2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Αντιγράφουν το Τσίπρα οι Βραζιλιάνοι


Γιάννης Λαζάρου
Δεν έχουν τον θεό τους παρόλο το τεράστιο άγαλμα που του έστησαν και μαζεύουν χρήμα με ουρά από τους τουρίστες. 
Τι σχέση λοιπόν έχουν οι Βραζιλιάνοι με το Τσίπρα; Μα το αντέγραψαν άνευ αιδούς σε όλα. Ας ξεκινήσουμε από το Τσίπρα. Αφού πίστεψε και το ίδιο πως θα αλλάξει την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον πλανήτη προχωρά ακάθεκτο εφαρμόζοντας τις εντολές των αφεντικών του διαλύοντας το σύμπαν στην Ελλάδα για να τα φτιάξει από την αρχή λέει. 
Ας μην αναφερθούμε σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία κλπ όπου δεν υφίσταται τίποτε. Ας μιλήσουμε για αγορά, εργασία, βιομηχανία, βιοτεχνία, αγροτιά. Το Τσίπρα είναι εντεταλμένο να μην μείνει ανοιχτό ούτε περίπτερο. Καθημερινά και οι τελευταίες επιχειρήσεις κλείνουν, όσο για μεροκάματο ούτε με το κιάλι. 
Από γκλαμουριά όμως σκίζει όλη η Τσιπροπαρέα. Σε όποια γωνιά της Ελλάδας και να κοιτάξεις οι Τσιπροτσέλιγκες κάνουν επίδειξη της αμοιβής που λαμβάνουν από τους Γερμανούς για τις υπηρεσίες τους. Τουτέστιν το Τσίπρα μηδενίζει τα πάντα για να τα φτιάξει από την αρχή, λες και δεν υπήρχαν βιοτεχνίες, βιομηχανίες, αγροτιά και τελικά μεροκάματο. 
Πάμε τώρα στους Βραζιλιάνους που οι Ολυμπιακοί τους μάραναν όπως και την Ελλάδα του Σημίτη. 
Από γκλαμουριά έσκισαν, κουνήθηκε η γη από τα στρας και τους κώλους. Όμως όπως και το Τσίπρα είχαν εντολές να περάσουν και μήνυμα και μάλιστα οικολογικό. 
Από ποιους; Μα από αυτούς που καταστρέφουν τον πλανήτη. Έτσι επικεντρώθηκαν στην αλλαγή του κλίματος και στον κίνδυνο που διατρέχει ο πλανήτης μας. Εικόνες ανησυχητικές που όμως στο φινάλε έκρυβαν ένα μήνυμα όταν ένα παιδί-ηθοποιός, βρήκε έναν σπόρο. Τον σπόρο της ελπίδας για ένα πράσινο μέλλον. Πιο οικολογικό. Προστατεύοντας τα δάση, το φαινόμενο του θερμοκηπίου μπορεί να μειωθεί, κι αυτό ακριβώς το μήνυμα προσπάθησαν να περάσουν οι διοργανωτές της τελετής. 
Φύτεψαν τα δέντρα του μέλλοντος 
Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, οι 11.000 αθλητές, έλαβαν από έναν σπόρο, τον οποίο θα φυτέψουν σε έναν ειδικό σωλήνα με χώμα, ώστε να δημιουργήσουν το δέντρο του μέλλοντος που θα δώσει ανάσα στον πλανήτη Γη. 

ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα δέντρα του μέλλοντος θα είναι πιο οικολογικά γιατί τα σημερινά είναι κάτι σαν τις δουλειές που υπήρχαν στην Ελλάδα, τοξικές. 
Τα Τσιπροκαμώματα σε Βραζιλιάνικη έκδοση. Ποιον πλανήτη να προστατέψετε ρε λαμόγια; Ο μεγαλύτερος πνεύμονας της γης βρίσκεται στη χώρα σας και τον καταστρέφετε για το κέρδος και μόνο. 
Έχουμε τον Αμαζόνιο αλλά τον καταστρέφουμε για να φυτέψουμε τα δέντρα του μέλλοντος. 

