δεν ενοχλούν κανέναν και η ενόχληση και τα κοιμισμένα αντανακλαστικά ενεργοποιούνται μόλις υπάρξουν σχόλια εκτός συλλογικότητας.
Και ενεργοποιούνται με τη λογική, μας την πέφτουν οι εγκάθετοι, με προοπτική συσπείρωσης της συλλογικότητας απέναντι σε έξωθεν κινδύνους κι όχι αναφοράς στην ουσία του σχολιασμού.
Αυτά για το κπμμάτι που θεωρώ ότι με αφορά, για τα αποχωρητήρια που αναφέρεις είναι άλλοι αρμοδιότεροι, αν κι απο ότι φαίνεται έχεις επιλεκτικά ευαίσθητη μύτη.

irizaar είπε...

υπάρχει και ένας ρημάδης εγκέφαλος και μια ρημάδα κριτική ικανότητά του που μας οδηγεί τί να απορρίψουμε και τί να κρατήσουμε από ότι διαβάζουμε. με τί να συμφωνίσουμε και τί να διαφωνίσουμε. γιατί τόση γκρίνια και ναζάκια τύπου "εγώ φεύγω γιατί έχω και ένα επίπεδο"; έχουν και οι ακροδεξιοί δικαίωμα να γράψουν. αυτό που δεν έχουν δικαίωμα είναι να επιτίθενται στους μετανάστες και αντιρατσιστές κατι που το συνηθίζουν.

Yellow Kid είπε...

Αν επίσης ο χαρακτηρισμός "φασίστας" σας φάινεται υβριστικός και όχι άρχή για ανταλαγή απόψεων, πώς θα σας φαινόταν ένα σχόλιο "αυτά που γράφετε είναι φασιστικά για τους τάδε λόγους";
Εκεί θ μπορούσαμε να αρχίσουμε ένα διάλογο που εσείς θα υποστηρίζατε "όχι δεν είναι, για αυτούς και για αυτούς τους λόγους" και ο σχολιαστής από την μεριά του να προσπαθεί να αποδείξει το αντίθετο.

Ίσως δηλαδή σας ενοχλεί ο χαρακτηρισμός που τον λαμβάνετε ως βρισιά ενώ δεν είναι. Αποτελεί απλώς μία προσωπική διαπίστωση του σχολιαστή

ΥΓ
Σας έστειλα να αναδημοσιεύσετε ένα διηγηματικά μου. Δεν είναι υβριστικό, δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις και εξελίσσεται στον 22ο αιώνα.

Ελπίζω να περάσει.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

irizaar
Αν εγώ έγραφα ότι η σφαγή στην Τιέν Αν Μεν είναι μύθος και προπαγάνδα, αυτοί που θα άφηναν σχόλια του τύπου: Στις μέρες μας πολλά είναι προπαγάνδα και κατασκευή, πιθανά να μην είχαν την ίδια απαράδεκτη άποψη με μέν, αλλά η "χλιαρή" κι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε στάση τους, εύλογα θα γινόταν αντικείμενο κριτικής.
Αν στο μπλόγκ μου έγραφα ότι όπου να ναι ξαναβγαίνουν τα κονσερβοκούτια και στο άλλο μπλόγκ που συμμετέχω συλλογικά κάποιοι με υπεράσπιζαν λέγοντας ότι εκεί είμαι άλλος άνθρωπος και δεν μας νοιάζει γιατί ο στόχος του συλλογικού μπλόγκ είναι η κατάργηση πχ των διοδίων, εσύ δεν θα είχες απορίες για τη στάση τους;
Εκτός αν ΄κάποια μπλόγκς είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ.
Αν εμφάνιζα μιά είδηση ότι τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αναφέρουν ότι στην πορεία υπέρ των κουρέων με πάρκινσον συμμετείχαν χιλιάδες και κάποιοι ζητούσαν το λίνκ που παραπέμπει στην παραπάνω είδηση, θα το έβρισκες υπερβολικό κι αθέμιτο;
Τόσο παράξενα ηχούν στ΄αυτιά σου όλα αυτά;

marianaonice είπε...

@Yellow Kid
και
@Κ.Υ.Π. WALKING
Ένα θα πω που είπε και το Φάντασμα των Εξαρχείων σε κάποιο σχόλιό του:
Εδώ μέσα καταθέτουμε απόψεις και όχι χαρακτηρισμούς και ταμπέλες φρονημάτων.
Για μένα δεν υπάρχουν δεξιοί, αριστεροί και φασίστες! Υπάρχουν άνθρωποι με απόψεις και γνώμες! Θέλω να καταργήσω τις ταμπέλες και να ακούω τις αλήθεις από όπου κι αν προέρχονται! Και να στηλιτεύω το ψέμα επίσης απ' όπου κι αν προέρχεται. Φυσικά και ξέρω να ξεχωρίζω πότε η αλήθεια είναι προβοκάτσια και πότε καθαρή αλήθεια.
Και σας πληροφορώ ότι έχω συναντήσει φασίστες και εκεί που εσείς a priori θεωρείται ότι υπάρχουν μόνον δημοκράτες!
Και μάλιστα πολύ χειρότερους φασίστες που αν δεν περάσει η δική τους γνώμη είναι ικανοί να σε κάνουν μπροσούρα και να σε κολλήσουν στις κολλώνες της Αθήνας ως στόχο για εξόντωση!!
Ο νοών νοήτω!
Το Εγχειρίδιο Πολέμου του Μπρέχτ νομίζω λέει στο τέλος περίπου:
"Σαν θα’ρθει η ώρα της πορείας
Πολλοί δεν ξέρουν
Πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους"!!
Πολύ προφητικό έργο πράγματι...

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Δεν νομίζω ότι κάποιος απο εμάς θεωρεί οτιδήποτε a priori, τα παραδείγματα μου για τη σφαγή της Τιέν Αν Μεν, τα κονσερβοκούτια, η επιθετικότατη ανάρτηση στο μπλόγκ μου απέναντι στον επαναστατικό αγώνα και τις πρακτικές του, νομίζω το πιστοποιεί.
http://changedovernight.blogspot.com/2009/01/blog-post.html
Το παράδειγμα σου με τους στόχους και τις μπροσούρες είναι υποθετικό ή έχει συμβεί στ΄αλήθεια.

Yellow Kid είπε...

@mariana:

Ρώτα τον κύριο Φάντασμα (που είναι και δική του η ανάρτηση) ποία είναι η διαφορά μεταξύ απόψεων και χαρακτηρισμού;

Τι θέλω να πω:
Το να πει ένας αδύνατος σε έναν άνθρωπο 10 κιλά παχύτερο του "αυτός είναι ποιο χοντρός από μένα" και για τον ίδιο άνθρωπο ένας ο οποίος έχει 30 κιλά παραπάνω, να πει "Αυτός ο άνθρωπος είναι ποιο αδύνατος από μένα" γίνεται άποψη (δηλαδή από ποία οπτική γωνία το βιώνει ο καθένας).

Φυσικά όμως και οι δύο συμφωνούν στο χαρακτηρισμό πώς "αυτός ο άνθρωπός είναι χοντρός."

Exarchias είπε...

@Υellow αμα εχεις αποριες ρώτα με ο ιδιος... μην ενοχλεις και αλλους στο διαβα σου.

Απαντηση:

Χαρακτηρισμος: φταει το Φασιστικο Θολωκουλτουριαρικο και Αναρχοαπλυτο Φάντασμα.

Άποψη: το προβλημα στο Blog ειναι Τεχνικο.

Exarchias είπε...

Φυσικα την καλημέρα μου.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Κι αν λοιπόν είσαι κατά των στοχοποιήσεων, για ποιό λόγο δεν σε αφορά το γεγονός ότι κάποιοι απο αυτούς που συνεργάζεσαι συλλογικά, στο προσωπικό τους μπλόγκ στοχοποιούν ΕΠΩΝΥΜΑ κάθε μέρα ως προδότες που σύντομα θα έρθει η... σειρά τους, δεκάδες δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, κληρικούς κλπ που διαφωνούν με την άποψη τους.

Exarchias είπε...

@kyp walking Το ποιο αδύνατο σημείο ενος εχθρού ειναι τα επιχειρήματα του.
Το ποιο δυνατο του όπλο είναι πάλι τα επιχειρηματα του.
απο την στιγμη που περνάνε και απολιτευτοι Πολιτες, οι προστασια τους δεν μπορει να γίνει υποχρεωτικη ενγραφη στην τινα ή στην τάδη συλλογικοτητα.

Yellow Kid είπε...

