2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Μεταναστευτικό ζήτημα και Άκρα Δεξιά.

Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή το νομοσχέδιο για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από τους μετανάστες, έχει ανοίξει η συζήτηση για το γενικότερο μεταναστευτικό ζήτημα στη χώρα μας. Την ατζέντα των θεμάτων για λογαριασμό της κοινωνίας έχει ανοίξει η άκρα δεξιά κάτι όχι παράλογο αν σκεφτούμε πως, αφ ενός ιστορικά και σε όλη την Ευρώπη αυτή είναι που εκμεταλλεύεται τα φοβικά σύνδρομα των κοινωνιών, και αφ ετέρου πως τα media είναι πάντα πρόθυμα να φιλοξενήσουν απόψεις για το έθνος..Ακόμα και έτσι η συζήτηση θα ήταν πολύ χρήσιμη αν στηριζόταν σε πραγματικά δεδομένα.



Δυστυχώς όμως, και αυτό αποτελεί τεράστιο κίνδυνο, τα δεδομένα που μπαίνουν στο «τραπέζι» πέρα από αποπροσανατολιστικά είναι και εντελώς λανθασμένα. Συζητάμε για την αφομοίωση ως την ένταξη των μεταναστών στα δικά μας δεδομένα, χαρακτηριστικά και τρόπου ζωής, ενώ αφομοίωση σημαίνει η συμβίωση ανθρώπων με διάφορα χαρακτηριστικά σε μια κοινωνία που δεν είναι στατική αλλά αέναη, και στηρίζετε στο σεβασμό της διαφορετικότητας και του νόμου. Συζητάμε με όρους θρησκευτικούς, όταν η θρησκεία αποτελεί απαράβατο προσωπικό δεδομένο. Συζητάμε για την ασφάλεια συγχέοντας την εγκληματικότητα με τη μετανάστευση ενώ αποτελεί ζήτημα της δικής μας αδυναμίας αστυνόμευσης και πάταξης του εγκλήματος. Οι παράνομες πράξεις αποτελούν αδίκημα ανεξαρτήτως προέλευσης του δράστη και οι ποινές δε διαχωρίζουν φυλή, χρώμα ή θρησκεία. Συζητάμε με όρους χρόνιων κοινωνικών προβλημάτων της χώρας μας που υπάρχουν λόγω της ανυπαρξίας των κρατικών μας μηχανισμών, στρουθοκαμηλίζοντας πως οι μετανάστες φέρουν το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης. Φτάσαμε στο σημείο να τίθεται και να ζητείτε από την άκρα δεξιά ζήτημα δημοψηφίσματος λες και τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν ζήτημα εντολής της πλειοψηφίας. Ασφαλώς και υπάρχουν προβλήματα από την εισροή τόσου μεγάλου αριθμού μεταναστών στη χώρα μας. Προβλήματα όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους ίδιους και της συνθήκες διαβίωσης τους. Ασφαλώς και η λαθρομετανάστευση αποτελεί ένα τεράστιο ζήτημα σε ευρωπαϊκή και όχι μόνο ελληνική βάση. Ασφαλώς και πρέπει να γίνει συζήτηση για το μεταναστευτικό. Μόνο που τα δεδομένα της συζήτησης θα πρέπει να είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και οι προϋποθέσεις ισότιμης και αγαστής συμβίωσης και όχι με όρους διαχωρισμού και γκετοποίησης. Είναι τουλάχιστον προσβλητικό για το επίπεδο μιας πολιτισμένης κοινωνίας να επιτρέπουμε στους νοσταλγούς του μίσους και της «εθνικής καθαρότητας» να οδηγούν τη συζήτηση. Εκτός αν φοβόμαστε πως η παρουσία άλλων κουλτούρων και νοοτροπιών μας αλλοιώσει το «μπαξίσι», το «ραχάτι» και το «ρουσφέτι» που τόσο εύκολα αφομοιώσαμε στο παρελθόν και εντάξαμε στα κύρια «Ελληναράδικα» χαρακτηριστικά μας..Αν υπάρχει τέτοιος φόβος τότε ναι, ας εξουσιοδοτήσουμε το ΛΑΟΣ, τον κύριο Πλεύρη, και τα «παιδιά της Χρυσής Αυγής» να φέρουν εις πέρας το έργο που έχουν αναλάβει να διαφυλάξουν την καθαρότητα μας. Αν αυτοί μας εκφράζουν είμαστε άξιοι της μοίρας μας..

64 σχόλια:

Αntidrasex είπε...

Ωραίος ο Αντίλογος.

marianaonice είπε...

Ασφαλώς και υπάρχουν προβλήματα από την εισροή τόσου μεγάλου αριθμού μεταναστών στη χώρα μας. Προβλήματα όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους ίδιους και της συνθήκες διαβίωσης τους. Ασφαλώς και η λαθρομετανάστευση αποτελεί ένα τεράστιο ζήτημα σε ευρωπαϊκή και όχι μόνο ελληνική βάση. Ασφαλώς και πρέπει να γίνει συζήτηση για το μεταναστευτικό...

Aς την κάνουμε λοιπόν και ας μην αφήνουμε την ακροδεξιά να την καπηλεύεται! Ας ανοίξουμε τα μάτια μας και ας δούμε τι γίνεται στην Ελλάδα σήμερα κι ας αναρωτηθούμε μήπως η παρουσία άλλων κουλτούρων και νοοτροπιών μας όχι μόνον δεν θα αλλοιώσει το «μπαξίσι», το «ραχάτι» και το «ρουσφέτι» που τόσο εύκολα αφομοιώσαμε στο παρελθόν και εντάξαμε στα κύρια «Ελληναράδικα» χαρακτηριστικά μας, αλλά μήπως πλέον θα το κάνει αναπόσπαστο χαρακτηριστικό μας...
Οι παράνομες πράξεις αποτελούν αδίκημα ανεξαρτήτως προέλευσης του δράστη και οι ποινές δε διαχωρίζουν φυλή, χρώμα ή θρησκεία. Συζητάμε με όρους χρόνιων κοινωνικών προβλημάτων της χώρας μας που υπάρχουν λόγω της ανυπαρξίας των κρατικών μας μηχανισμών, στρουθοκαμηλίζοντας πως οι μετανάστες φέρουν το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης.
Συμφωνώ! Όμως η ελληνοποίηση των μεταναστών μήπως πρέπει να είναι το επόμενο βήμα, μετά την πάταξη της εγκληματικότητας και την εξασφάλιση της λειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους μας χωρίς διαφθορά? Γιατί έτσι όπως σήμερα λειτουργούν οι θεσμοί στην Ελλάδα, το βέβαιο είναι ότι την ελληνική ιθαγένεια θα πάρουν τα πάσης φύσεως αλλοδαπά λαμόγια, που θα έχουν τις διασυνδέσεις τους και το χρήμα και οι πραγματικά έχοντες τα προσόντα και το δικαίωμα της ελληνοποίησής τους θα μείνουν απ' έξω!!!
Δείτε γύρω σας πόσα παράνομα κυκλώματα χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών λειτουργούν με δικηγόρους συνεργάτες, και θα καταλάβετε τι εννοώ. Άλλωστε το είδαμε το έργο και με την ελληνοποίηση των παλινοστούντων ομογενών που το Συμβούλιο Επικρατείας δεν προλάβαινε να ακυρώνει παράνομες πράξεις των Νομαρχιών περί ελληνοποίησης άσχετων αλλοδαπών που είχαν εξασφαλίσει τα απαραίτητα "πιστοποιητικά ομογένειας" με το αζημίωτο των πάντων ποντικών του συστήματος, φυσικά!!!

Ανώνυμος είπε...

Σε διπλό ταμπλό παίζουν οι καλοί παίχτες-τριες, ο ΣΚΟΠΟΣ πάνω απο όλα.

Αντίλογος είπε...

Μαριάννα το μεταναστευτικό δεν έχει καμία σχέση με την πάταξη της εγκληματικότητας, τη διαφθορά και ότι άλλο πρόβλημα υπάρχει σε μας. Αυτα τα προβλήματα αφορούν το κράτος και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε ωε κοινωνία ΜΑΖΙ με τους μετανάστες που βιώνουν και αυτοί τη δική μας κατάσταση πολυ χειρότερα απ ότι εμείς μιας και κανείς μπάτσος, εισαγγελέας, και κανένας φορέας δεν τους σέβεται. Ουτε καν εμείς οι ίδιοι..

marianaonice είπε...

Συμφωνώ!
Όμως πρέπει πρώτα να τα λύσουμε αυτά τα προβλήματα και μετά να προχωρήσουμε! Γιατί θα γίνουν μεγαλύτερα!
Και δεν θα βοηθήσουμε ούτε τους μετανάστες που δικαιούνται όντως, την ελληνική ιθαγένεια και έπρεπε να την είχαν πάρει, προ πολλού, ακόμη και με τον ισχύοντα σήμερα Κώδικα περί Ιθαγένειας, που προβλέπει τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σ' όσους έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια, που δεν εφαρμόζεται!
Και κανείς δεν μας βεβαιώνει ότι θα εφαρμοστεί σωστά οποιοδήποτε καινούριο νομοσχέδιο! Πάσχουμε ως κράτος και σχεδόν είμαστε πια ασύντακτη πολιτεία! Πώς να εντάξουμε στους κόλπους μας κι άλλους ανθρώπους?? Κανένας τομέας κρατικός δεν λειτουργεί σωστά! Παντού διαφθορά και λαμογιά! Ας ανοίξουμε τα μάτια μας, μην εθελοτυφλούμε!

marianaonice είπε...

Το κείμενο του ήδη ισχύοντος μέχρι σήμερα νομου είναι το εξής:
Ν.3284/2004 " Περί κυρώσεως του Κώδικα
Ελληνικής Ιθαγένειας",ΦΕΚ Α 217/10.10.2004. Αρθρ. 1.

"1. Το τέκνο Ελληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την
ελληνική ιθαγένεια.

2. Την ελληνική ιθαγένεια αποκτά από τη γέννηση του και όποιος
γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον δεν αποκτά με τη γέννησή του
αλλοδαπή ιθαγένεια ή είναι άδηλης ιθαγένειας".

"Αρθρο 6".

"Κτήση ελληνικής ιθαγένειας με πολιτογράφηση"

"1. Αλλοδαπός που έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του μπορεί
να γίνει Ελληνας με πολιτογράφηση.

2. Για την πολιτογράφηση απαιτείται :

α) Δήλωση του αλλοδαπού στο δήμαρχο ή τον πρόεδρο της κοινότητας, που
διαμένει ή κατοικεί, ότι επιθυμεί να πολιτογραφηθεί. Η δήλωση αυτή
υποβάλλεται με την παρουσία δύο Ελλήνων πολιτών ως μαρτύρων. Για τον
ομογενή αλλοδαπό που διαμένει στο εξωτερικό η δήλωση αυτή μπορεί να
γίνει στον `Ελληνα Πρόξενο του τόπου κατοικίας του, ο οποίος τη
διαβιβάζει στο Υπουργείο Εσωτερικών με σχετική έκθεσή του.

β) Αν ο αλλοδαπός είναι αλλογενής, δεκαετής συνολική διαμονή στην
Ελλλάδα μέσα στα δώδεκα τελευταία έτη πριν από την υποβολή της αίτησης
για πολιτογράφηση ή πενταετής διαμονή στην Ελλάδα από τη δήλωσή του για
πολιτογράφηση. Στον ανωτέρω κατά περίπτωση απαιτούμενο χρόνο δεν
προσμετράται ο χρόνος που διήνυσε ο αλλοδαπός στην Ελλάδα , ως
διπλωματικός ή διοικητικός υπάλληλος ξένης χώρας. Οι προϋποθέσεις αυτές
δεν απαιτούνται γι` αυτόν που έχει γεννηθεί και κατοικεί στην Ελλάδα.

"καθώς και γι` αυτούς που είναι σύζυγοι Ελλήνων ή Ελληνίδων που
διαμένουν στην Ελλάδα και έχουν αποκτήσει τέκνα".

marianaonice είπε...

Συνέχεια...


*** Το άνω εντός " " εδάφιο προστέθηκε με την παρ.12 άρθρ. 14
Ν.2503/1997,ΦΕΚ Α A 107/30.5.1997.


γ) Αίτηση για πολιτογράφηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών."

***Η παρ.2 αντικαταστάθηκε ως άνω με την παρ.1 του άρθρου 4 του
Ν.2130/1993 (ΦΕΚ Α 62).

3. Η πολιτογράφηση γίνεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών μετά
από έρευνα για το ήθος και γενικά την προσωπικότητα του αλλοδαπού.
"Ο γάμος με Ελληνα ή με Ελληνίδα συνεκτιμάται προκειμένου δε περί
συζύγων Ελλήνων διπλωματικών υπαλλήλων, που υπηρετούν στο εξωτερικό,
προσμετράται, για τη συμπλήρωση του χρόνου της προηγούμενης παραγράφου
και ο χρόνος παραμονής τους στο εξωτερικό λόγω της υπηρεσίας των
Ελλήνων συζύγων τους, ύστερα από πρόταση του οικείου Ελληνα προσβευτή
για τη διαμόρφωση απ` αυτούς ελληνικής εθνικής συνείδησης."

***Το εντός " " δεύτερο εδάφιο προστέθηκε με το άρθρο 32 του
Ν.2130/1993 (ΦΕΚ Α 62)

Η απόφαση που απορρίπτει την αίτηση για πολιτογράφηση δεν χρειάζεται
αιτιολογία.

4. Δεν μπορεί να πολιτογραφηθεί ο αλλαδαπός του οποίου έχει
διαταχθεί η απέλαση ή που έχει καταδικασθεί από ελληνικό δικαστήριο σε
ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη του ενός έτους ή για εγλή-
ματα εσχάτης προδοσίας, κατά την ηθών, κλοπής, απάτης, υπεξαίρεσης,
εκβίασης, πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης, κιβδηλείας, παραχάραξης,
συκοφαντικής δυσφήμισης, λαθρεμπορίας ή για παραβάσεις σε βαθμό
κακουργήματος ή πλημμελήματος της νομοθεσίας για την εγκατάσταση και
κίνηση αλλοδαπών στην Ελλάδα, για την προστασία του εθνικού νομίσματος
και για τα ναρκωτικά.

5. Η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για πολιτογράφηση αλλοδαπού δεν
ανακαλείται κατά τη διάρκεια της ετήσιας προθεσμίας του άρθρου 9 παρ. 1
του Ν.Δ. 3370/1955 "περί Κώδικος Ελληνικής Ιθαγένειας", εκτός αν στην
εκδοσή της συνετέλεσε απατηλή ενέργεια ή παράλειψη εκ μέρους του
αλλοδαπού στον οποίο αφορά η πολιτογράφηση".

"6. Υποβολή νέας αίτησης για πολιτογράφηση επιτρέπεται μετά παρέλευση
ενός έτους από την απόρριψη της προηγούμενης."


***Τα πρώην άρθρα 6 και 7 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας
αντικαταστάθηκαν διά του ως άνω άρθρου, το οποίο και έλαβε
στον Κώδικα τον αριθμό "6", σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 1438/
1984 (Α 60).

***Η παρ.6 προστέθηκε με την παρ.2 του άρθρου 4 του Ν.2130/1993
(ΦΕΚ Α 62)

*** Το άρθρο 6 ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ με το άρθρο 72 Ν.2910/2001,
ΦΕΚ Α 91/2.5.2001.

Αντίλογος είπε...

Και πάλι όμως είναι δύο άσχετα θέματα.. Δεν αφορά το μεταναστευτικό η δική μας διαφθορά και διάλυση.Είναι εντελώς ξεχωριστό ζήτημα. Απλά είμαστε τόσο ρατσιστές και φοβικοί που είμαστε ικανοί να εντάξουμε στο μεταναστευτικό και την ακρίβεια στη βενζίνη..

marianaonice είπε...

Δεν το δέχομαι για τον εαυτό μου ότι είμαι ρατσίστρια επειδή απαιτώ την τήρηση του νόμου για ημεδαπούς και αλλοδαπούς, ανεξαιρέτως!
Ούτε φοβική είμαι! Απλά θεωρώ το κράτος μου ανίκανο αυτή τη στιγμή να κάνει οποιαδήποτε πολιτική, είτε μεταναστευτική είτε εθνική!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιες άλλες στιγμές παλιότερα ήταν πιό ικανό.


http://www.youtube.com/watch?v=vIo85czn9Zc

Αντίλογος είπε...

Μαριάνα μου η συζήτηση δεν είναι επι προσωπικού.Δε σε χαρακτήρισα. Αλίμονο.. Απόψεις εκφράζουμε

irizaar είπε...

οι μετανάστες έχουν τα ίδια δικαιώματα και ανάγκες με κάθε ιθαγενή. εργασία, περίθαλψη, εκπαίδευση, δικαίωμα το όνειρο. το δικαίωμα ψήφου τους τα δίνει όλα αυτά; η ιθαγένεια τους τα δίνει; και εμείς που τα έχουμε σε τί κατάσταση είμαστε; μήπως χαρίζουμε σε πεινασμένους ασημένια μαχαιροπήρουνα; όσο για την εγκληματικότητα, τί τελικά είναι εγκληματικότερο; οι ρεμούλες των πολιτικών και των golden boys ή η κλοπή μιας τσάντας από έναν εξαθλιωμένο μετανάστη;

Unknown είπε...

Αντίλογε , συμφωνώ μέχρι κεραίας με την ανάρτηση σου - δεν θα μπορούσα να συμφωνούσα περισσότερο , ακόμη κι αν ήμουν εγώ ο συντάκτης...

Μαριάνα, θα διαφωνήσω ακόμη μια φορά κάθετα μαζί σου...
Το να λύσουμε πρώτα όλα τα θέματα που βάζεις και μετά να συζητήσουμε για το μεταναστευτικό, σου απάντησε ο Αντίλογος. Η δομή και η οργάνωση της κοινωνίας μας είναι άσχετα με αυτονόητα ζητήματα όπως η χορήγηση ιθαγένειας σε ΕΚΕΙΝΟΥΣ (και μόνο σ'εκείνους), που την δικαιούνται, είτε είναι μουσουλμάνοι, είτε μαύροι, είτε κίτρινοι, είτε Αλβανοί, είτε εσκιμώοι, είτε είναι πολικές αρκούδες..

Λες στο πρώτο σου σχόλιο για τα "λαμόγια μετανάστες" που κάποια άλλα "λαμόγια γηγενείς" στις αρμόδιες αρχές θα χορηγούν πιστοποιητικά ιθαγένειας εκεί που δεν πρέπει. Με αυτό συμπεραίνεται πως δεν πρέπει να συζητήσουμε το μεταναστευτικό ή να ζητήσουμε δημοψήφισμα ? Γιατί άραγε το ζητά μόνο ο ΛΑΟΣ ?

Ή μήπως - να το πω αλλιώς - για να μιλήσουμε πρώτα για "λαμόγια μετανάστες" που η ένδεια τους δεν τους επιτρέπει να σκορπάνε εδώ και κει 1500άρια ευρώ , θα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε άπαξ δια παντός τη "λαμογίστικη" νοοτροπία των γηγενών επιτήδειων ? Φταίνε αυτοί που λαδώνουν μόνο, ή φταίνε κυρίως εκείνοι που ζητάν το λάδωμα και έχουν δημιουργήσει τέτοιο καθεστώς που οι άλλοι, οι ανυποψίαστοι, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά? Κι αν συμφωνείς με αυτό, τους όσους μετανάστες βρίσκονται εδώ, πως μπορούμε να τους πούμε "κοιτάξτε μάγκες, είμαστε τόσο ανίκανοι σαν λαός που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τους εαυτούς μας τους ίδιους - βλέπετε τα χάλια της οικονομίας μας και το ρεζιλίκι μας διεθνώς - μη μας ζητάτε να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και με εσάς, γι' αυτό πάτε από εκεί που ήρθατε εκτός πλην αν μας λαδώσετε?".

Άτοπη προσέγγιση...

Αν αφήσουμε ένα θέμα που απασχολεί τη χώρα μας από τις αρχές του 1990, άλυτο, είναι σαν να πετάμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί...

Το να το συζητάμε με όρους θρησκευτικούς (φόβος εξισλαμισμού), χρώματος, καταγωγής κλπ παίζουμε το παιχνίδι της ακροδεξιάς που χρησιμοποιεί τα φοβικά σύνδρομα για να περάσει τις θέσεις της...

Το να λέμε πως δεν θέλουμε τους μετανάστες αλλά δεν είμαστε ακροδεξιοί, είναι σαν να λέμε πως ο Καρατζαφέρης διαβάζει κάθε πρωί τα απομνημονεύματα του Τσε...

marianaonice είπε...

@Αντίλογε
Το ξέρω, απλά ξεκάθαρισα τη δική μου θέση για όλους τους αναγνώστες μας.

@irizaar
Σωστά τα ερωτήματα που θέτεις.
Και εγώ αναρωτιέμαι! Και εμείς που έχουμε την ελληνική ιθαγένεια έχουμε αυτά τα αυτονόητα για έναν πολίτη δικαιώματα στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία, στην ασφάλεια?
Οι ρεμούλες των πολιτικών και των golden boys είναι εγκληματικότητα, η κλοπή μιας τσάντας από έναν εξαθλιωμένο ημεδαπό ή αλλοδαπό είναι το επακόλουθο της εγκληματικότητας αυτής των μεγαλόσχημων και ισχυρών!!

marianaonice είπε...

@Sabb Pat
Μου απέδωσες νοήματα και λέξεις που ούτε καν σκέφτηκα!
Δεν έχεις καταλάβει τίποτε από όσα έχω παραπάνω αναπτύξει.
Δεν μπορώ να συζητήσω, αν εκ των προτέρων τις όποιες σκέψεις μου και προβληματισμούς μου, τις θεωρείς ρατσιστικές και φοβικές κατά των μεταναστών!
Δεν μίλησα ούτε για μαύρους, ούτε για Αλβανούς ούτε για μουσουλμάνους.
Και όταν μιλώ για λαμόγια μετανάστες, δεν εννοώ ότι οι μετανάστες γενικώς είναι λαμόγια, αλλά ότι ανάμεσα σ' αυτούς υπάρχουν και λαμόγια, όπως και ανάμεσα στους ημεδαπούς, που κάνουν μια χαρά κολλεγιές μεταξύ τους, για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των έντιμων ανθρώπων αυτού του τόπου, είτε ημεδαπών είτε αλλοδαπών!
Δεν μιλώ για μη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σ' αυτούς που τη δικαιούνται, απλά φοβάμαι για τον τρόπο που αυτή θα χορηγηθεί και που μέχρι σήμερα παρά το νόμο που ίσχυε και που παραπάνω παρέθεσα, δεν παρείχε καμία εξασφάλιση νομιμότητας!
Γιατί από εδώ και πέρα θα παρέχει?
Άλλαξε τίποτε??

Unknown είπε...

Μαριάνα, πρώτα απ' όλα δεν σου αποδίδω προσωπικά καμία λέξη και κανένα νόημα, πολύ δε περισσότερο χαρακτηρισμούς..
Η αποστροφή των λόγων μου, ανάγεται σε προγενέστερες συζητήσεις, όχι μόνο μαζί σου αλλά και με άλλους συνομιλητές και προφανώς δεν υπονόησα ούτε κατά διάνοια πως είσαι ρατσίστρια ή ξενοφοβική, μιλάω για καπήλευση των φοβικών συνδρόμων του λαού μας από την ακροδεξιά - είναι άλλωστε κάτι που αναφέρει κι ο Αντίλογος στην ανάρτηση του , δεν λέω τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο...
Με αφορμή τα σχόλια σου, καταθέτω τη δική μου άποψη σχετικά με τη προσέγγιση του θέματος, και κατά την γνώμη μου δεν είναι λύση να το μεταθέτουμε στις καλένδες...

