2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ BLOGGERS συνεχίζουν και πάλι...

Μετά την απόφαση του Άνεμου να κλείσει το μπλογκ των Ενωμένων Μπλόγκερς είναι αλήθεια ότι έγινε κατακλυσμός από πάρα πολλά emails, αλλά και τηλεφωνήματα που μας παρακαλούσαν να μην κλείσει η σελίδα.

Η απόφαση του Άνεμου ήταν να φύγει η σελίδα, από τη δική του διαχείριση και ip και ας την αναλάμβανε κάποιος άλλος για να τη συνεχίσει. Ο ίδιος ένοιωθε κουρασμένος και απογοητευμένος. Έστειλε το αρχείο για να γίνει αντίγραφο, σε όλους τους συντάκτες αλλά τελικά δεν είχαμε καμία σοβαρή πρόταση, ούτε απέδωσε η όποια προσπάθεια αν έγινε, να μεταδοθεί η σελίδα με άλλη ip, και με τη στήριξη μας, φυσικά.

Ομολογώ ότι προσωπικά έκανα ό,τι μπορούσα να τον πείσω να αλλάξει γνώμη και να ξανανοίξει το μπλογκ. Έπίσης οι φίλοι που έστειλαν emails αλλά και έκαναν και σχόλια και αναρτήσεις στα δικά τους μπλογκ για το θέμα, ήταν μία από τις κύριες αιτίες που ο Άνεμος κατάλαβε ότι έπρεπε να σεβαστεί τους 100 συγγραφείς και τους εκατοντάδες αναγνώστες και να το ξανασκεφτεί.
Κάποιοι θεώρησαν ότι μπορεί και να τρομοκρατήθηκε και γι' αυτό θέλησε να αποχωρήσει. Για την αγάπη λοιπόν που έδειξαν για το μπλογκ όλοι οι @φίλοι μας αλλά και για να μη θεωρηθεί ότι τρομοκρατηθήκαμε και φοβηθήκαμε από οτιδήποτε, η απόφαση πάρθηκε:
Η σελίδα ανοίγει και πάλι!!
Έκλεισε όχι λόγω τρομοκρατίας, απειλής ή φόβου!

Ήταν καθαρά θέμα απογοήτευσης του Άνεμου.

Έδειξε ευαισθησία πρόσφερε αγάπη προς τα έξω σε όλους τους μπλογκοφίλους, γι΄αυτό και πικράθηκε που σε άσχημες στιγμές ελάχιστοι μας στήριξαν.
Τα βάλαμε με Δρανδάκη και Βασιλάκο (μπλόγκερς αρεστούς στην εξουσία) με τον υπεύθυνο της Google σε τεχνικά θέματα στην Ελλάδα, ελάχιστοι μπήκαν να στηρίξουν τις σχετικές αναρτήσεις, στις οποίες μάλιστα οι παραπάνω μας έκαναν την τιμή να μπουν και να εκφράσουν τον αντίλογό τους. Και μόνον ο Άνεμος και εγώ κοντράραμε ευθέως με το λόγο μας στα δικά τους σχόλια.

Κάποτε έφθασαν να μας πουν ότι είμαστε απειλή και για τη σωματική τους ακεραιότητα κάποιοι που είχαμε την ευχαρίστηση να τους κάνουμε και διαχειριστές μας.
Και όμως κανείς πλην ενός ή δύο, δεν βρέθηκε να τους βάλει στη θέση τους.
Αυτά και άλλα πίκραναν τον Άνεμο γενικά για την υποκρισία των ανθρώπων που θέλουν να κάνουν ομελέτα, αλλά να μη σπάσουν αυγά.

Ευτυχώς όμως η αγάπη του στο @χώρο αυτό νίκησε! Ίσως είχε παραπάνω απαιτήσεις από όλους εμάς, που μας θεωρεί @φίλους του. Από τους άσπονδους εχθρούς μας, φυσικά και δεν είχε απαιτήσεις...

Ήθελε ο καθένας να βάλει ένα λιθαράκι εδώ... Απλά μια επιτήρηση, μια γενική εποπτεία να μην βρίσει κανείς ή κάνει άσχετες ή απαράδεκτες αναρτήσεις. Ζητούσε συνδιαχειριστές με διάθεση να αφιερώνουν λίγο από το χρόνο τους, για επιτήρηση αλλά και σχολιασμό, αν χρειαζόταν.

