2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Και 31χρονος από τη Λάρισα με σκληρό παιδικό πορνό

Συνεχίζονται οι συλλήψεις παιδόφιλων από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα πλαίσια της επιχείρησης «Τσάρλι», καθώς όπως φαίνεται, το κύκλωμα είχε βαθιές ρίζες στη χώρα μας. Αυτή τη φορά (όπως είχε γράψει από το περασμένο Σάββατο η «Espresso») στο στόχαστρο των «κομπιουτεράδων» του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπήκε ένας 31χρονος από τη Νεάπολη τις Λάρισας. Τα ηλεκτρονικά ίχνη του συγκεκριμένου ανθρώπου είχαν φθάσει στο αρμόδιο τμήμα τις Ασφάλειας Αττικής από την Interpol και αμέσως διαβιβάστηκαν στο αντίστοιχο τμήμα τις Θεσσαλονίκης.

Επειτα από σχετική έρευνα, τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα οδήγησαν τους αστυνομικούς στη Νεάπολη της Λάρισας. Εκεί εντοπίστηκε ο επιχειρηματίας που του αρέσει να βλέπει σκληρό παιδικό πορνό όχι σε μια, αλλά σε δεκάδες ιστοσελίδες που αναρτούσαν αυτό το ανατριχιαστικό υλικό. Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αρχεία με σκληρό παιδικό πορνό αποθηκευμένα σε φορητό υπολογιστή, αλλά και δεκάδες ψηφιακοί δίσκοι με παρόμοιο υλικό. Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε αναπτύξει δραστηριότητα στο Διαδίκτυο και παρακολουθούσε στενά αυτές τις ιστοσελίδες από το 2005 και έπειτα, ενώ φαίνεται να έχει διακινήσει και ο ίδιος βίντεο και φωτογραφίες με παιδικό πορνό.

Πάντως, από τη μέχρι τώρα ενδελεχή έρευνα που έχει κάνει το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όλα τα δύσμοιρα παιδιά που πρωταγωνιστούν στα βίντεο της ντροπής και τις φωτογραφίες του αίσχους δεν είναι από την Ελλάδα, αλλά από χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Επιτέλους, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεκάδες παιδιά βασανίζονται στην άλλη άκρη του κόσμου προκειμένου να βλέπουν αυτό το αποτρόπαιο θέαμα οι παιδόφιλοι του... ανεπτυγμένου κόσμου.

Στο μεταξύ, με εντολή της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, ο διευθυντής δημοτικού σχολείου που συνελήφθη και αυτός στα πλαίσια της επιχείρησης «Τσάρλι» τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παραπέμφθηκε στο αρμόδιο συμβούλιο, με το ερώτημα τις απόλυσης.



Τα ονόματα των κατηγορουμένων

Συνεχίστηκαν χθες οι απολογίες των εμπλεκομένων στο κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, το οποίο εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την εμφάνιση ενώπιον των ανακριτικών αρχών των δύο ατόμων που είχαν ζητήσει προθεσμία για να απολογηθούν. Οι δύο άντρες, οι οποίοι παραπέμφθηκαν για το κακούργημα της πορνογραφίας ανηλίκων με τη χρήση του Διαδικτύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή και αφού έδωσαν εξηγήσεις, αφέθηκαν ελεύθεροι με την υποχρέωση να εμφανίζονται μία φορά το μήνα στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Στο μεταξύ, με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα της Αθήνας ενεργοποιήθηκε χθες η διάταξη νόμου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των κατηγορουμένων για εγκλήματα εις βάρος ανηλίκων.

Κατηγορούμενοι είναι οι Χαράλαμπος Τσόγκας του Πολύκαρπου, οπερατέρ της ΕΡΤ, ετών 30, Πολύκαρπος Τσόγκας του Χαράλαμπου, οπερατέρ της ΕΡΤ, ετών 60, Ρομάνι Καρίμ του Ραμπία από το Λίβανο, ετών 21, Παναγιώτης Δημητρακόπουλος του Νικολάου, ετών 38, Στυλιανός Καλλιμάνης του Γεωργίου, ιδιοκτήτης επιχείρησης με είδη υγιεινής, ετών 36, Γιώργος Αδαμόπουλος του Κωνσταντίνου, ετών 35, Λεωνίδας Κούκος του Σπυρίδωνα, ετών 32, Κωνσταντίνος Σαχπαζής του Γεωργίου, ετών 41, Γιώργος Χριστόπουλος του Επαμεινώνδα, ετών 38, Βασίλης Γκότσης του Νικολάου, ετών 44, και ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πειραιά Ευάγγελος Κοροβέσης του Κωνσταντίνου, ετών 37.

