2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Τι εννοεί ο εκπρόσωπος της Google κ. Σαλιάρης Φασσέας??

Για να ξέρουμε καλά τι ισχύει στην Ελλάδα και αν υπαγόμαστε στο νόμο της Google που είναι το αμερικάνικο δίκαιο ή στους νόμους τους δικούς μας, σε συνέχεια της ανάρτησής μου για την άρση του απορρήτου στο διαδίκτυο θέλω να πω διευκρινιστικά τα εξής:

Για ένα αδίκημα που τελείται από έναν ημεδαπό ή και αλλοδαπό μίας χώρας, ισχύει η δικαιοδοσία των δικαστηρίων και του δικαίου του τόπου όπου τελέστηκε το αδίκημα.
Δηλαδή αν κάποιος αλλοδαπός παρανομήσει στην Ελλάδα, θα τιμωρηθεί με τον ελληνικό νόμο από τα ελληνικά δικαστήρια.

Αυτό ίσως εννοεί ο κύριος Σαλιάρης Φασσέας όταν λέει ότι η εκπροσωπούμενη από αυτόν στην Ελλάδα Google προσαρμόζεται με τη νομοθεσία κάθε πολιτείας, ανάλογα με το δίκαιο που ισχύει σ' αυτήν. Δηλαδή ακόμη κι αν ανήκουμε στην Google ως bloggers σε περίπτωση αδικήματος, που τελείται εδώ στην Ελλάδα, όπου και εκπέμπουμε, θα εφαρμοστεί ο ελληνικός νόμος, ο οποίος όμως, όπως στην παραπάνω παλαιότερη ανάρτησή μου, έχω εξηγήσει και πάλι απαγορεύει την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, και επομένως και του διαδικτύου, που στηρίζεται στις τηλεπικοινωνίες.
Επιτρέπει μόνο την άρση του απορρήτου αυτού για τα σοβαρά κακουργήματα που έχω ήδη αναφέρει όπως είναι το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας, τα βασανιστήρια, η επιβουλή της ακεραιτότητας της χώρας, και γενικά τα αδικήματα που αφορούν την εθνική μας ασφάλεια, καθώς και το κακούργημα του εκβιασμού, κλπ.
και στα οποία δεν περιλαμβάνονται βέβαια τα πλημμελήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης ή της απλής δυσφήμησης και εξύβρισης.

Βέβαια κατά το Σανιδά ισχύει και στο διαδίκτυο ό,τι ισχύει και στον έντυπο χώρο και άρα
η άρση μπορεί να γίνει και για τα πλημμελήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης, εξύβρισης κλπ.

Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι νομικό ατόπημα, αφού το διαδίκτυο υπάγεται καθαρά στις τηλεπικοινωνίες και κινείται μέσω του τηλεφώνου του συνδρομητή του, και επομένως πρέπει και εδώ να ισχύει το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών.
Οι υβριστές και συκοφάντες του διαδικτύου αντιμετωπίζονται από την ίδια τη χορηγό με την επισήμανση του ιστολογίου τους και τη διαγραφή του, αν χρειαστεί!
Εκτός αυτού, απομονώνονται αργά ή γρήγορα από τους άλλους σοβαρούς χρήστες.

Πρέπει λοιπόν ο κ. Σαλιάρης να μας εξηγήσει ακριβώς τι εννοεί ότι προσαρμόζεται με το δίκαιο της χώρας μας, η εκπροσωπούμενη από αυτόν Google?
Kαι τι θεωρεί αυτή δίκαιο? Το Σύνταγμά μας και τους νόμους μας ή τις εγκύκλιους των κάθε λογής Σανιδάδων της Δικαιοσύνης??

Περιμένουμε απάντηση, για να νοιώσουμε ασφαλείς ως προς τους όρους της ένταξής μας στην παροχέα αυτή.

Ας πάψουν να τρομοκρατούν με αοριστολογίες και με φασιστικές τακτικές διαγραφής των μπλογκ που ενοχλούν!!
Έχουν χάσει, πλέον, κάθε σοβαρότητα και εμπιστοσύνη!
.

8 σχόλια:

Unknown είπε...

Η αλήθεια είναι ότι δεν το ξέρω το θέμα (όσο καλά όσο εσείς) και δεν έχω και νομικές γνώσεις να σας απαντήσω.

Το γραφείο της Google στην Ελλάδα είναι υπέυθυνο μόνο για εμπορικά θέματα, δηλαδή για το adwords.google.gr και το adsense.google.gr και όχι για το Blogger.

