2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Οι γερμανικές θηριωδίες ήταν ένα τίποτα μπροστά στους νεκρούς του εμφυλίου γράφει σήμερα το περιοδικό.


Την ώρα που ακόμα και η γερμανική κυβέρνηση αναγνωρίζει το ατόπημα και δηλώνει θλίψη για το δημοσίευμα μέσω του γερμανού πρέσβη, το Focus ξαναχτυπά

Περισσότεροι σκοτώθηκαν στον εμφύλιο απ' ότι στην Κατοχή
Τα καλύτερα όμως τα λέει παρακάτω :
«Δεν είναι τυχαίο ότι ο εμφύλιος πόλεμος (1944 - 1949) κόστισε τη ζωή σε περισσότερους ανθρώπους απ’ ό,τι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος!»

ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΧΤΥΠΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙΡΟ, ΕΔΩ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΜΕ ΠΕΡΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΜΙΛΗΣΤΕ ΑΣ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ


Στα πεδία των μαχών των Βαλκανικών Πολέμων χάθηκαν 12.000 Ελληνες στρατιώτες, στη Μικρασιατική Εκστρατεία 37.000, στην ιταλογερμανική επίθεση 15.000 και στον Εμφύλιο ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ 70.000, στρατιώτες και αντάρτες, του Εθνικού και του Δημοκρατικού Στρατού.

ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΦΛΈΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΝ ΕΤΕΙ 2010 ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΘΛΙΨΗ ΕΥΤΥΧΩΣ ΛΙΓΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ!!


Γιατί ΕΜΕΙΣ στην ΕΛΛΑΔΑ προσπαθούμε να μην αναφερόμαστε καθόλου στο μελανό κεφάλαιο της ιστορίας μας ?
που λέγεται ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΌΤΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ όλα τα κανάλια μια φορά το μήνα δείχνουν το στραπάτσο που πάθανε με τους Ναζί.


Η Idea Studio είπε...



Στην ανάρτησή της για τη μάχη τoυ Μαραθώνα με τίτλο "ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ"



Όπως τότε, μια χούφτα Έλληνες, δεμένοι σαν μια γροθιά κατάφεραν το ακατόρθωτο, μπορούμε και εμείς να το κάνουμε, αν σταματήσουμε τον αλληλοσπαραγμό με τα χρώματα και...
Και συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει εχθρός και το μέγεθός του, και γίνουμε πάλι μια γροθιά και νικήσουμε...ΜΠΟΡΟΥΜΕ! Το αποδείξαμε...

" δρόμοι που τους διαβήκαμε ολομόναχοι , μέρες θαμπές , χρόνια χαμένα , κι εκείνο το άρωμα που μας τυλίγει όταν μας έχει πια σφραγίσει το πεπρωμένο


ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ:

Δεν φταίνε κατά τη γνώμη μου οι Γερμανοί που παραποίησαν το άγαλμα. Φταίνε τα λαμόγια οι Έλληνες απατεώνες όλων των κυβερνήσεων που τους έδωσαν το δικαίωμα!! Και τώρα εμείς πέφτουμε στην παγίδα και αποπροσανατολίζουμε το πρόβλημα που είναι οι κλέφτες οι δικοί μας και όχι το τι μας σούρνουν οι Γερμανοί!!

Κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

17 σχόλια:

Theodosia είπε...

Πολύ ωραία ανάρτηση Άνεμε.
Να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.
Τώρα όσο αφορά το άγαλμα της Μήλου θα συμπληρώσω το εξής.
Αν και κλεμμένο δεν παύει να είναι ελληνικό.
Μήπως λοιπόν η χειρονομία απευθύνεται σ`αυτούς που δημοσίευσαν την φωτογραφία?
Βάρβαροι ήταν δεν ξέρουν από τέχνη.
Ας τους δώσουμε το ακαταλόγιστο.
ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΙ Η ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ.

Theodosia είπε...

Δεν φταίνε κατά τη γνώμη μου οι Γερμανοί που παραποίησαν το άγαλμα. Φταίνε τα λαμόγια οι Έλληνες απατεώνες όλων των κυβερνήσεων που τους έδωσαν το δικαίωμα!! Και τώρα εμείς πέφτουμε στην παγίδα και αποπροσανατολίζουμε το πρόβλημα που είναι οι κλέφτες οι δικοί μας και όχι το τι μας σούρνουν οι Γερμανοί!!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΕΜΕ:)

marianaonice είπε...

Έτσι ακριβώς Θεοδοσία μου.
Υποκριτικές κραυγές και δήθεν ότι πονάνε που θιγεται η Ελλάδα, αυτοί που τα ξεπούλησαν όλα και μας λένε ρατσιστές και εθνικιστές όταν μιλάμε για πατρίδα, σημαίες και για το έθνος των Ελλήνων!!
Πλήρης αποπροσανατολισμός! Να μεταφέρουμε το πρόβλημα στο τι μας σούρνουν οι Γερμανοί και όχι στο τι κατάντια μας έφτασαν τα ντόπια λαμόγια!!

Στοππάκιος είπε...

Δεν ήθελα να πιάσω το θέμα του εμφυλίου γιατί θα γίνω πολύ πικρός. Αλλά καθώς συνεχίζεται με πολλές αναρτήσεις και μαλιστα στο ίδιο μοτίβο που καταντάει βαρετό, ας γίνω λίγο πικρός. ΣΕ καμιά περίπτωση το νόημα του εμφύλιου δεν είναι οι Ελλήνες σκότωναν Έλληνες, οι ξένοι μας έβαλαν να σκοτώνουμε τα αδέρφια μας κτλ κτλ. Ο εμφύλιος ανέσυρε κοινωνικές, ταξικές συγκρούσεις που σοβούσαν στην ελληνική κοινωνία δεκαετίες πριν. Θα μου πείτε γιατί έγινε αμέσως μετά το πόλεμο. Γιατί ο πόλεμος λειτούργησε ως καταλύτης, όπως γίνεται πάντα. Η εισβολή ή η επίθεση ενός εχθρού από το εξωτερικό φέρνει πάντα αναταράξεις στο εσωτερικό. Η εισβολή ή η επίθεση στρέφεται κυρίως εναντίον της καθεστηκυίας - άρχουσας τάξης που την αποσταθεροποιεί. Επόμενο είναι το εσωτερικό πολιτικό κενό που δημιουργείται να γίνεται πεδίο διεκδίκησης από διάφορες κοινωνικές τάξεις, που όλες διαγκωνίζονται να το αναπληρώσουν. Έτσι και στην Ελλάδα, αμέσως μετά τον πόλεμο, οι διεκδικήσεις συγκεντρώθηκαν πίσω από δυο κυρίαρχες πολιτικές ιδεολογίες. Αυτές συγκρούστηκαν και έφτασαν μέχρι τον εμφύλιο. Αυτή η σύγκρουση αποτελεί νομοτέλεια και είναι ένδειξη μιας υγιούς κοινωνίας, στην οποία υπάρχουν πολιτικές αντιπαραθέσεις, ιδεολογικές ζυμώσεις, κοινωνικές συγκρούσεις. Όλα αυτά κρατάνε ζωντανή την κοινωνία, αλλιώς η κοινωνία είναι νεκρή. Έτσι ήταν κι έτσι θα είναι. Ο εμφύλιος πόλεμος αποτελεί ακραία κατάληξη αυτής της διαπάλης, είναι καταδικαστέος αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι δε θα συμβεί και στο μέλλον. Και θα συμβεί όσο η σημερινή ελληνική διακυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τα ποικίλα κοινωνικά προβλήματα. Αν τα αφήνει να συσσωρευτούν, κάποτε θα εκραγούν. Και για αυτό δε φταίνε οι άνθρωποι. Πολιτικό είναι το πρόβλημα. Έτσι ήταν κι έτσι θα είναι.-

BUTTERFLY είπε...