Πηγή: Espresso

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιδημια...
ΤΕΛΟΣ
ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΒΡΕ ΑΜΑΝ, ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ,ΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΝΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑ????????

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΘΑΛΠΩΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΟΒΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ... ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι κατα της προ-καταδίκης δημοσιοποιησης ονομάτων.
Στην ουσία ετσι καταργείτε το τεκμηριο της αθωότητας κι οσοι μπλογέρς συμμετέχουν σε αυτο το πανιγυρι το κάνουν απλώς για να κανιβαλίσουν ή για να εχουν περισσότερα hits.
απο εκεί και πέρα αν καποιος απο αυτους είναι αθώος, μονο που δημοσιοποιήθηκε το όνομα του, θα αντιμετωπιστεί απο το δικαστήριο ως ένοχος.
θελουμε δικαστήρια που να δικάζουν βάση των πραγματικών στοιχείων ή δικαστήρια που απλά θα υπογράφουν με συνοπτικές διαδικασίες το διαβιβαστικό της αστυνομίας;
Δεν λεω κι εγω θεωρω την πορνογραφία ειδεχθές εγκλήμα αλλα οχι και να δικάζουμε πρίν απο το δικαστήριο;
οποιος μπλογκερ θέλει να δειξει όνοματα να εχεί τα αρχίδια οταν καποιος αθωωθει να του πληρώσει αποζημίωση.
αν υπήρχε αυτη η δικλίδα θα τολμούσατε να βγάλετε ονόματα;
γιατι όχι αφου ειστέ σίγουροι οτι ειναι ένοχοι. δεν χρειάζεστε δικαστήριο.
παρτε το ρίσκο.
πειτε αυτο ειναι το ονομα του κι αν αθωωθει του δινω 15000 ευρω.

marianaonice είπε...

@Aνώνυμε
Δεν είναι προσωπικό δεδομένο η εγκληματική δραστηριότητα κανενός!!
Προσωπικό δεδομένο είναι η προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική ζωή των ανθρώπων, όχι όμως οι άδικες πράξεις τους! Αυτές πρέπει να τις μαθαίνουμε και να τις καταδικάζουμε, αλλά και να προστατεύουμε τα παιδιά μας!

Για να δοθούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σημαίνει ότι τους έπιασαν στα πράσσα!!
Και είναι παρήγορο που ενεργοποιήθηκε επιτέλους ο νόμος για τη δημοσίευση των ονομάτων αυτών των κτηνών!!
Τα ονόματά τους λοιπόν δεν τα δημοσίευσαν οι μπλόγκερς βάζοντας στοίχημα ή όχι για την ενοχή τους, αλλά οι ίδιες οι διωκτικές αρχές, που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν με δύο μέτρα και δύο σταθμά προστατεύοντας τους επώνυμους και μεγαλόσχημους και δίνοντας βορρά στα ΜΜΕ καμιά φορά και αθώους ανθρωπους.
Συμφωνώ ότι πριν την καταδίκη δεν πρέπει να δημοσιεύονται στοιχεία των κατηγορουμένων, εκτός όμως από δύο εξαιρέσεις:
Σε πράξεις ομολογημένες ή επ' αυτοφώρω καταληφθείσες, όπως εν προκειμένω που οι σκληροί δίσκοι, η ip και η διακίνηση, μέσω του διαδικτύου είναι αδιάψευστα στοιχεία για την τέλεση της πράξης από τους κατηγορουμενους.
Φυσικά όμως και χρειάζεται η δίκη ακόμη και στα επ' αυτοφώρω αδικήματα, γιατί πρέπει το δικαστήριο να αποφασίσει το μέγεθος της ευθύνης τους, τα τυχόν ελαφρυντικά τους ή και ακόμη την περιστασιακή χρήση τέτοιων ιστοσελίδων, που δεν αναιρεί μεν την αρρωστημένη τους ύπαρξη, αλλά εκτιμάται για την επιμέτρηση της ποινής τους, φυσικά.

Ο Χειρουργός είπε...

Marianaonice με πνιγει η οργη με αυτα που λες. Για μια στιγμη ευχηθηκα να σου συμβει και σε σενα, ευτυχως μου περασε και λεω να σου στειλω το παρακατω κειμενο, για και καταλαβεις ποσο εγκληματικά λαθος εχεις


Αθώος ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου που κατηγορούνταν για παιδοφιλία και ναρκωτικά.
http://greece-salonika.blogspot.com/2009/12/blog-post_8286.html

marianaonice είπε...

@χειρούργε
την έχω δει την απόφαση αυτή και έχω πολλές ενστάσεις γι' αυτήν γιατί ξέρω ότι οι δικαστές οι περισσότεροι έχουν μεσάνυχτα από p.c. και ιντερνετ και καταπίνουν αμάσητο ό,τι τους σερβίρεται, όπως π.χ. ότι ο εν λόγω δάσκαλος μπήκε κατά λάθος και για ελάχιστο χρόνο στα συγκεκριμένα παιδοφιλικά σάϊτς, τα οποία είχε αποθηκεύσει πάλι κατά λάθος στο σκληρό του δίσκο, χωρίς να αναρωτηθούν τότε γιατί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του έκανε δικογραφία? Αφού ήταν φυσιολογικό αυτό, και μπορούσε να συμβεί στον καθένα όπως το σέρβιραν, τότε δεν έπρεπε καν να του ασκηθεί δίωξη από τον εισαγγελέα και να παραπεμθεί... στην πορεία φαίνεται διαπίστωσαν ότι ο άνθρωπος λειτούργησε φυσιολογικά, μπαίνοντας σ' αυτές τις σελίδες και έχοντας και 15 γραμ. χασίς, ως δάσκαλος των παιδιών μας, για δική του προσωπική χρήση...
Σε κάθε περίπτωση ακόμη κι αν δεν αποδείχθηκε η διακίνηση του πορνογραφικού υλικού και η θεμελίωση του αξιόποινου της πράξης του, για μένα ως δάσκαλος χρησιμοποιώντας αυτά τα σάϊτς σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά, γιατί άλλο πορνό γενικά και άλλο παιδοφιλία!!

Εδώ είναι το χρονικό της σύλληψης του
http://www.madata.gr/index.php/epikairotita/social/47251.html

και εδώ
η μετέπειτα εξέλιξή του...
http://hamomilaki.blogspot.com/2009/12/paidiki-pornografia.html

Για μένα καλά έγινε η δημοσιοποίηση του ονόματός του για να ξέρουν όλοι ότι αυτός κατηγορήθηκε γι' αυτήν την πράξη, άσχετα αν αθωώθηκε, και δεν κατηγορείσαι αν δεν έχεις έστω και μία μικρή ανάμειξη σ' αυτή την "κατάσταση"... για παιδοφιλία, έστω κι αν δεν αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία η διακίνηση που θεμελιώνει και το αξιόποινο...
Εγώ θέλω να ξέρω ποιός κατηγορείται για τέτοιες πράξεις και να κρίνω ανάλογα... οπότε
Ασε άστοχο το παράδειγμα....

Aνεμος είπε...

Δεν είναι προσωπικό δεδομένο η εγκληματική δραστηριότητα κανενός!!
Για να δοθούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σημαίνει κατι........
Και είναι παρήγορο που ενεργοποιήθηκε επιτέλους ο νόμος για τη δημοσίευση των ονομάτων
νομιζω οτι σε τετοιες σελιδες ειναι κλειστου club και πληρωνεις για να μπεις
επειδη δεν ξερω την δικογραφια την συγκεκριμενη θα επανελθουμε σε λιγο παλι στο θεμα
ετυχε...καπνισα ενα μαυρο......
και ετυχε......
μπηκα σε μια σελιδα παιδικης πορνογαφιας
που τα πουλατε ρεε
δασκαλοι ανθρωποι??
και μετα θα διδαξεις το παιδι μου?
θα γινει ερευνα για το θεμα

Ο Χειρουργός είπε...

Και επιτέλους, το χασίσι δεν είναι ούτε καν λόγος για να το αναφέρετε.Το αν το κάπνιζε αυτός ή ο γιός του (όπως είπε ο ίδιος ο γιος του στο δικαστήριο), είναι απολύτως δικό του θέμα. Άλλοι την βρίσκουν με τσιγάρο, άλλοι με φούντα, άλλοι με χάπια (μόνο τα συνταγογραφούμενα χάπια στην ελλάδα είναι 100 εκατομμύρια!) και άλλοι με αλκοόλ. Υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα να κυνηγήσουμε

marianaonice είπε...

Αν οι δάσκαλοί μας καπνίζουν φούντα για προσωπική τους χρήση... και εμείς εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας σ' αυτούς, έεε τότε τι να πω??
Εμπρός για μια Ελλάδα νέα Χασικλήδων και εξαρτημένων ατόμων στα γρανάζια της παγκοσμιοποίησης!!!
Έλεοςςς!!

Ο καθένας μπορεί να καπνίζει φούντα ή να χαπακώνεται, όχι όμως οι δάσκαλοι και οι λειτουργοί αυτής της χώρας που ορκίστηκαν να εκτελούν το καθήκον τους τηρώντας το νόμο! Και η χρήση χασίς και χαπιών, χωρίς συνταγή γιατρού, ξέρεις είναι παράνομη, όσο κι αν μένει ατιμώρητη η πράξη για τον τοξικομανή. Οι άλλοι μη τοξικομανείς τιμωρούνται αν συλληφθούν να κάνουν χρήση ουσιών!

Οπότε αφού αποδεχόμαστε οι δάσκαλοι να παραβαίνουν το νόμο, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας!!

marianaonice είπε...

Ααα και δεν ξέρω αλήθεια με τι σκεπτικό απαλλάχθηκε ο δάσκαλος και για τη χρήση του χασίς.
Κρίθηκε άραγε τοξικομανής και λόγω της μικροποσότητας που θεωρήθηκε για δική του αποκλειστικά χρήση, έμεινε ατιμώρητος ή το δικαστήριο είχε αμφιβολίες αν το χασις ήταν δικό του ή του γυιού του??
Αυτό δεν το ξέρω...
Γιατί μόνο γι' αυτούς τους δύο λόγους θα μπορούσε να απαλλαγεί, ενόψει του ότι η ποσότητα των 15 γραμμαρίων χασίς ήταν υπαρκτή και κατασχέθηκε!

Ο Χειρουργός είπε...

Στο δικαστηριο, πεταχτηκε ο γιος και ειπε οτι τα 15 γραμμαρια ηταν για δικη του χρηση. Τι εχεις να πεις γι αυτο;
Φανταζομαι εβγαλες ηδη συμπερασμα οτι ο γιος λεει ψεμματα, ισως έτσι εξηγειται το γεγονος ότι αγνοεις το συγκεκριμενο περιστατικό, το οποίο αναφέρεται στι κείμενο. Ευτυχως που δεν εισαι δικαστινα Μαριάννα (και Άνεμε), γιατι απ οτι βλέπω βγαζεις πολυ ευκολα συμπεράσματα κ αυτό δεν ειναι οτι καλύτερο στην αποδοση δικαιοσυνης. Που πήγε άραγε το τεκμηριο της αθωότητας; Ξέρεις, στην δικαιοσύνη είμαστε όλοι αθώοι, μέχρι αποδείξεως του ενάντιου, και ΟΧΙ ένοχοι μέχρι αποδείξεως της αθωότητός μας.
Το ότι τα συνταγογραφούμενα χάπια δεν ειναι παράνομα, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Τοσα εκατομμύρια χάπια, έχε υπόψη σου οτι γραφονται με κανενα σοβαρό κριτήριο. Απλά τα ζητάς και σου τα γράφουν. Απο προσωπική πείρα με φίλους μου αγροτικούς γιατρούς μπορω να σου πω πραγματα που θα φριξεις. Καλύτερα οι άνθρωποι να καπνίζουν χασις παρά τα νομίμως γραμμένα (με τον τρόπο που γράφονται σημερα) χαπια. Άσε που οι αλλαγές στην προσωπικότητα είναι χειρότερες από τα χάπια.


