2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Εκπομπή Φυντανίδη: Η επέλαση του Ίντερνετ, τα Μπλόγκς και το μέλλον των εφημερίδων -ΒΙΝΤΕΟ

Στην εκπομπή του Σεραφείμ Φυντανίδη που προβλήθηκε στην ΝΕΤ την Κυριακή για το ίντερνετ και την λειτουργία των Μπλόγκς που αλλάζουν με καταιγιστικούς ρυθμούς τις συνήθειες του πολίτη. Εκατομμύρια ιστοσελίδες και πάνω από 40 χιλιάδες blogs –μόνο στην Ελλάδα - διεκδικούν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην ενημέρωση. Μπορεί η εφημερίδα να ανταγωνισθεί την επέλαση του διαδικτύου; Πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει το μέσο για να επιβιώσει στην σημερινή εποχή; Ο Σεραφείμ Φυντανίδης συζητά με τον Στέλιο Κούλογλου, διευθυντή του ενημερωτικού ιστοτόπου TVXS, τον επικοινωνιολόγο Γιώργο Σεφερτζή και τον σύμβουλο επιχειρήσεων και blogger Νίκο Δρανδάκη.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ TEXNOKΡATEΣ BLOGGERS

ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ME ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

που αν παρατηρήσετε στο βίντεο επιμένει ότι η συνέντευξη που πήραν στο κύριο Παπανδρέου ήταν από αγνούς bloggers ενω ειχαμε γράψει


Ποιοι συμμετείχαν..........

ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΠΑΛΙΟ ΑΡΘΡΟ

http://enomenoiblogers.blogspot.com/2009/10/blog-post_6993.html

ΠΑΛΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ?

ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΩΣ BLOGGERS?

ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΘΑΡΑ

τα διαφημιστικά κονδύλια εγκαταλείπουν το χαρτί και οδεύουν προς το νέο μέσο.
ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ BLOG, ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ BLOGGER ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΗ, ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ!!

ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

http://www.foreignpress-gr.com/2009/11/blog-post_7948.html

17 σχόλια:

m.blanco είπε...

Στο χέρι μας είναι να αποδείξουμε οτι μόνο bloggers δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι

Aνεμος είπε...

@m.blanco Στο χέρι μας είναι
απλά ειναι υποχτρέωσή μας να ενημερώνουμε τον αγνό κόσμο της blogoσφαιρας που τον καπηλεύονται κάποιοι...

hackaday είπε...

Την είδα στο διαδύκτιο την εκπομπή. Για τα ιστολόγια λίγος λόγος έγινε... Πιο πολύ για τις εφημερίδες και την ηλεκτρονική τους μορφή και την ανησυχία τους για τα διαφημιστικά κέρδη που χάνονται. Μούφα η εκπομπή. Πολλές αοριστολογίες.

Aνεμος είπε...

@hackaday ειδικα αυτο για 40 000 blogs ειναι ανακριβεια ενεργά και σοβαρά ειναι 1000
όπως και να έχει παρατήρησε ότι ακόμα μια φορά δεν εχουν καλέσει ούτε ενα απλό πολίτη ως blogger
μονο τεχνοκράτες και δημοσιογράφους

αλεξης είπε...

@ hackaday : και μια δαιμονοποίηση για το διαδίκτυο.. Κλασσικά..
Πάντως πολύ "φοβισμένο" είδα τον Φυντανίδη..
Πάνε για λουκέτο αρκετές εφημέριδες ή μου φαίνεται?

marianaonice είπε...

Δεν τους βολεύει η ενεργή συμμετοχή του πολίτη στο χώρο της ενημέρωσης, γιατί έτσι δεν μπορούν να ελέγξουν τα πράγματα!
Γι' αυτό είναι φοβισμένοι και σίγουρα οι εφημερίδες τους δεν βιώνουν και ό,τι καλύτερο σήμερα στο χώρο τους!

Οι τεχνοκράτες και οι δημοσιογράφοι δήθεν μπλόγκερς πάντα τα καταφέρνουν να βρίσκονται στο προσκήνιο και να μιλάνε για μας χωρίς εμάς!!