Συμφωνείς ?

Επί προσωπικού, κανένα θέμα - αυτό δα μας έλειπε...

marianaonice είπε...

@Sabb Pat
ΟΚ δεκτόν τότε!
:)))

Aνεμος είπε...

EΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΛΙΓΟ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ
ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΤΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ Η ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΕΔΩ??
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΤE ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΤE ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ?
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕ ΚΑΙΡΙΑ ΑΡΘΡΑ ΠΕΡΙ BLOGGING ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΡΙΝΕΤE ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ ΔΗΜΟΥΗΡΓΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ BLOG
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Unknown είπε...

@Άνεμε,
Το τελευταίο σου σχόλιο μ' αφήνει άναυδο...
Αν θα πρέπει να ακολουθείται η θεματολογία που θα τυγχάνει της έγκρισης σου και από την άλλη να λογοκρίνεται (να μην δημοσιεύεται ή να κατεβαίνει) η θεματολογία που δεν σου αρέσει, με συγχωρείς αλλά αυτοί οι όροι συμμετοχής είναι όροι που δεν αρμόζουν σ' ένα blog που υποτίθεται πως δημιουργήθηκε με στόχο την μάχη απέναντι στη φίμωση του λόγου και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων...

Το "αποφασίζουμε και διατάσσουμε" είναι αντίθετο με το ιδεολογικό υπόβαθρο αυτής της προσπάθειας και το οποιαδήποτε ζήτημα δημιουργίας στεγανών και περιορισμών στην έκφραση, από εμένα τουλάχιστον δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό και επομένως μπορείτε να αποσύρετε την συμμετοχή μου στο blog, μια που θεωρώ αυτονόητο πως δεν μπορώ να συνυπάρξω σε μια προσπάθεια που αντιτίθεται στις αρχές της ελευθερίας του λόγου.

Το άρθρο του Αντίλογου που δεν προσέβαλε κανέναν ,δεν μπορεί να γίνεται αφετηρία επιβολής περιορισμών κι από την άλλη διχαστικές φωνές τύπου ΑΑΤΟΝ που ζήτησε από τον υποφαινόμενο να το "βουλώσει", ουσιαστικά να επικροτούνται με εκφράσεις τύπου "χώστα ΑΑΤΟΝ"...
Αν το άρθρο του Αντίλογου ή οποιουδήποτε άρθρου δεν ταυτίζεται με τις δικές σου απόψεις , πρέπει να μην αναρτάται, τότε δεν βλέπω για ποια ελευθερία της έκφρασης μιλάμε μια και είναι πλέον ολοφάνερο πως το μπλογκ εξυπηρετεί ορισμένες πολιτικές ιδεολογίες για να μην πω πως αυτοπροσδιορίζεται κι από συγκεκριμένες μικροκομματικές αντιλήψεις....

Λυπάμαι, αλλά δεν ήταν αυτές οι προϋποθέσεις, όταν αποδεχόμουν την πρόσκληση σας να συμμετάσχω στο blog αυτό...

Αντίλογος είπε...

ανεμε
α. Το τι είναι καιριο και τί όχι είναι κατι που αποφασίζει ο καθένας μας και οχι εσυ.
β. Η αντιπαλότητα σε επίπεδο απόψεων και η διαφορετικότητα στις αντιλιψεις φέρνει ζύμωση σκέψεων και είναι ο ορισμός της δημοκρατίας
γ. Το οτι αποφασίζεις και διαταζεις πως καποιο θέμα κρίνετε ασχετο με τη σελίδα αρα κατεβαινει λογω θεματολογίας (και οι δικαιολογιες περι αντιπαλοτητας για μενα είναι αστείες)αποτελεί τη μεγαλύτερη μορφή φίμωσης σαν αυτη που καθημερινα υποτίθετε μαλλον πως κατακρίνεις. Λυπαμαι αλλα αν ισχύσει κατι τέτοιο δεν έχω καμία θέση εδω μέσα

marianaonice είπε...

@Αντίλογε και
@Sabb Pat
Διαφωνώ κι εγώ με τον Άνεμο.
Όμως δεν μπορώ να του αποδώσω κακή πρόθεση, παρά μόνο την αγωνία του για τη διαφύλαξη της ενότητάς μας εδώ μέσα.
Δεν νομίζω ότι πρέπει να ενεργούμε εν θερμώ! Και πολύ περισσότερο ο Άνεμος φυσικά, που όμως πρέπει όλοι μας να παραδεχθουμε ότι έχει αυξημένη ευθύνη για τη σελίδα μας αυτή και τη διατήρηση της ενότητάς της. Την πονάει ίσως περισσότερο από όλους μας, αφού ήταν ο δημιουργός της.
Ελπίζω ότι θα λυθεί ήρεμα η ένταση, όπως ήρεμα άλλωστε, πολιτισμένα και με επιχειρήματα συζητήσαμε μεταξύ μας, το θέμα της ιθαγένειας και στις δύο αναρτήσεις που έγιναν σήμερα, από το Egersis και τον Αντίλογο.

Αντίλογος είπε...

@Sabb Pat
Ισως τελικα το "να το βουλώσεις" να αποτελούσε μια προειδοποίηση που δεν λαβαμε σοβαρα υπ όψιν μας.Προφανως ελευθερία σημαινει να συμφωνούμε όλοι, να έχουμε τα ίδια μυαλα και να κατακρίνουμε σύσσωμοι αυτα που θα προαποφασίζονται..Και μετα να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως μαχητες της "ελευθερίας"..

Στοππάκιος είπε...

E, παιδιά, ηρεμήστε! Νομίζω πως ο Άνεμος λειτουργησε άλλη μια φορά παρορμητικά. Μη δίνετε προεκτάσεις που δεν υφίστανται. Αύριο σκεφτόμαστε με καθαρότερο μυαλό. Καληνύχτα! :)

Στοππάκιος είπε...

Θα σας βάλω εδώ το σχόλιο που άφησε ένας ανώνυμος στην ανάρτησή μου για τη νέα ψηφοφορία για να καταλάβετε τί είναι αυτό που ζούμε εδώ:

"ψευδωνυμο ε?νομιζω πως οι εποχες που ζουμε...μας χωριζουν σε τρεις κατηγοριες ανθρωπων...αυτων που τη ζουν κ την συντηρουν...αυτων που καποτε ελπιζανε αλλα παραιτη8ηκανε...κ αυτων που ακομα κ τωρα προσπαθουν...
οχι με βομβες κ προκυρηκσεις...
αλλα μεσω των προσωπικων σκεψεων κ των προσωπικων ιδανικων..να ορισουν ενα στιγμα αντιθεσεις στα κακως κειμενα της εποχης μας...χωρις χρωμα...χωρις συμφεροντα...αλλα με σημαια την ανθρωπια κ την αλλυλεγγυη!!!(οποτε εχω μπει στο blogg σας..αυτο μου βγαζετε προσωπικα).
αυτο δυστυχως ομως,στις μερες μας απαιτει ανωνυμια...δεν χρειαζεται
να ξερεις ποιος σε φωναζει...αρκει να εισαι διατεθημενος να δωσεις χειρα βοηθειας....Ελληνες ειμαστε ρε παιδια...
ακουστε μας...οχι φιμωστε μας!!!!
οπως καταλαβαινετε...εχω ενα προβλημα να παρω μερος στην ψηφοφορια...γιατι δεν ξερω αν αυτα που ειπα παραπανω εκπροσωπουνται απο μια συγκεκριμενη...
παιδεια...ενα μεγαλο μπραβο σε ολους!!!
εσεις μιλατε κ οποιος ακουσε ακουσε.... "

Unknown είπε...