Είχα μιλήσει (με email) και με τον IXNOS προσπαθώντας να τον βοηθήσω και έχω προωθήσει το αίτημα του στα κεντρικά μας, περιμένοντας απάντηση όπως και αυτός.
Έχω παράπονο βέβαια που αντί να μου απαντήσει στο εμαιλ μου με 'κράζει' δημόσια στo blog του->

http://ixnos1.blogspot.com/2009/08/blogs.html

Τέλος πάντων...κατανοώ ότι είναι τσαντισμένος και ελεύθεροι είμαστε όλοι να κάνουμε ότι θέλουμε.

Καλό Σαββατοκύριακο,

marianaonice είπε...

@GSF
Κατ'αρχάς οφείλω να σας ευχαριστήσω που αμέσως ανταποκριθήκατε στο ερώτημά μας και σχολιάσατε εδώ.

Πράγματι καταλαβαίνω ότι καμιά φορά τα αίτια διαγραφής ή κλεισίματος ενός μπλογκ να μη σχετίζονται με την εταιρεία που εκπροσωπείτε και πολύ περισσότερο να μην ευθύνεσθε εσείς ατομικά γι' αυτά τα προβλήματα.
Όμως είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό συμβαίνει συχνά να διαγράφονται επώνυμα και ισχυρά μπλογκ που ίσως ενοχλούν την εξουσία και τις επιλογές της, και αυτό μας βάζει όλους σε ανησυχία γιατί θεωρούμε ότι το διαδίκτυο είναι ένας ανοικτός δρόμος για μας να εκφραστούμε και να καταγγείλλουμε τα κακώς κείμενα αλλά και να ενωθούμε σε κοινούς αγώνες που αφορούν όλους μας.

Από εσάς και την εταιρεία σας και παροχέα μας θα ήθελα να μας διευκρινίσετε τι εννοείτε ακριβώς όταν λέτε στη συνέντευξή σας στο ΒΗΜΑ ότι "Την πολιτική σχετικά με την ανωνυμία των bloggers προσπαθούμε να την προσαρμόζουμε σε κάθε χώρα".

Αν εννοείτε φυσικά ότι προσαρμόζεστε με το δίκαιο κάθε χώρας, που είναι κατανοητό και εύλογο, τότε ποιός θα κρίνει ποιές διατάξεις είναι εφαρμοστέες σε κάθε περίπτωση και αν για σας έχουν ισχύ οι κάθε λογής εγκύκλιοι, που φυσικά δεν είναι νόμοι και κανείς εδώ κατά το σύνταγμά μας υποχρεούται να τις υπακούει!
Καταλαβαίνετε ότι μετά την εγκύκλιο Σανιδά τα πράγματα είναι εντελώς θολά και όλοι μας ανησυχούμε για την κατάλυση της νομιμότητας στο χώρο μας!
Στην google εμπιστευτήκαμε τις πνευματικές μας ανησυχίες και τις σκέψεις μας και θεωρούμε ότι είμαστε προστατευμένοι από τη δική της νομοθεσία και εγκυρότητα των πράξεών της.
Θα λυπηθούμε πολύ αν αντιληφθούμε ότι στην Ελλάδα και η παροχέας αυτή, που υπάγεται στο αμερικάνικο δίκαιο, παίζει κάποιο άσχημο παιχνίδι με όσους επιθυμούν να μας φιμώσουν, γιατί τους ενοχλούμε!

Θα σας είμαι υπόχρεη λοιπόν, αν γνωρίζετε ή αν μπορείτε να ενημερωθείτε και στη συνέχεια ενημερώσετε κι εμάς, τι ισχύει για το απόρρητο στη μπλογκόσφαιρα και κυρίως για τους έλληνες μπλόγκερς και αν οι εγκύκλιοι κάθε εισαγγελέα έχουν ισχύ για την google?

Σας ευχαριστώ και πάλι και σας συγχαίρω που ήρθατε @εδώ μέσα δημόσια και δηλώσατε την άποψή σας.
Ζητώ δε συγνώμη αν θεωρήσατε ότι και εγώ έπεσα στην παγίδα του γενικού αφορισμού των πάντων,με αυτή μου την ανάρτηση, όμως ανησυχούμε και είμαστε δικαιολογημένοι νομίζω.

Aνεμος είπε...

@GSF πες μας ποιον αντιπροσωπευεις να σου απαντησουμε

marianaonice είπε...

@Ανεμε
εγώ θεώρησα ότι είναι ο Σαλιάρης Φασσέας, με τον τρόπο που σχολίασε.
Και τα αρχικά του εκεί με παρέπεμψαν GOOGLE SALIARIS FASSEAS.
Λες να είναι κανένας ...φαρσέας??
χαχχαχα!! δεν το είχα σκεφτεί!
Δεν πειράζει, εγώ έθεσα τα ερωτήματά μου πάντως, κι όποιος ξέρει ας μου απαντήσει!