Sidepap21 είπε...

Ερώτηση ...
Ποιός διόρισε τον κ. Δρανδάκη
εκπρόσωπο των bloggers ;;;
Ας σταματήσουν μερικοί επιτέλους
να χρησιμοποιούν το blogging και τους bloggers
για προσωπική και επαγγελματική προβολή !!!

Foreign Press είπε...

Παιδιά, απολύτως αποδεκτή και δικαιολογημένη η καχυποψία που βλέπω ότι εκφράζεται μαζικά για τους "επαγγελματίες" μπλόγκερς, όπως ενδεικτικά τους ονομάζεται("μας χαρακτηρίζεται" μιας και εγώ είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος και blogger).Καμμιά αντίρρηση.Έχουν δεί πολλά τα μάτια μας. Μήπως όμως το ζήτημα αυτό, είναι μια μικρή παράμετρος του συνολικού προβλήματος που έχει να κάνει με την ενημέρωση και τις παραφυάδες της στην Ελλάδα(διαπλοκή,αδιαφάνεια κλπ);Το μέγιστο ζήτημα δεν είναι η αντικειμενική και ποιοτική πληροφόρηση;Τα bloggs παρά τις σημαντικές τους αδυναμίες και αντιφάσεις που περικλείουν ήδη προσφέρουν κάτι προς αυτή τη κατεύθυνση.Αλλά το να ισοπεδώνουμε με μοναδική άνεση όλους τους "επαγγελματίες", είναι τουλάχιστον αφελές και εξωπραγματικό.Αρκεί να σκεφθούμε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των bloggs τροφοδοτείται με ύλη των...εφημερίδων.Άρα;

Φιλικούς και συντροφικούς χαιρετισμούς στους "Ενωμένους Bloggers"

Foreign Press

Νίκος Δρανδάκης είπε...

Προσπαθώ να καταλάβω ποιό είναι το πρόβλημα όλων αυτών των blogs τα οποία το μόνο που κάνουν είναι να αναπαράγουν copy - paste την αρχική εγγραφή ενός άλλου blog. Αυτό δηλαδή, που βλέπω να γράφετε παραπάνω, το έχω δει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο (πλήρες copy paste) σε δεκάδες άλλα blogs.

Προφανώς όλοι αυτοί για εσάς ΕΙΝΑΙ μπλογκερς, ενώ εγώ δεν είμαι και γιαυτό με καταγγέλετε. Η έννοια του blogging όμως είναι μία, και δεν μπορεί ο καθένας να τη φοράει ό,που τον βολεύει. Δεν είναι μπλόγκινγκ το να κάνεις κοπυπαστάδες μαζικά και ανεξέλεγκτα.

Όσο για εμένα - που από ό,τι βλέπω βαλθήκατε να αποκαλύψετε ότι δεν είμαι "γνήσιος" μπλόγκερ - θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι ξεκίνησα το πρώτο μου μπλογκ πριν από 5μιση ακριβώς χρόνια - όταν οι περισσότεορι από εσάς δεν είχατε ακούσει καν την λέξη, πόσο μάλλον την έννοια της. To πρώτο μου ποστ ήταν το Μάϊο του 2004, και από τότε μπλογκάρω ανελλιπώς (στο επόμενο, και μετά στο τωρινό μου μπλογκ) με πυκνό και σταθερό γράψιμο, και δικές μου ιδέες, χωρίς κανένα copy paste.

Το Γενάρη του 2007 δημιούργησα τον (μοναδικό σήμερα) aggregator της Ελληνικής μπλογκόσφαιρας, το sync.gr, το οποίο ήταν ένα σημείο αναφοράς για την Ελληνική μπλογκόσφαιρα. Εγώ και οι 2 φίλοι μου προγραμματιστές, το δημιουργήσαμε με ατελείωτες ώρες δουλειάς, χωρίς να εισπράξουμε ούτε ευρώ (από ποιόν άραγε?), και από τότε μέχρι σήμερα έχουμε βγάλει από την τσέπη μας πάνω από 11.000 Ευρώ για έξοδα φιλοξενίας και συντήρησης αυτής της πολύ απαιτητικής (σε επεξεργαστική ισχύ) υπηρεσίας.