@Marianaonice, αν για να μείνουμε ενωμένοι δεν θα πρέπει να μιλάμε, καλύτερα να μην είμαστε ενωμένοι...Το να διαφωνείς με τον άνεμο αλλά να μη του καταλογίζεις κακή πρόθεση, δεν μου αρκεί μια και η θέση του είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αρχές της ελευθερίας της έκφρασης και ως εκ τούτου και με τις αρχές που υποτίθεται πως υπηρετεί αυτό το blog..
@Αντίλογε, έχεις δίκιο απόλυτο...Θα έπρεπε να είχαμε αντιληφθεί νωρίτερα ποια πλαίσια αρχών είναι αποδεκτά και ποια όχι..
Δεν πειράζει...
Κάθε εμπόδιο για καλό που λένε...

marianaonice είπε...

@Στοππάκιε
Πολύ συγκινιτικό όντως το σχόλιο του ανώνυμου σχολιαστή μας.
Ναι αυτό γίνεται εδώ! Αλληλεγγύη και σκέψεις και ιδανικά, χωρίς χρώματα και χωρίς κόμματα!!

marianaonice είπε...

@Sabb Pat
Όχι δεν αποδίδω κακή πρόθεση στον Άνεμο, γιατί τον ξέρω πολύ καλύτερα από σένα, γιατί αφουγκράστηκα από την αρχή την αγωνία του και την ελπίδα του για μια ένωση έξω από κομματικές αντιπαλότητες, γιατί έζησα από την πρώτη στιγμή το όραμά του να ενωθούν επιτέλους οι έλληνες, χωρίς ταμπέλες! Δεν σας είπε να μη μιλάτε, δεν σας είπε να μην εκφράζεστε! Παράκληση έκανε από την αρχή, με ειδικό μπανεράκι στα αριστερά του ιστολογίου μας, να μείνουμε μακριά από κομματικές αντιπαλότητες και ρατσιστικές ή αντιρατσιστικές αναρτήσεις, που μπορεί να δυναμιτίσουν το μπλογκ αυτό! Και φυσικά την αρχή την έκανε το Egersis που έβαλε εκείνη τη φωτογραφία (στην οποία και σχολίασε και εκεί φυσικά ο Άνεμος) και καπάκι ο Αντίλογος καλά έκανε και ισορρόπησε τα πράγματα με μία δική του ανάρτηση, στην οποία κάναμε όμορφη και πολιτισμένη κουβέντα!
Ο Άνεμος όμως, είδε τον κίνδυνο να ελλοχεύει να μας βάλουν ταμπέλες ανάλογα με τα σχόλιά μας, εμένα ας πούμε της φασίστριας και ρατσίστριας και εσάς των αριστερών ή Συρριζαίων. Αυτό θέλησε να αποφύγει γι' αυτό έκανε το σχόλιο αυτό που εσείς πήρατε στραβά.
Νομίζω ότι μόνο προκαταλειμένος πρέπει να είναι κάποιος για να θυμώσει τόσο ώστε να φύγει από εδώ.
Σαν να τον παραμονεύετε να τον "βρείτε" λάθος, μου φαίνεται. Έχουν γίνει τόσες αναρτήσεις, για φίμωση, για δημοσιογράφους, για ένα σωρό άλλα θέματα και πουθενά δεν σχολιάσατε, και μόνο για την ιθαγένεια είστε έτοιμοι να ρίξετε το γάντι! Και καλά κάνετε, γιατί είναι σπουδαίο θέμα, όμως δεν πρέπει να βάλουμε σε κίνδυνο την ενότητα του μπλογκ μας!
Πάει και τέλειωσε! Και δεν πρέπει να δώσουμε αφορμή να μας χαρακτηρίσουν με κομματικές ταμπέλες, ανάλογα με το τι θα σχολιάσουμε, εδώ μέσα!

Unknown είπε...

Στοππάκιε, μιλάς για παρορμητικότητα..Η απαγόρευση, δεν είναι θέμα παρορμητικότητας, η οποιαδήποτε απαγόρευση καθορίζει πλαίσια και αρχές που θέτει μία εξουσία - στη προκείμενη περίπτωση ο άνεμος ακυρώνει τη συλλογική θέληση και αναλαμβάνει ρόλο θεματοφύλακα της ενότητας του μπλογκ έτσι όπως την εννοεί εκείνος.
Είναι σοβαρό το θέμα και μάλλον το προσεγγίζεις αρκετά επιφανειακά στο όνομα της "μη σύγκρουσης"...
Το "άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε" επίσης δεν μ' εκφράζει, προτιμώ να συγκρούομαι με ότι θεωρώ αντίθετο με τις αρχές μου παρά να συμβιβάζομαι, κάνοντας εκπτώσεις στις ιδέες για τις οποίες μάχομαι...

Αντίλογος είπε...

Μαριανα, αν θυμασαι στο προυγούμενο αντίστοιχο ζήτημα που δημιοργήθηκε με αφορμή το αρθο γιατην πανόρμου, τόσο εγα όσο και ο Sabb Pat υποστηρίξαμε πως υπαρχει παρεξήγηση και πως ουδεποτε κανεις δε λογόκρινε κατι.Κοινώς σταθήκαμε στο πλαι τοσο του blog όσο και της προσπαθειας. απο που και ως που είμαστε προκατελειμενοι ; Ο καθενας μας έχει δώσει τα δείγματα του εδω μέσα. Το που θα σχολιασουμε επίσεις, αποτελει αποκλειστικό δικαιωμα του καθενος και δεν αποτελει πιστοποιητικό κοινωνικών φρονηματων. Φιμωση για το καλό μου και για να μη με χαρακτηρίσουν δεν θελω. Το να απαγορεύεις καποιο ζήτημα αποτελεί τη μεγαλύτερη φίμωση.Ο καθένας μας γραφει και εκτιθετε. Και τα γραπτα μένουν.

Unknown είπε...

Μαριάνα , αντιλαμβάνομαι την ανάγκη σου να υπερασπιστείς τον Άνεμο, αλλά είναι αστείο στο όνομα της ακομμάτιστης ενότητας, να φιμώνονται τα θέματα που πιθανόν να εγείρουν αντιπαλότητες...

Σ' αυτή την περίπτωση να ασχολούμαστε μόνο με ελαφρότητες τύπου το αν χώρισε η Μενεγάκη ή αν τα ξαναβρήκαν ο Μπράντ Πιτ κι η Αντζελίνα Τζολί - αν και φοβάμαι πως και στα συγκεκριμένα θέματα κάποιοι θα βρεθούν να διαφωνήσουν μεταξύ τους, άρα κι έτσι κινδυνεύει η ενότητα...

Πρόταση: να μην αναρτούμε τίποτε...

Και όχι, δεν περιμέναμε στην γωνία τον Άνεμο - είναι άδικο να μας προσάπτεις και ταπεινά ελατήρια, επειδή μιλάμε για πλαίσια αρχών...
Τα πλαίσια αρχών συμμετοχής εδώ, είναι πολύ σπουδαιότερα κατά τη γνώμη μου αλλά φαντάζομαι και την κοινή λογική από την ανάρτηση περί Buzz της google που κάπου πήρε το μάτι μου σήμερα.
Πρέπει να σχολιάσω απαραίτητα στη συγκεκριμένη ανάρτηση για να είμαι αρεστός με ποιανού τα κριτήρια αρεστότητας ? Τα δικά μου ή του άνεμου ??

Συγγνώμη, αλλά μάλλον δεν αντιλαμβανόμαστε με την ίδια οπτική τα πράγματα κι εθελοτυφλούμε σε βασικά ζητήματα συμπεριφορών...

marianaonice είπε...

@Sabb Pat
Μην υποβιβάζεις το θέμα.
Δεν μίλησε κανείς για Μενεγάκη εδώ μέσα! Και όλα τα θέματα περί διαδικτύου και περί google Buzz είναι ευθέως σχετικά με το μπλογκ μας, που υπερασπίζεται την ελευθερία στο διαδίκτυο και την καλύτερη πρόσβαση σ' αυτό, όλων μας! Το θέμα δε, της Google Buzz είναι σοβαρό, αφού μ' αυτό το πρόγραμμα μπορούν οι μπλόγκερς άμεσα και εύκολα να στείλουν μήνυμα σε όλους τους συμπλόγκερς ή σχολιαστές τους, αν δεν κάνω λάθος.΄Εχει λοιπόν να κάνει με την ενημέρωσή μας και τη διευκόλυνσή μας στο blogging.

Aνεμος είπε...

τρε ις λαλούν και δυο χορεύουν
τι να πρώτο σχολιάσω απλά ότι έκανα ανάρτηση λέγοντας ότι έκανα σύσταση και στον έγερσης και οτι το Buzz της google είναι ενα φοβερό εργαλείο προώθησης του blogging

Unknown είπε...

Υποβιβάζω το θέμα ? Σιγά σιγά ρε Μαριάνα - αφού εντόπισες πως είμαστε προκατειλημμένοι με τον Άνεμο - θα μας πεις πως κάνουμε και trolling εδώ, συμμετέχουεμ δηλαδή για να καταστρέψουμε το μπλογκ εκ των έσω !

Υποβιβάζω το θέμα όταν αντιστέκομαι σε ζητήματα φίμωσης και προσπάθεια επιβολής περιορισμών στη θεματολογία των αναρτήσεων ?

Έχουμε χάσει το μέτρο μου φαίνεται του τι είναι σπουδαιότερο...

Καρφί δεν μου καίγεται για το buzz..Αντίθετα με προβληματίζει πάρα πολύ η προσπάθεια να τεθούν απαγορεύσεις και περιορισμοί στην ελευθερία της έκφρασης...
Τώρα αν εσένα σ' ενδιαφέρει το buzz τόσο πολύ, κανείς δεν θα σου πει να μην σχολιάσεις ή να μην συμμετέχεις σε κάποια σχετική συζήτηση..
Το αντίθετο όμως, εμένα μ'ενοχλεί..

Εσένα ?

Unknown είπε...

δεν θα σχολιάσω το κέιμενο.
δεν έχω χρόνο για κάτι τετοιο.
μια ερώτηση μόνο προς όλους.

Δέχεστε την άποψη ότι ο Έλληνας πρέπει να ορίζει τον τόπο του και ο Πακιστανός τον δικό του τόπο και βέβαια ο κάθε λαός αντίστοιχα τον δικό του;
Απευθύνομαι στους αυτοπροσδιοριζόμενους ''αριστερούς'' της παρέας.
(Γιατί εγώ θεωρώ πως δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα)

Exarchias είπε...

@Sabb pat Το κείμενο είναι εξαιρετικό και ελπίζω να μου επιτρέπεις να το αναδημοσιέυσω.

Αλλά σε οτι αφορά την Ιθαγένεια και τον Άνεμο, ο Άνεμος έχει ακούσει τόσα πολλά οπότε θα έπρεπε να κατανοήσεις το γεγονός ότι ακούει για ιθαγένεια και τραβάει τα μαλλιά του.
Το περίσσότερο κράξιμο στο Άνεμο για ποιο σφιχτή θεματολογία, έπεσε απο αριστερούς φίλους, οπότε και τώρα ζητάω από έναν Αριστερό φίλο, να δήξει λίγο κατανόηση, μέχρι να επιτευχθει η φόρμουλα διαλόγου...

Φυσικά μπορείς να θεώρήσεις ότι ο Άνεμος, κατέστρωσε κάποιο σκοτεινο σχέδιο εναντίων σου, και φυσικά να πείς οτι αυτά δεν τα ανέχεσε...
Δικαιωμά σου να το κάνεις.
Απλά το θεώρω ποιο σοφό να ψάχνουμε λύσεις και όχι προβληματα.
Με εκτίμηση.
Χρήστος.

Exarchias είπε...

@Egersis να σου θυμίσω ότι άμα πας στον σχολιασμό μιας ανάρτησης για να θέσεις απλά την δικιά σου ερώτηση, επειδη δεν "έχεις χρόνο να ασχοληθείς" αυτό θεωρήτε spamm.

Anyway: θα σου απαντούσα στην Ερωτηση σου, εάν μου απαντούσες εάν υπάρχει Ρεαλιστικός τρόπος προσδιορισμού του Έλληνα και του Πακιστανού.
Εάν σταματήσουμε να απομονώνουμε το πρόβλημα μόνο στην Ψήφο, το σκεπτικό μου θα εκφραζόταν ωραιότατα, με το ρητό "Επιβιώνουμε Παρέα"
Τα σέβη μου.

Exarchias είπε...

Μια διόρθωση:
Αναφέρθηκα στον Sabb pat ενώ οι σκέψεις μου αφωρούσαν τον Αντίλογο.
Την καληνύχτα μου

Στοππάκιος είπε...

Τελικά, νομίζω ότι ο πρόεδρος των μεταναστών έχει δίκιο, όπως έγραψα και στη σχετική ανάρτηση http://enomenoiblogers.blogspot.com/2010/02/blog-post_09.html Επείδή έτυχε να δώ την εκπομπή του Χ"νικολάου, η παρέμβασή του προς το τέλος της εκπομπής ήταν και η πιο ουσιώδης. Έδειξε κατευθείαν το πως λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το θέμα της ιθαγένειας συζητιέται σε ψηφοθηρική βάση από τα κόμματα. Ανέφερε μάλιστα ότι μια ομάδα μεταναστών του είπε πως ένα μικρό κόμμα -ποιο άραγε;- τους πλησίασε και τους είπε επι λέξει: στηρίξτε μας για να σας στηρίξουμε! Δυστυχώς και η ΝΔ κι το ΠΑΣΟΚ και το ΛΆΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωίζουν τους μετανάστες ως δυνάμει ψηφοφόρους. Εξαιρώ το ΚΚΕ που και σ' αυτό το θέμα όπως και σε άλλα έχει μια συνεπή στάση, άσχετα με το αν συμφωνώ ή όχι μαζί του. Και υπάρχουν μάλιστα κόμματα όπως το ΛΆΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ -γιατι αυτό είναι το άλλο μικρό κόμμα που ανέφερα παραπάνω- που απο διαφορετική σκοπιά το καθένα καπηλεύονται ασύστολα το θέμα. Για μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας ουδείς λόγος. Πώς θα αρπάξουμε ψηφαλάκια μόνο.

Unknown είπε...

@Φάντασμα, όπως καλώς εντόπισες στο τέλος , τα εύσημα για το κείμενο ανήκουν στον Αντίλογο και όχι σε μένα. Κι εκείνο που ενοχλεί αν θέλεις στο τέλος τέλος - μια κι απ' ότι καταλαβαίνω όλοι εδώ μέσα είναι έτοιμοι ν' αποδεχθούν λογοκριτικές πρακτικές στο όνομα μιας ενότητας που δεν καταλαβαίνω σε τι αποσκοπεί αν ταυτίζεται με ανελευθερία λόγου - είναι πως ξαφνικά παρουσιάζεται υπό μορφή σχολίου μια διάταξη που προτάσει προαπόφαση του τι μέλει γενέσθαι απέναντι σε συγκεκριμένες θεματολογίες και μάλιστα σ' ένα θέμα που η δομή και η συγκρότηση της παρουσίασης του από τον Αντίλογο, μακάρι να έβρισκε μιμητές να καταθέσουν παρόμοια άρθρα. Η ταύτιση του με το διχαστικό βίντεο του Egersis, είναι τουλάχιστον αστεία για να μη πω προσβλητική...

Στο κάτω κάτω της γραφής, όταν ζητάς τη συνδρομή 100 συντακτών , είναι αδύνατον να συνταυτίζονται οι απόψεις όλων για να υπάρχει κοινή γραμμή, και δεν μπορείς να τσουβαλιάζεις μία τεκμηριωμένη επιχειρηματολογικά άποψη με διχαστικά βίντεο - που καλώς ή κακώς δεν μπορείς να απαγορεύσεις τη δημοσίευση τους με το φόβο μη σε κακοχαρακτηρίσουν...