"Αυτή η σύγκρουση αποτελεί νομοτέλεια και είναι ένδειξη μιας υγιούς κοινωνίας, στην οποία υπάρχουν πολιτικές αντιπαραθέσεις, ιδεολογικές ζυμώσεις, κοινωνικές συγκρούσεις. Όλα αυτά κρατάνε ζωντανή την κοινωνία, αλλιώς η κοινωνία είναι νεκρή."

Μηπως ομως αυτο μας εχουν μαθει να πιστευουμε; Πως δηλαδη η εξελιξη μπορει να ελθει μονο με τη συγκρουση; Και ποιος λεει οτι η αρμονια και η δυνατοτητα να ζουμε χωρις συγκρουσεις, υπερνικωντας καθε παθος,αδυναμια, πλεονεξια κτλ δεν ειναι η υπερτατη μορφη εξελιξης;;;

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Ο Β' παγκόσμιος πόλεμος κόστισε για την ελλάδα δεκαπλάσια θύματα απο ότι ο εμφύλιος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
http://www.epikoinonia-arg.gr/html/content/view/13967/98/lang,el/
Αυτό βέβαια δεν αναιρεί την πολλαπλή σημασία του εμφυλίου πολέμου για την ελληνική κοινωνία, η παραπομπή γίνεται για λόγους ιστορικούς.
Η ψύχραιμη ανάλυση του Στοπάκιου για τον εμφύλιο με βρίσκει σύμφωνο.

Ο εμφύλιος ανέσυρε κοινωνικές, ταξικές συγκρούσεις που σοβούσαν στην ελληνική κοινωνία δεκαετίες πριν/ γράφει ο Στοπάκιος κι αυτό είναι μεγάλη αλήθεια αν αναλογιστεί κανείς γεγονότα όπως ο εθνικός διχασμός, οι κοινωνικές ισορροπίες που δημιούργησαν τα αποτελέσματα της Μικρασιατικής καταστροφής, τα συνεχή στρατιωτικά πραξικοπήματα στον μεσοπόλεμο, η σκληρή αντιεργατική πολιτική του Βενιζέλου και η δικτατορία του Μεταξά.
Αυτές οι κοινωνικές αντιθέσεις ξέσπασαν βίαια και με καταστροφικό τρόπο, σε μιά ελληνική κοινωνία που την περίοδο 1940-44 είχε 800.000 νεκρούς και όπου το παλιό διχαστικό δίπολο Βενιζελικοί-Βασιλικοί δεν ίσχυε πιά καθώς κάποιοι επίγονοι του Βενιζέλου είχαν διολισθήσει και συνταχθεί με τα πλέον αντιδραστικά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το επιφανές στέλεχος της Βενιζελικής παράταξης Στυλ. Γονατάς, εμπνευστής επί κατοχής των ταγμάτων ασφαλείας.
Μοιραία λοιπόν ο εμφύλιος εξέφρασε αντιθέσεις κοινωνικές δεκαετιών, με όλα τα στοιχεία φανατισμού και υπερβολής που εκφράζονται συνήθως ιστορικά παρόμοιες αντιθέσεις.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Ο εμφύλιος πόλεμος προδιέγραψε επίσης με το τέλος του τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας.
Η απόρριψη απο τις μετεμφυλιακές κυβερνήσεις του δυτικού μοντέλου βιομηχανικής ανάπτυξης και η επικράτηση ενός παρασιτικού μεταπρατικού μοντέλου, ήταν δυστυχώς αποτέλεσμα πολιτικών και κοινωνικών συσχετισμών και όχι οικονομικού σχεδιασμού.
Μέσα σε εξήντα χρόνια υπήρξαν αρκετές προσπάθειες αναπτυξιακού χαρακτήρα απο παραγωγικά κομμάτια της αστικής τάξης και ένα ποσοστό απο όλες τις πολιτικές ηγεσίες, τα οποία σκόνταφταν πάντα στις αναχρονιστικές και πελατειακές δομές του ελληνικού κράτους που ήταν φτιαγμένες περισσότερο για να εξυπηρετούν την παραμονή στην εξουσία πολιτικών εξαρτημένων απο τα παρασιτικά οικονομικά κομμάτια της κοινωνίας.
Δεν είναι τυχαίο ότι δύο πολιτικοί του παρελθόντος που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν κάποιο αναπτυξιακό εξορθολογισμό της ελληνικής οικονομίας, ο Γεώργιος Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, κατηγορήθηκαν χωρίς να εχουν σχέση με την Αριστερά, για...σοσιαλμανία!