Δεν καταλαβαίνω επίσης το πως ορίζετε την έννοια του "τεχνοκράτη" ή του "επαγγελματία". Προσωπικά από το μπλογκ μου δεν έχω εισπράξει ούτε μία δραχμή με οποιοδήποτε τρόπο - συνεπώς δεν καταλαβαίνω το σόϊ επαγγελματίας μπορεί να είναι κάποιος που δεν εισπράτει από το επάγγελμα του.

Όσο για την παρουσία μου στη συγκεκριμένη εκπομπή, δεν γνωρίζω ποιά είναι το κριτήρια με τα αποία αποφάσισαν να με καλέσουν. Φαντάζομαι ότι έπαιξε ρόλο το ότι ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια με το αντικείμενο, συν το ότι είμαι δημιουργός του μοναδικού καταλόγου των Ελληνικών blogs που υπάρχει στο web - και άρα παρακολουθώ τη μπλογκόσφαιρα συνολικότερα έχοντας μια σφαιρικότερη εικόνα. Αλλά μπορείτε να ρωτήσετε και τους ίδιους τους συντελεστές της εκπομπής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν εκπροσώπησα ΚΑΝΕΝΑ άλλο εκτός από τον εαυτό μου.

Για εμένα μένει μόνο το βασικό ερώτημα. Έχετε κάποια αντίρρηση με τις απόψεις που εξέφρασα? Υπήρχε κάτι το οποίο πιστεύετε ότι δεν έπρεπε να ειπωθεί από ένα blogger και έδινε άσχημη εντύπωση στους τηλεθεατές για το χώρο μας?

Γιατί, όσο δεν μιλάτε για την ταμπακέρα, το πρόβλημα φαίνεται να είναι το ποιός βγαίνει στο γυαλί ("εμείς, όχι εσύ") και όχι το τι λέει.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Νίκος Δρανδάκης είπε...

Το σχόλιο μου είχε και κάποια links προς τα παλιά μου blogs (για του λόγου το αληθές) τα οποία όμως δεν εμφανίζονται στην πλατφόρμα σας.

Καλό είναι να γίνετε και λίγο "τεχνοκράτες" να μπορεί να περνάει όλη η πληροφορία. Δεν κάνει κακό...

marianaonice είπε...

@κύριε Nίκο Δρανδάκη
Καλημέρα σας.
Κατ' αρχάς το λέμε και στην ανάρτησή μας:
"ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ BLOG, ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ BLOGGER ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΗ, ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ!!"