Χθές έγραψα 2 απαντήσεις και για κάποιο λόγο εμφανίστηκε μόνο η δευτερη και λόγω βιασύνης δεν προλάβαινα να ξαναπροσπαθησω. Σε αυτήν έλεγα τα εξής (περίππου).

"Έχε υπόψη σου ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκονται στον λάθος τόπο την λάθος στιγμή και καταδικάζονται άδικα. Έχεις βρεθεί ποτε΄σε αυτήν την θέση Μαριάννα και Ανεμε; Ακόμα και η δικαιοσύνη που ενεργεί ως δικλιδα ασφαλείας ενάντια στην διαπόμπευση και το λιντσάρισμα τέτοιων περιπτώσεων (της άδικης καταδίκης από τα λαικά δικαστήρια εννοώ), έχει κάνει άπειρα λάθη. Από δικάστές που αποδίδουν δικαιοσύνη με το θυμικό και την καρδιά τους ξεχνώντας το τεκμήριο της αθωότητας (όπως εσείς οι δυο), ένα τρομακτικό ποσοστό από αυτούς που καταδικάζονται σε θάνατο στις ΗΠΑ είναι ΑΘΩΟΙ!
Κάποτε έψαξα για ένα απίθανο γυμνό μοντέλο 25-30 ετών, την alisa στο pirate bay. Απο τα 4 τορρεντς που κατέβασα, τα 2 ήταν απο ένα 10χρονο κοριτσάκι ευτυχως με μαγιο. Απο ευαισθησία στο θέμα το κατήγγειλα στο http://www.safeline.gr/ αφήνοντας αυτούς να ασχοληθούν με το θέμα.
Μήπως το ότι κατέβασα (ψαχνοντας για κάτι άλλο) υλικό που πιθανόν να ειναι παράνομο και ανήθικο με κάνει ένοχο σε κάτι; Θα μπορούσε τουλάχιστον σε κάποιους σαν κι εσένα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας;
Το ρωτάω γιατί στο κείμενο που έβαλα τον σύνδεσμο http://greece-salonika.blogspot.com/2009/12/blog-post_8286.html
ο δικηγόρος υπεράσπισης λέει τα εξής:
"Επίσης τόνισε ότι μόνο στο λογισμικό περιήγησης πριν από δυο χρόνια βρέθηκαν ελάχιστα χτυπήματα σε ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων στο οποίο ο 44χρονος μπήκε τυχαία, όπως μπορεί να μπει κάθε χρήστης που «σερφάρει» στο διαδίκτυο".

Με λίγα λόγια τα ίχνη του
intenret explorer ή του mozilla firefox δείξαν ότι μπήκε πριν δυο χρόνια με λιγα χτυπήματα σε τέτοιες ιστοσελίδες. Θα μπορούσε άνετα να είναι τυχαίο.

Παρεμπιπτόντως, έχω βαλει στους σελιδοδείκτες μου την ιστοσελίδα του ιντιμιντια και της χρυσης αυγής. Τι με κανει αυτο; Ακροαριστερό η ακροδεξιό; Με λίγα λόγια, δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρίνεται καποιος από το τι ιστοσελίδες επισκέφθηκε. Ναι, αν είναι σε συχνή βάση, το πράμα αλλάζει.