Στοππάκιος είπε...

Butterfly,
Στην ανθρώπινη ιστορία, από τότε που καταγράφεται εδώ και χιλιάδες χρόνια, δεν έχει ποτέ συμβεί αυτό που επιθυμείς. Σε όλες τις περιπτώσεις που υπήρξε κοινωνική γαλήνη, αυτή οφειλόταν σε ικανούς και άξιους ηγέτες και σε μια χρηστή και δίκαιη διακυβέρνηση. Αυτό δεν διέκρινε την ελληνική πολιτική σκηνή τις δεκαετίες που προηγήθηκαν του εμφυλίου πολέμου. Ο εμφύλιος πόλεμος ας είναι το ακραίο όριο στο οποίο μπορούμε να καταλήξουμε ανά πάσα στιγμή όταν δεν έχουμε ικανούς και δίκαιους ηγέτες.

Aνεμος είπε...

!Αλλά καθώς συνεχίζεται με πολλές αναρτήσεις και μαλιστα στο ίδιο μοτίβο που καταντάει βαρετό, ας γίνω λίγο πικρός.?????>>>παλι δεν σε καταλαβαίνω θεωρείς την εθνική ενότητα βαρετή?
μόνο αυτό έχεις να σχολιάσεις??
οκ τοτε ας ξαναγραφουμε για ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΕΟΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΤΕ
ΘΕΩΡΕΙς ΒΑΡΕΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΧΙ ΠΟΙΑ ΜΙΣΗ??

Aνεμος είπε...

ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΑΣ ΕΜΠΛΕΞΑΝ

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Η εθνική ενότητα δεν είναι ουτε βαρετή, ούτε διασκεδαστική, δεν είναι αίσθηση ή συναίσθημα.
Η εθνική ενότητα είναι κοινωνικό αποτέλεσμα.
Ζητούμενο,θεμιτό,απαραίτητο, ιστορικά αποδεκτό, αυτές είναι μερικές απο τις πολλές λέξεις που μπορούν να συνδυαστούν με τον κοινωνικό όρο της εθνικής ενότητας.
Οι εμφύλιοι πόλεμοι δεν είναι ναρκωτικά που προσφέρει κάποιος έμπορος για να μπλέξει ανυποψίαστους ανήλικους μαθητές.
Κανείς δεν αμβισβητεί την πρόθεση και τον καθοριστικό ρόλο των Αγγλων και των Αμερικανών, αυτό έχει καταγράψει άλλωστε το σύνολο της ιστορικής έρευνας.
Οι αντιμαχόμενοι όμως του εμφυλίου, ήθελαν και μπλέχτηκαν σ΄αυτή τη διαμάχη, τίποτα δεν έγινε αποκλειστικά με έξωθεν εντολές.
Αυτό λοιπόν που αντιλαμβάνομαι και απο τις θέσεις του Στοπάκιου είναι ότι όπως οι εμφύλιοι πόλεμοι δεν ξεσπούν χωρίς ανάλογο κοινωνικό περιβάλλον που να τους ευνοεί, έτσι και η εθνική ενότητα χρειάζεται ένα ευνοικό για αυτήν περιβάλλον.
Επομένως πρώτα αναλύουμε τα δεδομένα της εποχής και της κοινωνίας μας και μετά βλέπουμε τους όρους που μπορεί να επιτευχθεί η εθνική ενότητα.
Ένας βασικός όρος είναι να μην κουκουλώνουμε τις υπαρκτές κοινωνικές αντιθέσεις.