Τώρα με συγχωρείς κύριε Φάντασμα, αλλά η Μαριάννα έβαλε απόσπασμα της σοφίας σου και όχι εσύ.
Επίσης πρέπει να μυρίσω τα νύχια μου για να ξέρω τι τεχνικό πρόβλημα αντιμετωπίζεις;

Στο κάτω κάτω ρε αδερφέ, μην είσαι και τόσο μυγιάγγιχτος σε ότι λέω. Μπορείς απλά να μου πεις ότι έχω άδικο (και φυσικά να το υποστηρίξεις)

Exarchias είπε...

@Yellow kid:Το οτι έχω προβλημα μαζι σου στο έχω πει απο χθές,(και ποιο πριν)... δηλαδή πρέπει να καταθέσω καμμια δήλωση του νομου 105 για να το καταλάβεις. Σε παρακάλεσα λοιπον να αποφέυγεις να ρωτάς εμένα ενδιαμεσου άλλου και να ρωτάς κατευθειαν εμένα... ωστε να μην ενοχλεις εξαιτιας μου και άλλους... τόσο δύσκολο είναι;

Yellow Kid είπε...

Λες επίσης φάντασμα:
Το ποιο αδύνατο σημείο ενος εχθρού ειναι τα επιχειρήματα του.
Το ποιο δυνατο του όπλο είναι πάλι τα επιχειρηματα του.


Δηλαδή παραδέχεσαι ότι όποια και να είναι τα επιχειρήματα κάποιου, ο εχθρός είναι εχθρός.

Εμ...λίγο αφοριστικό να μην πω και απολυταρχικό μου ακούγεται αυτό.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Φάντασμα Των Εξαρχείων
Αν θέλεις αναδιατύπωσε την άποψη σου γιατί δεν έγινες σε μένα τουλάχιστον κατανοητός.
Να συμπληρώσω επίσης στα προηγούμενα.
Αν κάποιος γίνεται αντικείμενο κριτικής ή επιθέσεων γιατί απλά λόγω της κοινωνικής ή επαγγελματικής του θέσης, πήρε κάποιες αποφάσεις σε ένα κοινωνικό ζήτημα, με άξονα τους κανόνες που διέπουν τη θέση του και δεν μπορεί να τους παραβεί, θεωρώ την κριτική άδικη και μπορώ ακόμα και να τον υπερασπιστώ απέναντι της.
Θεωρώ την κριτική δίκαια μόνο στην περίπτωση που φαίνεται ότι εκτός απο κανόνες που δεν μπορούσε να υπερβεί, υπάρχουν κι άλλα δεδομένα.
Έμπρακτες διαψεύσεις αυτών των αποριών μου, προφανώς με κάνουν να αναθεωρήσω τη στάση μου.

Yellow Kid είπε...

Το οτι έχω προβλημα μαζι σου στο έχω πει απο χθές

Για ποιο πράγμα ακριβώς; Θες να μου εξηγήσεις ή θα τρώμε την ώρα μας;

Exarchias είπε...

Είμαι σε ανοιχτο πολεμο με τον Ρατσισμο απο τα Γενοφάσκια μου...
Ο Εχθρος υπάρχει και είναι σαφής για εμένα.

Αφοριστικο ή όχι, άμα ήθελα απλά να αριστεριζω, θα ξεκινούσα καμμια Συλλογικοτητα, ή Θα γραφομουνα στην ΚΝΕ βρε αδερφε τουλαχιστον να είχα και παρεα για καφε.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Δεν έχουμε λοιπόν παρά να αντιμετωπίσουμε τους κοινούς εχθρούς ο καθένας με τον τρλοπο του.

Exarchias είπε...

Σημειώση: Δεν εχω προβλήμα ούτε με τις συλλογικοτητες ουτε με την ΚΝΕ... απλά δεν με εκφράζουν.

Exarchias είπε...

@Υellow Kid και ΚΥΠ @walking κάνω ένα τσιγάρο και επανέρχομαι σε ποιο ηρεμους τονους να σας εξηγήσω.
(Πριν ποιο καφε ειμαι λιγο ποιο αποτομος)

Yellow Kid είπε...

Και εγώ για τσιγάρα βγήκα. Οπότε απάντηση μου για μετά το τσιγάρο:

Φάντασμα:
Νομίζω ότι βλέπεις παντού εχθρούς που θες να εξοντωθούν και όχι ανθρώπους που θα προσπαθήσεις να επηρεάσεις τις σκέψεις τους σε κάτι κοινά θετικό.

Εγώ πάντως έτσι το βλέπω και για αυτό το λόγο ασχολήθηκα με τα μπλόγκ, όπως επίσης για αυτό το λόγο κάθομαι και σχολιάζω εδώ πέρα.

marianaonice είπε...

Το παράδειγμά μου για τη μπροσούρα, έχει συμβεί όντως!
Από αριστερούς δήθεν αντιναζιστές και δημοκράτες, στοχοποιούνται άνθρωποι που έτυχε να διαφωνήσουν μαζί τους, και μάλιστα εν μέσω εμπόλεμης κατάστασης, στα προπερισινά Δεκεμβριανά της Αθήνας.
Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία,που αφορά γνωστό μου πρόσωπο και που έτυχε να πέσει στην αντίληψή μου!
Και είναι μια ιστορία που φυσικά συνεχίζεται, μέχρις ολοσχερούς εξόντωσης του "εχθρού" τους, που έτυχε να είναι κι αυτός από την αριστερά πλευρά τους, αλλά διαφώνησε σε κάτι μαζί τους!!!
Άστα, πολύ πικρά παραδείγματα κι αυτό είναι ένα, εκ των πολλών που έτυχε να μάθω, λόγω και της δουλειάς μου ίσως...
Γι' αυτό για μένα "Χρυσαυγίτες" είναι όλοι οι φασίζοντες όπου κι αν ανήκουν!

marianaonice είπε...

@Yellow Kid
Πολύ μ' αρέσει που τελικά έμεινες εδώ πέρα και συζητάς μαζί μας, χωρίς να χλευάζεις...
Αυτό εννοώ τελικά, ότι για μένα ο διάλογος με όλους, ακόμη και μ' αυτούς που φαίνεται να μας χλευάζουν, είναι το παν!!

Υ.Γ. Το κείμενό σου, που έστειλες για δημοσίευση, δεν το είδα ακόμη. Αν το έστειλες στους Ενωμένους, θα μπω σε λίγο να το δω, αν το έστειλες στον Άνεμο, θα περιμένεις το βραδάκι μάλλον, που θα μπει στο ιντερνετ κι αυτός, για να το δει και να το δημοσιεύσει.
Νάσαι καλά.

Yellow Kid είπε...

Δεν θεωρώ κακό πράγμα τον χλευασμό αν έχει κάποιο νόημα. Διαφορετικά θα ήμουν και κατά της σάτιρας. Σαρκαστικός ναι. Αλλά να χλευάζω "ετσι", δεν νομίζω ότι έγινα ποτέ.

Τέσπα. Το μειλ πήγε στους Ενωμένους.

Θα ανεχτήτε φαντάζομαι το ψώνιο μου να θεωρούμαι "ολιγον καλλιτέχνης" ανεβάζοντας ένα διήγημα!

(Το παραπάνω ονομάζεται "αυτοσαρκασμός")

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Aφού είναι έτσι λοιπόν, θα πρέπει λογικά να είσαι στην πρωτοπορεία απέναντι σε όσους στοχοποιούν καθημερινά απο τραγουδιστές μέχρι αρχιεπίσκοπους με το στίγμα του προδότη.
Ο χρόνος είναι ο καλύτερος ή ο χειρότερος γιατρός ανάλογα με τη χρήση του, αν κάποιος θεωρεί ότι αδικείται απο την κριτική των άλλων, είναι λάθος να περνάει το ποτάμι έστω σπαζμωδικά.
Η άλλη όχθη μόνο φιλόξενη δεν είναι και οι εντυπώσεις ποτέ δεν είναι κάτι στατικό.
Αλλάζουν,αυτό μπορώ να το βεβαιώσω, όταν έχουν λόγους να αλλάξουν κι αυτό είναι κάτι που δοκιμάζεται και συντίθεται μόνο στην πράξη.

Exarchias είπε...

O καφές και το τσιγάρο με την ανάλογη μουσική μερικές φορές μπορεί να φανεί σωτήριος για να πάει καλά η μέρα.
θα προσπαθησω να είμαι σαφής και σε ήπιους τόνους. Φυσικά να σας υπενθημήσω ότι υπάρχει και μια τεχνική πρόταση για την επιλυση των διαφόρων προβλημάτων του φόρουμ και περιμένω την άποψη σας και σε αυτό.