Είναι αστείες αυτές οι δικαιολογίες, αν θέλει ο διαχειριστής να αποφύγει τέτοιες κακοτοπιές, να κάνει τις απαραίτητες συστάσεις εκεί που πρέπει κατ' ιδίαν κι όχι να βάζει στο ίδιο τσουβάλι ένα πανθομολογούμενα δομημένο και συγκροτημένο άρθρο με ένα διχαστικό βίντεο..Η δημόσια ανακοίνωση του "αποφασίζω και διατάσσω" με βρίσκει κάθετα αντίθετο - και συγγνώμη δηλαδή που χαλάω τη σούπα της "ενότητας" με την δονκιχωτική παρέμβαση μου...
Αλλά να το βουλώσω δεν γίνεται, οι δικαιολογίες στερεύουν όταν πρόκειται για θέματα ελευθερίας λόγου - τουλάχιστον για τις δικές μου αξίες...

@Egersis, στο πραγματικά spam σχόλιο σου - μια και δεν μπήκες στο κόπο να διαβάσεις το κείμενο - απάντησε με τον καλύτερο τρόπο το Φάντασμα και προσυπογράφω αυτή του τη θέση...

Αντίλογος είπε...

Κατ αρχήν καλημέρα.. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Κατ αρχήν η διαφωνία τόσο η δική μου όσο και του Sabb Pat (και προφανώς δε μιλάω εκ μέρους απλά αναφέρω ότι κατάλαβα) δεν έχει να κάνει ούτε με το ζήτημα της ιθαγένειας, ούτε με ιδεολογικές προσεγγίσεις. Έχει να κάνει με την ίδια αυτή καθ αυτή την απαγόρευση ανάρτησης συγκεκριμένων θεμάτων. ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑΤΩΝ. Πως είναι δυνατόν ένα blog που αρχική του σελίδα μαζί με όλα όσα αναφέρονται για την ελευθερία της σκέψης, συνυπάρχει θέμα προς απαγόρευση. Το ζήτημα δεν είναι διαδικαστικό όπως η 2ωρη απόσταση από τις αναρτήσεις, αλλά ζήτημα ουσίας. Αλίμονο αν αυτολογοκρινόμαστε για το ενδεχόμενο κάποιοι να διαφωνήσουν ή να αντιπαρατεθούν. Αυτό μπορεί να συμβεί για οποιοδήποτε ζήτημα αν κάποιος έχει πρόθεση να «επιτεθεί». Και αν κάποιοι την έχουν «στημένη» στο blog πιστεύω πως δεν κινδυνεύουμε ούτε από τις μεταξύ μας διαφωνίες ούτε από τις εντάσεις. Μεγαλύτερο επιχείρημα σε όσους δεν θέλουν την ύπαρξη του από την απαγόρευση ανάρτησης θεμάτων δεν υπάρχει. Αν φανταστούμε τον εαυτό μας ως ένα αναγνώστη που μπαίνει πρώτη φορά σε ένα blog που αναγράφει την απαγόρευση ενός θέματος. Αλήθεια, τι άποψη θα σχηματίζαμε ;

marianaonice είπε...

Σε κάθε περίπτωση παιδιά, ας χαλαρώσουμε λίγο, κι ας αφήσουμε προς το παρόν το θέμα της ιθαγένειας εδώ @μέσα...
Για να ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα, ο Άνεμος έχει δίκιο να φοβάται τη διάσπαση, το Φάντασμα το κατάλαβε, και πράγματι κάποτε είχε τεθεί ευθέως το θέμα να μην απομακρυνθούμε από τη θεματολογία μας που αφορά τη φίμωση στο διαδίκτυο. Βέβαια αυτό δεν επικράτησε και επιχειρήσαμε να συζητήσουμε διάφορα άλλα θέματα,για να παραμείνει ο @χώρος ζωντανός, διαφωνώντας ή συμφωνώντας και πιστεύω μέσα στα πλαίσια της ευπρέπειας και του διαλόγου με επιχειρήματα, εκτός από μερικούς απρόσκλητους που ήρθαν από αλλού και μας έβρισαν.
Συνεχίζουμε με πιο ψύχραιμη ματιά, όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, ούτε και του @Άνεμου, φυσικά.
:))

marianaonice είπε...

@Στοππάκιε
Συμφωνώ, ότι σήμερα στην Ελλάδα όλα γίνονται εκ του προχείρου, χωρίς μακροπρόθεσμη πνοή και με μοναδικό κίνητρο την ψηφοθηρία από όλους, εκτός ίσως από το ΚΚΕ, που πράγματι κρατά μία πιο σταθερή θέση, σε όλα.

Αntidrasex είπε...

Έτσι, επεκτείνατε τη θεματολογία και σε άλλα εκτός από την λογοκρισία στο διαδίκτυο, αλλά όταν φάνηκε η διαφωνία, λέτε "καλύτερα να αφήσουμε αυτό το θέμα".

Μπράβο, όσο πάτε και μοιάζετε περισσότερο στο ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτοί, προκειμένουν να μην διασπαστούν, κάνουν την πάπια όπου προκύπτουν οι διαφωνίες.

Πριν λίγες μέρες δεν μας λέγατε ότι "εδώ μέσα μπορούμε να συζητάμε και ας διαφωνούμε, πάνω από κόμματα και ταμπέλες"?
Που πήγε αυτό?

Μάλλον έπεσαν οι μάσκες ορισμένων.

Exarchias είπε...

Antidrasi+Sex μώλις δικαιώσες το ψευδώνυμο σου. Αντέδρασες, το Γα**σες και ψώφισε το Θέμα.
Anyway... Βούτα την γλώσσα σου στο μυαλό σου περισσότερο.

marianaonice είπε...

@antidrasi+sex
Τα πάντα ρει!
Μόνο οι βλάκες κι ο Θεός είναι αμετακίνητοι!
Λοιπόν εδώ προχωράμε, όπως από την αρχή σχεδιάσαμε, αλλά όταν προκύπτουν, δικαίως ή αδίκως, εντάσεις, κάνουμε λίγο "κράτει" τις μηχανές για να μη ρίξουμε το "σκάφος" στην ξέρα!!
Κατάλαβες??

Αntidrasex είπε...

Φάντασμα, που το γάμησα και που είδες ότι δεν σκέφτηκα?
Δεν είναι απάντηση αυτή.

Προφανώς, όποιος έρχεται να σχολιάσει εδώ διαφωνώντας και δεν ανήκει και στους 100 (btw, είστε κατά τι λιγότεροι πλέον από ότι πρόσεξα) είναι βλάκας και εγκάθετος.

Τέλος πάντων, με τα εσωτερικά σας, έχετε δίκιο, κακώς ασχολούμαι. Έχω αφήσει όμως ένα σχόλιο περί εγκυρότητας σε άλλο ποστ και ακόμα περιμένω απάντηση από τον συντάκτη.

http://enomenoiblogers.blogspot.com/2010/02/reuters.html

dinos είπε...

marianaonice
ετσι ειναι το σκαφος με τοσους καπετανιους για την ξερα παει κριμα
και νομιζα το αντιθετο

marianaonice είπε...

@THE LONELY SKIPPER
Καθόλου δεν πάει για την ξέρα!
Λάθος κατάλαβες!
Το αντίθετο είπα! Ότι όταν πρέπει κάνουμε και "κράτει" τις μηχανές για να το σώσουμε!
Σε κάθε περίπτωση, με τους 99 αυτή τη στιγμή, συντάκτες μας, βαδίζουμε πρόσσω ολοταχώς, καπεταναίοι δεν είναι όλοι, 4-5 είναι και μια χαρά συμπορεύονται... μην ανησυχείς και μη λυπάσαι...
:)))

Στοππάκιος είπε...

antidrasi+sex ή αλλιώς Big Brother,
αφού κάθισες και μέτρησες τους συντάκτες και είδες ότι άδειασε μια θέση, ευχαρίστως να σου την δώσουμε αν γουστάρεις :)

marianaonice είπε...

by the way, τι έγινε το μπλογκ σου?
Γιατί μου βγάζει ότι δεν διατίθεται προφίλ??

Αntidrasex είπε...