Ήθελε συγκαταβατικότητα και ανεκτικότητα, από όλους, να σεβαστούμε και να μη βάλουμε διχαστικές αναρτήσεις και δυναμιτίσουμε την ενότητα!

Τίποτα περισσότερο...

Συνεχίζουμε χωρίς καλούπια, χωρίς απαγορεύσεις, χωρίς κώδικες δεοντολογίας. Δεν τα χρειαζόμαστε.

Αρκεί να είμαστε σε επιφυλακή και να γράφουμε κόσμια, χωρίς να προκαλούμε, σε θέματα γενικού ενδιαφέροντος, όσο μπορούμε με αντικειμενικότητα, χωρίς κομματικά κριτήρια και με ενωτική πάντα σκέψη...

Συνεχίζουμε και ζητάμε την βοήθεια σας στα αυτονόητα, την επιείκειά σας στα λάθη μας, αλλά και την κατανόησή σας, που δεν αντέξαμε την πίεση και θελήσαμε να τερματίσουμε τον αγώνα, που όλοι μας κάναμε!

Ευτυχώς τίποτε δεν χάθηκε!! Επανερχόμαστε με όλα μας τα άλμπουρα και τα πανιά και ξανά @ταξιδεύουμε στον ωκεανό του θαυμαστού διαδικτύου που φέρνει τους ανθρώπους κοντά και ενώνει τις σκέψεις, αλλά και τις πράξεις τους, αν χρειαστεί!

Όσο για αυτούς που μας παραφυλάνε ,να πούμε ότι ποτέ δεν φοβηθήκαμε ,και τους αφιερώνουμε ένα τραγουδάκι

Κρατάω το στόμα μου κλειστό,
τα χείλη μου ματώσανε,
κι αυτοί που μας προδώσανε
ανέραστοι να μείνουν.
Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε,
αυτό έχω μόνο να τους πω,
τα όνειρα των εραστών δεν σβήνουν.

26 σχόλια:

Unknown είπε...

ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ... ΜΠΡΑΒΟ !!!
ΤΟ BLOG ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ !!!

;-)

Exarchias είπε...

Χε χε χε... Επιστροφή στις παλιές καλές μέρες :)
αντε καλο ξεκίνημα.
Τα σέβη μου.

ANASA είπε...

Mπράβο! Σωστή απόφαση!

Δυναμικά, αληθινά. Μη το βάζετε κάτω υπάρχουν πάρα πολλοι που σας εκτιμούν και σας στηρίζουν.

..so, keep walking!!

;-))

zeidoron dtsoukas είπε...

Παιδιά καλημέρα και καλή συνέχεια!
Αυτή τη στιγμή όμως υπάρχουν σε λειτουργία δυο μπλογκς με την ίδια επωνυμία και την ίδια σχεδόν διεύθυνση (η διαφορά είναι ένα g στη λέξη bloggers)!Πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να αποσυρθεί το καινούργιο γιατί έτσι θα φαίνεται σαν προσπάθεια διάσπασης για όσους δεν γνωρίζουν το ιστορικό και κάποιοι από μας φαινόμαστε συγγραφείς και αναγνώστες και στα δύο μπλογκς.

zeus είπε...

Γερά και δυνατάαααα

Aνεμος είπε...

καλησπερα
οταν κλεισαμε δωσαμε ενα αντιγραφο σε καθε εναν απο τους εκατο συντακτες
λογικο για να κανουν ενα αντιγραφο
κανενας δεν μας ενημερωσε οτι εκανε μια σοβαρη προσπαθεια,για να την στηριξουμε οπως υποσχεθηκαμε

στο θεμα που αναφερεις
για το αλλο.. αν λεμε το ιδιο
αυτος δεν ηταν συγραφεας μας και δεν του εχω δωσει κανενα αντιγραφο
εξαλου δεν εχει αναδημοσιευσει ολα τα αρθρα παρα ενα τελευταιο
εμενα προσωπικα δεν με πειραζει ,και ουτε μπορω να απαιτησω να κλεισει,καντε οτι νομίζετε

marianaonice είπε...

Συμφωνώ με τον Άνεμο.
Στάλθηκε αντίγραφο μόνο στους συγγραφείς μας και διαχειριστές μας, και ζητήθηκε σε συνεννόηση μαζί μας να αναλάμβανε κάποιος την πρωτοβουλία να φτιάξει ένα αντίγραφο του μπλογκ μας στη δική του ip και να συνεχίζαμε εκεί όλοι μαζί, χωρις την ευθύνη μόνο από τον Άνεμο που δεν άντεχε πλέον.
Αυτό το νέο μπλογκ δεν έχει σχέση με μας, ούτε είναι αντίγραφό μας, έχει πάρει βέβαια παραλλαγή της επωνυμίας μας και έχει και πρώτη του ανάρτηση δικό μου κείμενο, αλλά εμείς δεν απαιτούμε ποτέ να κλείσει ένα μπλογκ.
Εμείς συνεχίζουμε εδώ ενωμένοι όπως πριν και δεν απαγορεύουμε σε κανένα να μετέχει όπου αλλού θέλει.

Υ.Γ. Η ανάρτηση της @zeidoron "Κάτι να γίνει για να μη φαίνονται οι ΕΝΩΜΕΝΟΙ bloggers ως διασπασμένοι" μπήκε στο πρόχειρο, γιατί αυτό δεν πρέπει να είναι θέμα ανάρτησής μας, αφού εμείς εδώ είμαστε ενωμένοι και οι 100 με τους αναγνώστες μας.
Αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος από εμάς θέλει να μετέχει και σε άλλη ένωση είναι κακό.
Είναι δικαίωμά του και δεν του το αφαιρούμε.

ANAZHTHΣH είπε...

Χάρηκα,καλή δύναμη!Δεν είσαστε μόνοι.Χιλιάδες αγωνίζονται σ΄όλο τον κόσμο υπερασπίζοντας τα πανανθρώπινα ιδανικά.

zeidoron dtsoukas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

πείτε ότι έγινε προσπάθεια να συνεχίσει το blog από άλλους, χωρίς τον άνεμο και για αυτό ξανάνοιξε αυτό εδώ...!
Τελικά άνεμε δεν αντέχεις να μην είσαι το επίκεντρο...

Aνεμος είπε...

ανωνυμε δεν απαιτησα α κλεισει καμια σελιδα εισαι τουλαχιστον αδιαβαστος
αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας
οι λογοι του ανοιγματος ειναι στο αρθρο

Aνεμος είπε...

μακαρι να ανοιξουν με αλλους 100 συγραφεις αυτο ηταν το οραμα μας

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε
Μακάρι να γινόταν κάποια σοβαρή πρόταση και προσπάθεια να συνεχίσει αυτό εδώ το μπλογκ, έστω και σε αντίγραφο, σε άλλη ip με άλλο υπεύθυνο, και ο Άνεμος και εγώ θα είμασταν μαζί του.
Οφείλω να ευχαριστήσω το @φίλο και συντάκτη μας @Στοπάκιο που ζήτησε να κάνει αντίγραφο, αλλά δεν τα κατάφερε μάλλον. Επίσης και τη @φίλη Matriga που προσπάθησε να βοηθήσει και επίσης δεν τα κατάφερε.
Βλέπετε η προσπάθεια θέλει τεχνογνωσία και το κυριότερο πολύ χρόνο, που κανείς μας δεν τον έχει. Γιατί αν έχεις χρόνο θα μάθεις και θα τα καταφέρεις όλα.
Οπότε κατανοώ τους λόγους που δεν ανοίχθηκε αντίγραφό μας.
Ο Άνεμος ακόμη δεν έχει τελείως ανακάμψει από την απογοήτευσή του, είναι @εδώ όμως, μετά από δική μου παράκληση και πολλών άλλων συνεργατών και @φίλων μας, σεβόμενος την επιθυμία μας και τον αγώνα μας.
Δεν έχει πρόβλημα να είναι το επίκεντρο @ανώνυμε "@φίλε", γιατί αν ήταν αυτό δεν θα αποφάσιζε ποτέ να το κλείσει και ειδικά σε μία περίοδο που το μπλογκ είχε πάρει τα πάνω του και πήγαινε πάρα πολύ καλά, εν γνώσει όλων μας, ότι εμπνευστής του και υπεύθυνός του κατά νόμο, ήταν ο Άνεμος!!

Το μπλογκ που άνοιξε με την παρόμοια επωνυμία με τη δική μας και με δικό μου κείμενο πρώτη ανάρτησή του, δεν ήταν το αντίγραφο του μπλογκ μας. Ήταν άλλο μπλογκ διαφορετικό που πρέσβευε κι αυτό την ένωση των μπλόγκερς!
Ο ιδρυτής του δεν ήταν καν συντάκτης μας! Δεν του είχαμε στείλει καν αρχείο!
Δικαίωμά του ήταν να κάνει μία παρόμοια προσπάθεια, σαν του Άνεμου, κι αυτό είναι πάλι επιτυχία, η έμπνευσή και η ιδέα μας να βρίσκει μιμητές!!
Και μπράβο του που το τόλμησε!
Άλλωστε το έχω ξαναπεί. Μόνο 100 συντάκτες παίρνει ένα μπλογκ. Επομένως όταν υπάρχουν κι άλλοι που επιθυμούν την ενότητα και την ελευθερία της έκφρασης δεν μπορούμε να τους στερήσουμε το δικαίωμα να ενωθούν σε άλλη σελίδα!!!

Κατερίνα δε 'στάπα; είπε...

Μπράβο άνεμε, μπράβο παιδιά!
Τα γερά σκαριά είναι για την θάλασσα και όχι για τα λιμάνια!
Άντε, μετά από σας, να ξανακολυμπήσει και το SEA DUENDE που είναι δεμένο στο Βόλο και θέλουν να το πάνε για παλιοσίδερα, ενώ είχε προγραμματισμένα ακόμα πολλά ταξίδια!
Καλή συνέχεια, παιδιά, χωρίς φόβους, με αλήθειες,και πάντα με τακτ! Πολλές φορές φταίει ο τρόπος μας που δεν λύνονται τα προβλήματα και όχι οι διαφορές ή τα συμφέροντα που υπάρχουν.
Χάρηκα! Πραγματικά, χάρηκα!

marianaonice είπε...

Και οφείλω μία εξήγηση γιατί δεν το συνέχισα εγώ.
Αφενός μεν κι εγώ έχω φοβερή έλλειψη χρόνου και έλλειψη τεχνογνωσίας να κάνω το αντίγραφο και αφετέρου και το κυριότερο, έχασα κι εγώ το κέφι μου να συνεχίσω μόνη μου, χωρίς τον ιδρυτή αυτού του μπλογκ με τον οποίο από την αρχή συνεργάστηκα άριστα και εμπνεύστηκα από το ίδιο όραμα...
Ένοιωθα θλίψη να συνεχίσω μόνη μου, χωρις αυτόν που ήταν η αφετηρία αυτής της κοινής προσπάθειάς μας.
Αυτό σεβάστηκε, εκτός των άλλων, και ξαναγύρισε!
Και τον ευχαριστώ γι' αυτό.

marianaonice είπε...

@Κατερίνα Δε.Στα.Πα;
Σ' ευχαριστούμε @φίλη μας αληθινή!!
Από την αρχή μας στήριξες με σχόλια και αναρτήσεις και emails.
Είσαι και εσύ ένας, από τους κύριους παράγοντες, που επέφεραν το ξανάνοιγμα αυτής της σελίδας μας!!!
Ο λόγος σου ήταν καταλυτικός στην ψυχή του Άνεμου, που κατάλαβε την αλήθεια σου!
Σ' ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!
Νάσαι πάντα καλά!!!
:)))

Exarchias είπε...

@Ανώνυμε άμα θες φτιάξε και εσύ ένα ενωμένοι Bloggers,θα φτιάξω και εγώ ένα, θα πείσω και τους άλλους να φτιάξουν απο ένα, ώστε να γεμίσει ο κόσμος με το ρεζουμέ της υπόθεσης... ότι όλοι οι bloggers πρέπει να είναι ενωμένοι.
Εάν θες αυτό τότε είσαι ευπρόσδεκτος, αλλά κόψε τις μαλακιες για τον Άνεμο.
Εάν φοβάσαι την ένωση χωρίς καπέλωμα... τότε είσαι απλά άξιος της μοίρας σου.
Αυτα...
Καλο ξεκινήμα σε ολους. σήμερα θα γράψω μια ανάρτηση και εγω :)

~ΕΚAΤΗ~ ...φως και παλι φως η ψυχη που μαχεται... είπε...

Ετσι μπράβο βρε παιδιά!Δεν είναι απλή η απόφαση να κλείσει ένα τόσο σπουδαίο μπλόγκ!Ανεμε......κράτα γερά!καλή συνέχεια!

Side21 είπε...

Αυτό δα έλειπε ...
Να μέμφεται κάποιος
τον Άνεμο ή τη Μαριάννα
για την πρωτοβουλία τους να
ενώσουν 100 bloggers !!!
Καταλαβαίνω την κούραση και την ευθύνη
να παρακολουθείς συνέχεια τα posts
και τα σχόλια από τόσους ανθρώπους.
Μάλλον αυτός είναι κι ο λόγος μαζί με
την έλλειψη χρόνου και τεχνογνωσίας
που δεν είχαν τη στήριξη που άξιζε
η προσπάθεια απ' όλους μας ...
Ίσως εκεί είναι το ζητούμενο !!!
Να έχουμε όλοι το νού μας ... αλλά
και να συμμετέχουμε με αναρτήσεις ...

Matriga είπε...

Μαριάννα, Άνεμε, δεν ξέρετε πόσο χάρηκα που έμαθα από την Θεοδοσία πως ανοίχτηκε πάλι το blog σας.
Μπράβο για τη συνέχεια του αγώνα σας!

@ Φίλοι 100 συντάκτες
επιτρέψτε μου, επειδή τυγχάνει να γνωρίζω το πως ανοίχτηκε το δεύτερο blog να σας καταθέσω ότι ουδέποτε υπήρξε διάσπαση και ότι η Μαριάννα και ο Άνεμος, όχι μόνο δεν το γνώριζαν πριν γίνει, αλλά αντίθετα - και προς τιμήν τους - το καλωσόρισαν και με σχόλιο και με διάθεση για συνεργασία και υποστήριξη.

Τα συγχαρηρήρια μου σ' όλους εκείνους που δεν σταμάτησαν να ζητούν την επαναφορά του και
ακόμη περισσότερα στην πραγματικά κυρία Μαριάννα, που τιμά τη λέξη και με την ιδιότητά της και με το χαρακτήρα της και το ήθος της. Εύγε, Μαριάννα!!

Είμαστε μαζί σας, εδώ και ενωμένοι και στην διάθεσή σας για βοήθεια και συνεργασία.
Τα σέβη μου
Matriga :)

marianaonice είπε...

Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά για τη στήριξη σας.
@side21
Έτσι αυτό θέλουμε. Επιτήρηση και διαφύλαξη αυτού του μπλογκ και της ενότητάς του από όλους μας!
Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε!
Οι πολίτες ενωμένοι ενάντια σε κάθε στείρο κομματισμό!

@matriga μου
Υπερβολές!
Απλά το πόνεσα αυτό το μπλογκάκι, πίστεψα στο όραμά του και δεν ήθελα να τελειώσει έτσι άδοξα...
Μας στήριξες τόσο πολύ κι εσύ, που σίγουρα στο χρωστάμε, που σήμερα είμαστε πάλι @εδώ και συζητάμε!!
Νάσαι καλά @φίλη μας!
Τώρα νοιώθουμε πιο δυνατοί!
:))

United bloggers V.2 είπε...

Καλή συνέχεια... Είμαι μαζί σας και σας στηρίζω... Θα είμαστε και άλλοι 100 συντάκτες αν θέλετε..
Έτσι και αλλιώς είμαστε οι Version 2 και σας χρειαζόμαστε...

marianaonice είπε...

@United bloggers V.2
Καλώς ήλθατε!!
Καλή επιτυχία στο στόχο σας!!
Χαιρόμαστε που το όραμά μας βρήκε μιμητές!
Εμπρός λοιπόν να προχωρήσουμε ενωμένοι, όσοι περισσότεροι μπορούμε!
Είμαστε κοντά σας!!
:)

παπα-Ηλίας είπε...

Επιτέλους! Καλή συνέχεια..

marianaonice είπε...

@Πατέρα Ηλία
Σ' ευχαριστούμε!
:))

ΚΡΕΜΛΙΝΣ είπε...

ERNESTO VENTO CHE

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ

http://www.youtube.com/watch?v=hCjsjlJwB_U