2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Και ενώ το "πτώμα" του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού σαπίζει, ο Δήμος Ελληνικού καταργείται από τον "Καλλικράτη"!

GoPetition

Λάβαμε το παραπάνω βίντεο σε email και το αναδημοσιεύουμε γιατί νομίζουμε ότι αξίζει τον κόπο να δούμε  πως τελικά, μεθοδευμένα και ασύστολα, γεννιέται η καταστροφή κάθε καλού σ' αυτή τη χώρα...


ήμερα αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση του «Καλλικράτη».
Το νομοσχέδιο προβλέπει ,ανάμεσα στα άλλα, και την κατάργηση του δήμου Ελληνικού.
Ο δήμαρχος Ελληνικού έχει αρχίσει εδώ και πολλές ημέρες απεργία πείνας , αλλά η σχετική είδηση πέρασε στα «ψιλά» για να μην πω ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο η κατάργηση του δήμου Ελληνικού ανοίγει τον δρόμο και για την τσιμεντοποίηση του ελεύθερου χώρου του πρώην αεροδρομίου (5.300 στρέμματα)
Σχέδια για να οικοδομηθεί (σε ένα τμήμα του) αυτός ο ελεύθερος χώρος (με ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, ακόμη και με πολυτελείς κατοικίες) είχαν εκπονηθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του τότε ΥΠΠΕΧΩΔΕ αλλά και η σημερινή αρμόδια υπουργός δεν δίνει σαφείς απαντήσεις.
Στο μεταξύ ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί και καθημερινά απαξιώνεται δημιουργώντας έτσι τις … ώριμες συνθήκες για την εισβολή διάφορων εργολαβικών συμφερόντων.
Σας στέλνω ένα video από την επίσκεψή μου στο εγκαταλειμμένο  πρώην αεροδρόμιο στις 9 Ιανουαρίου 2010 στο οποίο φαίνεται καθαρά πώς απαξιώνεται αυτή η δημόσια περιουσία που θα κανονικά θα έπρεπε, ήδη, να είναι το μητροπολιτικό πάρκο της πολύπαθης Αθήνας.
Αυτό το video προβλήθηκε, λίγες ημέρες μετά, και στο κανάλι Extra-3 (Αποκαλυπτικό Δελτίο).
Όσο γι’ αυτούς που ισχυρίζονται ότι ένα κομμάτι (προφανώς το φιλέτο) από αυτή την  ελεύθερη έκταση πρέπει να δοθεί ως … αντιπαροχή για να γίνει δήθεν πάρκο… οι υπόλοιποι ας ρίξουν μια ματιά έξω από το παράθυρό τους για να δουν πώς οι αντιπαροχές των προηγούμενων δεκαετιών έκαναν την Αθήνα τερατούπολη."
argyris@dinopoulos.gr
Αθήνα, 25 Μαΐου 2010

Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς. Το αεροδρόμιο είναι η ¨αναξιοποίητη κρατική περιουσία" που θα την πάρουν οι μεσιτικές εταιρίες των τραπεζών για πεντραροδεκάρες και μετά από δέκα χρόνια θα ψάχνουμε -άλλης ευακαιρίας δοθείσης- ποιόν υπουργό χορηγούσαν.
Ο Χ. Κορτζίδης είναι παλικάρι.. Στον αντίποδα των "χορηγούμενων"...

irizaar είπε...

ο Sibilla βρήκε σέρβερ στην Κούβα και γράφει μέσω αυτού

Aνεμος είπε...

και άλλη μια φορά δεν το έβαλαν καθόλου το θέμα
καλά είπε και ο λαζοπουλος
άμα φιμώσουν και τα blogs
νεκρική.. σιγή..

MOLEMOU είπε...

Κάτι λέγανε για πάρκο ?
Τι έγινε τελικά σκουπιδότοπος?

Margo είπε...

Μοιάζει με την Ελλάδα:(

marianaonice είπε...

Τι να πω?
Να πω αυτό που είπε ο Σημίτης και δεν ντράπηκε?
Αυτή είναι η Ελλάδα!
Των Σημίτιδων, των Μαντέληδων, των Βουλγαράκηδων, των Ρουσσόπουλων, των Τσουκάτων κ.ο.κ.
Μόνο που αυτή δεν είναι η πατρίδα μας!
Είναι απλά το κράτος τους!

Ανώνυμος είπε...

Εν Οκτωβρίω 2011, τι έχει γίνει τελικά με το φιλέτο;