@Yellow Kid καταρχήν έχεις δίκιο όταν λες ότι βλέπω παντού Εχθρούς, αλλά υποθέτω ότι τα πράγματα δεν ειναι ακριβως όπως τα σκέφτεσε.
Έχω μάθει να σέβομαι την ανθρώπινη πανουργία, όπως και την εξίσου καταστροφική ανθρώπινη ανοησια. Όσο και να ακονίζω την κριτική σκέψη στην επιλογή των ανθρώπων που υάρχουν στο λευρο μου (μαλακια... μωλις χαλασε ενα 9ληκτρο α9ο το 9ληκτρολογιο μου και θα χρειαστει να το αλλαξω η να το διοθωσω], τοσο 9αντα θα θεωρω ως ενδυναμει εχθρο τον ο9οιοδηοτε αγνωστο μεχρι α9οδειξεως του εναντίου.

Συνεχιζω παρακάτω...

Στοππάκιος είπε...

Τα μάθατε; Συνελήφθη ο troktikos Σωκράτης Γκιόλιας για συκοφαντική δυσφήμιση. :)

Στοππάκιος είπε...

Δείτε εδώ http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=104925&cid=4

Exarchias είπε...

Το τεχνικο προβλημα διορθώθηκε και συνεχίζω...

Ο λόγος που έχεις κερδήσει την αντιπάθεια μου είναι οτι δημιουργείς εντάσεις και ρίχνεις λάδι στην φωτιά. Και εάν δεν δω ότι αυτό γινετε για κάποιον καλο σκοπό θα κρατήσω την ίδια στάση που κρατάω μέχρι τώρα.

@KYP walking: προφανώς και έχουμε τον ίδιο εχθρό... αλλά πολλές φορές έχω νοιώσει τους συμμάχους να με αδειάζουν.
Όσο θα υπάρχει απαξίωση του Blog απο τα αριστέρα... τόσο θα υπάρχει ο κίνδυνος το blog να γίνει φέρεφωνο της χρυσής Αυγής. Μην νομίζεις... οταν ξεκινήσει η Υστερια και σηκώθει η σβάστιγκα το moderating καταντάει δύσκολο εώς αδύνατο. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστει ο Ναζισμός σε αυτή την πλατφορμα είναι με την δύναμη των επιχειρημάτων

Αυτά από εμένα... Ελπιζω να σας κάλυψα.

Exarchias είπε...

Το οτι συνελήυθει ο Τρωκτικος δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλή ειδηση (δεν ξέρω τις λεπτομέρειες) αλλά σίγουρα με κάνει να χαμογελάω.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Φάντασμα Των Εξαρχείων
Τα τεχνικά ζητήματα είναι αμιγώς δικά σας και δεν με αφορούν.
Η απαξίωση του μπλόγκ σας και μάλιστα σχεδόν επαγγελματικά όπως κατά καιρούς έχει ειπωθεί,είναι θέμα της οπτικής γωνίας που αντιλαμβάνεται ο καθένας την κριτική.
Εχθροί ή όχι πάντως,χρησιμοποιούμε τη δημοσιότητα των σχολίων της συλλογικότητας σας, για να πούμε την άποψη μας και όχι για να εξαγνιστούμε ή να ξεκαρφωθούμε όπως κάνουν άλλοι.

Yellow Kid είπε...

Ποίος είναι υπεύθυνος του τσιγαρίσματος; Το λάδι που όπου αλλού πέφτει δεν δημιουργεί αναταράξεις ή φωτιά στην οποία υπάρχει μόνο αυτό το φαινόμενο;

Επίσης, αν δεν τσιγαρίσεις τη φωτιά και δεν σπάσεις μερικά αυγά δεν θα έχεις το υπέροχο αποτέλεσμα μιας ομελέτας.

Προσωπικά μ' αρέσουν οι ομελέτες γιατί εμπεριέχουν διάφορα διαφορετικά συστατικά, όπως ακριβώς και οι σχολιασμοί σε ένα μπλογκ.

Καταλαβαίνεις τώρα γιατί χρειάζεται να τσιγαρίσει λίγο το λαδάκι;

Exarchias είπε...

@ΚΥΠ Το βλέπεις κομματακι διαφορετικο από ότι είναι, δεν είμαστε Εμείς και εσείς. Μια πλατφόρμα διαλόγου ειναι, ανα μωσαικο Απόψεων... σαν την ομελέτα που ανάφερε ο Yellow Kid. και το Τεχνικο προβλημα σας ενδιαφέρει... γιατί η ρεαλιστική του αντίληψη αποτρέπει την λανθασμένη μετονομασια του.

@Yello kid νομίζω οτι κατανοησα το σκπτικό σου και θα προσπαθησω να το κατανοήσω, σε βαθμο που να μπορώ να σεβαστο. Μια ενσταση μου είναι ότι δεν είναι σοφο να βάζεις τόσο λάδι σε μια ομελετα όσο θα έβαζες σε μια τηγανια.
Κατα τα άλλα καλη η ομελετε, εάν και τα αυγά τα προτειμω τηγανιτά (μάτια).

Yellow Kid είπε...

Επί του πραγματικού χτεσινού:

Εγώ γράφω μόνο 3 αθώες λέξεις: "Α", "ένα" και "ελάφι" . Στη συνέχεια κάποιος τις σβήνει, ενώ κάποιες άλλες όχι. Γιατί; Γιατί δείχνει ότι ενοχλήθηκε από τις συγκεκριμένες και όχι από κάποιες άλλες. Όπου υπάρχει ενόχληση λοιπόν υπάρχει ένα σήμα για κακή λειτουργία (σώματος, οργανισμού, μπλογκ, κλπ).
Έτσι, καταλήγουμε στις εξής λύσεις:
1)σβήνουμε το σχόλιο (δηλ. πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι)
2)(και ο ποιο ψυχαναλυτικά ερευνητικός) Γιατί μας ενόχλησαν τόσο πολύ αυτές οι τρεις λέξεις; Μήπως κρύβουν ένα βαθύτερο πρόβλημα στην λειτουργία αυτού του μπλογκ;

Με τις τρεις αυτές λέξεις, σας έριξα ένα λαδάκι, η ένα σήμα κινδύνου, όπως ακριβώς δημιουργεί και ο πόνος δε έναν οργανισμό που νοσεί.

Κάποιοι είδανε μόνο τον πόνο και έκοψαν κεφάλια. Κάποιοι όμως τελικά κοίταξαν ποιο μέσα.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Φάντασμα Των Εξαρχείων
Το ΕΜΕΙΣ και οι ΑΛΛΟΙ με όρους αντανακλαστικών μπλογκικού πατριωτισμού, έχει καταγραφεί πιό έντονα σε κάποιους απο εσάς, παρόλο που αυτοί που συνήθως συνομιλούμε, δεν είναι αυτοί που μας έκαναν να εστιάσουμε την προσοχή μας σ΄αυτό το μπλόγκ.
Μ΄αρέσουν κι εμένα οι ομελέτες, λιγότερο όμως απο τον Yellow Kid που είναι μικρό παιδί και εξαφανίζει τη χοληστερίνη.

Στοππάκιος είπε...

Yellow kid μιλάς με το Φάντασμα αλλά μη βλέπεις φαντάσματα παντού. Δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Φτάνει! Μας έχεις πρήξει με τα ελάφια σου!!!

Yellow Kid είπε...

Στοπάκιε, εξήγησε μας σε παρακαλώ και για να μην σας τα πρήζω με τα ελάφια μου, τι ακριβώς έγινε;

Στοππάκιος είπε...

Έκανες παράσιτα εσύ με τα ελάφια και ο "άλλος" με τα ΓΛΑ ΓΛΟΥ σε μια σοβαρή συζήτηση. Θα έπρεπε να σέβαστείς τους ανθρώπους που συζητούσαν σοβαρά εκείνη τη στιγμή. Κανένας νομίζω δεν άξιζε το χλευασμό και την κοροϊδία σου. Αν ήθελες να συμμετάσχεις σοβαρά ας έβαζες ολόκληρο το ανέκδοτο με το σχόλιό σου όπως έκανες αργότερα. Ήσουν αγενής και προσβλητικός.

Yellow Kid είπε...

Θεώρησα ότι είναι ένα πολύ κλασσικό ανέκδοτο. Πάντως επιμένω: Για να σβήσετε αυτό και οχι τα ΓΛΑ ΓΛΟΥ κάτι σε αυτό σας πείραξε.