Σαφώς και είστε bloggers και εσείς οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι και σαφώς δικαιούστε να εκφράζετε τις απόψεις σας και να παράγετε ακόμη και ειδήσεις στα μπλογκ σας.
Όμως υπάρχουν ανάμεσά μας, μπλόγκερς, που ναι μπορεί να κάνουν και copypaste των ειδήσεων που παράγουν οι δημοσιογράφοι και εσείς, όχι όμως, για να τις προβάλλουν ως δικές τους, αλλά για να τις σχολιάσουν και να εκφράσουν άποψη και όχι να τις καταπιούν αμάσητες όπως μας τις σέρβιραν τόσα χρόνια τα κλασσικά ΜΜΕ.
Συνεπώς μην απαξιώνετε αυτούς που κάνουν copy paste μόνο γι' αυτό το λόγο. Το από εκεί και πέρα έχει σημασία και για μένα από εκεί και πέρα ξεκινά το blogging. Το πριν από αυτό είναι καθαρά δημοσιογραφία.
Άλλωστε αυτό που λέμε εδώ, είναι γιατί αφού στους μπλόγκερς ανήκουν τόσοι άλλοι, μη επώνυμοι, μη επαγγελματίες που γράφουν από προσωπικό ημερολόγιο και λογοτεχνία μέχρι ειδησεογραφικό σχολιασμό και κριτική των ειδήσεων γενικά, σε όλα αυτά τα meetings που γίνονται για τη μπλογκόσφαιρα εμφανίζεστε πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι, που σαφώς και είστε επαγγελματίες του είδους σας, ανεξάρτητα αν αποκομίζετε κέρδος από τις σελίδες σας (κέρδος για μένα είναι και η επαγγελματική προβολή και δεν είναι κακό αυτό)και δεν κλήθηκε και κάποιος από τους άλλους απλούς, μη επαγγελματίες ιστολόγους,(όπως γιατρούς, εκπαιδευτικούς, νομικούς, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, λογιστές, ακόμη και ιερείς) που νομίζω ότι κι αυτοί εκφράζουν εξίσου με εσάς τη μπλογκόσφαιρά μας και ίσως και περισσότερο, γιατί αυτοί δεν έχουν άλλο τρόπο να προβάλλουν τις απόψεις τους, παρά μόνο μέσα από το blogging!
Και μη ξεχνάμε ότι οι δικές τους απόψεις είναι ίσως και πιο ξεκάθαρες αφού είναι απόψεις χωρίς κανένα επαγγελματισμό, από απλούς Έλληνες πολίτες, που βιώνουν την ελληνική σημερινή πραγματικότητα, ο καθένας από το δικό του επαγγελματικό μετερίζι και όχι μόνο από τη δημοσιογραφία.
Δεν είπαμε ότι μας εκπροσωπήσατε, ούτε θα μπορούσατε άλλωστε, αφού το blogging εμείς το βλέπουμε από άλλη εντελώς διαφορετική σκοπιά...
Και αυτη τη σκοπιά, τη δική μας, και τη θεώρηση, έξω από κάθε μορφή επαγγελματισμού, δεν ζήτησε κανείς να την ακούσει, ούτε και την άκουσε ποτέ!!

Σας ευχαριστούμε πάντως πολύ, που μπήκατε στον κόπο να σχολιάσετε την ανάρτησή μας, αυτό σας τιμά και για μας είναι σημαντικό, γιατί αγαπάμε το διάλογο και πολύ περισσότερο και τον αντίλογο, εφόσον γίνεται με επιχειρήματα!

Νίκος Δρανδάκης είπε...

Επιμένεις να με χαρακτηρίζεις επαγγελματία blogger χωρίς να αναφέρεις από που προκύπτει η «επαγγελματική» μου σχέση με το blogging.

Σου διευκρινίζω επίσης ότι δεν είμαι δημοσιογράφος - επαγγελματίας ή μη. Είμαι ένας απλός πολίτης όπως εσύ.

Κατά τα άλλα, επιβεβαιώνεις ότι το πρόβλημα είναι ποιός βγαίνει στο γυαλί...

marianaonice είπε...

Με συγχωρείς για την παρανόηση.
Στο πρώτο μπλογκ σου που με παραπέμπεις δεν είδα να έχεις προφίλ, στη σημερινή δε σελίδα σου, δεν προκύπτει από μία πρόχειρη ματιά που έριξα η ιδιότητά σου και η ενασχόλησή σου με κάποιο αντικείμενο. Έτσι θεώρησα ότι επειδή μίλησες εξ ονόματος αυτών που "καταγγείλαμε" ως επαγγελματίες δημοσιογράφους και τεχνοκράτες μπλόγκερς, ότι είσαι κι εσύ μεταξύ αυτών.
Ζητώ συγνώμη, για την παρανόηση, τώρα είδα στο σχετικό αφιέρωμα ότι είσαι σύμβουλος επιχειρήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, αν όλη αυτή η πολύ επιμελής και αναλυτικότατη ενασχόλησή σου με τη διαδικτυακή ενημέρωση και ανάλυση διαφόρων θεμάτων, στις σελίδες σου και μάλιστα στο NYLON, είναι καθαρά ερασιτεχνική, και πέρα από την επαγγελματική σου ενασχόληση, σου αξίζουν συγχαρητήρια!

Κανένα θέμα δεν έχουμε με το ποιός θα βγει στο γυαλί, αφού οι περισσότεροι εδώ μέσα και προσωπικά εγώ, είμαστε κάτω από την ομπρέλλα της ανωνυμίας, και δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να δημοσιευτούν τα στοιχεία μας.
Απλά αυτό που είπα παραπάνω, ότι εκτός από τους τεχνοκράτες και επαγγελματίες μπλόγκερς υπάρχουμε και οι υπόλοιποι, έστω και πιο ασήμαντοι, που θα έπρεπε να ερωτηθούμε, τουλάχιστον όσοι από εμάς, αρθρογραφούν με το ονοματεπώνυμό τους, ισχύει.

Aνεμος είπε...

Αν και καθυστερημενα σαν αρθρογραφος εδω χρωσταω μια απαντηση
καταρχάς σε πολλά με κάλυψε η Μαριάννα
Επειδή είμαι αρθογράφος του άρθρου να πω τα εξής
Η αναπαραγωγή του βίντεο με τα σχόλια επάνω είναι από το @Foreign Press
Το πάνω άρθρο όχι τα δικά μου σχόλια
Που είναι δημοσιογράφος και το ευχαρίστησα προσωπικά και το συμπεριέλαβα και στην εφημερίδα μας
http://agapimena-blogs.blogspot.com/ οπού εκεί γράφουμε
(Δεν είμαστε με την στενή έννοια του blogging
και σελίδα άλλη αν έχετε αρκεί να είναι αξιόλογη )
Αν θεωρεί κάποιος ότι η αναπαραγωγή ειδήσεων είναι έγκλημα.
Να θυμίσω πόσες ειδήσεις έχουν κλαπεί από blogs σε κανάλια χωρίς να αναφέρεται πηγή ακόμα και δυο δικές μου φωτός με άρθρο
Είναι αρκετά σύνθετο το ζήτημα
Όπως μεγάλο ζήτημα πως μεγαλοδημοσιογραφοι επικαλούνται bloggers και εμπλέκονται σε συνεχείς κόντρες ύβρεις και αλληλομυνησεις


ΔΕΥΤΕΡΟΝ
Το παρών blog έχει στηρίξει ακόμα και δημοσιογραφικά blogs καταγγελωντας φίμωση
Τρίτον
Κύριε Δρανδρακη αν στοχοποιησαμε η προσβάλαμε προσωπικά εσάς είμαστε διατεθειμένοι να ζητήσουμε συγνώμη εγώ προσωπικά σαν αρθογράφος του άρθρου
Απλά παρατηρήσεις κάνουμε
Απανωτές συμπτώσεις προβάλουν συνεχεία στα ΜΜΕ και στον πρωθυπουργό τεχνοκράτες ως μόνους bloggers
Με την έννοια του τεχνοκράτη εννοώ επαγγελματίες του χώρου που έχουν βλέψεις και όχι ότι είναι απαραίτητα κακό
Και κατά συμπτωση είναι επικοινωνιολογοι managers συμβουλοι επιχηρησεων διαφημιστές
Παρατηρηστε ότι διαπιστωσεις κανουμε

Η σελίδα σας sync δεν παύει να είναι αξιόλογη μιας και την αναφέρατε αλλά δυο ενστάσεις
Πρώτον έχετε διαφημίσεις και δικαίωμα σας
Άρα όφελος
Και δεύτερον έχει κενά ασφαλείας
Μετράει σύμφωνα με παραπομπές
Δηλαδή αν ανοίξω εκεί 10 blogs μαϊμού
Να είστε σίγουρος ότι σε ένα μηνά θα είμαι στην πρώτη δεκάδα
Καμιά ένσταση να πάτε στο γυαλί και ούτε σας το απαγορέψαμε
Αν και δεν αναφέραμε εσάς
Αλλά δυστυχώς αυτό διαμορφώνει γνώμες
οχι ως προς το περιεχομενο των δηλωσεων που ειναι αρκετο καλό αλλά ώς πρός την ταυτοτητα των bloggers
Ελπίζω έστω μια φορά να προσκληθεί και κάποιος από τους 100 εδώ συγγραφείς κάποτε κάπου να μιλήσει η έστω να γίνει μια πρόσκληση
Αν και αμφιβάλω

Ανώνυμος είπε...

Είναι αναγνώστρια αυτού του χώρου εδώ και αρκετό καιρό και ασχολούμαι με τα blog σχεδόν 3 χρόνια. Αυτό που με τράβηξε κοντά σας ήταν ο τίτλος “Bloggers ενωμένοι ποτέ νικημένοι”.
Σε αυτό το συγκεκριμένο άρθρο δεν μπορώ να διακρίνω αυτές τις έννοιες. Δεν βλέπω ενότητα και μάλλον θα νικηθούμε λόγω εσωτερικής φαγωμάρας (καθόλου ξένη συνήθεια για μας τους Έλληνες).
Γιατί ο επαγγελματισμός είναι ελάττωμα σε αυτή τη χώρα;
Γιατί,στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία, να μην μπορεί να εκφράζεται και παραβρίσκεται ο οποιοσδήποτε όπου θέλει και να μιλάει ελεύθερα;
Παρακολούθησα την εκπομπή και σαν blogger συμφωνώ με όσα είπε ο κύριος Δρανδάκης και μάλιστα χάρηκα που τον κάλεσαν. Ίσως τον κάλεσαν γιατί έχει συνεισφέρει σημαντικά στο σύνολο της Ελληνικής Μπλοκόσφαιρας, με το sync.gr, το οποίο είναι αναμφισβήτητα μοναδικό και πολύ χρήσιμο εργαλείο για την αποτελεσματική γνωριμία και δικτύωση μας.
Τα ελαττώματα δεν είναι πρόβλημα, μια και ως γνωστόν στο Internet υπάρχουν πάντα updates. Και το sync.gr ανανεώνεται και βελτιώνεται τακτικά. Το ότι έχει διαφημίσεις δεν είναι νομίζω πρόβλημα, μια και οι περισσότεροι που φιλοξενούν τα blog τους στο blogger έχουν διαφημιστικά ads. Όσο γιαυτό αυτό που λέτε για τα "10 blog" και ότι αυτομάτως θα 'σε ένα μήνα μπορεί κάποιος να βρεθεί στην 1η σελίδα' δεν αληθεύει. Εγώ έχω περίπου τόσα (που δεν είναι μαϊμού), καταχωρημένα κάτω από ένα λογαριασμό (AUTOτέλεια) και μάλλον τον αντίθετο αποτέλεσμα έχει. Τα έχω θάψει. Έπρεπε να ανοίξω ξεχωριστό λογαριασμό για το κάθε ένα, για να δει ‘προκοπή’ το καθένα ξεχωριστά.
Για την ‘προβολή’ ας μη γελιόμαστε , όλοι μας , μέσα από το blog μας, την προβολή αναζητάμε. Γιαυτό και υπάρχουν τα στατιστικά επισκεψημότητας , που όλοι μας παρακολουθούμε. Τώρα αν κάποιοι μπορούν να προβληθούν και επαγγελματικά ή ακόμη καλύτερα να βγάλουν και λεφτά από αυτό, γιατί όχι, αυτό δεν τους αποχαρακτηρίζει από bloggers.
Όσο για την ταυτότητα των bloggers αυτή την φτιάχνει ο καθένας προσωπικά και δεν μπορεί να επηρεάσει κάποιος τρίτος γι’ αυτή.
Το μόνο που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει, κατά την ταπεινή μου άποψη, θα ήταν να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, σαν μια γροθιά για να μπορέσουμε να αμυνθούμε έναντι της φίμωσης.
Να αλληλοϋποστηριζόμαστε και αν χρειάζεται κάποιος κριτική (κανείς μας δεν είναι τέλειος) να την κάνουμε με πιο ήπιους τόνους. Δεν είμαστε μικροί Χίτλερ, χωρίς δύναμη. Είμαστε οι Έληνες που γεννήσαμε και πολεμήσαμε για την Ελευθερία.
Ας σταματήσουμε να ‘τρωγόμαστε’. Ας είμαστε “Ενωμένοι ΠΟΤΕ νικημένοι”.
Σας ευχαριστώ που μου δώσατε το βήμα να εκφράσω τις σκέψεις και τα αισθήματά μου!

marianaonice είπε...

