2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Ενημερώνουμε τους Bloggers ότι η εξέγερση μας αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας.

http://papaioannou.wordpress.com/

Το Υπουργείο εσωτερικών απαντά.

Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου στο Φεβρουαρίου 7, 2010

Ως απάντηση στο ανωτέρω σχόλιο και το Δελτίο Τύπου, Προς όλους του bloggers: Αμυνθείτε! Έχουμε πόλεμο!

Καθ. Στέφανος Γκρίτζαλης
Ειδικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

θα επιθυμούσα να σας ενημερώσω για τα αυτονόητα, ότι προφανώς δεν αληθεύει ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ από τα προαναφερόμενα.
Ουδέποτε έχει υπάρξει εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών οποιοαδήποτε σκέψη ή δράση για “φραγή” σε blogs. Εξάλλου η πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών για θέματα αξιοποίησης του Διαδικτύου για τη διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών είναι γνωστή και έχει θετική απήχηση στους χρήστες του Διαδικτύου. Θεωρώ ότι φράσεις όπως “φασιστικής έμπνευσης κίνηση μείωσης της επιρροής των blog μας” θα μπορούσαν θεωρητικά να προέρχονται: είτε από ανθρώπινα εσφαλμένη ενημέρωση των συντακτών του Δελτίου Τύπου, είτε από λαϊκίστικη απόπειρα απελευθέρωσης τάσεων επαναστατικής γυμναστικής για “εξέγερση των bloggers”, ως απάντηση σε ανύπαρκτες πρωτοβουλίες της Πολιτείας. Προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ισχύει εμφατικά το πρώτο.



Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την επιστημονικά ορθή ενημέρωσή σας σημειώστε ότι από το 2007 ισχύουν τα αναφερόμενα στην ιστοθέση http://www.syzefxis.gov.gr/ ως μέρος της γενικότερης πολιτικής ασφάλειας του ΣΥΖΕΥΞΙΣ. Το σύνηθες profile για τις προσπελάσεις στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ είναι το #4. Το ακόμη αυστηρότερο profile, στο πλαίσιο, όμως, του οποίου συνεχίζει να επιτρέπεται πρόσβαση στο Internet, είναι το #2, αλλά ακόμη και αν το είχε ενεργοποιήσει ένας υπεύθυνος δικτύου ενός δημόσιου κτηρίου δεν θα σταματούσε η προσπέλαση στα ιστολόγια. Aν κάποιος διαχειριστής κτηρίου είχε επιλέξει το αυστηρότατο profile #1, τότε οι χρήστες δεν θα μπορούσαν να προσπελάσουν πουθενά στο εξωτερικό Internet εκτός ΣΥΖΕΥΞΙΣ (όχι επιλεκτικά τα blogs). Η πολιτική, όμως, αυτή δεν είναι η προτεινόμενη και σπανίως υιοθετείται σε κτήρια του Δημοσίου.


Επιπλέον, είναι ευρέως γνωστό ότι το ΣΥΖΕΥΞΙΣ αξιοποιεί επί πολλά χρόνια κατάλληλο προϊόν λογισμικού διαχείρισης περιεχομένου για το αυτοματοποιημένο filtering απρεπούς υλικού και αυτόματη ένταξη διεθύνσεων σε black lists (π.χ. εικόνες βίας ή προσομοίωσης βίας, πορνογραφικό υλικό κ.λπ. σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα).
Συμπερασματικά, αν μου επιτρέπουν οι συντάκτες σχετική συσταση, θα πρότεινα στο μέλλον, όποτε επιθυμούν άρτια και επιστημονικά υπεύθυνη ενημέρωση, να ζητούν πληροφόρηση από την αρμόδια ομάδα του ΣΥΖΕΥΞΙΣ της “Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ” ή από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ας είναι όλοι σίγουροι ότι θα λαμβάνουν με προθυμία και αμεσότητα τις κατάλληλες και επιστημονικά άρτιες απαντήσεις, στοιχειώδη έκφραση της υπεύθυνης προσπάθειάς μας.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία




=======================


Σχόλιο: Με πολύ χαρά και ανακούφιση διαβάσαμε την απάντηση του ΥΠΕΣ που βάζει τάξη στα πράγματα με τον πιο επίσημο τρόπο.


Θεωρώντας ότι κανείς δεν θα έμπαινε στον κόπο να γράψει και να διασπείρει επωνύμως ένα δελτίο τύπου λέγοντας μάλιστα: Το Υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαιώνει την πληροφορία μας!!!Μετά από επικοινωνία μας με το Υπουργείο Εσωτερικών, μας επιβεβαίωσαν ότι όντως το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» έχει βάλει φραγή σε ΟΛΑ ΤΑ BLOG!!!


Πιστεύω ότι κάτι συνέβη εκεί το οποίο τελικά αναιρέθηκε μόλις έγινε ντόρος. Άλλωστε ο κος Γκρίτζαλης αφήνει να εννοηθεί ότι κάποιος διαχειριστής κτηρίου θα μπορούσε να κόψει το ΙΝΤΕΡΝΕΤ και όχι τα blogs. Διαβάσαμε όμως και αυτη την εκδοχή την οποία την θέτουμε υπόψην:


Η χθεσινή μας ανακοίνωση
“Η υπηρεσία διαδικτύου που συνδέει όλα τα γραφεία και τις υπηρεσίες του δήμου, ενταγμένη στο πρόγραμμα “ΣΥΖΕΥΞΙΣ” του υπουργείου εσωτερικών έβαλε τις τελευταίες μέρες φραγή σε ιστολόγια με κατάληξη blogspot.com ,πιθανόν και σε άλλα (το ελέγχουμε).
Το γεγονός επιβεβαιώθηκε και από τον υπεύθυνο του τμήματος πληροφορικής του δήμου Καλαμαριάς με τον οποίο επικοινωνήσαμε και περιμένουμε (αύριο) εξηγήσεις από το υπουργείο, που έχει την ευθύνη και την δυνατότητα τέτοιων παρεμβάσεων.
Κατά τα άλλα διαφάνεια, διαβούλευση και πράσινες κουτοπονηριές.
4-2-2010
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
Δημ.σύμβουλος Καλαμαριάς”


Ίσως λοιπον οι ανακοινώνωσεις και τα Δελτία τύπου να αναφέρονται σε αυτό που λέει το ΥΠΕΣ ως: “black lists”


=======


Θα παρακαλούσαμε τον καθένα που αισθάνεται θιγμένος από όσα γράφονται εδώ ή τον οποιονδήποτε που θα μπορούσε να συμβάλει έτσι ώστε η μετάδοση της πληροφορίας που γίνεται να είναι ακριβής, να επικοινωνεί μαζί μας άμεσα.


Υ.Γ: Ενημερώνουμε τέλος τους Bloggers ότι η εξέγερση μας αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας.

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Μπορεί και να έχει δίκιο ο συντάκτης. Κανείς δεν ξέρει. Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί να αναφερθεί ότι έβαλαν φραγή στο blogger στο συγκεκριμένο Δήμο Καλαμαριάς, αν αυτό δεν έγινε??
Ίσως να μην είναι θέμα της Κυβέρνησης αλλά καθαρά του παραπάνω Δήμου.