Και το οτι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εδωσε τα ονόματα στη δημοσιότητα τι σημαίνει; Θα μπορούσε να σημαίνει ότι τους πιάσανε στα πράσα όλους, ότι πιάσανε στα πράσα μερικούς από αυτούς και την πληρώσανε όλοι ή ότι οι της ΔΙωξης είναι απλά ηλίθιοι!
Και τέλος, αν ηταν επώνυμοι όλοι αυτοί, ούτε η Διωξη, ούτε το Εσπρέσο θα τολμούσε να τους βγάλει στον αερα".
ο ανωνυμος "2 Δεκέμβριος 2009 6:18 μμ" έχει απόλυτο δίκιο. Σε όλα, και αυτό είναι τρομακτικό

Aνεμος είπε...

Χειρούργε δεν έχουμε αφαίρεση κανένα σχόλιο
Βεβαία δεν είμαστε δικαστες ,και για αυτό αφήνουμε και την αντίθετη γνώμη όπως η δική σου που την σεβόμαστε
Σήμερα 40 άτομα συνελληφθησαν για πλημμελήματα στο δημαρχείο Κερατσινιου, και μετά αφεθηκαν ελεύθεροι
Αυτοί διαπομπευθήκαν από τα κανάλια..
Δεν κατάλαβα γιατί με το θέμα της παιδεραστίας πρέπει να είμαστε ποιο ευαίσθητοι..
Όσο για την επωνυμία ,νομίζω ότι οι περισσότεροι που συνεληφθησαν είναι επώνυμοι

marianaonice είπε...

@χειρούργε
Επί της ουσίας δεν διαφωνούμε.
Εσύ ο ίδιος δέχεσαι ότι οι δικαστές κάνουν τραγικά λάθη και βάζουν αθώους στη φυλακή! Το ίδιο λέω κι εγώ, αλλά εκτός από αθώους στη φυλακή, πολύ περισσότερο κάνουν λάθη ηθελημένα ή αθέλητα (κανείς δεν μπορεί να ξέρει, εξαρτάται και από το μεγαλόσχημο και επώνυμο δικηγόρο του καθενός) και αφήνουν ένοχους απ' έξω!
Αρκούν να εμφανιστούν στον αέρα ορισμένες αμφιβολίες και ο δράστης πάει γι' άλλα!!
Και οι δικηγόροι είναι μάστορες στο να δημιουργούν αμφιβολίες, ειδικά σε θέματα που ξέρουν ότι οι δικαστές έχουν μαύρα μεσάνυχτα στην πλειοψηφία τους, όπως σου είπα παραπάνω, ξέροντας και με επίγνωση, κι αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι ή δεν είμαι δικαστής!

Λες ότι και εσύ τυχαία μπήκες σε κάποια ίσως παράνομη παιδικής πορνογραφίας σελίδα! Δεν σου κάνει όμως εντύπωση ότι εσύ δεν συνελλήφθης?
Αλλοίμονο αν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τσίμπαγε όσους τυχαία έμπαιναν για ένα ασήμαντο λεπτό σε μία ή δύο τέτοιες σελίδες! Σε πληροφορώ ότι δεν θα προλάβαιναν να πιάσουν τους κανονικούς διακινητές γιατί ο χρόνος τους θα είχε εξαντληθεί πλήρως!!

Το ότι η Δίωξη του έκανε δικογραφία και τον παρέπεμψε ο εισαγγελέας σε δίκη και δόθηκε και το όνομά του στη δημοσιότητα, εμένα με κάνει πολύ επιφυλακτική...
για την ορθότητα της απόφασης.

Τώρα για τα χάπια και τα χασίσια σου είπα και πάλι ότι ο καθένας δικαιούται να κάνει χρήση και να χαπακώνεται όχι όμως οι δάσκαλοι και οι δημόσιοι λειτουργοί!!
Σ' αυτό είμαι κάθετη και απόλυτη!
Και το χασίς αν δεν το ξέρεις, μάθε το: Είναι η πύλη εισόδου στα βαριά ναρκωτικά, αλλά κι αυτό να το γλυτώσει κανείς, η χρόνια χρήση φέρνει ανεπανόρθωτες βλάβες στο χασικλή που πλέον περιθωριοποιείται στην κοινωνία μας εμφανώς!!
Αν το χασίς ήταν τέλος του γυιού του, απορώ γιατί δεν έγινε δικογραφία κατά του γυιού, μετά την αθώωση του πατέρα... Ο νόμος λειτουργεί επί πάντων και όχι επιλεκτικά!!

