2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Τι συμβαίνει ξαφνικά;

Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε συνέχεια για "περίεργα" κλεισίματα διαφόρων blogs... Τι έγινε ξαφνικά; Κύρηξε η google τον πόλεμο στους bloggers; Αν είναι έτσι γιατί δεν κάνει τα απλό να ειδοποιήσει ότι δεν υποστηρίζει blogs πλέον και όσοι θέλουν να αποχωρήσουν εντός κάποιου διαστήματος, αλλιώς θα διαγραφούν.

Θέλει να κλείσει ορισμένα blogs για να εξυπηρετήσει "κάποιους"; Θα έπρεπε να τηρεί τουλάχιστον μία κάποια δεοντολογία, να ειδοποιεί το διαχειριστή και να επεμβαίνει αφού του δώσει μία προθεσμία. Ίσως αυτό το θέμα πρέπει να τεθεί προς τη google και σε καποιο οργανισμό (αμερικάνικο αν δεν απατώμαι) που έχει γίνει για την "ηθική" σε τεχνολογικά θέματα. Θα το βρω και θα σας πω... Θα στείλω όμως και προσωπικό e-mail για να τους ενημερώσω και ίσως να το ψάξουν και από τη μεριά τους.

Πάντως δε νομίζω ότι χρειάζεται κανένας πανικός από κανέναν. Αυτή είναι η μαγεία όταν έχεις τα κότσια και αντιτίθεσαι σε ένα σύστημα. Θα αντισταθεί και θα προσπαθήσει να σε πολεμήσει. Και για να το κάνει αυτό στηρίζεται σε δύο βασικές και πολύ παλιές αρχές: το "διαίρει και βασίλευε" και το "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".

Και τόσα χρόνια, σε όλα τα επίπεδα, σε όλον τον κόσμο πορεύτηκαν τα συστήματα εξουσίας με αυτά τα δύο δόγματα.

Η εξουσία όμως (οι μορφές της είναι πολλαπλές και όχι μόνο η εκάστοτε κυβέρνηση. Η εκάστοτε κυβέρνηση είναι τα ανδρείκελα που νομοθετούν για να διευκολύνουν την επιβολή. Νομίζω ότι πρέπει να το αντιληφθούμε αυτό για να συνειδητοποιήσουμε ποιος είναι ο εχθρός...) για να επιβληθεί χρειάζεται μία κοιμισμένη και παραπληροφορημένη μάζα με πολύ χαμηλά αντανακλαστικά. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται η προπαγάνδα. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η δημιουργία μιας ψεύτικης εικόνας, ώστε ο καθένας που βιώνει ένα πρόβλημα (που του δημιουργεί η εξουσία) να θεωρεί ότι είναι μόνο δικό του. Επίσης με τη σωστή προπαγάνδα επιτυγχάνεται και η προστασία του ίδιου του συστήματος εξουσίας, που προβάλεται τελείως διαφορετικό από ό,τι είναι και καλύπτονται οι μηχανορραφίες και οι διαπλοκές.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν η προπαγάνδα είναι από τα βασικότερα όπλα του συστήματος. Η προπαγάνδα και η κατοχή της εξουσίας, που άλλωστε καταλαμβάνεται μέσω της προπαγάνδας από "αρεστούς"

Εδώ λοιπόν ήρθαν τα blogs και χάλασαν τη συνταγή! Τώρα οι πολίτες έχουν εναλλακτική πληροφόρηση (άρα μπορούν να μαθουν πράγματα που δεν έπρεπε να μάθουν ποτέ) και επικοινωνία μεταξύ τους (άρα μπορούν να έρχονται σε επαφή ο ένας με τον άλλο και να αυτοοργανώνονται)

Ο κίνδυνος λοιπόν είναι να αφυπνιστούν οι πολίτες και να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει τόσο καιρό, πώς τους κλέβουν τον πλούτο τους, που πάνε οι κόποι τους, ποιοι είναι διπρόσωποι και τι παιχνίδια παίζονται εις βάρος τους. Γιατί, κακά τα ψέμματα, κάθε ένας από το δικό του μετερίζι βιώνει πράγματα και γίνεται μάρτυρας καταστάσεων που ίσως ακόμη φοβάται να πει αλλά, αν νιώσει ασφαλής μέσα από την ανωνυμία του, μπορεί να τα πει και σε άλλους. (Γι αυτό χρειάζεται η ανωνυμία. Επειδή ο πολίτης είναι ανίσχυρος σε ένα ασύδοτο σύστημα εξουσίας που δυστυχώς περιλαμβάνει και τη "δικαιοσύνη")

Αυτό έπαθαν τώρα. Σε μία περίοδο που τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο, η οικονομία έχει διαλυθεί αλλά κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν "πάρτυ" με τα λεφτά μας στέλνοντας σε μας το λογαριασμό και ο φόβος κάθε αγανακτισμένος πλέον πολίτης να αρχίσει να αποκαλύπτει πρόσωπα και πράγματα, σχέσεις και διαπλοκές, το σύστημα κλονίζεται (η αξιοπιστία του είναι ήδη ανύπαρκτη) και η κατάρρευση οδηγεί σε πανικό. Ο πανικός φέρνει και κινήσεις πανικού. Είναι απλό και λογικό!

Το παράλογο είναι ότι θεωρούν ότι μπορούν να μας φοβίσουν και να μας ελέγξουν με παιδαριώδεις κινήσεις. Θα γίνουν κι άλλα... Θυμηθείτε τα δύο "δόγματα" που προανέφερα! Αν λοιπόν συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς είμαστε οι πολλοί, ότι δεν τους δώσαμε καμία εξουσία απλώς τους αναθέσαμε τη διαχείρηση και ο "διαχειριστής" πρέπει να υπακούει στις απαιτήσεις του συνόλου, τότε θα καταλάβουμε και τη δύναμή μας. Και αν την καταλάβουμε... ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε!!!

"Άντε θύμα, άντε ψώνιο, άντε σύμβολο αιώνιο...σαν ξυπνήσεις μονομιάς θά' ρθει ανάποδα ο ντουνιάς" έγραψε ο Βάρναλης και αν το προσέξετε νομίζω ότι θα δείτε πόσο βαθυστόχαστο και αληθινό είναι...

Μήπως λοιπόν ήρθε ο καιρός που θα πάψουμε να είμαστε τα θύματα και τα ψώνια;

"Together we stand...divided we fall..." Pink Floyd

Δεν υπάρχουν σχόλια: