2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Εθισμένοι στο Διαδίκτυο, έφηβοι!!




Μπορεί το Ιντερνετ να αποτελεί πολύτιμη πηγή πληροφοριών και ψυχαγωγίας, ωστόσο η υπερβολική χρήση του μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό. Hδη 70 εξαρτημένοι από το Διαδίκτυο έφηβοι παρακολουθούνται αυτή τη στιγμή από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐας Κυριακού», μέσω της τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ.

Καλώντας τον αριθμό 8001180015 οι έφηβοι, αλλά και οι οικογένειές τους μπορούν να αναζητήσουν από τους ειδικούς υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου και τις επικίνδυνες παραμέτρους αυτού, όπως ο εθισμός, η παιδοφιλία, κ.ά. Σύμφωνα με τη ΜΕΥ της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής, η πρόληψη είναι εύκολη, αρκεί οι γονείς να λάβουν εγκαίρως υπόψη τους τα προειδοποιητικά «σημάδια» και να ζητήσουν άμεσα τη βοήθεια των ειδικών.

Στο πρόβλημα της εξάρτησης των παιδιών από το Διαδίκτυο αναφέρθηκε σε ομιλία της και η υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φώφη Γεννηματά, σε συνέδριο που διοργανώθηκε με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Συγκεκριμένα, η υφυπουργός ανέφερε: «Ολα χρειάζονται ένα μέτρο. Ηδη στο νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού” παρακολουθούνται περίπου 70 παιδιά με συμπτώματα εξάρτησης από το Διαδίκτυο. Μία νέα μόδα; Αυτή είναι η εποχή και οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτή την εξάρτηση, όπως οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και όλες τις άλλες».

Διαβάστε περισσότερα


Παράκληση: Διαβάζετε την προηγούμενη ανάρτηση, δείτε την ώρα που κρεμάστηκε (την γράφει κάτω)και μετά δημοσιεύστε τη δική σας! πρέπει να αφήνουμε ένα διάστημα τουλάχιστον ΔΥΟ (2) ωρών

1 σχόλιο:

Aνεμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΑΣΥΛΗΠΤΕΣ ΩΡΕΣ