Αυτά και τέρμα! Δεν έχω κάτι άλλο να πω πάνω σ' αυτό το θέμα πλέον!

Ο Χειρουργός είπε...

Προς Ανεμο:
Οχι δεν αφαιρέσατε εσεις καποιο σχολιο δικό μου, απλά για καποιο λογο δεν το εμφανισε.
Για τους 40 συλληφθεντες, εγω δεν ακουσα/διαβασα τα ονόματα τους. Φαντάζομαι οτι αυτά δεν θα τα βγαζατε στη φορα. ¨Ομως οι επωνυμοι (πχ τα παιδια του Νιώτη) ΜΑΛΛΟΝ θα έπρεπε να βγουν στην φορα, και αυτο γιατι επειδη ειναι παιδια του Νιωτη θα την βγαλουν καθαρη.
Οχι οι συλληφθεντες για παιδεραστια δεν μου φαινονται γνωστοι. Σιγουρα οχι τόσο όσο εκεινη που με λαμογια δεν πηγαν στρατο και την λιστα τους ποτε δεν ειδαμε. Παντως εγω τους συλληφθεντες δεν τους εχω ακουστα.
Και τέλος, αν σε διαπομπευσουν ΑΔΙΚΑ για την καταληψη και τα σπασιματα στο δημαρχειο, σιγουρα θα μπορεις να βγεις εξω με το κεφάλι ψηλά, ενω αν σε διαπομπευσουν ΑΔΙΚΑ για παιδεραστια, γαμησε τα, καταστραφηκες...

Προς Μαριαννα:
Οταν οι δικαστες κανουν τραγικά λάθη, φαντάσου οι των λαϊκών δικαστηρίων. Οι δικαστες μπορει να εχουν μαυρα μεσάνυχτα, αλλα σιγουρα ξερουν περισσοτερα απο μενα κ σενα, ετσι δεν ειναι; Θελω να πιστευω οτι δεν διαφωνεις σε αυτο.
Και οχι, η πυλη εισοδου στα βαρια ναρκωτικά δεν ειναι το χασις και θα σου εξηγησω γιατι:
Αυτός που παιρνει πχ ηρωίνη, πριν επαιρνε χασις. Αυτος που επαιρνε χασις, πριν καπνιζε τσιγαρα του εμποριου και αλκοολ του εμποριου. ΅Εΐναι και αυτα εξαρτησιογονες ουσιες. Αν ειναι να κραταμε το χασις παρανομο, πρέπει και τον καπνο και το αλκοολ.
Και η περιθωριοποίηση έρχεται κυριως απο την απαγόρευση και απο το γεγονός οτι ο χασικλής για να παρει αυτο που θέλει μπλέκει σε γραναζια παρανομιας, αφου το χασις ειναι παράνομο. Για τις ανεπανορθωτες βλάβες, το αλκοολ και ο καπνος βλαπτουν περισσοτερο.
Το οτι δεν βρηκε τον μπελα του ο γιος, κ γω αναρωτιέμαι, ομως δεν γνωριζω τι παιζει με τις ποσότητες κλπ.

marianaonice είπε...

Από το γεγονός και μόνο ότι αυτή τη στιγμή η κοινωνία μας θεωρεί παράνομο το χασίς και περιθωριοποιεί τους χρήστες του, λόγω παρανομίας, για μένα οι δάσκαλοι και δημόσιοι λειτουργοί πρέπει να απέχουν απ' αυτό!
Επιμένω ότι οι βλάβες του χασίς είναι πολύ πιο βέβαιες έστω και αν είναι εξίσου επικίνδυνες με του τσιγάρου και του αλκοόλ, για διαφορετικές συνέπειες το καθένα.
Ο χασικλής πάντως μετά από μία 20ετία καμία σχέση δεν έχει με τον αντίστοιχο καπνιστή, της 20ετίας και δεν νομίζω ότι σ' αυτό διαφωνεί κανείς!
Ο καπνιστής είναι απλά καπνιστής που βλάπτει την υγεία του, όχι όμως με βλάβες διανοητικές ή και σεξουαλικές...