Yellow Kid είπε...

Επίσης 3 μόνο λεξούλες σε ένα ποστ με 30 σχόλια δεν είναι και κάνα φοβερό παράσιτο.

Στοππάκιος είπε...

Και τα ΓΛΑ ΓΛΟΥ σβήστηκαν μαζί. Ήταν σε αρκετές αναρτήσεις διασπαρμένα! Καμιά δεκαριά!!! Και μη με εξοργίζεις άλλο!!!

Yellow Kid είπε...

Τσου. Πολύ αργότερα σβήστηκαν. Και αν σε εξοργίζω πάρε κανένα ηρεμιστικό ή μη με διαβάζεις. Διαφορετικά κάτσε να το κουβεντιάσουμε.

Στοππάκιος είπε...

Δε μπορώ τώρα. Πάω για τζόγκιγκ στο δάσος. Ελπίζω να μη δω κανένα ελάφι...

marianaonice είπε...

@Στοππάκιε
Χαχαχαχαχαχα!!!
Καλό τζόκινγκ!!!
Καλά με το χιούμορ η συζήτηση γίνεται απίστευτη!!
Και μ' αρέσει που σήμερα όλα τα
"παράσιτα" εξαφανίστηκαν και στη θέση τους μπήκε η κουβέντα.
:)))

marianaonice είπε...

Όσο για τις ομελέτες, συμφωνώ ότι πρέπει να σπάσεις αυγά για να τις φτιάξεις, αλλά κι εγώ... άσχετο, καμιά φορά προτιμώ τα αυγά μάτια!
Στην κυριολεξία λέω...
:)))

Αntidrasex είπε...

Μπήκα για πολύ λίγο και βλέπω την κουβέντα. Έχω δουλειά, αλλά μιας και έχω συμμετάσχει και εγώ σε όλη αυτή την κουβέντα 10 μέρες τώρα, θα επανέλθω.

Ένα γρήγορο:

@Στοππάκιος: Έχεις άδικο να εκνευρίζεσαι με τον ΥΚ. Το "Ά, ένα ελάφι" ήταν ένα πολύ επιτυχημένο, καυστικό και καθόλου άσχετο σχόλιο.
Μπορεί να μην το έπιασες αν δεν ήξερες το ανέκδοτο.

Τα ΓΛΑ ΓΛΟΥ ΓΛΟΥ ΓΛΟΥ, όσο και αν καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο ποιητής τους, με ενοχλούν γιατί μπαχαλεύουν την συζήτηση και γίνονται και από έναν ανώνυμο. Αυτό είναι ξεκάθαρο τρόλλινγκ.

Ξέρεις όμως τι με στεναχωρεί?
Έχουμε επισημάνει συγκεκριμένες αναρτήσεις, συγκεκριμένων συντακτών γιατί μετέδιδαν όχι απόψεις (οι οποίες ακόμα και αν διαφωνώ κάθετα είναι σεβαστές) αλλά ψέματα και προπαγάνδα.
Αναρτήσεις με τις οποίες ακόμα και εσύ έχεις διαφωνήσει.

Και οι ίδιοι, δεν είναι πουθενά να υπερασπιστούν τα λεγόμενα τους, αντίθετα έχετε μείνει εσείς να τους υπερασπίζεστε. Μαγκιά σας και καλά κάνετε, αλλά δεν σε υποψιάζει καθόλου αυτό?

Κάνετε μεγάλο λάθος αν νομίζετε (τουλάχιστον για μένα) ότι επιτίθεμαι στην ιδέα του μπλογκ. Επιτίθεμαι στην χρησιμοποίηση του για διασπορά προπαγάνδας, ειδικά φασιστικής και ρατσιστικής και ψευδών ειδήσεων. Γιατί ο καλύτερος τρόπος να περάσει κανείς την προπαγάνδα του είναι να εκμεταλευτεί την υπογραφή και την ανοχή άλλων, που έχουν τελείως άλλες αποψεις.

Και αυτό είναι που με στεναχωρεί περισσότερο.

Το έχω πει, θα το ξαναπώ και θα το λέω συνέχεια:
Στους συντάκτες σας είναι ο Hellenic Revenge, ο οποίος ξεκίνησε την καμπάνια "StopIndymedia". Σου φαίνεται λογικό και ταιριαστόν να συμμετέχει σε ένα μπλογκ κατά της λογοκρισίας? Μήπως έτσι "βαπτίζεται" ως δημοκράτης?

marianaonice είπε...

@antidrasi+sex
Αν στο συγκεκριμένο μπλογκ δεν μετείχαν κι αυτοί που εσύ αναφέρεις τότε για μένα δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον.
Ξαναλέω εδώ δεν δέχομαι ταμπέλες, αλλά απόψεις και οι συγκεκριμένοι έχουν δικαίωμα να πουν τις απόψεις τους και εμείς και εσείς έχουμε υποχρέωση να τις δεχθούμε αν είναι αληθινές ή να τις στηλιτεύσουμε, με επιχειρήματα, αν είναι ψευδείς.
Αν δεν ξέρουμε ή δεν έχουμε δική μας αντίληψη για ένα γεγονός, τότε απλά απέχουμε από την κουβέντα.
Το ότι κάποιοι θέλουν το κλείσιμο του @Indymedia για μένα δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό για να τους πω φασίστες ή όχι, γιατί όσο κι αν σε ενοχλεί κι εγώ θεωρώ το συγκεκριμένο site και όχι μπλογκ κατευθυνόμενο από σκοτεινά κέντρα μασονίας (βλ. Σόρος κλπ.) άσχετο που δεν μπορώ καν να το θεωρήσω πλατφόρμα διαλόγου, αφού δεν υπάρχουν σχόλια εκεί. Εκτός αυτού ένα από τα μέσα των δήθεν αντιναζιστών για να στοχοποιούν τους αντιφρονούντες στα θέσφατά τους, είναι και το συγκεκριμένο site! Eπομένως δεν με χαλάει αν και οι Χρυσαυγίτες τυχαίνει να συμφωνούν με τη δική μου άποψη.
Ούτε φοβάμαι να λέω τη γνώμη μου όταν τη θεωρώ ότι εκφράζει την αλήθεια,έστω κι αν κινδυνεύω να μου φορέσουν "ταμπέλλα"!

Exarchias είπε...

@Antidrasi+Sex Συμφώνω μαζί σου σε πολλά, εκτός βέβαια από το Χθεσινο Ελάφιασμα, που ως χιουμορ ήταν τραβηγμένο απο τα μαλια, υπερβολικα κωδικοποιήμενο, και σε μεγάλο βαθμο εκνευριστικο αφού σε συνδιασμο με τα Γαλοπουλισματα του Ανώνυμου, (για τον οποίο δεχομαι την απαντήση σου οτι παίζει σολο καριέρα), έφερνε τον Εκνευρισμο στο κοκκινο.

Τα επιμαχα άτομα που προκάλεσαν το προβλημα αυτό πιθανολογώ ότι δεν θα τα συναντήσετε για διάλογο... Δεν ήρθαν εδώ για διάλογο αλλά για να περάσουν προπαγάνδα

και αυτό είναι που με εκνευριζει φυσικα όλα αυτά τα αναφέρω γλαφυρα στην Ανάρτηση μου.
Ελπίζω να σε κάλυψα.

@ΚΥΠ walking ειμαι καθετα αντίθετος με το επιχείρημα σου εμείς και εσείς... Αυτό το επιχείρημα δεν στέκει, και εκτώς αυτού προσβάλει το σύνολο των ανεξάρτητων συμμετεχοντων, και φυσικά υποβαθμήζει τις προθέσεις σας, και προκαλεί υποψίες για εκ του πονηρού κινητρα.

@Στοππάκιες κάτω απο το πέπλο του Εκνευρισμού υπάρχει μια καλή συζητηση... οποτέ ελπίζω στην κατανοηση σου.

Τα σέβη μου σε όλους.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Το ότι κάποιοι θέλουν το κλείσιμο του @Indymedia για μένα δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό για να τους πω φασίστες

Να υποθέσω ότι δεν έχεις επισκευτεί το συγκεκριμένο μπλόγκ αν πιστελυεις ότι η πρωτοβουλία του για το indymedia είναι ο μοναδικός λόγος για παρόμοιους χαρακτηρισμούς!
Φαντάζομαι ότι θα έχεις στοιχεία περί Σόρος και Μασόνων, αλλιώς μάλλον δεν μιλάμε σοβαρά,κοροϊδευόμαστε για να περνάει η ώρα.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Επίσης ακούγεται πολύ παράξενα η ταυτόχρονη αθώωση και ενοχή όσων στοχοποιούν (όπως ο καθένας το αντιλαμβάνεται)κάποιους.
Αθώωση για τους φασίστες που έχουν δικαίωμα να λένε την άποψη τους και λουκέτο στους άλλους.
Ενδιαφέρον.

marianaonice είπε...

