2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Αυτοί που έχεις απέναντί σου...

ΑΠΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΣΗΜΕΡΑ

για την σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 7



Οι διμοιρίες των Μ.Α.Τ. που έχεις απόψε απέναντί σου, ήρθαν για να προστατεύσουν την «δημοκρατία» από σένα. Εσύ ήρθες εδώ με οργή, γιατί νιώθεις ότι δεν πάει άλλο. Οι «πολιτικοί» χαχανίζουν αυτήν την ώρα, μη υπολογίζοντας ούτε τα δάση, ούτε τα σπίτια, ούτε τον νεκρό πιλότο του πυροσβεστικού που έπεσε χτες, ούτε την οργή σου. Σε περικύκλωσαν, λοιπόν, με μπόλικες οπλισμένες διμοιρίες, ώστε να κάνεις το «παιχνίδι» σου χωρίς να έχουν καμμία επίπτωση οι πραγματικοί ένοχοι.

Οι ίδιες αυτές οπλισμένες διμοιρίες, βρίσκονταν στο μέτωπο της φωτιάς προχτές, στην ΒΑ Αττική. Όχι, δεν είχαν πάει να βοηθήσουν στην πυρόσβεση. Παρ' όλο που είναι εξοπλισμένοι με πυρίμαχες στολές και αντιασφυξιογόνες μάσκες, κάθονταν σαν χάχηδες και κοιτούσαν, ξεκούραστοι, με βάρδιες τους άυπνους, διψασμένους, πεινασμένους και εγκαταλελειμμένους πυροσβέστες.

Γιατί είχαν πάει εκεί; Επειδή στην μάχη με τις φωτιές ρίχτηκαν εθελοντικά από την πρώτη μέρα κάτοικοι του Γραμματικού και άνθρωποι που τους συμπαραστέκονται στον αγώνα κατά του ΧΥΤΑ του Μπόμπολα, ο Μαρκογιαννάκης έστειλε εκεί τους «πραίτορες» (που έλεγε και μια ψυχή) για τους... «αντιεξουσιαστές του Γραμματικού».

Είναι οι ίδιες διμοιρίες που είχαν προκαλέσει μικρής έκτασης πυρκαγιά με τα δακρυγόνα και τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης όταν πλάκωσαν τους κατοίκους του Γραμματικού που διαμαρτύρονταν, όχι για να μη φτιαχτεί ΧΥΤΑ γενικά κι αόριστα όπως σου το πλασάρουν τα ΜΜΕ, αλλά για να μη καταπατηθεί η δασική έκταση.

Είναι οι ίδιες διμοιρίες που απαγόρευσαν, πάλι με δακρυγόνα, κρότου-λάμψης και ξύλο, στους συγγενείς των θυμάτων του «ΗΛΙΟΣ» να πλησιάσουν στο εκκλησάκι που είχαν φτιάξει για τις ψυχές των 121 νεκρών συγγενών τους, για να κάνουν ένα τρισάγιο.

Είναι οι ίδιες διμοιρίες που τον Δεκέμβρη, όπως είδες κι εσύ, φόραγαν κουκούλες κι έσπαγαν επίτηδες άσχετους στόχους, την ίδια ώρα που με τις κανονικές στολές τους σαπάκιαζαν 12χρονα.

Κι άλλα, μύρια όσα.

Παίρνουν εντολές θα μου πεις. Σύμφωνοι. Δυο ερωτήματα τότε:

1. Τί θα κάνεις σ' αυτούς που δίνουν τις εντολές;
2. Πόσο ασυνείδητος μπορεί να είναι κάποιος για να εκτελεί τέτοιες εντολές;

Σταμάτα να κάνεις την πάπια. Ο κόσμος καίγεται γύρω σου, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Όσο εσύ είσαι δεμένος χειροπόδαρα με το να σκέφτεσαι πώς θα ξεπληρώσεις δάνεια, ακόμα και για πράγματα που δεν χρειάζεσαι, μέρα με τη μέρα, σου αφαιρούν κομμάτι κομμάτι όση ελευθερία σου έχει απομείνει.

Δράσε, κάνε κάτι. Όχι, μην ενταχθείς πουθενά, μην ακολουθήσεις κανέναν, αν δε γουστάρεις. Δράσε όμως. Σίγουρα θα βρεις ανθρώπους που θέλουν κι αυτοί. Είμαστε πολλοί, αλλά δεν τολμάμε να μιλήσουμε ο ένας στον άλλον, να προσεγγίσουμε. Μας έχουν κάνει να φοβόμαστε ο ένας τον άλλον, γιατί έτσι τους συμφέρει.



Φιλικά,



Ένας συμπολίτης σου.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
AN KΑΙ ΕΧΩ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΑΡΑΝΕ ΜΙΑ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΡΑΝΕ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΣ

ΑΠΟ ΑΡΓΥΡΗ ΣΙΔΕΡΗ
Στόχος μας όσων ασχολούμαστε στο διαδίκτυο είναι η ελεύθερη διακίνηση των ΟΠΟΙΩΝ ιδεών και η στοχοποίηση αυτών που κάνουν ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ τη ζωή μας δύσκολη. Οπότε ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, αγκαλιά με όσους έχουν τους ΙΔΙΟΥΣ στόχους. Είτε φοράνε στολή, είτε ΟΧΙ. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΙΚΑΜΕ!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

10 σχόλια:

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ είπε...

Αδέλφια blogers διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ με το post. Και αυτή είναι η μαγεία του διαδικτύου. Να διαφωνείς ΕΛΕΥΘΕΡΑ και αν μπορείς ΕΠΩΝΥΜΑ ακόμα καλύτερα! Δεν μέμφομαι την ανωνυμία, αντίθετα την καταλαβαίνω απόλυτα, γιατί λίγοι είναι οι μη εξαρτώμενοι πολίτες, όχι απο έμφυτο φόβο, αλλά απο κατ ανάγκην προφύλαξη, για τη δουλειά τους , τα παιδιά τους , την οικογένειά τους, ότι ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ δηλαδή. Εμείς έτυχε να είμαστε στούς τυχερούς, ότι ήταν να πάθουμε το πάθαμε, το μάθαμε, το πληρώσαμε, κάναμε την "ποινή" μας και είμαστε ελεύθερα πουλάκια. ΑΠΙΘΑΝΗ ΑΙΣΘΗΣΗ.
Στο προκείμενο τώρα άρθρο. Το βρίσκω ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ και ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ, που στοχεύει οχι στη συσπείρωση των πολιτών αλλά στον εκφοβισμό τους και στην προσπάθεια διχασμού αστυνομίας - λαού. Οι αστυνομικοί στην πλειοψηφία τους είναι κομμάτι απο ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, δεν είναι εχθροί μας, δεν ήρθαν απ το πουθενά, ούτε καν Τούρκοι δεν είναι , αλλά ΑΔΕΛΦΙΑ μας, ΠΑΙΔΙΑ μας, ΓΟΝΕΙΣ μας, ΦΙΛΟΙ μας , ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ μας κ.λ.π. Έτσι λοιπόν ας αφήσουμε τα διχαστικά στην άκρη και ας δούμε πως θα παλέψουμε ενάντια σ`αυτά που μας χωρίζουν κι οχι σ` αυτά που πρέπει να μας ενώνουν. Στόχος μας όσων ασχολούμαστε στο δφιαδίκτυο είναι η ελεύθερη διακίνηση των ΟΠΟΙΩΝ ιδεών και η στοχοποίηση αυτών που κάνουν ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ τη ζωή μας δύσκολη. Οπότε ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, αγκαλιά με όσους έχουν τους ΙΔΙΟΥΣ στόχους. Είτε φοράνε στολή, είτε ΟΧΙ. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΙΚΑΜΕ!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

marianaonice είπε...

Συμφωνώ με τον επίλογο του συγγραφέα του ποστ:

Σταμάτα να κάνεις την πάπια. Ο κόσμος καίγεται γύρω σου, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Όσο εσύ είσαι δεμένος χειροπόδαρα με το να σκέφτεσαι πώς θα ξεπληρώσεις δάνεια, ακόμα και για πράγματα που δεν χρειάζεσαι, μέρα με τη μέρα, σου αφαιρούν κομμάτι κομμάτι όση ελευθερία σου έχει απομείνει.

Δράσε, κάνε κάτι. Όχι, μην ενταχθείς πουθενά, μην ακολουθήσεις κανέναν, αν δε γουστάρεις. Δράσε όμως. Σίγουρα θα βρεις ανθρώπους που θέλουν κι αυτοί. Είμαστε πολλοί, αλλά δεν τολμάμε να μιλήσουμε ο ένας στον άλλον, να προσεγγίσουμε. Μας έχουν κάνει να φοβόμαστε ο ένας τον άλλον, γιατί έτσι τους συμφέρει.


Όμως ας μη στοχοποιούμε άλλους συμπολίτες μας, που έτυχε ένστολοι να καλούνται να τηρήσουν την τάξη!
Τα έκτροπα ορισμένων από αυτούς, δεν μπορεί κανείς να τα γενικεύει!
Σωστά λέει ο @Αργύρης ότι κι αυτοί είναι σαν εμάς, μπορεί αδέλφια μας, σύζυγοι, γονείς, φίλοι!
Στόχος δεν είναι αυτοί! Που έναντι πινακίου φακής, άυπνοι και οι ίδιοι, πολλές φορές, με 24ωρες βάρδιες, καλούνται να υλοποιήσουν τις διαταγές της εξουσίας!

Καταλαβαίνουμε, όμως, ότι ο κόσμος πια έχει αγανακτήσει με την αναλγησία και υποκρισία όλων των κυβερνώντων και τα βάζει μ' αυτούς που έχει απέναντί του!!
Αλλά ας μη πέφτουμε στην παγίδα να βαράμε το σαμάρι αντί το γάϊδαρο!!
Αλλού είναι ο εχθρός και όχι οι αστυνομικοί!
Θύματα είναι κι αυτοί ενός βρώμικου συστήματος, που τους έχει κάνει γρανάζια στη φρικιαστική μηχανή του!!

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

@ARGYRIS SIDERIS AYTH ειναι η ενωση μας με την διαφωνια σου που ειναι σεβαστη ο αλληλοσεβασμος στις αποψεις ολων
μην ξεχναμε στην χουντα ελεγαν οι φοιτητες στο στρατο ειμαστε αδερφια..
ναι ειμαστε αδερφια ....ολοι ενωμενοι στα δυσκολα

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ είπε...

Νίκος Ξυλούρης-Πως να σωπάσω

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

Πώς να σωπάσω μέσα μου
την ομορφιά του κόσμου;
Ο ουρανός δικός μου
η θάλασσα στα μέτρα μου

Πώς να με κάνουν να τον δω
τον ήλιο μ'άλλα μάτια;
Στα ηλιοσκαλοπάτια
Μ' έμαθε η μάνα μου να ζω...

Στου βούρκου μέσα τα νερά
ποια γλώσσα μου μιλάνε
αυτοί που μου ζητάνε
να χαμηλώσω τα φτερά;

marianaonice είπε...

Απίστευτοι στίχοι!!
Και ο Ξυλούρης αθάνατος!!
:))

Moody είπε...

Πολύ καλά τα λες...
Και μπράβο που βαλες τραγούδι του Αρχάγγελου!

KitsosMitsos είπε...

Για την υπόθεση του ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι είναι όπως περιγράφονται σ'αυτή την ανάρτηση. Από τη στιγμή που υπάρχει και απόφαση από το ΣΤΕ που δίνει το πράσινο φως στην κατασκευή. Μάλλον προβοκατόρικα προσπαθεί φωνασκώντας η άλλη πλευρά να μην επιτρέψει τον ΧΥΤΑ. Άποψή μου, πάντα.
Όσο για την διαδήλωση αλήθεια τι σκοπό και νόημα έχει; Αν θέλουμε να δράσουμε να πάμε να περιφρουρούμε τα καμμένα μην χτίσουν κάποιοι. Όχι να κλείσουμε πάλι το κέντρο της Αθήνας και να εκτονωθεί εκεί η κατάσταση.
Το κάναμε μια φορά αυθόρμητα πρόπερσι. Έδωσε το στίγμα. Τώρα χρειάζεται δράση.

marianaonice είπε...

@Κιτσομήτσο
Για το ΧΥΤΑ Γραμματικού είναι ένα έργο που έπρεπε να είχε γίνει πριν τρία χρόνια! Η Περιφέρεια Αττικής έκανε τη μελέτη, με την επιμέλεια του Μανιάτη, που μπορώ να πω είναι ικανός άνθρωπος, και απορρόφησε τα κοινοτικά κονδύλια γι' αυτό το έργο, που είναι τμήμα των Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων, ενώ ακολουθούν ένα Κέντρο Διαλογής και Ανακύκλωσης Απορριμμάτων και μία Μονάδα Κομποστοποίησης.
O λαϊκισμός όμως όλων των πολιτικών παραγόντων, κυρίως όμως του ΥΠΕΧΩΔΕ, που σαμποτάρει το ίδιο το έργο, και ο Σουφλιάς δεν φρόντισε καν να εξοφλήσει το τίμημα των απαλλοτριωθέντων εκτάσεων στους δικαιούχους, έφεραν αυτό το χάλι σήμερα!
Δεν ξέρω για ποιό λόγο έβαλαν τις φωτιές και τι επιδίωξαν.

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

@KitsosMitsos συμετειχα και εγω προπερσι αυτο δεν σημαινει οτι θα απαγορευσουμε την οργη του κοσμου να διαδηλωσει και εχεις και δικιο χρειαζεται δραση πλεον απο ολους