@ora0
Καλώς ήλθες!
Νομίζω ότι δεν κατάλαβες ή ίσως δεν έδωσες προσοχή σ' όσα γράψαμε.
Δεν αμφισβητήσαμε την ικανότητα του κ. Δρανδάκη ως μπλόγκερ ούτε τη συνεισφορά του στη μπλογκόσφαιρα, δεν αρνηθήκαμε να μετέχει σε δημόσιες συζητήσεις και συνεντεύξεις που αφορούν τους μπλόγκερς και το διαδίκτυο.
Είπαμε ότι εκτός από τους δεινούς και τεχνοκράτες μπλόγκερς υπάρχουν και οι υπόλοιποι, άσημοι μεν που όμως έχουν κι αυτοί κάτι να πουν, και ίσως και κάτι να κάνουν, ως ακτιβιστές και μαχητές με τον καταγγελτικό τους λόγο!
Απορήσαμε απλά γιατί δεν είδαμε κάπου να καλούνται και κάποιοι απο αυτούς τους μπλόγκερς που γράφουν σημαντικά ή ασήμαντα θέματα, σπαταλώντας από το λιγοστό ελεύθερο χρόνο τους, αφού πιθανόν να εργάζονται σε τομείς εκτός διαδικτύου!
Με άνισα λοιπόν μέσα όλοι αυτοί οι ασήμαντοι μπλογκερς που δεν αγγίζουν ίσως το βεληνεκές του κ. Δρανδάκη, δεν παύουν να είναι πολίτες ενεργοί που εχουν φωνή και θέλουν να ακούγονται!
Μη φοβάσαι καλή μου! Η ενότητα μας δεν κινδυνεύει από το διάλογο,ούτε και από τον αντίλογο ακόμη, αρκεί ο καθένας να εκφράζει την αλήθεια του με επιχειρήματα και με πολιτισμένο τρόπο!

Aνεμος είπε...

Καταρχάς σε ευχαριστούμε για το σχόλιο σου και ότι μας παρακολουθείς
Απλά δεν είδα κάποιο πόλεμο
Κάποιες τεκμηριωμένες απόψεις εκφράζουμε, και απαντήσαμε πιστεύω πολιτισμένα στον κύριο ΔΑΝΔΡΑΚΗ
Να εξηγήσω ότι στο sync .gr δεν έχω πέσει εδώ και καιρό κάτω από την πενηντάδα
Αποχώρησα μιας και έγινε κουβέντα για μεγάλα κενά που έχει
Πχ για ιστολογια μαϊμού κοιτά εδώ

http://anything-but-nd.blogspot.com/2008/06/politis-gr-exposed-blogging.html
ένα άλλο παράδειγμα η συγχωρεμένη Αμαλία Καλυβίνου είναι σήμερα ακόμα εκεί
• Κατάταξη: (#195) 51 posts σε 44 blogs
• URL: http://fakellaki.blogspot.com/
καθώς η Αμαλία έσβησε στις 1-6-07.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει blog με πολύ χαμηλή επισκεψιμότητα, το οποίο βρίσκεται ψηλά, επειδή το έχουν "ξεχασμένο" στα αγαπημένα τους κάποια άλλα blogs, που επίσης, μπορεί να μην έχουν καμία επισκεψιμότητα.
Για τις διαφημίσεις δεν είμαι αρνητικός και το έγραψα
Απλά είπα ότι είναι επαγγελματική σελίδα και δεν βοηθά αφιλοκερδώς τους bloggers
Απλά κάναμε κάποιες διαπιστώσεις με αποδείξεις και τίποτα παραπάνω
Δεχόμαστε και ενστάσεις
Θα κλείσω συμφωνώντας με την Μαριάννα


Με άνισα μέσα όλοι αυτοί οι ασήμαντοι μπλογκερς που δεν αγγίζουν ίσως το βεληνεκές του κ. Δρανδάκη, δεν παύουν να είναι πολίτες ενεργοί που εχουν φωνή και θέλουν να ακούγονται!
Η ενότητα μας δεν κινδυνεύει από το διάλογο,ούτε και από τον αντίλογο ακόμη, αρκεί ο καθένας να εκφράζει την αλήθεια του με επιχειρήματα και με πολιτισμένο τρόπο!