Ξαναλέω το @Indymedia δεν έχει σχόλια άρα δεν έχει διάλογο, περνάει απλά τις απόψεις του!
Και δεν σου δίνει το δικαίωμα να τις κρίνεις, να διαφωνήσεις ή να συμφωνήσεις!
Όταν μιλάμε για μασονία, είναι αστείο να μιλάμε και για αποδείξεις...
Απλά προσωπικά το έχω τσεκάρει να ψεύδεται ασύστολα, επανειλημμένα με βάση όσα τυχαίνει να γνωρίζω, για διάφορα θέματα που έχει αναρτήσει, κυρίως σε θέματα δικαιοσύνης, λόγω της δουλειάς μου και πάλι.

Exarchias είπε...

Να ξεκαθαρησω την θέση μου ότι θεώρω το indymedia μια πολύ καλή ιδέα, (Φυσικά αναφέρωμαι και στα ξένα indymedia).Το Ελληνικό έχει μεν την έλλειψη δυναμικού και το πολεμο καπελώματος, αλλά πατά σε γερές οργανωτικές βάσεις. παρώμοιες με αυτές που προσπαθησα να προτείνω ως τεχνικές λύσεις.

Exarchias είπε...

@Marianaonice στο τελευταιο θα συμφωνησω. Οπότε ας επικεντρωθούμε στα Τεχνικα για να περάσουμε μπροστα.

marianaonice είπε...

@Φάντασμα Των Εξαρχείων
Οι οργανωτικές του βάσεις είναι το μεγάλο του ατού!!
Ούτε συζήτηση!
Όσα πρότεινες θα έλεγα να τα δούμε με προσοχή οι διαχειριστές και να μιλήσουμε μέσω μέηλ, να δούμε τι και πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Επομένως επειδή δεν έχει σχόλια πρέπει να κλείσει όπως ίσως και όλοι οι μπλόγκερς που έχουν επιλέξει κάτι τέτοιο,είναι Μασόνοι και άρα επειδή αυτοί κινούνται παρασκηνιακά δεν χρειάζεται να αποδείξουμε όσα λέμε (απο όσο ξέρω στη δουλειά σου θέλουν αποδείξεις ούτε καν ενδείξεις)
Επίσης φασίστες υπάρχουν μόνο μέσω της φασίζουσας νοοτροπίας κάποιων αριστερών και για να πειστούμε ότι κάποιος απο τους πιό "παραδοσιακούς" είναι τέτοιος πρέπει να είναι ο ίδιος δρ. Μένγκελε.
Αρα όλα καλά, στρογγυλά και περοποιημένα, το μόνο που μπορεί να μας διαταράξει την ησυχία είναι κάτι εγκάθετοι που μας λένε ότι μέσω της συλλογικότητας μας εξαγνίζονται κάποιοι καπηλευόμενοι την κοινή προσπάθεια.
Όντως έχουν άδικο όλοι αυτοί, δεν είναι καπήλευση, είναι επιλογή.

Yellow Kid είπε...

Δηλαδή ο καθένας έχει δικαίωμα να ονομάζει κάτι "μασονία" και μετά να μην δίνει αποδείξεις;

Πώς θα αντιδρούσες αν κάποιος ονομάτιζε εσένα μασόνο; "Α, οκ, δεν χωράει απόδειξη, είμαι και δεν το ήξερα, ευχαριστώ για την πληροφορία";

ΥΓ
Το ιντιμίντια το τσέκαρες για ψέμματα. Κάποια άλλα πράγματα, μάλλον όχι.

Τα παραπάνω αποτελούν κριτική, όχι προσωπική επίθεση. Δυστυχώς δεν μπορώ να μην τη κάνω...

marianaonice είπε...

Τσέκαρα για ψέμματα αυτά που έτυχε να έχω άμεση δική μου αντίληψη!
Και εγώ προσωπικά έχω τις αποδείξεις μου γι' αυτά που λέω.
Και είναι μεγάλη ιστορία να σας τα αναλύσω εδώ μέσα.
Όμως να είστε σίγουροι ότι έχω αποδείξεις για τα συμπεράσματά μου.
Απλά δεν είναι κοινοποιήσιμες εδώ πέρα γιατί μετά θα τρέχω και δεν θα φθάνω...
Νομίζω πολλά είπα.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Κάνε έναν κόπο λοιπόν λοιπόν με τον ίδιο ζήλο, να αναλύσεις,να τσεκάρεις και τους φίλους του δρ. Μένγκελε αν το επιθυμείς.
Πάντα βαριόμουνα τους συνωμοσιολόγους ταρίφες που μου πιάναν την κουβέντα και μου λέγαν διάφορα φοβερά και Λιακοπουλικά.
Δεν έχω αλλάξει άποψη κι αισθητική.

Αntidrasex είπε...

Όχι Μαριάννα, αν είναι να πρέπει να αποκαλύψεις προσωπικά πράγματα, δεν χρειάζονται.

Λες όμως:
"αλλά απόψεις και οι συγκεκριμένοι έχουν δικαίωμα να πουν τις απόψεις τους και εμείς και εσείς έχουμε υποχρέωση να τις δεχθούμε αν είναι αληθινές ή να τις στηλιτεύσουμε, με επιχειρήματα, αν είναι ψευδείς."

Μια άποψη, δεν μπορεί να είναι αληθής ή ψευδής, είναι άποψη.

Μιλάω για "ειδήσεις", πράγματα που παρουσιάζονται ως γεγονότα ("άδικη σύλληψις Ελλήνων πολιτών", "η φωτογραφία του REUTERS" για την οποία ζήτησα το λινκ και μη σου πω τι πήρα). Μην κάνεις την παλαβή λοιπόν.

Και το Indymedia EXEI σχόλια.

Επίσης, στη βάση που το θέτεις, το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κάποιος για εσάς. "Να κλείσει το Ενωμένοι Μπλόγκερς γιατί λέει ψέματα". Όπως δεν το θέλω για το Ιndymedia, δεν το θέλω για το "Ενωμένοι Μπλόγκερς", δεν το ζητάω ούτε καν για το σάιτ της "Χρυσής Αυγής".

"Ξαναλέω εδώ δεν δέχομαι ταμπέλες, αλλά απόψεις και οι συγκεκριμένοι έχουν δικαίωμα να πουν τις απόψεις τους"
Πολύ ωραία, αλλά πρώτον ο καθένας κρίνεται από τις απόψεις του, και όπως και να το κάνεις, μια άποψη με φασιστικά χαρακτηριστικά, είναι φασιστική. Και δεύτερον, την κάποιοι μας αποκάλεσαν "ΣΥΡΙΖΑίους", ανάμεσα τους και εσύ. Δηλαδή για εμάς η ταμπέλα είναι ΟΚ?
Φάσκεις και αντιφάσκεις αγαπητή μου.

Αntidrasex είπε...

(συγγνώμη, αλλά είναι το σχόλιο 69 και το παίρνω για λόγους ψεδωνυμου τιμής)

marianaonice είπε...

Έδωσε λινκ στο yutube, τώρα αν δεν έδωσε στο Ρόϊτερ, τι να πω... Δικό του πρόβλημα, όχι δικό μου.
Ούτε πήρα θέση για τη συγκεκριμένη φωτογραφία, απλά ένα γενικό σχόλιο έκανα που αφορά μια δική μου διαπίστωση, σχετικά με όσα μας σερβίρουν τα ΜΜΕ.

Για τα @indymedia επέτρεψε μου να ξέρω περισσότερα από όσα μπορούν να ξέρουν όλοι.
Aυτό εδώ εννοώ
http://athens.indymedia.org/?lang=el

Δεν βλέπω πουθενά σχόλια, εκτός αν κάνω λάθος. Δεν αποκλείεται...

Αntidrasex είπε...

Ισχυρίζεται ότι αυτή τη φωτό την τράβηξαν από το Reuters και έκανε τον γύρο του κόσμου αλλά δεν την έβαλαν τα ελληνικά ΜΜΕ.

Το YT δείχνει ότι έγινε η συγκέντρωση, χαίρω πολύ. Ο ισχυρισμος του ποστ είναι ότι γίνεται λογοκρισία επειδή και καλά το μετέδωσε το Reuters αλλά όχι τα ελληνικά ΜΜΕ.