Aνεμος είπε...

μα δεν μίλησε κανείς με αποφθέγματα
αλλά με διάλογο
η κριτική σκέψη του κόσμου είναι το ζητούμενο
και εσύ με είπες μπαγλαμά σε μια σελίδα και σε δικαιολογώ
άποψή σου ..
δεν είναι όμως απαραίτητο να την υιοθετήσουμε


αλλά η απαξίωση δεν ξέρω πως βγαίνει ότι καταντάει βαρετό το θέμα
όταν το αντίστοιχο ενδιαφέρον θέμα ήταν με αοριστολογίες ότι όποιος ακούει θεοδωρακη, υποστηρίζει την παλαιστινη και ειναι κατα των αμερικανων θεωρείται νεοφασιστας?
στματατηστε να βλέπετε φαντάσματα το μέλλον είναι εδώ και πρέπει να είναι ενωτικό

Στοππάκιος είπε...

Με κάλυψε πλήρως ο Κ.Υ.Π Walking.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Άνεμε
Δεν έχω πεί κάπου ότι είναι βαρετό το θέμα.
Λες επίσης

όταν το αντίστοιχο ενδιαφέρον θέμα ήταν με αοριστολογίες ότι όποιος ακούει θεοδωρακη, υποστηρίζει την παλαιστινη και ειναι κατα των αμερικανων θεωρείται νεοφασιστας?

Ούε αυτό έχει ειπωθεί πουθενά είτε απο το πόστ που δημοσιεύτηκε εδώ, είτε στον σχολιασμό.
Αν διαφοροποιείς τις απόψεις που διαβάζεις με σκοπό να τις απαξιώσεις αυτό είναι διαστρέβλωση.
Αν απλά δεν τα έχεις καταλάβει ξαναδιάβασε τα.

Aνεμος είπε...

εδω πρεσβεύουμε την ενότητα οσο μπορούμε ,σε όσους θέλουν,και οχι την μισαλοδοξια
οπότε απαξίωση της ενότητας δεν νομίζω οτι συμβάλλει κάπου
και επειδή ειλικρινά δεν είναι forum γιατί δεν έχουμε το χρόνο για ατέλειωτες συζητήσεις η ροή της σελίδας είναι συνεχής και σας ευχαριστούμε δεν κολαμε απαραίτητα σε ένα άρθρο
περί προσωπικών αντιπαραθέσεων προσθέτω αυτό αν και εγώ δεν έχω
μάλλον καμία προσωπική κόντρα
αλλά απλά δεν σταματάμε να λέμε αλήθειες
ξεχάσατε να το σβησετε
αλλά το έχω και σε φωτογραφια για καδρο


///////Ο/Η Κ.Υ.Π. WALKING είπε...
Τ ι σου είναι ένα λάμδα.
Ο Άκης Πάνου ήταν μεγάλος δημιουργός, με ένα λάμδα στο ονοματεπώνυμο του, γίνεται ένα απο τα μουσικά όργανα των κομματιών του.
ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ.
http://akanoniston.blogspot.com/2010/02/le-tutu-de-lamandier.html////
Αραγε δεν έχω απαιτησεις από ανθρωπους που βγάζουν μονό μίσος ειρωνια και ίσως αλαζονεία για ενοτητα
Και ούτε το απαίτησα
Ο κόσμος κρίνει ότι αυτός νομιζει