Στοππάκιε, όχι, ευχαριστώ, δεν θα πάρω και τους λόγους τους εξήγησα την προηγούμενη φορά που συζητήσαμε.
Την υπογραφή μου δίπλα σε υπογραφή φασιστών, δεν την βάζω. Και φυσικά δεν εννοώ ΟΥΤΕ εσένα, ΟΥΤΕ την Μαριάννα, ΟΥΤΕ τον Ανεμο, ο οποίος άλλωστε ήταν συν-συντάκτης και στο ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ.
Εννοώ τον HellenicRevenge και κάτι άλλους σαν αυτόν.
Και δεν μέτρησα μπλόγκερς, απλώς παρατήρησα ότι δυο ονόματα που υπήρχαν στους συντάκτες έχουν φύγει.
Ευχαριστώ πάντως.
Και θα παρακαλούσα, τα σχόλια που αφήνω, να μην τα παίρνετε σαν εμπαθή ή προσωπικές επιθέσεις.
Έχω μια συγκεκριμένη γνώμη και την λέω. Αν αυτή δεν σας αρέσει, είναι άλλο ζήτημα και γούστο σας και καπέλο σας, και καλά κάνετε. Αλλά πριν αμυνθείτε απέναντι στον "εξωτερικό εχθρό", σκεφτείτε λίγο τι λέει.

Yellow Kid είπε...

Θα Δέχτείτε "συριζαίους" δηλαδή;
Μα, τόσο χαμηλά πέσατε;
Τς τς τς...

Exarchias είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Exarchias είπε...

@αντιδραση+Sex, καταρχήν να σου τονίσω, ότι σε εσένα την στιγμή που σε διάβαζα και σου απάντησα ο θυμός μου είχε βαρέσει κόκκινο... αλλά παρόλαυτα σου απάντησα με νηφαλιότητα.
Έκανες καθαροαιμη επίθεση, και με εκνευρίζει που πήγες να το δικαιολογίσεις και ολας. Παρολάυτα είπες και μια αλήθεια.
Αυτό που σας ανοχλεί είναι να είστε δίπλα σε φασίστες, (φυσικά το ποιος είναι Φασίστας το αποφάσίζει ο Αυτώκρατωρ της συλλογικοτητας).
Μονάχα που αυτό που δεν πιάσατε εδώ, είναι ότι εδώ καταθέτουμε απόψεις και όχι τις ιδιοτήτες μας.
Εάν ήταν να καταθέτουμε κουπόνια και παράσημα (Τάδε... Τάχα ελέυθερης) Συλλογικότητας, για να μιλάμε θα είχαμε στησει έναν ειδηκο Editor ή κατί τέτοιο.
κατι τελευταιο... συμμαζεψτε το Troll.

Exarchias είπε...

εννοώ το Ανώνυμο Trollaki που πλάκωσε τις τελευταιες μέρες.

Αntidrasex είπε...

Για το Τρολλάκι δεν ξέρω ποιος είναι. Αν ήξερα και ήταν γνωστός μου, θα τον ξέχεζα να σαι σίγουρος.

Τι επίθεση έκανα ρε συ Φάντασμα? Διαπίστωση από τα δικά σας γραφόμενα ήταν.

Και σου ξαναλέω, ότι για τα εσωτερικά σας, κακώς μίλησα και δεν θα το ξανακάνω γιατί δεν είναι δουλειά μου.

Θα διατηρήσω το δικαίωμα όμως όταν βλέπω πράγματα που είναι είτε ψευδή, είτε διαφωνώ, να λέω τη γνώμη μου. Αν είναι το μπλογκ μονο για να τα λέτε μεταξύ σας, υπάρχει η λύση να είναι ορατό μόνο σε εσάς ή σχόλια να αφήνουν μόνο οι συντάκτες.
Αλλά και πέρα από αυτή τη λύση, αν πείτε 'ξέρεις, δεν γουστάρουμε άλλους ή δεν γουστάρουμε εσένα να σχολιάζεις εδώ μέσα' θα το σεβαστώ.

Μην βλέπετε παντού εχθρούς και ... φαντάσματα -τουλάχιστον οι λογικοί εδώ μέσα.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Φάντασμα των Εξαρχείων
Το ποιός είναι φασίστας ειδικά στη συλλογικότητα σας φαίνεται πολύ εύκολα.
Κανείς απο αυτούς που είναι δεν το κρύβει, το έχει μάλλον καμάρι στις αναρτήσεις του προσωπικού του μπλόγκ αλλά και στις συλλογικές.
Πρόσεξε λίγο την ορθογραφία σου αφού είσαι δημοσιογράφος.

Exarchias είπε...

Συμμαζέυομαι και εγώ με την σειρά μου μήπως κάνω λάθος.

Αυτό που είες για το troll το κρατάω και εμπιστέυομαι ότι άμα τυχόν το ανακαλύψεις θα του ρίξεις ένα ξέχεσμα εκ μέρους μου.

Τώρα σχετικά με το τι εννοώ Επίθεση.
Είδα να χτυπάτε Τεχνικα και θεσμίκα ζητήματα της προσπάθειας μας εδώ, (τα οποια θα λυθούν με συνενοηση), και να τα μετονομάζετε σε σκοτεινά σχέδια, και δικτακτορικές Τακτικές.
Ο λόγος που εκνευριστικά με το σχολιασμό σου είναι απο τα χαριτώμενα που τον απαρτίζανε, (πέσανε οι μάσκες κτλ κτλ).
Δείτε το πρόβλημα ως Τεχνικό, (γιατί τεχνικό είναι) και όχι ως κάτι άλλο, γιατί γινεστε άδικοι και κουράζετε τον Άνεμο που κάνει είδη ότι μπορεί.

Σημείωση: ο Θυμος μου δεν αφορά Φυσικά πρόσωπα, αλλά συμπεριφορές και ενέργειες που δυσκολέυουν την προσπάθεια για διάλογο.

Exarchias είπε...

@Κ.Υ.Π. WALKING είμαι σπουδαστής δημοσιογραφίας και σε άλλη γλώσσα και δεν θα προσέξω τίποτα απολύτως... σχολιασμό κάνω όχι ανάρτηση.
Λαμβάνω την αναφορά σου σε προσωπικά μου θέματα ως έλλειψη επιχειρηματολογίας πρός τις θέσεις μου για το ζήτημα.

marianaonice είπε...

@Φάντασμα των Εξαρχείων
Mακάρι η όποια, τυχόν, ανορθογραφία να ήταν το πρόβλημα όλων εδώ μέσα!
Μια χαρά τα λες Φάντασμα, προχώρα!
Όσο για το ότι εδώ μέσα καταθέτουμε απόψεις κι όχι ιδιότητες, τα είπες όλαα!!
Σ' ευχαριστώ!

Yellow Kid είπε...

Είναι πολύ απλό, αρκεί να ακούσετε.
Αν σας ενοχλεί να σας λένε φασίστες και εσείς δεν είσαστε, φροντίστε να κάνετε κάτι για αυτό.

Είναι πχ σαν Φάντασμα να πάσχει από ποδαρίλα, να του λέω "βρωμάνε τα πόδια σου" και αυτός αντί να πάει σε κάποιο γιατρό να μου απαντάει "μου κάνεις επίθεση."

Exarchias είπε...

Το ότι το σχόλιο αυτό είναι επιθέτικο, δεν θα χρειάστει, να σου το πεί κάποιος.

Απο την στιγμή που εμείς σου απάντησαμε εδώ και καιρό στις κάψες σου, ότι αυτό το blog είναι πλατφόρμα διαλόγου, αποτελούμενη στην πλειονότητα απο ανθρώπους που έχουν λογοκριθεί στο παρελθόν.
Τι ακριβώς θεώρεις ότι παριστάνεις εδώ, μοιράζοντας εντολές και τέστ;
Απλή ενοχληση είσαι γαμώτο... δεν προσφέρεις καμμια άποψη, μονάχα ελάφια κυνηγάς και παριστάνεις τον κριτή.
Ξεκόλα λίγο οκ;

Yellow Kid είπε...

Θα ήθελα να σου συστήσω τον ψυχαναλυτή μου!

Exarchias είπε...

Ευχαριστώ αλλά δεν νομίζω ότι κάνει και πάρα πολύ καλη δουλειά.
Ξέρεις... θα προτιμήσω κανέναν άλλο.