Όσο για το Indymedia, σε κάθε είδηση, αν πατήσεις να την διαβάσεις έχεις 2 επιλογές:
1) Προσθέστε περισσότερος πληροφορίες
2) Ανοίξτε συζήτηση για αυτό το άρθρο.

Τι κοιτάς, μόνο την κεντρική?

Αntidrasex είπε...

http://athens.indymedia.org/comment.php3?lang=%20el&top_id=1132059

http://athens.indymedia.org/publish_forum.php?from_id=1132059#form

ορίστε τα λινκ για ένα τυχαίο άρθρο.

marianaonice είπε...

Οκ έχεις δίκιο, δεν το είχα προσέξει, ότι έχει φόρμα σχολίων.
Αλλά αυτό δεν αναιρεί την άποψή μου ότι δημοσιεύουν ψευδείς και παραποιημένες ειδήσεις.

Εδώ πχ. γράφουν ότι "Η Δημοκρατία προφυλακίζει με ένα αποτύπωμα σε πλαστική σακούλα"!!!
Ξέρω πολύ καλά ότι τα στοιχεία για την προφυλάκιση δεν ήταν απλά ένα αποτύπωμα, αλλά συντριπτικά σε βάρος του προφυλακισθέντα.
Και ο θάνατος του ειδικού εφέτη ανακριτή παραμονές πρωτοχρονιάς, έχει να κάνει με το στρες, που αντιμετώπισε εξαιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Πίστεψέ με!

Είμαστε και μείς εδώ! είπε...

@A+S KYP WALKING
Την "αναιτια συλληψη Ελληνων" την ειδατε και μου(μας) ριχτικατε,το οτι ελεγα οτι δεν την ασπαζομαι και τη βαζω για ενημερωση μας και μονο δεν θελατε να το δειτε.Το λινκ στο βοθρο που εβαλα για φριξουμε,δεν το ειδατε κι αυτο.Μετα μια βδομαδα που εγραψα για τη σβαστικα και την καπηλευση ηρωων απο τα αυγα,και ενω σας καλεσα να το δειτε και αυτο το αρθρο αρνηθηκατε.Και οχι μονο αρνηθηκατε αλλα αφησατε την τρελλοκαμπερω σας να με βριζει ασυστολα..Και ερχεστε τωρα εδω για να κανετε τι??να μας διδαξετε την δικη σας "δημοκρατια"??Ευχαριστω δεν θα παρω.Οταν σε μια βδομαδα μεσα εναλαξ μου ριχνονται πρωτα οι "τσιριζαιοι" και μετα μια βδομαδα μου ριχνονται τα χρυσαυγητικα φασιστακια και σας καλω να δειτε τουλαχιστον το αρθρο μπας και αλλαξετε γνωμη για μενα τουλαχιστον,εσεις βλεπετε "αλλου".Ναστε καλα ευχαριστω...Κρατηστε τη νυχτα σας που ειναι βαθια.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

marianaonice
Παρόμοιες ειδήσεις και ρεπορτάζ για το θέμα που αναφέρεις είχαν δημοσιευτεί και σε αρκετές εφημερίδες, πρέπει μήπως να κλείσουμε την Ελευθεροτυπία, ακόμα κι αν οι πληροφορίες δεν είναι ακριβείς;
Ο θάνατος του ειδικού εφέτη ανακριτή είναι ένα λυπηρό γεγονός,αλλά το στρές και η διαχείριση του είναι προσωπική υπόθεση,τα αίτια του θανάτου δεν είναι παθολογικά;

marianaonice είπε...

Σαφώς και ήταν προσωπική του υπόθεση η διαχείριση του στρες του εκλειπόντος δικαστή. Απλά για να σου πω ότι πολλά πράγματα γίνονται που δεν φαίνονται.

Ποιός σου είπε ότι θεωρώ έγκυρη φυλλάδα την Ελευθεροτυπία? Αδιάφορο μου είναι αν θα την κλείσουν κι αυτή και τα @ Ιndymedia! Τουλάχιστον δεν θα παλέψω για τη ...σωτηρία τους!
:))

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Είμαστε και μείς εδώ
Με την Ακανόνιστη είχατε μια ανταλλαγή σχολίων που είδα όταν είχε πιά τελειώσει.
Δικό σας θέμα, άσχετα με ποιόν συμφωνώ, δεν το δημιούργησα εγώ.
Σπάνια παρεμβαίνω όταν κάποι κάνουν ανταλλαγή σχολίων στο μπλόγκ μου, εκτός αν αυτό είναι συνεχές σε κάθε πόστ.
Επίσης δεν μπορώ ειδικά τις καθημερινές να είμαι συνέχεια μπροστά στον υπολογιστή.
Θα δω το άρθρο που αναφέρεις.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Εντάξει δικαίωμα σου να μην σε ενδιαφέρει αν θα κλείσουν το indymedia και η Ελευθεροτυπία, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να δείξει ενδιαφέρον ή να παλέψει γι αυτό.
Αυτή η θέση μέχρι όμως να θεωρείς ότι δεν τρέχει τίποτα μ΄αυτούς που επιχειρούν να κλείσουν αυτά τα Μέσα, ότι είναι συνοδοιπόροι στη μάχη κατά της λογοκρισίας και πως δεν έχει πέσει στην αντίληψη σου κάτι άξιο χαρακτηρισμού κι αποστασιοποίησης στα μπλόγκ τους, έχει τεράστια απόσταση.
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Είμαστε και μείς εδώ! είπε...

@ Κ.Υ.Π. WALKING
ΔΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ...
aKanonisti είπε...
Οχι ρε γίδι....
λέω να πάω να κάνω κανέναν μουσακά.. να στον πετάξω στη μούρη....

Να είναι ασορτί, η μελιτζάνα, με το μπλαβί,από τα μπάτσα που τρως καθημερινά, μούτρο σου...

Κακομοίρη....

Τόση αναξιοπρέπεια... ούτε ο Αδωνης... όταν έκλαιγε για το γαμω-βιβλιοπωλείο του....

Χαχαχαχαχαχαχαχααχα

Φτου ρε!!!!!
Κολύμπα στη χλέπα....

01 Φεβρουαρίου 2010 6:25 μ.μ.
Είμαστε και μείς εδώ! είπε...
Akanonisti,εισαι για τα ...μπαζα δυστυχως και λυπαμαι.Στα δικα σου ιστολογια εισαι Κυρια,εδω βγαζεις οτι απωθημενα κουβαλας???Λιγο σεβας στον οικοδεσποτη τουλαχιστον δεν εχεις??Εγω σεβομαι παντως τη φιλοξενια του και σταματω εδω,κρατα τη...βροχη σου με την ομπρελλα μαζι.
ΥΣ.Εχε τη παντα ανοιχτη,δεν ειναι βροχη αυτο που πεφτει.Οι ρεχαλες οι δικες σου ειναι που ξαναγυριζουν.

01 Φεβρουαρίου 2010 6:41 μ.μ.
Είμαστε και μείς εδώ! είπε...
@ Akanonisti Αυτο απο δικο σου ατομο αφιερωμενο:
Ο/Η ATHENA είπε...
ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΤΟΝ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΛΕΜΕ!

ΩΡΑΙΟ ΠΟΣΤ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ...

01 Φεβρουαρίου 2010 6:43 μ.μ.
aKanonisti είπε...
Γράψε και τρίτο σχόλιο, μακρύτερο...
Βγάλτο από μέσα σου.... να ανακουφιστείς...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

01 Φεβρουαρίου 2010 6:48 μ.μ.
Κ.Υ.Π. WALKING είπε...
aKanonisti
Ποιός Τρεμόπουλος τι να λένε οι Οικολόγοι κι άλλοι παρόμοιοι, έχεις τον τρόπο σου για μιά πεντακάθαρη Θεσσαλονίκη.

01 Φεβρουαρίου 2010 7:43 μ.μ.
Είμαστε και μείς εδώ! είπε...
@ Κ.Υ.Π. WALKING

Δυστυχως Η ΝΥΧΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ...ειστε βαθια νυχτωμενοι...

01 Φεβρουαρίου 2010 8:00 μ.μ.
Κ.Υ.Π. WALKING είπε...
Εμπνευσμένο

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Και λοιπόν, ήμουν στη δουλειά και μπήκα όταν είχατε τελειώσει.
Άλλά ακόμα κι αν τα έβλεπα στην αρχή του διαλόγου δεν θα έκανα καμμία παρέμβαση.
Δεν συνηθίζω να παρεμβαίνω, σχολιάζω μετά.

