2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Λευτεριά στα blogs !

chardavellas_blog




Γεια σας ηλεκτρονικοί σύντροφοι


Αυτό είναι το δικό μου blog, ο δικός μου ηλεκτρονικός χώρος όπου θα γράφω ό,τι με παθιάζε, με θυμώνει, με "φτιάχνει", με "χαλάει" ή  μ'ανεβάζει στ' άστρα και δεν έχει σχέση με τα "ανεξήγητα". Γι αυτά θα τα λέμε μέσα από το editorial...
Επισκέπτομαι κι άλλα sites ή blogs, για τα οποία θα σας ενημερώνω στην πορεία, γιατί δεν αισθάνομαι ότι έχω να φοβηθώ ή να μοιράσω τίποτα με κανέναν. Κάποια από αυτά είναι "επώνυμα"  , ενώ  άλλα είναι  "ανώνυμα". Για τα τελευταία γίνεται πολύ κουβέντα τελευταία...  Βασικό θέμα συζήτησης : πρέπει ή όχι να έχουν "ανεξέλεγχτη" ελευθερία  τα blogs, δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιους να γράφουν λιβελογραφήματα  χωρίς υπογραφή;
Και τι να κάνουμε ,δηλαδή; Να βάλουμε φίμωτρο σε όλα τα blogs, γιατί ένα, δύο , τρία... βρίζουν ή συκοφαντούν; Είναι δυνατόν να ξεπουλήσουμε και να εκχωρήσουμε την ελευθερία έκφρασης , για κάποιους λίγους που - για συγκεκριμένους λόγους - γράφουν ψέματα ή χυδαιότητες; Ας μιλήσουμε ανοιχτά : όλοι - και πρώτοι οι ίδιοι οι bloggers- ξέ��ουν πολύ καλά πότε μια ανάρτηση αποτελεί "είδηση", "πληροφορία", "αποκάλυψη" και πότε εξυπηρετεί συμφέροντα - προσωπικά ή άλλα...
Η δική μου θέση; "Πιπέρι στο στόμα" σε όλους αυτούς που "ρουθουνίζουν" περί νομοθετικής ρύθμισης στην "ασυδοσία" , λέει, των blogs. Την απόλυτη ελευθερία , γενικώς, την φοβούνται τα "λαμόγια" και όσοι έχουν κάτι να κρύψουν! Εξ άλλου , σας διαβεβαιώνω, οκτώ φορές στις δέκα , "όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά"!

Δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι εμένα δεν μ 'έχουν "κράξει" τα blogs - μέχρι σήμερα... Και το καλοκαίρι που είχα ένα πρόβλημα υγείας, όλοι ήξεραν αλλά κανείς δεν έγραψε λέξη. 
Ένας  μόνο , "ανέβασε" ένα σχόλιο που ξεκινούσε από το πραγματικό γεγονός - ότι είχα πρόβλημα-, ευχόταν περαστικά και δύναμη αλλά προχωρούσε σε υπερβολές και ανακρίβειες. Ε, ακόμη κι αυτός ο ένας, όταν ενημερώθηκε σωστά, διόρθωσε αμέσως την ανάρτηση.

Κλείνοντας την πρώτη μας επικοινωνία μέσα από το blog , θέλω να σας πω ένα συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει,  από την σύντομη ενασχόλησή μου με το internet και την μεγάλη μου εμπειρία στην δημοσιογραφία.

Την ελεύθερη έκφραση του Διαδικτύου, την "χτυπούν" τρεις κατηγορίες ανθρώπων:
α. αυτοί που πράγματι συκοφαντούνται και δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους
β. αυτοί που είχαν μάθει να είναι στο απυρόβλητο του Τύπου και των ΜΜΕ, γιατί σήκωναν το τηλέφωνο και επικοινωνούσαν με εκδότες και διευθυντές για να "κόψουν" ό,τι υπήρχε εναντίον τους.
γ. αυτοί που θέλουν να εξαφανίσουν την "μαρίδα" από τον χώρο του internet , για να "κάνουν παιχνίδι" μόνοι τους. Γιατί όπως έλεγε και ο αείμνηστος Καλογήρου "είναι πολλά τα λέφτά, Άρη".