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Άνεμε
Αν υπάρχει μισαλοδοξία και απαξίωση της εθνικής ενότητας στα παραπάνω σχόλια μου, μάλλον μόνον εσύ τη βλέπεις και πιθανότατα εκ του πονηρού γιατί δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο σε τόσο ξεκάθαρες απόψεις.
Απόψεις οι οποίες φυσικά δεν είναι πρωτότυπες, έχουν καταγραφεί με πολύ πιό εμπεριστατωμένο τρόπο απο τον δικό μου σε πλήθος ιστορικά και κοινωνιολογικά βιβλία όλων των αποχρώσεων.
Τόσο σ΄αυτό το πόστ όσο και στην αναδημοσίευση του Στοπάκιου της ανάρτησης του SAAB για τον νεοφασισμό,ο σχολιασμός ήταν σχεδόν ακαδημαϊκος, με εξαίρεση εσένα και την marianaonice που απαξιώσατε την ανάλυση του πόστ που έκανε ο συντάκτης σας.
Οι υπόλοιποι πολύ καλά και ήπια συζητούσαμε.
Το ίδιο συνέβη και σ΄αυτό το πόστ, όπου δεν είδα διάθεση αντιπαράθεσης,αλλά συζήτησης σε σοβαρή βάση.
Σε ενοχλεί αυτό;
Μάλλον για αυτό ανέβασες ποστ πριν περάσει το δίωρο που δικαούτο το πόστ της Θεοδοσίας.

Υ.Γ Ναι σε αποκάλεσα μπαγλαμά και είναι η μοναδική φορά που σου είπα κάτι προσβλητικό.
Λιγότερο προσβλητικό πάντως απο την ανάρτηση σου πρίν ένα μήνα με μουσική υπόκρουση Β.Παπακωνσταντίνου και αναφορές για πουτάνες τουΣΥΡΙΖΑ.

marianaonice είπε...

@Στοππάκιε
"...Ο εμφύλιος πόλεμος ας είναι το ακραίο όριο στο οποίο μπορούμε να καταλήξουμε ανά πάσα στιγμή όταν δεν έχουμε ικανούς και δίκαιους ηγέτες..."

Δεν καταλαβαίνω?
Γιατί πρέπει να σκοτωνόμαστε αναμεταξύ μας για τους ανάξιους ηγέτες μας?? Εμείς τι θα κερδίσουμε?? Και ποιός μας διαβεβαιώνει ότι ο ηγέτης που θα οδηγεί το δικό μας στρατό θα είναι λιγότερο ανάξιος από τον ηγέτη του αντίθετου στρατοπέδου??

Αλλοίμονο αν οι λαοί πιστεύουν ότι αν αιματοκυλιστούν μεταξύ τους, θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον οι ίδιοι! Οι ανάξιοι ηγέτες τους θα κερδίσουν από τα πτώματα των αδελφών που θα σκοτώνουν τους αδελφούς τους!!

Κάποτε βρέθηκα στην Τουρκία στη Σμύρνη. Εκεί γνωρίσαμε έναν Τούρκο ναυτικό που ήξερε πέντε λέξεις ελληνικές, τις έβαζε στη σειρά έκανε προτάσεις και συνεννοούμασταν κάπως. Ο πεθερός του ήταν Χότζας στη Μέκκα και μας φιλοξένησαν στο σπίτι τους. Μου είπε λοιπόν κάτι που θα το θυμάμαι πάντα:
"Εγώ αγαπώ πολύ Έλληνες. Είχα φίλο Έλληνα ναυτικό. Εμείς αγαπάμε εσάς. Ο λαός δικός σου και δικός μου δεν έχει τίποτε να μοιράσει"!!!
Διατήρησα τη φιλία μαζί του και αλληλογραφούσα με την αδελφή του στα Αγγλικά για να μαθαίνω νέα του.

Νομίζω λοιπόν ότι αυτή του η φράση τα λέει όλα! Οι λαοί δεν έχουν τίποτε να τους χωρίζει. Ο κόσμος ο απλός δεν έχει τίποτε να μοιράσει μεταξύ του!
Αυτοί που τον διοικούν και που είναι εντολοδόχοι πάντα των παγκόσμιων οικονομικών συμφερόντων ωφελούνται από τη διχόνοια μεταξύ των λαών ή μεταξύ των ανθρώπων του ίδιου λαού!!
Ας το καταλάβουμε κάποτε αυτό.