2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Το διαδίκτυο πλέον είναι ένα ποτάμι που κυλά γρήγορα και δεν γυρίζει πίσω!

Η Ισπανική Προεδρία της Ε.Ε. στοχεύει στην υποχρεωτική εφαρμογή γρήγορου Διαδικτύου

Η Προεδρία της Ισπανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιθυμεί να υποστηρίξει τις παγκόσμιες ανάγκες για ευρυζωνικό Διαδίκτυο, γεγονός που καθιστά υποχρεωτικό για τα Κράτη μέλη το να καταστήσουν την υπηρεσία διαθέσιμη σε κάθε γωνία τους.
Η κίνηση στοχεύει στην βελτίωση της πρόσβασης στο Διαδίκτυο στις αγροτικές περιοχές και έχει προκαλέσει ανησυχία στη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπολογίζει ότι μόλις το 70% του πληθυσμού της επαρχίας της Ευρώπης μπορεί να στηρίζεται στις υπάρχουσες υποδομές ώστε να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω ταχύτατης σύνδεσης.
Η κατάσταση αντιπροσωπεύει μία νέα μορφή οικονομικού και κοινωνικού διχασμού μεταξύ των Ευρωπαίων κατοίκων, καθώς νέες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες μέσω του Διαδικτύου.
Για να αντιμετωπίσει αυτό το ψηφιακό διχασμό, η Ισπανία που έχει την Προεδρία της Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2010, θεωρεί υποχρεωτικό για τα Κράτη Μέλη να προσφέρουν ευρυζωνική κάλυψη σε Εθνικό επίπεδο. Τα σχέδιά της τα υιοθετεί το Βέλγιο και η Ουγγαρία, που θα έχουν την προεδρία της Ε.Ε. μετά την Ισπανία. Και οι τρεις χώρες επιδιώκουν ένα κοινό («trio») πρόγραμμα.
Τα προτεινόμενα μέσα για την επίτευξη του στόχου είναι η επέκταση της παροχής υπηρεσιών υψηλών ταχυτήτων στο Διαδίκτυο. «Οι Προεδρίες θα προωθήσουν εργασίες για το νέο πεδίο της καθολικής υπηρεσίας σε ηλεκτρονικές επικοινωνίες και για την ενσωμάτωση του broadband στο πεδίο της καθολικής υπηρεσίας», όπως αναφέρεται στο draft programme του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τους επόμενους 18 μήνες.
Βέβαια, η αγορά παραμένει δύσπιστη σχετικά με τη χρήση τέτοιων μέσων για την επίτευξη ολοκληρωμένους κάλυψης Διαδικτύου μεγάλων ταχυτήτων.
Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: