2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Ανοικτό Πανεπιστήμιο! Από αύριο οι αιτήσεις για τους ενδιαφερόμενους!



Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου από την 1η Νοεμβρίου 2009 έως τη 10η Δεκεμβρίου 2009


Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Φ.253.1/87498/Β6 (ΦΕΚ 1558 Β’/30-07-2009) Υπουργική Απόφαση για τα Προπτυχιακά και την υπ’ αριθ. 62216/B7 (ΦΕΚ 1530 Β΄/27-7-2009) Υπουργική Απόφαση για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα προσφέρει, για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, 6 Προπτυχιακά και 26 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών με τον ακόλουθο αριθμό θέσεων ανά Πρόγραμμα Σπουδών:

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
1. Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες (500 θέσεις)
2. Πληροφορική (1000 θέσεις)
3. Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (1000 θέσεις)
4. Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (800 θέσεις)
5. Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (800 θέσεις)
6. Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός (100 θέσεις)

• Η προσφορά των σπουδών γίνεται με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.
• Η έναρξη των σπουδών για τα παραπάνω προγράμματα θα γίνει το Φθινόπωρο του 2010.
• Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με δημόσια και ανοιχτή ηλεκτρονική διαδικασία (κλήρωση).
• Οι φοιτητές συμμετέχουν στις δαπάνες των σπουδών τους σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6, του άρθρου 5 του Ν.2552/97 όπως αυτές καθορίζονται από τις οικείες Υπουργικές Αποφάσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ε.Α.Π. στο διαδίκτυο www.eap.gr, για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες και στη συνέχεια να υποβάλουν την αίτησή τους στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση
>
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 10.00 π.μ., στα γραφεία του Ε.Α.Π. στην Πάτρα, στην Πάροδο Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών (κτίριο Διοίκησης). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει με δική τους ευθύνη να αναζητήσουν τα αποτελέσματα της κλήρωσης (www.eap.gr / έλεγχος σειράς κατάταξης). Επιπλέον, τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα είναι στη διάθεση του Τύπου. Στην κλήρωση θα προηγηθούν όσοι έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους την 31η Δεκεμβρίου 2009.

WWW.EAP.GR


Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη

Tα φημισμένα γαλλικά κρασιά είναι ελληνικά;

Στο παρελθόν, ο ελληνιστής καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, Πολ Κάρτλετζ, έχει προκαλέσει επανειλημμένα συζητήσεις με τις αντισυμβατικές απόψεις του.



Όπως επισημαίνεται, μάλιστα, σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε, ένας νέος κύκλος συζητήσεων αναμένεται να ανοίξει με το νέο βιβλίο του, καθώς μέσω αυτού διατυπώνει την πεποίθηση ότι τα φημισμένα γαλλικά κρασιά είναι ελληνικής… καταγωγής.



Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Ελληνικού Πολιτισμού αναφέρει στο νέο βιβλίο του -αναμένεται να εκδοθεί σύντομα, έχοντας τίτλο «Αρχαία Ελλάδα: Η ιστορία ένδεκα πόλεων"



- πως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι κόμισαν στην Εσπερία εκτός από τη δημοκρατία και την ποίηση, τη φιλοσοφία και την τραγωδία, την ιστορία και την κωμωδία, ακόμη και τον οίνο.



Επισημαίνει, μάλιστα, πως όχι απλά έφτιαχναν κρασί και το έπιναν, αλλά μεταλαμπάδευσαν το πνεύμα του και στην υπόλοιπη Ευρώπη.



Σύμφωνα, δηλαδή, με τις έρευνες που διενήργησε ο καθηγητής Κάρτλετζ, ένα καλό γαλλικό κρασί, με παγκόσμια φήμη, όπως είναι το Cotes-du-Rhone, οφείλει την ύπαρξή του στις αμπελουργικές και οινοποιητικές γνώσεις των Aρχαίων Ελλήνων, οι οποίοι τον 6ο αιώνα π.Χ. είχαν αποικίσει τη Nότια Γαλλία.



Ο Πολ Κάρτλετζ διαψεύδει, επίσης, συναδέλφους του ιστορικούς που είχαν αποφανθεί πως την οινοποιία είχαν διαδώσει στην Ευρώπη οι Ετρούσκοι και οι Ρωμαίοι.

Enimerwsi.gr

Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Γράμμα προς τους τρομοκράτες...

Επειδή είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους αναδημοσιεύω:

Αγαπητέ τρομοκράτη...

Τώρα που γκρεμίσατε το σύστημα μπορείτε να είσαστε ήσυχοι. Δεν θα παράγει άλλους δειλούς όπως εσείς. Δεν ξέρω πού πάτε; Πού θέλετε να πάτε. Ξέρω όμως από πού έρχεστε. Ξέρω τι έθρεψε τη βία σας. Δεν είναι κανένα σύστημα. Δεν είναι οι μπάτσοι. Δεν είναι οι ρουφιάνοι. Είναι ο εαυτός σας. Βολεμένος στην άνεση της χαζοεπαναστατικής ρητορείας, που ζητά απλώς μια περιπέτεια για να δικαιώνεται. Αρνούμαι να σας κρίνω με όρους ιδεολογίας. Και σίγουρα επανάστασης. Μόνο με ψυχολογικούς. Και μπορώ να κατανοήσω μόνο, εκείνο το σκοτεινό έρεβος που υπάρχει μέσα σας.
Γιατί δεν γίνατε αυτό που ήθελε η μαμά, και πρέπει να πληρώσει η κοινωνία
.
Τι σχέση έχετε με ιδεολογία; Μόνο μία. Είναι η κουβέρτα, ο μπερντές για να κρύβετε πόσο κακομαθημένοι είσαστε. Κομπλεξικοί, εκδικητικοί, δειλοί ξεκομμένοι από ό,τι παράγει η κοινωνία και ό,τι έχει ανάγκη για να αλλάξει. Αμφιβάλω αν έχετε κάνει ένα μεροκάματο στη ζωή σας. Αν πονέσατε ποτέ με τον πόνο της ανάγκης, και όχι του εγωισμού σας. Αν πεινάσατε. Αν καταλάβατε πως η ζωή γύρω, δεν είναι το reality της βεντέτας με τους μπάτσους. Αμφιβάλω αν σηκωθήκατε ποτέ 7 η ώρα το πρωί για να πάτε στη δουλειά σας.

Αμφιβάλλω αν ξέρετε τι θέλετε. Αν είχατε στόχο, όραμα, αγάπη για κάτι. Δεν μισείτε τους μπάτσους. Δεν μισείτε τον 20 χρονο που πυροβολήσατε. Μισείτε τους πάντες γιατί όχι μόνο δεν σας μοιάζουν, αλλά είναι εκεί για να σας θυμίζουν πως αποτύχατε σε όλα. Πως είσαστε κοινοί ληστές, ποινικοί, εραστές της επανάστασης του αντιβιοτικού. Τρεις ημερησίως μετά το φαγητό. Όταν η γκόμενά σας έχει βγει με τις φίλες της και εσείς πλήξετε. Επαναστάτες του play station. Μισείτε τον ίδιο σας τον εαυτό. Μισείτε και αγαπάτε με σφαίρες.
Είσαστε τραγικοί…

Από το taxalia


Σχόλιο δικό μου:
Θα συμπλήρωνα ότι είναι η νέα γενιά τρομοκρατών που πρώτα πυροβολούν και μετά μιλούν!!

.

3η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής

Η διοίκηση και τα μέλη του Σωματείου ‘Πόλη+Ζωή' συγχαίρουν τον νεαρό φοιτητή από τον Ξηροπόταμο Άγγελο Τσιάρα, για την τιμή που επεφύλαξε στην πόλη μας η συμμετοχή του στην 3η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής στην Τεχεράνη.

Σαν Δραμινοί νιώθουμε ιδιαίτερη μάλιστα χαρά για την τιμητική διάκριση που απέσπασε μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο διαγωνιστικό περιβάλλον.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν οι 100 καλύτεροι μαθητές από 20 χώρες (από την Ν. Αμερική την Ευρώπη, και την Ασία) .


Ο Άγγελος Τσιάρας είναι φοιτητής στο πρώτο έτος στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και η πορεία του διαγράφεται λαμπρή.


Ευχόμαστε το άστρο του να λάμψει στο διεθνές στερέωμα της επιστήμης που αγαπά, και να φωτίσει τον τόπο μας. Θερμά συγχαρητήρια στον ίδιο και στην οικογένειά του, που πρέπει να αισθάνεται πολύ υπερήφανη.


Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.


Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ: O Ατομικισμός ειναι κομφορμισμός

Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ: O Ατομικισμός ειναι κομφορμισμός

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Οι Bloggers οφείλουν μόνο στον εαυτό τους.



Άρθρο του δικηγόρου, Δημήτρη Καραμήτσα,

Αντιπροέδρου του Ν.ΙΝΚΑ


Μεγάλη η συζήτηση για τα blogs και την «δεοντολογία» τους και ακόμα μεγαλύτερες οι διαμάχες μεταξύ τους. Οι αλληλοκατηγορίες πάνε και έρχονται σε ένα ανταγωνισμό πολύ πιο άγριο, σκληρό και ωμό από αυτό του «τύπου».
Bloggers δημοσιογράφοι, Bloggers απλοί, μη επαγγελματίες πολίτες, Bloggers επώνυμοι και Bloggers ανώνυμοι …, ο καθένας σε ένα χώρο τεράστιο, που τους χωράει όλους και όλα.
Όμως τελικά πίσω από τους χώρους αυτούς, τις διαδικτυακές επισκέψεις και τις αναγνωσιμότητες βρίσκονται και πάλι άνθρωποι, που αναζητούν το δικαίωμα στην έκφραση, στην δημοσιοποίηση των θέσεών τους, στην συμβολή τους στην ενημέρωση και στην ανάδειξη θεμάτων που οι ίδιοι θεωρούν σημαντικά.
Αυτονόητο είναι το παραπάνω, θα σκεφτούν οι σκεπτόμενοι αναγνώστες.
Αυτονόητο μα και απόμακρο για πολλούς θα απαντήσω.
Καθώς άρχισαν οι «μετρήσεις» και οι ανταγωνισμοί, κάποιοι μεταβλήθηκαν σε επαγγελματίες bloggers με ιστοχώρους που λειτουργούν επί 24ωρης βάσης, χάθηκε ο αρχικός σκοπός, αυτός της ελεύθερης έκφρασης και αντικαταστάθηκε από τον ανταγωνισμό για τις «πρωτιές» στα site των μετρήσεων … και όπως κάθε «ανταγωνισμός» διεξάγεται και αυτός με απίθανα βρώμικα μέσα.
Το ίδιο το λερό σύστημα του τύπου μεταφέρεται με ασφάλεια στα blogs για να θιγούν οι «ανταγωνιζόμενοι». Ανέξοδοι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, σπόντες και υπόνοιες πλέκονται σε ένα κουβάρι, που τελικά απαξιώνει ανθρώπους και δυνατότητες, που μεταστρέφει τον χαρακτήρα των blogs από δυνατότητα και χώρο έκφρασης προσωπικών θέσεων και πεποιθήσεων σε χώρο επαγγελματικής αυτοπροβολής και επιχειρηματικότητας.
Ομως το blog είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση, ένας καθαρά υποκειμενικός χώρος, ένας χώρος αυτοέκφρασης και προσωπικών επιλογών.
Εξυπηρετεί τον «άνθρωπο» δίνοντάς του το δικαίωμα έκφρασης, χωρίς να στρογγυλεύονται οι γωνίες και οι απόψεις, όπως στον τύπο. Πίσω από τον τύπο βρίσκονται επιχειρηματίες και επενδύσεις, αφεντικά και εργαζόμενοι. Όμως, πίσω από τα blogs απλά βρίσκονται άνθρωποι που θέλουν να εκφραστούν δημόσια.
Για αυτό και δεν χωρούν στον χώρο των blogs κατηγόριες, όπως δεξιά blogs, κεντρώα blogs, αριστερά blogs. Tα blogs ανήκουν στους bloggers, στους ίδιους και υπάρχουν για να εκφράζουν αυτοί την προσωπική τους άποψη, όποια και εάν είναι και πέρα και έξω από σκοπιμότητες και επιχειρηματικότητες.
Τα blogs δεν είναι επιχειρήσεις του τύπου και όποιοι τα βλέπουν επιχειρηματικά καλό για όλους θα είναι, να στραφούν σε άλλες μορφές επιχειρηματικότητας, γιατί «λερώνουν» με την παρουσία τους και εκμεταλλεύονται για προσωπικό όφελος, τους χώρους της προσωπικής ατομικής έκφρασης των άλλων.
Όχι κύριοι επαγγελματίες, όχι κύριοι κερδολάγνοι, ο χώρος των blogs δεν είναι για εσάς. Ψάξτε αλλού να αναπτύξετε την αυτιστική επιχειρηματικότητά σας, σε άλλες μορφές επιχειρηματικής δράσης και, εάν θέλετε να σας ανεχτούμε, μην ασχολείστε στο ελάχιστο με το τι είναι ο καθένας μας και τι εκφράζει.
Τιμητές για την προσωπικότητά μας δεν χρειαζόμαστε και δεν πρόκειται να ανεχθούμε. 
διαβαστε και ενα αρθρο για την βρωμα

http://anemos5.blogspot.com/2009/10/media.html

και το κλεψιμο καλά κρατεί

αυτή την είδηση την έμαθα απο bloggers πανω από 10 ημέρες
η ελευθεροτυπία την έβαλε μόλις το σάββατο
και μάλον απο blog την έμαθε
άλλη μια νίκη της καθαρής ενημέρωσης

Συνεργάτης της συζύγου του υπουργού Δικαιοσύνης ο νέος γεν. γραμματέας

Συγκινητική η παρέλαση των πομάκων μαθητών στο Μεγάλο Δέρειο

Ανταπόκριση,
Μεγάλο Δέρειο,










Παρακολουθήσαμε σήμερα την παρέλαση και τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό Μεγάλο Δέρειο στην ακριτική μας Θράκη.

Εκεί όπου η ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου συνεχίζει απτόητη το έργο της.
Το "ηρωική" δεν είναι σχήμα λόγου αλλά βρίσκει αληθινά έκφραση στο πρόσωπο αυτής της δασκάλας.

Της δασκάλας που άντεξε
  • στις πιέσεις και στους εκβιασμούς του Τουρκικού Προξενείου και των εγκαθέτων του,
  • που άντεξε στον ξυλοδαρμό αλλά στις απειλές ακόμη και για τη ζωή της,
  • που άντεξε στις προσπάθειες περιθωριοποίησης και κατασυκοφάντησης της,
και που τώρα μπορεί να καμαρώνει τους μαθητές της να τραγουδάνε το "Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει" και να απαγγέλλουν ποιήματα για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Παρουσία δεκάδων επισήμων αλλά κυρίως των εκατοντάδων πομάκων κατοίκων του Μεγάλου Δερείου χαρήκαμε μία ακόμη χρονιά την όμορφη παρέλαση των μικρών μαθητών, τις καταθέσεις στεφάνων, την απαγγελία ποιημάτων από ΟΛΟΥΣ τους μαθητές του σχολείου και κατασυγκινηθήκαμε ακούγοντάς τους να τραγουδάνε τα τραγούδια και τον εθνικό μας ύμνο κυματίζοντας τις σημαίες τους και πέφτοντας με το πέρας της γιορτής στην αγκαλιά της δασκάλας τους.

Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες αν και δύσκολα μπορούμε να μεταδώσουμε τέτοια έντονη συγκίνηση.
Ειλικρινά, αν θέλετε στην επόμενη παρέλαση να δακρύσετε, κάντε τον κόπο και ανεβείτε στο Μεγάλο Δέρειο.


Τέλος,
επειδή από ότι φαίνεται πολλοί προσπαθούν να αλλοιώσουν το νόημα της εθνικής μας γιορτής και από "περήφανο-νικηφόρο-ηρωϊκό έπος των Ελλήνων" να τον μετατρέψουν σε μηνύματα για το "περιβάλλον", την "οικονομία" και πολλές "κοινωνικοπολιτικές ασυναρτησίες", εμείς θα βροντοφωνάξουμε σε όλους αυτούς τους φτηνούς "κουλτουριάρηδες" και "πολιτικάντηδες" ότι
Η Ελλάδα ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.

Και όσο κι αν κάποιοι προσπαθούνε να μας κάνουν να ξεχάσουμε, εκεί, στα βορειοηπειρωτικά βουνά, θα συνεχίσουν να παραμένουν άταφα τα νεκρά σώματα των χιλιάδων ηρώων μας, περιμένοντας την αναγνώριση της θυσίας τους και την δικαίωση από μια γενιά μπουχτισμένη από ηδονές, υλικά αγαθά και τραγική έλλειψη ιδανικών.

Ίσως μια μέρα,
δίπλα στις φωτογραφίες των πολεμιστών του 1940, προστεθούν και σημερινοί ήρωες και ηρωίδες που δεν οπισθοχωρούν στις απειλές και συνεχίζουν να κρατάνε ψηλά το κεφάλι.
Και μας κάνουνε αληθινά περήφανους.

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: "ΠΟΙΟΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΒLOGS" ???



θέμα: "POIOS MPLOKAREI TA
ELLHNIKA PATRIWTIKA BLOG,S"... ???

"Αγαπητέ Ιάσωνα,φίλε συμπατριώτη στο ’’knossopolis’’καi Έλληνες Δημοκράτες στο ’’cretan.patriots’’

ο φίλος Κυριάκος ( http://ellinikoforum.blogspot.com/ / ) kiriakos45@hotmail.com, ο φίλος Αντ. Αντωνιάδης ( (DILOS@tellas.gr)και ο φίλος παπα-Ηλίας (papailiasyfantis@gmail.com)γνωρίζουν οι ίδιοι το πρόβλημα και στην Ελλάδα...!Απο ’δώ δεν ανοίγουν, προς το παρόν,απο κανένα blog τα κείμενα/άρθρα,κάνοντας κλικ στις ετικέτες...!Θα το διαπιστώσετε αυτό και στο blog του Κυριάκου (http://ellinikoforum.blogspot.com/) - στο οποίοδεν ανοίγει καμιά ετικέτα...!
Ερευνήστε το θέμα,είναι πολύ σοβαρόγια την υπόθεσή μας –την ελληνική υπόθεση!

Με εκτίμηση Κώστας Γκαλιμάνης Γερμανία "
"'Kostas Galimanis'"
kostasgalimanis@yahoo.de,



ΕΠΙΣΤΟΛΗ Νο 2 :
Αγαπητοί φίλοιτης παρέας όλων των συμπατριωτών,δυστυχώς, εδώ και μία εβδομάδα περίπου,δεν ’’ανοίγουν’’ oi σύνδεσμοι (των link) απόκα-νέ-να απολύτως, ελληνικό πατριωτικό blog...!Κάποιο σατανικό ανθελληνικό lobby με μεγάληεπιρροή στους κυρίαρχους του Ιντερνέτ επέβαλετο μπλοκάρισμα αυτό...!Επείγονται πάραυτα προτάσεις αντίδρασης...!
Με φιλικούς πατριωτικούς χαιρετισμούς Κ. Γ.

ΣΧΟΛΙΟ: Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΙΛΕ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΞΩ !!!ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ...

αναρτήθηκε από: http://cretanpatriot.blogspot.com/2009/10/logs.html

Στο σαιτ της ΓΣΕΕ για την ΑΝΕΡΓΙΑ και τους ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ δεν υπαρχει απολυτως τιποτα!

Η ΓΣΕΕ κλεινει 91χρονια απο την ιδρυση της σημερα!
Ριχνοντας μια ματια στην σελιδα της ΓΣΕΕ παρατηρουμε οτι πλεον αυτη δεν ειναι Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, είναι οι συνεντευξεις και οι δημοσιες σχεσεις των μελων του Συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας, στην οποία εκπροσωπούνται όλες οι πολιτικες παρατάξεις.Δηλαδη ουτε λιγο ουτε πολυ υπαρχει για να βγαζει υποψηφιους πολιτικους και μελλοντικους βουλευτες-υπουργους με λαικο προφιλ!Το πιο περιεργο ομως ειναι οτι στις σελιδες του σαιτ της ΓΣΕΕ για την ΑΝΕΡΓΙΑ και τους ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ δεν υπαρχει απολυτως τιποτα!Ενω στην σελιδα του Προέδρου της ΓΣΣΕ ειναι γεματη απο ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ!Ο προεδρος της ΓΣΕΕ Παναγόπουλος Ιωάννης θεωρει πιο σοβαρο τις συνεντευξεις απο την ΑΝΕΡΓΙΑ και τους ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ !!!Οι συμβασιουχοι-ανεργοι βασιζονται στην ΓΣΕΕ να προασπισει το μελλον τους και το καλυτερο αυριο, με ενα απολυτο κενο...

Ως που μπορεί να φτάσει η σάτιρα?

ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΑΠΛΑ ΕΞΟΡΓΙΣΤΗΚΑ
Γιατί έτσι επικαλούνται ότι αυτό έκαναν
Σάτιρα και πλάκίτσα λένε τώρα ότι έκαναν τα πρεζάκια
μόλις τους στριμώξαμε

Όπως θα δείτε στο βίντεο από το στο protagon.gr του Σταύρου Θεοδωράκη...
Π. Μουζουράκης - Στ. Κάτσαρης λένε μεταξύ άλλων
Γαμώ την 28η Οκτωβρίου που είναι μια ηλίθια γιορτή για εθνικιστές», «να κάψουμε τη σημαία που είναι μόνο ένα κομμάτι ύφασμα»
Δηλαδή ο Παππούς μου ήταν εθνικιστής και όχι Ήρωας πχ
Μια αρνητική διαφήμιση που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα μόνο και και μόνο για να πάρουν αίγλη κάποιοι τυχάρπαστοι ηθοποιοί που το παίζουν και bloggers
ΕΣΤΕΙΛΑ mail στο info@protagon.gr
Να δω πόσο μάγκες είναι
ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΛΑΚΙΤΣΑ ΕΚΑΝΑΝ 


Δεν εχουμε αναγκη ρε μαλακες απο δήθεν κουλτουριάρηδες
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ
ΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΗΤΑΝ ΛΑΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ
Τα κόκαλα του Πολεμιστή 'Ηρωα Παππού μου ακόμα να βρεθούν στην Αλβανία
παλιο Φλωροι..........
ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΛΙΑ ΘΥΜΑΜΑΙ  ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΚΑΙ ΓΑΛΟΝΙΑ
ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΠΟΤΕ
ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ  NA ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗ
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΑΤΙΡΑ
ΠΧ ΘΑ ΣΟΥ ΒΑΛΩ ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ   ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ
ΚΑΙ ..ΕΙΝΑΙ ..ΠΟΛΛΑ...

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΤΙΡΑ ΕΙΝΑΙ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Η γενιά του internet στους "Πρωταγωνιστές"..



Η νέα γενιά του ίντερνετ..

Ένα μικρό απόσπασμα από την Εκπομπή "Πρωταγωνιστές" με τον Σταύρο Θεοδωράκη, αξίζει όλοι να το δείτε..

"Θεοδωράκης: - Το internet κάνει χειρότερο τον κόσμο μας;

Σφακιανάκης: - Όχι το internet είναι ότι καλύτερο έχουμε αυτή τη στιγμή, απλά εμείς εστιάζουμε στα όποια άσχημα του διαδικτύου...και προστατεύουμε τον κόσμο.."

Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν Φόβο και πανικό για το Internet..

"Αν το τηλέφωνο μπει στα σπίτια, οι άνθρωποι θα πάψουν να κυκλοφορούν στους δρόμους" έλεγε μια δραματική πρόβλεψη στις αρχές του 20 αιώνα..

Μια ζωή οι ίδιοι φόβοι δηλαδή.. Μόνο που έτσι προχωράει ο κόσμος..
Απογοητεύοντας αυτούς που δειλιάσουν μπροστά στους νέους δρόμους..

Το διαδίκτυο, όπως τα πάντα, εξαρτάται από την χρήση μας...

roadartist

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Για πρώτη φορά άκουσαν στον ΟΑΣΕ περί Πομάκων στην Ελλάδα

«Αν θέλεις το παιδί σου να διοριστεί κάπου, θα είσαι μαζί μας, θα ακούσεις εμάς, θα ακολουθείς την γραμμή», έτσι λένε κι εκβιάζουν τον κόσμο στην ορεινή περιοχή αποκαλύπτουν, καταγγέλλοντας τον διχαστικό ρόλο του τουρκικού προξενείου στην περιοχή


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δήμος Μπακιρτζάκης



Ο Iμάμ Αχμέτ, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων περιγράφει την εμπειρία του από την συμμετοχή του στην Πομακική αντιπροσωπεία που συμμετείχε στην σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Βαρσοβία της Πολωνίας (30-09-2009), όπου με πολύ σθένος, με την θέληση να σταματήσει αυτό το τροπάρι των πιέσεων από τους τουρκογενείς και να καταγραφεί μια άλλη μορφή εκφοβισμού στο εσωτερικό της μειονότητας που εκπορεύεται από το τουρκικό κράτος και την διπλωματική του αντιπροσωπεία στην Κομοτηνή.


Η αποκαλυπτική συνέντευξη μεταδόθηκε από την χθεσινή εκπομπή «Πολιτικό ταγκό» του ράδιο Χρόνος 87,5fm και αποτελεί ένα ντοκουμέντο του πως θα κινούνται σε διεθνή φόρα πλέον οι Πομάκοι της Ελλάδας, μέσω των οργανωμένων συλλόγων τους, προκειμένου όσοι ασχολούνται με τις μειονότητες της Ελλάδας να τους λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν ως ισότιμους συνομιλητές.


Έχουμε συνηθίσει χρόνια τώρα σε συνόδους που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλα αυτά να συμμετέχουν μόνο κάποιες αντιπροσωπίες που έχουν να κάνουν με την ομοσπονδία των ΔυτικοΘρακιωτών «Τούρκων» Ευρώπης, με κάποιες άλλες ομοσπονδίες, όπως αυτή την Κωνσταντινούπολης, για πρώτη φορά πήγατε εσείς;


-Όπως είπατε μέχρι και πέρυσι ακουγόταν μόνο αυτές οι ομοσπονδίες και οι σύλλογοι. Πέρυσι και φέτος, ειδικά φέτος, εκπροσωπηθήκαμε στην ΟΑΣΕ σαν Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων, είπαμε φυσικά τις απόψεις μας, είπαμε ότι η μειονότητα δεν είναι μόνο τουρκογενείς αθίγγανοι (Ρωμά), υπάρχουν και οι Πομάκοι, έχουν και αυτοί τα προβλήματα τους.



Που βέβαια καταπιέζονται με πολλούς τρόπους οι Πομάκοι, δεν είναι μόνο….
-Φυσικά και πιέζονται, ειδικά η πίεση που ασκεί το τουρκικό κράτος διά μέσω του προξενείου είναι πρωτοφανής και σχεδόν παντού, και στους Πομάκους και στους Μουσουλμάνους.

Τί σας λένε δηλαδή κ. Ιμάμ, ότι εσείς δεν υπάρχετε, υπάρχουμε μόνο εμείς;


-Αυτό ακριβώς. Ότι υπάρχει μια μειονότητα και είναι μόνο τουρκική. Δεν είναι σωστό αυτό, αρνούνται δηλαδή την ύπαρξη 50 χιλιάδων ανθρώπων που μιλούν μια διαφορετική γλώσσα, έχουν διαφορετική κουλτούρα, άλλα ήθη και έθιμα, καμία σχέση με τους λαούς της Ανατολής και όμως αυτοί επιμένουν και εκεί στην Βαρσοβία τα ίδια πράγματα είπαν, ότι υπάρχει μόνο μια μειονότητα και είναι «τουρκική».



Αυτοί είπαν τα δικά τους. Σας δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσατε, τι τους είπατε;


-Μας δόθηκε βέβαια και είπαμε ότι η καταπίεση που δεχόμαστε για την αφομοίωση των Πομάκων είναι απαράδεκτη και αφόρητη και σε όλους τους τομείς, από την παιδεία, από τα ήθη και τα έθιμα, σε καθημερινή βάση, ακόμη και εχθές γινόταν στον κάμπο το έθιμο μαχιγιά που καμία σχέση δεν έχει με αυτά, είναι απλώς προπαγανδιστικό και να γιορτάσουν την νίκη τους για την επιτυχία που είχαν στις εκλογές.



Η αντιπροσωπεία, όταν είπατε εσείς τις δικές σας σκέψεις και απόψεις, ότι είμαστε και εμείς εδώ, θέλουμε τα δικαιώματα μας, δεν μπορούν να μας τα στερούν. Πως το δέχτηκε αυτό το γεγονός;


-Έγινε και ένα επεισόδιο. Μόλις τελείωσε ο την ομιλία του ο κ. Σερήφ Μουσταφά, ήρθε ο απεσταλμένος της τουρκικής πρεσβείας και μας ζήτησε το λόγο για τον οποίο στιγματίζουμε την Τουρκία. Ο κ. Σ. Μουσταφά που ομιλεί γερμανικά του απάντησε στην γλώσσα αυτή κι εκείνη την στιγμή ήρθαν από την ελληνική πρεσβεία οι Έλληνες διπλωμάτες και οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγνώμη.


Δηλαδή επιχειρήθηκε μια προσπάθεια εκφοβισμού ακόμη και μέσα στην αίθουσα εκεί…που υποτίθεται παλεύουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.


-Βεβαίως. Η διευθύνουσα κυρία Φλοριάν Χόχενμπερκ της συνάντησης, ήρθε και ζήτησε και η ίδια συγνώμη γιατί δεν μας προστάτευσε ακόμη και εκεί στην έδρα του ΟΑΣΕ.



Δηλαδή επιχειρήθηκε μια προσπάθεια τρομοκρατίας ακόμη και μέσα σε εκείνη την αίθουσα στο στυλ ότι υπάρχουμε μόνο εμείς, δεν υπάρχουν άλλοι, πρέπει να εξαφανιστούν από τον χάρτη…


-Να σας πω, μέχρι τώρα το έπαιζαν μονότερμα, βέβαια με την ανοχή και της Ελλάδος που δεν μπαίνει δυναμικά στο θέμα, ειδικά των Πομάκων.



Δεν υπήρχε Έλληνας πρέσβης εκεί μέσα;


-Βέβαια και τον ευχαριστούμε και πάρα πολύ, μας συμπαραστάθηκε ο άνθρωπος σε όλα, παρενέβη εκεί μέσα και αναγκάστηκαν οι Τούρκοι μέσα εκεί να ζητήσουν και συγνώμη, και από την Ελληνική αντιπροσωπεία αλλά και από την διευθύνουσα του φόρουμ.


Είχαν μάθει φυσικά να περνούν τις δικές τους απόψεις χωρίς να υπάρχει αντίλογος, δεν υπήρχε και μια δυναμική στάση της Ελληνικής πολιτείας από εδώ, αλλά ούτε και εκπρόσωποι των Πομάκων, όπως και των Ρωμά πρέπει να παραβρίσκονται σε τέτοιες εκδηλώσεις.


-Φυσικά, οι καημένοι αυτοί ακόμη δεν εκπροσωπούνται.



Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν αυτά που είπατε εκεί, θα καταγραφούν και στο μνημόνιο που βγάζει η σύνοδος αυτή κατά καιρούς.


-Όταν πήγαμε εκεί για να λάβουμε μέρος στην συζήτηση, ο υπεύθυνος της ασφαλείας που ήταν για όλους, για πρώτη φορά άκουγε την λέξη «Πομάκος». Ήρθε μας ρώτησε ποιος είμαι, γιατί εγώ υπέγραψα την αίτηση για να μας χορηγηθούν οι κάρτες εισόδου και ήρθε και είπε «Πομάκος φίλε πρώτη φορά ακούω στην Ευρώπη ότι υπάρχουν και Πομάκοι». Ήταν έκπληκτος, έγινε δηλαδή κι αυτό, ήρθε και με ρώτησε από πού είμαστε, ποιους εκπροσωπούμε, ο άνθρωπος δεν ήταν ενημερωμένος. Με την φυσική μας παρουσία ακούστηκε και στον ΟΑΣΕ ότι υπάρχουν και Πομάκοι στην Ελλάδα!



Αυτή την στάση θα έχετε από εδώ και τώρα σε όσες συνεδριάσεις γίνονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δηλαδή να ακούγεται και η δική σας άποψη, εκτός από αυτών που προσπαθούν να μας επιβάλουν κάποια σχέδια ότι η μειονότητα είναι μια και είναι Τουρκική;


-Αυτό δεν πρόκειται να περάσει.

Εμείς σαν σύλλογος καθημερινά μεγαλώνουμε, είμαστε γύρω στα 300 άτομα αυτή την στιγμή, έχουμε βάλει στόχο πολύ πιο ψηλό και θα προσπαθήσουμε, όχι μόνο στον ΟΑΣΕ αλλά παντού.

Να ακουστούμε και εδώ στην Ελλάδα ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα λένε από την άλλη πλευρά, ότι δήθεν όλοι εδώ είναι Τούρκοι και με αυτό τον τρόπο και οι Έλληνες δυσπιστούν.

Σκέφτονται ίσως νάναι κι έτσι.

Εμείς θα αποδείξουμε το αντίθετο, σιγά-σιγά έχουμε πάρει και αποφάσεις, θα βγούμε δυναμικά με εκδηλώσεις με την ευκαιρία να ανακοινώσω ότι στις 6 Νοεμβρίου διοργανώνουμε μια εκδήλωση αφιέρωμα στον μεγάλο Πέρση και ανατολίτη φιλόσοφο Τζελαλετίν Ρουμί «Μεβλανά», θα τον τιμήσουμε σαν σύλλογος Πομάκων, στην Κομοτηνή και καλώ να προμηθευτούν όσοι από τους ακροατές σας επιθυμούν να παραβρεθούν, προσκλήσεις από τον σύλλογο μας.



Δέχεστε πιέσεις καθημερινά, από πολιτικούς, από αυτοδιοικητικούς, από πολίτες άλλους;


-Φυσικά υπάρχουν και τέτοιες πιέσεις, θα σας πω ένα παράδειγμα. Τα παιδιά μας βγάζουν πανεπιστήμιο είτε εδώ στην Ελλάδα είτε στην Τουρκία. «Αν θέλεις το παιδί σου να διοριστεί κάπου, θα είσαι μαζί μας, θα ακούσεις εμάς, θα ακολουθείς την γραμμή», έτσι μας λένε.



Που να διοριστεί στην Τουρκία;


-Έχουν διορίσει γύρω στα 500-600 άτομα στα παράνομα φροντιστήρια που κάνουν, κοπτικής-ραπτικής, πληροφορικής, σε παιδικούς σταθμούς, σε διάφορα κατηχητικά, εδώ στην Ξάνθη είναι πάνω από 100 και βάζουν δασκάλους, καθηγητές και τα λοιπά.

Καταλαβαίνετε ότι είναι μέσα πίεσης και καταπίεσης του πληθυσμού, ειδικά πάνω στα χωριά, ίσως κάτω στην πόλη και στον κάμπο είναι διαφορετικά, αλλά πάνω στα χωριά υπάρχουν όλα αυτά και η Ελλάδα κουφαίνει μπροστά στο πρόβλημα χωρίς να λαμβάνει ούτε ένα μέτρο.



Πρέπει να ακουστεί δηλαδή η φωνή σας λίγο πιο δυνατά.


-Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στο μέλλον.


Να σας ευχαριστήσω θερμά για την συνομιλία.




ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΑΣΕ


Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη είναι ο μεγαλύτερος διακρατικός οργανισμός για την διαφύλαξη της ασφαλείας στον κόσμο.


Ιδρύθηκε το 1973 στο Ελσίνκι ως Συνδιάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και μετονομάστηκε στο όνομα που έχει σήμερα το 1995.


Στο πεδίο ευθύνης του Οργανισμού περιλαμβάνεται ο έλεγχος της διάδοσης όπλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία του Τύπου και η δίκαιη και ελεύθερη διεξαγωγή εκλογών.


Οι περισσότεροι από τα 3.500 μέλη του προσωπικού του απασχολούνται σε επιχειρησιακό επίπεδο, με μόλις ένα 10% να απασχολούνται στην έδρα του οργανισμού. Σκοπός της δημιουργίας του είναι η έγκαιρη αντιμετώπιση, η αποτροπή συγκρούσεων, η διαχείριση κρίσεων και η αποκατάσταση μετά από συγκρούσεις, καθώς και να προάγει τη συνεργασία στην περιοχή.


Οι 56 χώρες που συμμετέχουν βρίσκονται στην Ευρώπη, τον Καύκασο, την κεντρική Ασία και τη βόρεια Αμερική και καλύπτουν το σύνολο του Βορείου ημισφαιρίου.


Ως επίσημοι συνεργάτες του Οργανισμού αναγνωρίζονται επιπλέον 6 μεσογειακά κράτη και 5 ασιατικά. Δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου ως φόρουμ Ανατολής - Δύσης.



ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για ανάπτυξη!


Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Η @Εφημερίδα μας, μόλις ...στήθηκε!


Ένα καινούριο @κάστρο της ελευθερίας της έκφρασης του λόγου, μόλις στήθηκε από τον πάντα εφευρηματικό @Άνεμο, που δεν παύει να σκέφτεται καινούριους τρόπους για να ενώσει τις φωνές μας και να φτιάξει κοινά μετερίζια αγώνων!

Ναι μας έφτιαξε μία blogoεφημερίδα, λέει...
Περάστε να δείτε πόσο όμορφα στολίστηκε το καινούριο αυτό blog μας, όπου εκεί θα βρισκόμαστε για να ενημερωνόμαστε για κάθε καινούρια μας ανάρτηση!
Ένα Google Reader κοινό, για όλους μας!

Γέμισαν κόσμο τα μετερίζια του @κάστρου αυτού!!
Τόσοι μαχητές της ελεύθερης έκφρασης, μαζεμένοι εκεί!!

Η σελίδα είναι μη κερδοσκοπική!
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να του στείλετε τα banner σας να τα βαλει εκεί.
Ειδικά για καινούργια blogs ειναι δύναμη!!
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ BANNER ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟ ΣΑΣ.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Κίνδυνος-θάνατος η ανοησία σας!!!

Την Τετάρτη περπατούσα στο κέντρο, όπου χαζεύοντας τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σε ένα περίπτερο, "κουφάθηκα" με την επιλογή του παραπάνω εξωφύλλου της συγκεκριμένης εφημερίδας..Ήθελα πολύ να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου, μόλις τώρα βρήκα το χρόνο..

Σε μια περίοδο με τόσα προβλήματα.., με έντονο πολιτικό παρασκήνιο, οικονομικό χάος, κοινωνικά αδιέξοδα, ο "Αδέσμευτος Τύπος" επέλεξε ως πρωτοσέλιδο (!!!) να επιστήσει την προσοχή των αναγνωστών..στο διαδίκτυο!.. Με φράσεις όπως "κίνδυνος-θάνατος", "απειλή ψυχικής υγείας", "αλκοόλ", "χάπια", "φαρμακευτικά σκευάσματα", "ανεργία", "απελπισία"..

Το ότι αναφέρονταν σε μια μειοψηφία..., το ότι το διαδίκτυο είναι ένα παράθυρο στην γνώση, στην σύντομη ενημέρωση και σε τόσα άλλα θετικά πράγματα φυσικά δεν αναφέρθηκε.. Τι αναχρονιστικά μυαλά τελικά υπάρχουν;..

Το άρθρο του δημοσιογράφου κλείνει χαρακτηριστικά με την εξής φράση..:
"Τζόγος, πορνογραφία και παράνομα διαδικτυακά ραντεβού. Η εξάρτηση από το διαδίκτυο δεν είναι ακόμη αναγνωρισμένη επίσημα ως ψυχική διαταραχή, αν και τα γεγονότα που τρέχουν με… υψηλές ιντερνετικές ταχύτητες μαρτυρούν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι διόλου απίθανο να συμβεί σύντομα"..

Υπάρχει και η άλλη όψη.. που κάποιοι προκλητικά την αγνοούν..
Όπως ότι την σημερινή εποχή, όποιος δεν χρησιμοποιεί το internet είναι αναλφάβητος.. "ξύλο απελέκητο".. Αλλά για κάποιους αυτά είναι "ψιλά γράμματα" ή φοβούνται να το αποδεκτούν..

Την ίδια στιγμή έρευνα αποδεικνύει πως η χρήση του διαδικτύου, βοηθά τους χρήστες να γίνουν πιο έξυπνοι.. Αλλά τελικά ορισμένοι στην Ελλάδα ζουν ακόμη στον Μεσαίωνα..

roadartist

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Μάθημα ενότητας!!

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Η ταινία «ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ» αφουγκράζεται την συνταρακτική ιστορία του Εμφυλίου Πολέμου που δεν έχει νικητές και ηττημένους, παρά μόνο ανθρώπινες, τραγικές ιστορίες να διηγηθεί.

Χρόνος: οι τελευταίοι μήνες του πολέμου.
Τόπος: ο Γράμμος και το Βίτσι, τα πανέμορφα και ματωμένα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας.

«Δύσκολο να πυροβολήσεις απέναντι όταν ξέρεις ότι εκεί μπορεί να βρίσκεται ο αδερφός σου».
1949, τρίτη χρονιά του Εμφυλίου Πολέμου.

Στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας σε μεγάλες και μικρές μάχες, μέρα και νύχτα, το αίμα κυλάει ποτάμι.

Μακάρι τα λάθη του παρελθόντος να γίνουν μπροστάρης οδηγός για τα παιδιά που μεγαλώνουν σήμερα στην αγνοια.
ΑΣ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ!!!


Αυτή η ταινία είναι μάθημα ενότητας!!
Για τους Έλληνες που δεν έχουν τίποτε να μοιράσουν!
Για τους Έλληνες που έχουν κοινές μνήμες να κλάψουν!

Μακριά από κόμματα και στείρους φανατισμούς που μόνο την καταστροφή μπορεί να φέρουν!
Ας νοιώσουμε επιτέλους όλοι μεταξύ μας αδέλφια και ας πορευτούμε σε μια κοινή πορεία προόδου και αγάπης!!
Μόνο τότε θα μπορούμε να οραματιστούμε ένα μέλλον καλύτερο για μας και τα παιδιά μας.
.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Η CΙΑ στην Αθήνα για το Facebook και το Τwitter και καλα...

Χρυσοχοιδη ακομα δεν ανελαβες αρχισες τα κολλητηλικια με την cia... Στελέχη της CΙΑ, του FΒΙ και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έρχονται με απόλυτη μυστικότητα στην Αθήνα τις ερχόμενες ημέρες για να συμμετάσχουν σε κλειστό συνέδριο με θέμα την...ενδυνάμωση της εθνικής ασφάλειας! Το συνέδριο, που είχε προγραμματιστεί προ πολλών εβδομάδων, διοργανώνουν εκπρόσωποι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με προσκεκλημένους μέλη ενός «φόρουμ» που έχει στενούς δεσμούς με τη CΙΑ, ενώ θα υπάρχουν και στελέχη μυστικών υπηρεσιών άλλων χωρών.Μάλιστα ένα από τα θέματα συζήτησης θα είναι και η δυνατότητα εποπτείας από υπηρεσίες ασφαλείας των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Τwitter. Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι υπάρχει άρνηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να συμμετάσχει σε αυτήν τη συνάντηση των στελεχών των ξένων υπηρεσιών, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχει εκπροσώπηση της ΕΛ.ΑΣ. ή άλλου ελληνικού φορέα. Επιπλέον άγνοια για αυτό το συνέδριο δήλωναν χθες και στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παρ΄ ότι διοργανώνεται από φορέα που υπάγεται σε αυτό.Το συνέδριο, με θέμα «Ενδυνάμωση εθνικής ασφάλειας μέσω βελτιωμένης ανάλυσης πληροφοριών», θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Οκτωβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Διοργανωτής είναι το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το ΚΕΜΕΑ δημιουργήθηκε μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, με στόχο να εκμεταλλευθεί το επονομαζόμενο ολυμπιακό κεκτημένο σε ζητήματα ασφαλείας. Τα τελευταία χρόνια όμως παρουσιάστηκαν προβλήματα στη δραστηριότητά του λόγω έλλειψης υποστήριξης από τις κεντρικές υπηρεσίες της λεωφόρου Κατεχάκη, αλλά και άλλες εγγενείς αδυναμίες.Στο συνέδριο θα δώσουν το «παρών» περίπου 40 εκπρόσωποι του Glοbal Future Forum (GFF), το οποίο δημιουργήθηκε το 2005 σε συνεργασία της CΙΑ με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκειμένου να υπάρχει συνεργασία επιτελών των μυστικών υπηρεσιών από 20 χώρες του κόσμου σε θέματα ανταλλαγής πληροφοριών, ανάλυσης θεμάτων ασφαλείας και τάσεων του οργανωμένου εγκλήματος και της διεθνούς τρομοκρατίας. Ανάμεσα μάλιστα σε αυτούς που θα δώσουν το «παρών» στην Αθήνα θα είναι εξ απορρήτων συνεργάτες πρωθυπουργών από μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες και την Αμερική. Η προηγούμενη συνάντηση των μελών του GFF είχε πραγματοποιηθεί στο Βανκούβερ του Καναδά.Ανάμεσα στα θέματα συζήτησης θα είναι ο έλεγχος του Ιnternet από τις υπηρεσίες ασφαλείας, η αδυναμία των δικτύων πληροφόρησης να προβλέψουν τις κινήσεις του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας και άλλα ζητήματα που απασχολούν τις μυστικές υπηρεσίες.
το βημα

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Η φίμωση στις δημοκρατίες είναι η λάσπη...

επειδή  το θέμα είναι σημαντικό απο την Μαριάννα το ξαναβάζω
παντως προσπαθηστε να μην βαζετε εδώ πολιτικά πρός το παρόν
όλες οι πολιτικές απόψεις σεβαστές αλλα είναι πολλές και θα ξεφυγουμε
Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό η λάσπη δίνει και παίρνει, δεξιά και αριστερά.
Η ρήση "ρίξε λάσπη, λάσπη στο τέλος κάτι θα μείνει" δεν είναι χωρίς σημασία, ούτε ανεδαφική.
Οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού ακούμπησαν εκεί που πονάει ο περισσότερος κόσμος και φάνηκαν ελπιδοφόρες και οι προθέσεις του ειλικρινείς...
Όμως η "κριτική" άρχισε από παντού σκληρή και δήθεν αληθινή και με ενδιαφέρον τάχα για το κοινό καλό.

Συνήθως κρίνεις τα έργα, όχι τα λόγια...
Τα λόγια πάντα είναι αρεστά από όπου και αν προέρχονται όταν λένε αυτά που θέλεις ν' ακούσεις! Επομένως τι κριτική να κάνεις??
Αναμένεις τις πράξεις και τότε αρχίζεις να ελέγχεις και να κρίνεις!

Φαίνεται όμως ότι τα λόγια του σημερινού πρωθυπουργού δεν άρεσαν σε κάποια σκοτεινά κυκλώματα, που σαφώς και θα χάσουν την ...πίττα μέσα από τα χέρια τους, αν υλοποιηθούν!
Έτσι ξεκίνησαν ήδη την "κριτική" τους και αν δεν έχουν μεμπτά να καταγγείλουν, ξέρουν να κατασκευάζουν!
Όπως στην υπόθεση του μπλογκ "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" που είναι σαφώς ένα μπλογκ φιλοκυβερνητικό, με λόγο όμως που εμπνέει αλήθεια και ήθος!
Είδαμε ότι το μπλογκ αυτό έγινε στόχος του αμφίβολου για μένα και "δήθεν" μπλογκ, (καμία σχέση με μπλογκ - απλή δημοσιογραφική φυλλάδα είναι) @τρωκτικού!!
Και μάλιστα με ψευδή και κατασκευασμένα στοιχεία που δήθεν εμφάνιζαν ως πλαστά, τα emails που το "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" δημοσίευσε ως προερχόμενα από το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου! και μάλιστα από την ηλεκτρονική διεύθυνση evenizelos34@gmail.com"

Έλα όμως, που σε ανύποπτο χρόνο λάβαμε και εμείς emails από την ίδια διεύθυνση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, για άσχετο θέμα που καταγγείλαμε με ένα βίντεο με καψόνια στρατιωτών στο ΣΕΑΠ Κρήτης.
Οι απαντήσεις που λάβαμε είναι οι παρακάτω και προέρχονται από το ίδιο παραπάνω email:
evenizelos34@gmail.com
Η φίμωση στις δημοκρατίες είναι η λάσπη!
Στις χούντες απλά με ένα "αποφασίζουμε και διατάζουμε" καθάρισαν και εφαρμόζουν αυτό που το οικονομικό σύστημα επιθυμεί, σε βάρος των λαών.
Όμως σε μία δημοκρατία τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Εκεί το σύστημα πρέπει να βρει τον τρόπο να "καναλάρει" την κοινή γνώμη και να διαμορφώσει την πολιτική σκέψη προς την κατεύθυνση που το εξυπηρετεί και μάλιστα στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης του λόγου, αλλά του δικού του ψεύτικου, συκοφαντικού και κατασκευασμένου λόγου.
Έτσι έχει τα "τσιράκια" του, που στην πλειοψηφία τους είναι τα ΜΜΕ και οι εργολάβοι μεγαλοεκδότες τους καθώς και τα δήθεν δημοσιογραφικά και ενημερωτικά μπλογκ του, για να επιβάλει την άποψή του, να διασύρει, να υποσκάψει, να σπύρει αμφιβολίες και δυσπιστίες για κάθε τι καλό που πάει να γίνει, να συκοφαντήσει και γενικά να ρίξει τόνους λάσπης δεξιά και αριστερά, με σκοπό να θάψει κάθε ειλικρινή πρόθεση και προσπάθεια, που είναι επικίνδυνη γι' αυτό και απειλεί να το "θίξει"!!

Οι λασπολόγοι και οι συκοφάντες δεν γεννήθηκαν σήμερα...
Υπάρχουν πάντα και παντού παίζουν το βρώμικο ρόλο τους...
Είναι μαθημένοι στη λάσπη, εκεί ζουν και εκεί αναπνέουν!
Νομίζω ότι όλοι μας κατά καιρούς πέσαμε θύματα αυτών των λασπολόγων, που για δικούς τους σκοπούς ορμάνε, είτε ανώνυμα είτε επώνυμα, καπηλευόμενοι την ελευθερία της έκφρασης στο διαδίκτυο, και συκοφαντούν ανθρώπους που απλά ενοχλούν με το λόγο τους ή ακόμη χειρότερα απειλούν με τα έργα τους να ξηλώσουν κάποια κακώς κείμενα και να υποσχεθούν μία καλύτερη προοπτική στη ζωή μας.

Απομώνουμε τους συκοφάντες και λασπολόγους και προχωράμε μπροστά με αλήθεια, θάρρος και ήθος!!
Αλλοίμονο αν καταφέρουν να μας φοβίσουν και να μας κλείσουν το στόμα, για να μη πέσουμε θύματα της συκοφαντικής μανίας τους!!

Τότε θα έχουν πετύχει να μας φιμώσουν!!!

Και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, τουλάχιστον εμείς που μετέχουμε @εδώ και παλεύουμε για την ελευθερία της έκφρασης του αληθινού και έντιμου λόγου!

Άλλωστε η αλήθεια δεν επιδέχεται εκπτώσεις!
.

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ : ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ ...!!!!




ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ :
ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΙ "ΑΝΑΝΔΡΑ" ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΕΣ Ή ΑΛΛΕΣ ΠΟΙΚΙΛΟΧΡΩΜΕΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. ΔΕΝ ΠΤΟΗΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΜΠΛΕ ΜΑΪΝΤΑΝΩΝ , ΔΕΝ ΘΑ ΠΤΟΗΘΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΑΠ' ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ !
ΟΙ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣΔΗΠΟΤΕ ΨΕΥΤΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥΣ , ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ: ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΙΚΡΥΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΟΥΝ ΠΙΚΡΑ ....
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ , ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ.
ΜΑΣ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΑΝΑΤΙΚΑ .
ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑΜΙΣΥ ΧΡΟΝΟ. ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ , ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 50.000 ΑΝΕΞΑΤΗΤΟΥΣ BLOGGERS.
ENΩΜΕΝΟΙ ΚΙ ΑΔΕΛΦΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΥΔΡΟΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...
Αναρτήθηκε από:" BLOG ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ"

http://cretanpatriot.blogspot.com/2009/10/blog-post_7372.html

Η φίμωση στις δημοκρατίες είναι η λάσπη...

Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό η λάσπη δίνει και παίρνει, δεξιά και αριστερά.
Η ρήση "ρίξε λάσπη, λάσπη στο τέλος κάτι θα μείνει" δεν είναι χωρίς σημασία, ούτε ανεδαφική.
Οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού ακούμπησαν εκεί που πονάει ο περισσότερος κόσμος και φάνηκαν ελπιδοφόρες και οι προθέσεις του ειλικρινείς...
Όμως η "κριτική" άρχισε από παντού σκληρή και δήθεν αληθινή και με ενδιαφέρον τάχα για το κοινό καλό.

Συνήθως κρίνεις τα έργα, όχι τα λόγια...
Τα λόγια πάντα είναι αρεστά από όπου και αν προέρχονται όταν λένε αυτά που θέλεις ν' ακούσεις! Επομένως τι κριτική να κάνεις??
Αναμένεις τις πράξεις και τότε αρχίζεις να ελέγχεις και να κρίνεις!

Φαίνεται όμως ότι τα λόγια του σημερινού πρωθυπουργού δεν άρεσαν σε κάποια σκοτεινά κυκλώματα, που σαφώς και θα χάσουν την ...πίττα μέσα από τα χέρια τους, αν υλοποιηθούν!
Έτσι ξεκίνησαν ήδη την "κριτική" τους και αν δεν έχουν μεμπτά να καταγγείλουν, ξέρουν να κατασκευάζουν!
Όπως στην υπόθεση του μπλογκ "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" που είναι σαφώς ένα μπλογκ φιλοκυβερνητικό, με λόγο όμως που εμπνέει αλήθεια και ήθος!
Είδαμε ότι το μπλογκ αυτό έγινε στόχος του αμφίβολου για μένα και "δήθεν" μπλογκ, (καμία σχέση με μπλογκ - απλή δημοσιογραφική φυλλάδα είναι) @τρωκτικού!!
Και μάλιστα με ψευδή και κατασκευασμένα στοιχεία που δήθεν εμφάνιζαν ως πλαστά, τα emails που το "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" δημοσίευσε ως προερχόμενα από το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου! και μάλιστα από την ηλεκτρονική διεύθυνση evenizelos34@gmail.com"

Έλα όμως, που σε ανύποπτο χρόνο λάβαμε και εμείς emails από την ίδια διεύθυνση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, για άσχετο θέμα που καταγγείλαμε με ένα βίντεο με καψόνια στρατιωτών στο ΣΕΑΠ Κρήτης.
Οι απαντήσεις που λάβαμε είναι οι παρακάτω και προέρχονται από το ίδιο παραπάνω email:
evenizelos34@gmail.com
Η φίμωση στις δημοκρατίες είναι η λάσπη!
Στις χούντες απλά με ένα "αποφασίζουμε και διατάζουμε" καθάρισαν και εφαρμόζουν αυτό που το οικονομικό σύστημα επιθυμεί, σε βάρος των λαών.
Όμως σε μία δημοκρατία τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Εκεί το σύστημα πρέπει να βρει τον τρόπο να "καναλάρει" την κοινή γνώμη και να διαμορφώσει την πολιτική σκέψη προς την κατεύθυνση που το εξυπηρετεί και μάλιστα στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης του λόγου, αλλά του δικού του ψεύτικου, συκοφαντικού και κατασκευασμένου λόγου.
Έτσι έχει τα "τσιράκια" του, που στην πλειοψηφία τους είναι τα ΜΜΕ και οι εργολάβοι μεγαλοεκδότες τους καθώς και τα δήθεν δημοσιογραφικά και ενημερωτικά μπλογκ του, για να επιβάλει την άποψή του, να διασύρει, να υποσκάψει, να σπύρει αμφιβολίες και δυσπιστίες για κάθε τι καλό που πάει να γίνει, να συκοφαντήσει και γενικά να ρίξει τόνους λάσπης δεξιά και αριστερά, με σκοπό να θάψει κάθε ειλικρινή πρόθεση και προσπάθεια, που είναι επικίνδυνη γι' αυτό και απειλεί να το "θίξει"!!

Οι λασπολόγοι και οι συκοφάντες δεν γεννήθηκαν σήμερα...
Υπάρχουν πάντα και παντού παίζουν το βρώμικο ρόλο τους...
Είναι μαθημένοι στη λάσπη, εκεί ζουν και εκεί αναπνέουν!
Νομίζω ότι όλοι μας κατά καιρούς πέσαμε θύματα αυτών των λασπολόγων, που για δικούς τους σκοπούς ορμάνε, είτε ανώνυμα είτε επώνυμα, καπηλευόμενοι την ελευθερία της έκφρασης στο διαδίκτυο, και συκοφαντούν ανθρώπους που απλά ενοχλούν με το λόγο τους ή ακόμη χειρότερα απειλούν με τα έργα τους να ξηλώσουν κάποια κακώς κείμενα και να υποσχεθούν μία καλύτερη προοπτική στη ζωή μας.

Απομώνουμε τους συκοφάντες και λασπολόγους και προχωράμε μπροστά με αλήθεια, θάρρος και ήθος!!
Αλλοίμονο αν καταφέρουν να μας φοβίσουν και να μας κλείσουν το στόμα, για να μη πέσουμε θύματα της συκοφαντικής μανίας τους!!

Τότε θα έχουν πετύχει να μας φιμώσουν!!!

Και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, τουλάχιστον εμείς που μετέχουμε @εδώ και παλεύουμε για την ελευθερία της έκφρασης του αληθινού και έντιμου λόγου!

Άλλωστε η αλήθεια δεν επιδέχεται εκπτώσεις!
.