Αntidrasex είπε...

Σε ποιο ποστ αναφέρεσαι ΕΚΕΕδώ? Έψαξα, αλλά στα σχόλια έγραφες ένα "περάστε και από εμένα" και δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιο ποστ αναφέρεσαι.

Όσο για την διευκρίνηση ότι "το βάζεις για ενημέρωση και δεν ασπάζεσαι τις απόψεις" δε με συγκινεί καθόλου.
Ο υπεύθυνος άνθρωπος, πριν "βάλει κάτι για ενημέρωση", τσεκάρει. Και στην τελική, όταν σας καταδείξαμε ότι το συγκεκριμένο έλεγε ψέματα, γιατί δεν βγήκες τίμια και σταράτα να πεις "οκ μάγκες, έκανα λάθος, συγγνώμη"?
Αν είναι, να ανεβάσω και εγώ ένα ποστ στο μπλογκ μου που να λέει ["ο Είμαστε Και Εμείς Εδώ" είναι ένα λαμόγιο που τα παίρνει χοντρά, λαδώνεται, παίρνει μίζες και γουστάρει μικρά παιδιά] με τη διευκρίνηση "ήρθε στο μέηλ μου, δεν ασπάζομαι την άποψη, το βάζω για ενημέρωση"]
Θα ήμουν εντάξει με αυτό?

Aνεμος είπε...

@ Κ.Υ.Π. WALKING μάλλον οι πράξεις μιλάνε
προτού σε αφήσουμε να μιλάς εδώ άλλωστε δεν θα σε κατεβαζαμε και να λες τα δικα σου κοιτάξτε στη σελίδα του πόσους αφηνει χωρις λογο να μας βρίζουν βάση σχεδίου που δημιούργησε ο ίδιος και τους προετρεψε να ελθουν εδω να μας βρίσουν
μάλλον κατ επίφασή δημοκρατία εχετε
κοιταξτε το περιβοητο αρθρο του
και πως αφήνει να βρίζουν αισχρά ακόμα και επιβραβεύοντας και ένα συγγραφέα μας
ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΕ
http://changedovernight.blogspot.com/2010/01/blog-post_27.html

Aνεμος είπε...

@ Είμαστε και μείς εδώ! ΑΣΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΑ ΣΒΗΣΕΙ ΕΙΡΩΝΙΑ ΥΒΡΕΙΣ ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ ΜΙΣΟΣ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΕ??
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΡΗΤΟΡΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
http://changedovernight.blogspot.com/2010/01/blog-post_27.html

Αntidrasex είπε...

Άνεμε, θα ηρεμήσεις επιτέλους και να απαντήσεις επί της ουσίας της συζήτησης αντί να κραυγάζεις "κοιτάτε τους, κοιτάτε τους μας πολεμάνε"?

Τόσες μέρες που τραβιόμαστε εδω μέσα, το μόνο που κάνεις είναι να κρώζεις χωρίς ούτε ΕΝΑ επιχείρημα.

Σε παρακαλώ γιατί σε έχω και σε εκτίμηση για την πολιτική σου θέση.

Aνεμος είπε...

ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΕΝΑ ΜΑΙΛ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΛΛΟΥ
ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΣΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ FORUM ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΡΟΗ
ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΛΗΞΕ

Aνεμος είπε...

ΥΓ σας καναμε και διαφημιση που ουτε στα ονειρα σας καλο βραδυ

Αntidrasex είπε...

Οκ, εσύ δεν γουστάρεις να συζητήσεις άλλο. Μας απαγορεύεις να συνεχίσουμε και με τους άλλους που θέλουν?

Μωρέ μπράβο.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Άμα σου ζητήσω ποτέ τα ρέστα Άνεμε για τί μου την έπεσε κάποιος εδώ, τότε να μιλάς, δεν επιβάλω κανόνες στο μπλόγκ μου σε όσους σχολιάζουν και δεν κρύβω τη διαδικτυακή μου φιλία με κάποιους απο αυτούς.
Απο τη δική μου συμπεριφορά να μου πείς αν έχεις παράπονο στον τρόπο που σου απαντούσα, για τους υπόλοιπους σε μια φάση έντονης συζήτησης ο καθένας υπερασπίζεται τον εαυτό του όπως επιθυμεί.

Exarchias είπε...

Να μου επιτραπεί να κάνω μια επισήμανση επειδη όπως έχω πει πολλές φορές δεν ειμαστε Εμεις και Εσείς.

Ανεμέ και Αντιδραση: Από ότι κατάλαβα υπάρχει καποιο προβλημα και πρέπει να δωθούν κάποιες εξηγήσεις ώστε να αποφύγουμε παρεξηγήσεις.

Είμαι υπέρ του Διαλόγου... και παρακαλώ στους συναδελφους εδώ, να δώσουν χρόνο για να πάρουν τα παιδια μια ανάσα και να μπορέσουν να εξηγήσουν τι έγινε.

Με τελεσιγραφα δεν λυνετε τίποτα.... ως χάρη το ζητώ από όλους.
Με εκτίμηση.
Χρήστος.

Exarchias είπε...

@ΚΥΠ Walking το έπιασες το νοημα για αυτό που έλεγα για πλατφόρμα διαλόγου... βέβαια το έπιασες τελειώς κακοποιήμενο, αλλα τουλάχιστον κάτι κατανοησες για τις θέσεις μας.

Προσπαθησε να κατανοησεις τις θέσεις μου... χαρη στο ζητάω.

Είμαστε και μείς εδώ! είπε...

@A+S
Θα ελεγε ψεμματα αν εγραφε οτι συνεληφθησαν 30 αλλοδαποι και 35 ημεδαποι.Δεν ελεγε ομως αυτο,ασχετα τι "ΕΣΕΙΣ" θελατε να δειτε.Επρεπε να συληφθουν και καμμια 20αρια ακομη???ναι ή οχι???Εδω ειναι η αντικειμενικοτητά σου.Μιλα.
Δεν ειμαι υπερ του ενος ουτε του αλλου,μεροληπτησε η ΕΛΑΣ ναι ή οχι πες μας.Ουτε τους ρατσιστες στηριζα ουτε τους αντιρατσιστες,αφηνα να δειτε μονοι σας την αληθεια,οσοι τουλαχιστον δε φορατε παρωπιδες.Αλλα εσεις το μπλογκιν τοχετε για την επιβολη των αποψεων σας και οχι για διαλογο.

Exarchias είπε...

@Ειμαστε και εμείς εδώ μώλις έκανα μώλις έκανα μια παράκληση. Σε παρακαλώ.
Ευχαριστώ :)

Είμαστε και μείς εδώ! είπε...

@ Φαντασμα ,
με συγχωρεις αλλα οταν καποιος ειναι a priori εναντιον σου(μας) για δικους του λογους ,δεν μπορει να προκυψει διαλογος, μονο υστερια.

Αntidrasex είπε...

Άρα, τελικά συμφωνείς με το κείμενο της ανάρτησης. Τι μας λες "διευκρίνιζα ότι δεν συμφωνώ"?

Επίσης, ο τίτλος δεν λέει μόνο για σύλληψη, λέει "ΑΝΑΙΤΙΑ".
Επίσης έλεγε ότι "απλά μαζεύτηκαν" και "τους επιτέθηκαν οι αντιρατσιστές".
Ενώ η αλήθεια είναι η αντίθετη.
Ήταν μαζεμένοι εκεί για την συγκέντρωση και επιτέθηκαν οι "Ελληνες Πολιτες"

Το λινκάκι που λέγαμε, θα το δώσεις για να δούμε αν σε αδικήσαμε?
Αν και μετά το τελευταίο σου σχόλιο, μάλλον ΔΕΝ σε αδικήσαμε.


@ Φάντασμα: Δεν υπάρχει κανένα θέμα απο πλευράς μου με τον Ανεμο και νομίζω ότι το έχω πει επανειλλημένα. Εγώ παραθέτω επιχειρήματα και εκείνος μου λέει ότι βρίζω. Αλλά και όταν μπαίνει σε μια συζήτηση πρακτικά λέγοντας μου να το βουλώσω, ε, όσο να ναι, δεν είναι και οτι καλύτερο.
Πόσο μάλλον που νομίζω ότι τόσες μέρες που έχουμε φάει τα δάχτυλα και τα μάτια μας εδω πέρα να βγάλουμε μια άκρη, δεν νομίζω ότι έχω βρίσει κανέναν.

Αntidrasex είπε...

@ Είμαστε και μεις εδώ:

Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια.

Παραθέτω επιχειρήματα και παίρνω για απαντήσεις από εσένα υστερίες. Το "για δικούς του λόγους" είναι επιχείρημα επιπέδου Άβερελ Ντάλτον.
Σε ξέρω και απο εχτές ή εσύ εμένα?

Exarchias είπε...

@Αντιδραση+Σεξ αυτό που λες στο αναγνωρίζω... απλά σε εκείνη την περίοδο που αναφέρονται οι συνάδελφοί μου εδώ είχαν ακουστει πολλές χοντράδες που ακόμα και εμένα με είχαν κάνει τούρκο...
Μαλιστα σκεφτομουν να παρω θέση, (Ευτυχώς με σταμάτησε ο Άνεμος). Θα μπορούσαμε λοιπον να δούμε και απο την μεριά σας κάποια μελάνα σημεία, και να μπορέσουμε τελικά να κατανοήσουμε ότι όλοι οι συμμέτεχοντες σε αυτή την κουβέντα είναι σκεπτομενοι άνθρωποι με κατανοηση και σεβασμο.

Ολοι έχουμε κάνει λάθη... ας τα δουμε λοιπον για να γινουμε καλύτεροι

Θέλετε να αρχίσω πρώτος να ζητάω συγνώμες; θελει να κανει αλλος την αρχή;

Στοππάκιος είπε...

antidrasi+sex νομίζω ότι ο Είμαστε κι εμείς εδώ αναφέρθηκε σ' αυτή την ανάρτηση http://enomenoiblogers.blogspot.com/2010/02/blog-post_9026.html

Aνεμος είπε...

ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΛΗΞΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ forum Η ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ
ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΟΛΙΣΕΤΕ ΣΕ ΚΟΛΙΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ
ΟΠΟΙΟΣ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΛΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ

ΕΙΔΑΤΕ??
ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΦΥΛΛΑΣΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ?>>
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ
http://changedovernight.blogspot.com/2010/01/blog-post_27.html
ΟΣΟ ΠΕΡΙ ΕΙΡΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Είμαστε και μείς εδώ! είπε...

@ A+S
παρε και αυτο το λινκ
http://olympia.gr/2010/02/01/%ce%ae-%ce%ae/#comments

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Oχι χρυσή ευκαιρία, είναι της Ελευθεροτυπίας που πρέπει να κλείσει μαζί με το indymedia.

Exarchias είπε...

@ΚΥΠ Walking ειλικρινά με όλο τον σεβασμό. εσύ ως τι διαμαρτύρεσε; Στις τερατωδίες που αναφέρουν οι συναδελφοι μου εδώ ήσουν μπροστά ως παραστάτης ή σημαιοφόρος.

Μιλάμε εδώ και 24 ώρες και παρολάυτα ακομά επιμένεις σε Αυτό το εμείς και το Εσείς... Δεν είναι καυγαδάκι συλλογικοτήτων εδώ... εκτός αυτού μας σούρατε τόσα και τόσα, χωρίς καν να παρεδεχθήτε ότι ίσως το παρακάνατε. Αδιαφόρισες για τα προβλήματα όπως και για την ιδια πλατφορμα. και ήρθες απλά να μας κάνεις μαθήματα διαλόγου;

Ειλικρινά τι ήρθες να κάνεις εδώ;

Δεν το λεω ειρώνικα... πραγματικά εξηγησέ μου. Τι ήρθες να κάνεις;

Νομιζα ότι ήρθες για να λυθούν οι παρεξηγήσεις.
Κριμα.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Διάβασε τα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα - θέσεις που έβαλα και σύγκρινε τα με τις απαντήσεις.
Ίσως έτσι καταλάβεις.
Τώρα πάω σινεμά να δω το, σταυροδρόμια ζωής.
Μιά...Εβραιομασωνική ταινία αλλά καλή απο ότι λένε

Aνεμος είπε...

@ Κ.Υ.Π. WALKING συνεχίζεις Αγενεστατος να μας προσβαλεις να μας λες φασίστες και εχθρούς της ελευθεροτυπιας και των συριζαιων
εσύ που τους οργάνωσες κατ εντολή κάποιων ...
και ξέρουμε ποιοι είναι ...
αυτοί
μόνο αυτά έχεις να πεις?
αποφθέγματα ειρωνιας?

η δημοκρατία δεν έχει ανάγκη από προβοκάτορες υβριστές τραμπούκους
η δημοκρατία έχει ανάγκη από αγώνες πράγμα που ξεχάσατε γράφοντας και υβρίζοντάς εκ του ασφαλούς από τον καναπέ σας



Αυτοί σε φοβούνται
Μα εμείς σ’αγαπούμε
Βλέποντας εμπρός στον αγώνα
Εκεί που γελάει ο χάρος
Κει που ο λαός τέρμα βάζει στη μιζέρια
Κομαντάντε Τσε Γκεβάρα

Αntidrasex είπε...

Πολύ ωραία.

Η αντίδραση σου "ΕίμαστεΚαιΜειςΕδώ" καθώς και του "Περίοπα" στους Αγκυλωτούς σταυρούς και τους Ναζί είναι ένα θετικό σημάδι για την προσωπική μου άποψη.

Λέει το κείμενο όμως:
"Φταίμε και εμείς γιατί τους ανεχτήκαμε να καπηλεύονται την επέτειο των Ιμίων" ή κάπως έτσι.

Για σκεφτείτε το λίγο αυτό, σε σχέση με αυτό που λέω και εγώ από την αρχή.

Αntidrasex είπε...

...και καληνύχτα για σήμερα σε όλους, όποιος απευθυνθεί σε μένα ας μην περίμένει άδικα απάντηση και αύριο μέρα είναι.

Aνεμος είπε...

@antidrasi+sex
μάλλον δεν το είδατε τι είχα γράψει
@EGERSIS
στην συγκεκριμένη εκδήλωση ελληνων πολιτών δεν θα είχα καμία ένσταση αν δεν την καπηλεύονταν η χρυσή αυγή
οπότε δεν βλέπω πόσο σχετική είναι η ανάρτησή σας εδώ
το σχετικό βίντεο εδώ

http://www.youtube.com/watch?v=VF7DRWIpZz0&feature=related

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Idea Studio είπε...

Φανταστικό το άρθρο!!
Τα σχόλια, με άφησαν άφωνη!
Τόσο κέφι, τόση όρεξη, τόση κριτική, τόση ποικιλία, τόσες απόψεις...μόνο σε Έλληνες θα μπορούσαν να ανήκουν!
Μήπως και οι πρόγονοί συζητούσαν με παρόμοιο τρόπο;
Να είστε καλά όλοι! Ήταν σκέτη απόλαυση!

marianaonice είπε...

@Κ.Υ.Π. WALKING
Χρόνια Πολλά και σε σένα!
Και καλή Σαρακοστή...
για τους θρησκευόμενους..ρατσιστές...
χαχαχαχα!!
Για τους υπόλοιπους καλά γλέντια!

@Idea Studio
Η ανάρτηση του "Φάντασμα των Εξαρχείων", ήταν απίστευτη και απόλυτα ρεαλιστική! Κατέγραψε πλήρως τα συναισθήματα, τον αγώνα και το άγχος του Άνεμου, γι' αυτό το μπλογκ, που κάθε μέρα αποδεικνύει πως αντέχει τον ανοιχτό διάλογο και τις όποιες διαφορετικές απόψεις, και όσους κραδασμούς και αν δέχεται βγαίνει ακόμη πιο ισχυρό και ενδιαφέρον για "εχθρούς" και φίλους!
:)))

Unknown είπε...

Στοππάκιος είπε...

Τι να σας πω, παιδιά. Μ' εχουν κουράσει όλες αυτές οι εντάσεις και οι οργανωμένες επιθέσεις από βαλτούς διαβόλους. Κάντε ό,τι νομίζετε. Συμφωνώ σε όλα εφόσον προστατεύεται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις. Θα ήθελα μόνο να πω σε όλους τους δεξιούς και αριστερούς ιδεολόγους να έχουν πάντα υπόψη τους ότι πίσω από τις ιδεολογίες και τις αρχές υπάρχουν οι άνθρωποι με τον παρορμητισμό τους, τις αστοχίες τους και όλα τα πάθη τους, καλά και κακά. Ας γίνουν λίγο πιο επιεικείς και συγκαταβατικοί...
@@@@@@@
Συμφωνω απολυτα!!!!
Επι προσθετα συμπληρωνω.
@@@ Αφηστε ολα τα λουλουδια ν' ανθισουν,η οικονομια της φυσης κανει την δουλει της..