Τα λέμε....

10 σχόλια:

Aνεμος είπε...

. αυτοί που θέλουν να εξαφανίσουν την "μαρίδα" από τον χώρο του internet , για να "κάνουν παιχνίδι" μόνοι τους. Γιατί όπως έλεγε και ο αείμνηστος Καλογήρου "είναι πολλά τα λέφτά, Άρη".

παπα-Ηλίας είπε...

Φίλε Κώστα χαρδαβέλα

Οι κλεφτονόμοι και οι ληστονόμοι, που χρεοκόπησαν την Ελλάδα-με τα δημοσιοϋπαλληλικά ρετιρέ, τα golden boys,τις πραγραφές, τις ασυλίες για βουλευτές και υπουργούς, την τραπεζική τοκογλυφία, τη ληστρική και ανεξέλγκτη ακρίβεια, κλπ,κλπ- δεν είναι έργο και μεθόδευση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας;

Η παραπλανητική ενημέρωση του λαού δεν είναι έργο της πλειονότητας των διαπλεκόμενων με την πολιτικοοικονομική ολιγαρχία ΜΜΕ;

Και όλο αυτό το ληστρικό κατεστημένο, που, όπως προανέφερα έχει κάμει νόμο την ληστεία, την κλοπή, την απάτη, το κουκούλωμα της αδικίας και την ουσιαστική κατασυκοφάντηση και δολοφονία του λαού ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ από τους ευάριθμους μπλόγκερς, που κρυπτόμενοι και αυτοί πίσω απ' την κουκούλα της ανωνυμίας συκοφαντούν και υβρίζουν-συνήθως τους υβριστές και συκοφάντες του λαού;

Και απαιτούν εν ονόματι αυτής της παρωνυχίδας των ελαχίστων να βάλουν νομικό φίμωτρο και να αλυσοδέσουν το σύνολο των μπλόγκρες!

Που σημαίνει ένα επιπλέον σπιούνο και χαφιέ και δολοφόνο της ελευθερίας του λόγου και του λαού!

Η απάντηση μπορεί να είναι μία και μάλιστα ευαγγελική:

"Ουαί υμίν φαρισαίοι υποκριτές, που διυλίζετε τα κουνούπια και καταπίνετε τις γκαμήλες"!...

marianaonice είπε...

Χαίρομαι που και ο Χαρδαβέλλας συμφωνεί μαζί μας.
Είναι αυτό που πολλές φορές έχουμε επισημάνει από αυτό εδώ το μπλογκ.
Και αν ακόμη κάποιοι μπλόγκερς κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους συκοφαντούν και υβρίζουν δεν χρειάζεται να βάλουμε τους εισαγγελείς ανάμεσά μας και να άρουμε το δικαίωμα του απορρήτου, για να τους εξουδετερώσουμε.
Αυτοί θα απομονωθούν και θα εξουδετερωθούν μόνοι τους από το @χώρο αυτό! Είναι κάτι σαν αυτοκάθαρση αυτό που συμβαίνει στο διαδίκτυο και το έχουμε δει να λειτουργεί ...μαγικά!
Γι' αυτό λοιπόν εμείς είμαστε @εδώ! Για να μη τους αφήσουμε ούτε να το σκεφτούν για να μας καταργήσουν το δικαίωμά μας να αρθρογραφούμε με τα ψευδώνυμά μας.

Theodosia είπε...

Από τις καλύτερες αναρτήσεις που έχω διαβάσει.
Μπράβο Άνεμε, για την επιλογή.

Στοππάκιος είπε...

Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για τον Χαρδαβέλλα... Φοβού τους Δαναούς, και δώρα φέροντας

παπα-Ηλίας είπε...

Φίλε Στοππάκιε

Συζητάμε με όλους επί ίσοις όροις. Απροκατάληπτα και ελεύθερα. και τους δεχόμαστε στην κουβέντα μας ευχαρίστως.

Και ασφαλώς πάει ο καιρός, που δεχόμασταν τα λεγόμενα των οποιωνδήποτε ως θεόσταλτες εντολές.

Αν διαπιστώσουμε ότι κάποιος δεν είναι ευθύς απέναντί μας, με τη βοήθεια του Θεού (λέμε εμείς οι παπάδες), θα τον αντιμετπίσουμε αναλόγως και δεόντως.