Τσίπρα με μεζέ 
Κάθε χρόνο από το 1970 καίγεται, κόβεται και καταστρέφεται με κάθε δυνατό τρόπο μία έκταση ζούγκλας που κυμαίνεται από 13.000 έως και 30,000 τετραγωνικά χλμ. Δηλαδή ο ετήσιος μέσος όρος αποψίλωσης τα τελευταία 40 χρόνια ισούται με την έκταση χωρών όπως η Σλοβενία ή το Κουβέιτ. Η αποψίλωση του Αμαζονίου, κατά πολλούς είναι υπεύθυνη για το 20% των παγκόσμιων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (η καταστροφή του δάσους απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα το διοξείδιο του άνθρακα που είναι δεσμευμένο στα δένδρα και στα φυτά). 
Η μόλυνση της ατμόσφαιρας, η ενίσχυση του φαινομένου του θερμοκηπίου, οι ξηρασίες, η συχνότερη εκδήλωση πυρκαγιών, η πλημμύρες, η μείωση των υδάτινων αποθεμάτων, είναι τα κύρια αποτελέσματα της αποψίλωσης και δεν είναι τοπική η καταστροφή αλλά αφορά το βιοτικό επίπεδο όλων μας και επηρεάζει όλα τα είδη του πλανήτη. 
Έκθεση της WWF επισφραγίζει με νούμερα τα όσα έχουν λεχθεί, καθώς αναφέρει πως ο συνδυασμός του υπάρχοντος ρυθμού αποψίλωσης των δασών και της αλλαγής του παγκόσμιου κλίματος μπορεί να καταστρέψει το 60% του βροχοδάσους του Αμαζονίου μέχρι το 2030 και την τελική – ολοκληρωτική καταστροφή του μέχρι το 2100. 
Η αποψίλωση του βροχοδάσους θα απελευθερώσει 55-97 δισεκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα και θα επιφέρει περαιτέρω υπερθέρμανση του πλανήτη και αποσταθεροποίηση του παγκόσμιου κλίματος ανεβάζοντας τη θερμοκρασία έως και 8 βαθμούς Κελσίου. 
Ανάμεσα στο 1991 και το 2000 στην ευρύτερη περιοχή του Αμαζονίου υπήρξε συνολική αποψίλωση 415.000-587.000 τετραγωνικών χιλιόμετρων βροχοδάσους. 
Από το 1970 μέχρι το 2008 καταστράφηκαν πάνω από 800.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα βροχοδάσους στην Αμαζονία, ενώ μέχρι σήμερα σχεδόν το 20% του βροχοδάσους της έχει καταστραφεί. 
Στοιχεία από δορυφόρους για τους τελευταίους 12 μήνες (μέχρι τον τέλος Ιουλίου) που δημοσιοποίηθηκαν σήμερα δείχνουν πως 5.831 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους αποψιλώθηκαν στον Αμαζόνιο στη Βραζιλία συγκεκριμένα. Η αποψίλωση δασών παγκόσμια ευθύνεται για αύξηση περίπου 15% στις εκπομπές αερίων που παγιδεύουν τη θερμότητα στην ατμόσφαιρα, τα οποία υπό φυσικές συνθήκες απορροφώνται από το δάσος. Το ποσοστό αυτό ξεπερνά τις εκπομπές όλων συνολικά των μεταφορικών μέσων του πλανήτη. 
Η αύξηση της καταστροφής του δάσους του Αμαζονίου, που θεωρείται μαζί με άλλα τροπικά δάση ένας από τους πνεύμονες του πλανήτη λόγω της ικανότητας των δέντρων να απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα και να παράγουν οξυγόνο, βασίζεται κυρίως στην μεγάλη αύξηση της αποψίλωσης στην πολιτεία Μάτο Γκρόσο, τον μεγαλύτερο παραγωγό δημητριακών και βοοειδών στη Βραζιλία. Κτηνοτρόφοι κατέστρεψαν περίπου 1.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους σε σχέση με πέρσι, που το αντίστοιχο ποσό ήταν 1.000.
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: