2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ


Εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκινήσει συζήτηση στο διαδίκτυο για την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει δικαίωμα ψήφου και ιθαγένεια σε ένα μεγάλο αριθμό αλλοδαπών.

Στο ιστολόγιο dhmopshfisma.blogspot.com εκατοντάδες bloggers ενώνουν τη φωνή τους με τους πολίτες και ζητούν να ασκηθεί το δημοκρατικό δικαίωμα που ορίζεται από το Σύνταγμα.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να συμετέχουν στη κοινή προσπάθεια βάζοντας σχόλιο για να συμπεριληφθούν στη λίστα και βάζοντας το μπανεράκι στο δικό τους blog.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην τσιμπατε με τα φασιστόμουτρα του Καρατζαφέρη.

Unknown είπε...

Ακροδεξιοί για το ''Βήμα'' αυτοί που ζητάνε δημοψήφισμα και φασιστόμουτρα για τον ανώνυμο.
Τελικά ποιος είναι ο δημοκράτης στην υπόθεση?
Εκτός κι αν το δημοψήφισμα είναι διαδικασία ακροδεξιά, φασιστική και όχι δημοκρατικοί.

Aνεμος είπε...

Η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή για να περάσει έτσι, στο ντούκου. Αλλά ακριβώς για τον ίδιο λόγο, δεν πρέπει να περάσει με κραυγές και υστερίες..
θα αναφερθουμε στο θεμα

Exarchias είπε...

Υπάρχει μια παγίδα σε αυτό...
Εάν εξαιρέσουμε την όλη ρατσιστική υπόσταση που έχει το θέμα, και ουσιαστικά "3 λύκοι και ένα προβατο ψηφίζουν για το τι θα φάνε το βράδυ", παρόλο που εγκρίνω την συμμετοχη του πολίτη στις αποφάσεις μιας κοινωνίας, το συγκεκριμένο το θέμα ακόμα και εάν καταψήφιστεί... παλυ θα είναι μια μικρή νίκη της ποιο ανεπιθύμητης μειωνότητας στον κόσμο (Των Ρατσιστών), και θα τους κάνει να τρέχουν συνέχεια για δημοψηφίσματα, μέχρι να αποκτήσουν την χαρά να γευτούν λίγο αίμα άλλου ανθρώπου.
Αυτά...
Τα σέβη μου.

Unknown είπε...

...Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση ενός μετανάστη που για χίλιους δυο λόγους - πολιτικούς ή οικονομικούς δεν έχει σημασία - ονειρεύτηκε στην Ελλάδα μια καλύτερη ζωή, για τον ίδιο και για τα παιδιά του ... Ζει κι εργάζεται εδώ, είναι νοικοκύρης και τα παιδιά του είναι γεννημένα στη χώρα μας...Γιατί φαγωθήκαμε να τον διώξουμε κι αυτόν και τα παιδιά του ? Επειδή με την παρουσία του, διορθώνει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας (υπογεννητικότητα),επειδή θα ήταν εν δυνάμει στυλοβάτης του ασφαλιστικού συστήματος αν βρίσκαμε τρόπους να τον εντάξουμε στην εργατική δύναμη (νομιμοποίηση) και να υποχρεώναμε τον εργοδότη του να τον ασφαλίσει ? Επειδή κάνει τις δουλειές που οι έλληνες αποφεύγουν να κάνουν ? Αν για όλους τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να κάνουμε δημοψήφισμα - όπως ζητάει ο κυρ Καρατζαφέρης και τα υπόλοιπα φασιστοειδή του πολιτικού του χώρου - για να απονομιμοποιήσουμε την διαμονή / παραμονή του μετανάστη στο τόπο μας, τότε δεν είναι στραβός ο γυαλός, μάλλον εμείς αρμενίζουμε στραβά...

Γιώργος Σαρρής είπε...

Aν όλα τα έκριναν οι πλειοψηφίες τότε ζήτω που καήκαμε.Οι μειοψηφίες θα είχαν πεταχτεί όλες στην πυρά!Αυτό δεν λέγεται δημοκρατία αλλά λαικισμός παιδιά.Η δημοκρατία σέβεται και εγγυάται την ύπαρξη μειοψηφιών.Οπότε προς τι το δημοψήφισμα.Τι δημοκρατία ειναι αυτή όπου οι πολλοί καταπινουν τους λίγους;

Aνεμος είπε...

όντως πολύ σοβαρό θέμα αλλά επειδή ζητάει ο κόσμος δημοψήφισμα δεν νομίζω να είναι αρνητικό,ουτε εθνικιστικό, εμάς αφορά
αν καναμε δημοψηφισμα στους ολυμπιακούς αγώνες και αν θέλουμε το ευρω οπως η ολλανδια,θα ηταν εθνικιστικο??
θα παρακολουθούμε ολοι ήρεμα το θεμα,καιθα επανέλθουμε

Unknown είπε...

Τελικά το δημοψήφισμα είναι δημοκρατική διαδικασία ή οχι?

Ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να εκφραστεί μέσω αυτής της διαδικασίας?

Τελικά εγώ που θέλω δημοψήφισμα για μια σειρά ζητημάτων όπως π.χ το μεταναστευτικό είμαι φασίστας και αυτοί που το αρνούνται είναι δημοκράτες?

Unknown είπε...

..Ποιο δημοψήφισμα βρε χριστιανέ μου ? Εδώ μπήκες στην ΕΕ και στη ζώνη του ευρώ και δεν ρωτήθηκες, το Μάαστριχτ το υπέγραψες χωρίς να το πάρεις είδηση ,συναίνεσες χωρίς να το ξέρεις στο Ευρωσύνταγμα και στη συμφωνία της Λισαβώνας και ζητάς δημοψήφισμα για τους μετανάστες ? Για το αν θα νομιμοποιηθούν όσοι ζουν κι εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας ? Έλεος.....

Unknown είπε...

Και ποιος σου είπε ότι δεν έπρεπε να ρωτηθώ?
Και ποιος σου είπε ότι δεν θα συμμετείχα σε μια αντίστιχη διαδικασία?
Αλλά εδώ είναι η διαφορά.
Πολλοί από αυτούς που τώρα κράζουν αυτούς που ζητάνε δημοψήφισμα ή δεν παίρνουν θέση, για τα θέματα που ανέφερες θα συμμετείχαν και θα είχαν ξεσηκώσει το κόσμο.
Γιατί άραγε γι αυτά τα θέματα θα συμμετείχαν και τώρα όχι?
Μήπως γιατί απλά δεν τους συμφέρει και φοβούνται τη λαική βούληση?