Στοππάκιος είπε...

Παπά-Ηλία, Έτσι έλεγαν και οι Τρώες και τελικά την πάτησαν:)

παπα-Ηλίας είπε...

Στοππάκιε, καλησπέρα

Ας πιστέψουμε ότι εμείς δεν είμαστε Τρώες, αλλά Δαναοί...
Και άρα εν φοβούμαστε τους Δαναούς...
et dona ferentes

KING COBRA είπε...

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ...ΑΛΛΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΛΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑΥΤΟ...:)))

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ...:)))(ΟΧΙ ΟΛΟΙ)...:)))ΑΝ ΗΞΕΡΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΒΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΣ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...:)))

EM ΟΤΑΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΕ (ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ) ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΠΛΑΚΑ...ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ...:)))ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΑΣ...ΚΙ Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ (ΕΛΛΗ-ΝΙΚΑ)...!!!

ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (ΕΞΥΠΝΟΣ)...:)))(Κ-Α-Η-Κ-Ε-Σ)...!!!ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ Η (ΕΞΥΠΝΑΔΑ) ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η (ΠΟΝΗΡΙΑ)...ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΦΥΣΙΚΑ Η (ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ)...

ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ (ΣΥΜΠΑΝ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ (ΑΦΥΣΙΚΑ) (ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ)

ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΛΑ (ΡΟΔΙΝΑ) ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΔΗΛ...Π.Χ...ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ (ΟΥΣΙΑ)...

ΟΠΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ (ΚΡΑΜΑ) (ΚΑΛΩΝ-ΜΕΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΚΩΝ)ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η (ΟΥΣΙΑ)...ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ (ΑΠΕΙΡΟΣΥΝΗ) ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ (ΖΩΟΔΕΙ) ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ...ΠΡΙΝ (50) ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ...ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ...ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ...ΤΟΝ ΥΠΕΡΜΕΤΡΟ ΕΓΩΙΣΜΟ...!!!

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ (ΚΑΚΟΥ)...!!!ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ...!!!!!!!

Thanasis είπε...

Διαφωνώ με την πλειοψηφία των σεβαστών σχολιαστών, άρα και με τον (έντιμο) κ. Χαρδαβέλα και εξηγούμαι:
Γράφω (αύριο) για κάποιον (που δεν χωνεύω):
1. Ο πατέρας του (όνομα, επώνυμο) ήταν ταγματασφαλίτης (κι ας ήταν στον ΕΛΑΣ).
2. Η μάνα του ήταν, στα νιάτα της πόρνη (κι ας είναι ψέμα).
3. Η αδερφή του εν λόγω εκδίδεται και
4. Ο αδερφός του είναι κίναιδος.

Ως που να με ανακαλύψει και ξεκινήσει τις διαδικασίες δικαστικής δίωξής μου, χιλιάδες αναγνωστών θα' χουν "πληροφορηθεί" πως το...θύμα βαρύνεται με τα παραπάνω.
Όχι, κυρίες και κύριοι. Κατά τη γνώμη μου, η λύση είναι μία και απλή: Γράφεις υπογράφοντας και ΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΟΥ.
Αν χρησιμοποιείς ψευδώνυμο, να είναι γνωστά τα πραγματικά σου στοιχεία, και ανακοινώσιμα σε κάθε "ενδιαφερομένο).
Τότε, θα αποθαρρυνθεί ο κάθε παλικαράς που "χτυπάει" και τρέχει να κρυφτεί, θα απιθώσει στο σεντούκι την κοκούλα του ο...κουκουλοφόρος, θα εξανθρωπιστεί ο κανίβαλος, θα αποβάλει την καφρίλα του ο κάφρος.
Εαπαναλβάνω: Δεν το κατανοώ να μην αναλαμβάνει κάποιος την ερυθύνη των πράξεών του υπογράφοντας, να μη βγαίνει στο φως του Ήλιου όπως τόσοι και τόσες που αρθρογραφούν επώνυμα. Όπως οι παραπάνω (πέραν του κ. Χαρδαβέλα),που σέβομαι και εκτιμώ.
Θανάσης Νικολαΐδης
Θ.Ν.