Aνεμος είπε...

αντιγραφω απο http://fimotro.blogspot.com/2009/08/bloggers.html
Το nonews-NEWS δεν πιστεύει στις συμπτώσεις. Και δεν θεωρεί τυχαίο το γεγονός ότι μετά από μια συνέντευξη (Σαλιάρη-Φασσέα, στο ΒΗΜΑ) μπαίνει λουκέτο(;) σε ένα blog.Το ΒΗΜΑ και ο Ψυχάρης φυσικά θεωρούν το nonews-NEWS εχθρό τους. Η σκληρή κριτική του (μαζί με άλλα blogs) , πιστεύουν πράγματι ότι συμβάλλει στην κυκλοφοριακή τους κατρακύλα. Ο Ψυχάρης για τη βρώμικη δουλειά (ΕΥΠ) έχει άλλους. Το Βασιλάκη (όχι αυτόν που πάει το μυαλό σας. Τον άλλον). Ο ίδιος, όμως, κάνει απευθείας επαφές και... απαιτεί (έχει τους τρόπους του) τη φίμωση των blogs. Από το Σανιδά (το πρώτο τηλεφώνημα εμείς το αποκαλύψαμε) ζήτησε νόμο και πήρε γνωμοδότηση. Από το Σαλιάρη ζητάει τα κεφάλια συγκεκριμένων bloggers με το "έτσι γουστάρω" της παντοδύναμης, υποτίθεται, google. Και ο Σαλιάρης έχει όλη την καλή διάθεση να τον εξυπηρετήσει. Μόλις χθες (η πληροφορία μας είναι ακριβής) είπε "οι bloggers είναι φιλοξενούμενοι Επισκέπτες μας. Εμείς είμαστε οι οικοδεσπότες. Το κουμάντο το κάνουμε εμείς. Δεν μπορούν να το κάνουν οι επισκέπτες. Αυτοί οφείλουν να υπακούν στους κανόνες " (να αυτολογοκρίνονται δηλαδή). Υπάρχουν κι άλλα. Θα σας κρατάμε ενήμερους...

Unknown είπε...

GSF= Γιώργος Σαλιάρης-Φασσέας,

@marianaonice
αν και σκέφτομαι να το αλλάξω σε Φαρσέας;-)και φαντάσου πλάκες που θα έκανα αφού έχω τόση δύναμη που 'κλείνω τα blogs' και 'ρισκάρω την φήμη της Google'...όπως κάποιοι ισχυρίζονται.

Το όλο πρόβλημα ξεκινάει από την αμάθεια μερικών που ζητούνε πληροφορίες για τις οποίες η Google Ελλάδος δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ δεδομένου ότι είμαστε εμπορικό τμήμα και ασχολούμαστε μόνο με το ADWORDS και το ADSENSE.
Συνεπώς, (ξαναλέω) ότι δεν ξέρω να σας απαντήσω, αλλά δουλεύοντας στην εταιρεία που (προσωπικά πιστέυω) προωθεί το ιντερνετ και την ελευθερία που δίνει όσο κανένας άλλος, μου ακούγονται κωμικά αυτά που γράφονται για εμένα και την Google.

Το μόνο που με χαρωποιεί είναι ότι ..τουλάχιστον... επιλέγουν πάλι! το blogspot για να τα γράφουνε!

Δεν θα ξανασχολιάσω αυτό το θέμα οπότε απλά σας εύχομαι...

Happy Blogging!

Φιλικά,

marianaonice είπε...

@GSF
κύριε Φασσέα επαναλαμβάνω:

Από εσάς και την εταιρεία σας και παροχέα μας θα ήθελα να μας διευκρινίσετε τι εννοείτε ακριβώς όταν λέτε στη συνέντευξή σας στο ΒΗΜΑ ότι "Την πολιτική σχετικά με την ανωνυμία των bloggers προσπαθούμε να την προσαρμόζουμε σε κάθε χώρα".

Εσείς το είπατε αυτό και δεν χρειάζονται γνώσεις ιδιαίτερες για να μας απαντήσετε τι ακριβώς εννοείτε!
Αν δεν θέλετε να απαντήσετε και υπεκφεύγετε δικαίωμά σας, αλλά μη μας κοροϊδεύετε...
:)))

Aνεμος είπε...

ΓΙΑ την ταμπακιερα τιποτα το μονο που θεωρει νικη ειναι οτι γραφουμε ακομα εδω ...εχουμε και αντιγραφα στην word prees κια ειναι ετοιμα