2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

όχι, δεν συγκαταλέγεσαι στο ανθρώπινο είδος.


η Pela Marketaki γράφει....
Όλος ο καημός μας είναι ποιος θα σφαχτεί τελευταίος, δηλαδή. Ποιος θα κρατήσει ένα νεφρό, ένα πνευμόνι, κάτι τέλος πάντων, να μπορεί να πορεύεται. Πάρτε πρώτα του αλλουνού. -«Να σπάσει η απεργία των ναυτεργατών, να βάλουνε ειδική γραμμή, γιατί τα προϊόντα μας σαπίζουν.» (Κάτι άλλο σαπίζει φίλε, σαπίζει επικίνδυνα). –«Πάρτε πίσω το ασφαλιστικό, θα φύγουν έξω τα καλύτερα μυαλά της Ελλάδας». (Τώρα θίχτηκες, ενώ χωρίς το ασφαλιστικό, αλλά με κόσμο που πεινάει, θα πας μπροστά, λαμπρό μου μυαλό). Προ του ’93, μετά το ’93, κάτω των 10.000, άνω των 20.000, μη φας εμένα, φάε τον άλλο, φάε το δημόσιο υπάλληλο, φάε τον αγρότη, φάε τον ελεύθερο επαγγελματία, φάε το μισθωτό, φάε το συνταξιούχο. Εμένα μη φας μόνο, ή έστω, κράτα με για επιδόρπιο.



Ρε άι σιχτίρ! Ο Μπόμπολας τρίβει τα χέρια του, το «ρέμα» του μπορεί να μην παρέσυρε πολλούς και για πολύ, αλλά η Ελενίτσα, η κάθε κατινίτσα, η πρωινή συσκότιση και τα μεσημεριανά απολειφάδια κάνανε καλά τα δουλειά τους, πιστά και σταθερά, εδώ και δεκαετίες. -«Γιάγκο, η δικαιοσύνη είναι αδέκαστη, θα τη σώσουμε την οικογενειακή μας Τζάιαντ, μόνο να είσαι κόσμιος και μην πετάξεις καμιά πέτρα στο Θεοχάρη». -«Έλα να πάμε μια καθωσπρέπει πορεία, πάσχα έρχεται, να θυμηθούμε την περιφορά του επιταφίου, μετά ραντεβού για καφέ. Ναι, το νύχι το έφτιαξα γαλλικό, μας ζηλεύουν που φοράμε κοστούμι κι αρώματα – Μας ζηλεύουν που παίρναμε επιδοτήσεις απ’ τη μαμά Ευρώπη, αλλά πως έγινε Μήδεια η μαμά, γιατί μαμά?»
Ρε άι, σιχτίρ. «Και τότε ρίξανε τον κλήρο, να δούνε ποιος, ποιος, ποιός θα φαγωθεί…». Όλοι θα φαγωθούμε’ ένας - ένας με τη σειρά του και όλοι μαζί μεταξύ μας. Ή όλοι θα σωθούμε. Όλοι όμως. Μηδενός εξαιρουμένου. Απ’ τους ανθρώπους. Γιατί, άμα καταδέχεσαι να φάνε τον άλλο για να σωθείς εσύ, ή έστω να κάτσεις στ’ αυγά σου, μόλις τη γλιτώσεις εσύ, όχι, δεν συγκαταλέγεσαι στο ανθρώπινο είδος.
https://www.facebook.com/pela.marketaki.9

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

Μιχάλης Κ είπε...

Με κάποιον τρόπο (δύσκολο να εξηγηθεί με λίγα λόγια), είσαι ένα σημαντικό μέρος του προβλήματος που καταγγέλλεις. Θα ήθελα λοιπόν να κάνω δύο επισημάνσεις:
1) Ο τίτλος της ανάρτησης έχει ένα βασικότατο λάθος. Θα έπρεπε να είναι «όχι, δεν συγκαταλεγόμαστε στο ανθρώπινο είδος».
Έχεις (όπως έχουν και πολλοί άλλοι) την πεποίθηση ότι εσύ ανήκεις στο ανθρώπινο είδος και ότι κάποιοι δεν ανήκουν. Είσαι απόλυτα όμοια με αυτούς που κατηγορείς, και θα έκανες ακριβώς τα ίδια αν βρισκόσουν (πατώντας ένα μαγικό κουμπί) στην θέση τους και ζούσες την ζωή τους.
2) Από ότι καταλαβαίνω (γράφεις μπερδεμένα όπως και εγώ) υποστηρίζεις την εφαρμογή του ασφαλιστικού που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν θα ήταν τόσο κακό, αφού κάποτε θα πρέπει να υπάρχει κάτι ενιαίο για όλους, και πραγματικά πρέπει να εφαρμοστεί κάποτε. Το κακό είναι ότι πιστεύεις πως το ασφαλιστικό θα φέρει «δικαιοσύνη και ψωμί» στους ανθρώπους.
Δεν θα φέρει τίποτα τέτοιο. Απλά θα συμπιέσει προς τα κάτω τα εισοδήματα του κόσμου, και σε μερικά χρόνια θα είναι φυσιολογικό να πεινάς παίρνοντας σύνταξη 200 ευρώ μετά από 50 χρόνια δουλειάς με μισθό ψίχουλα.
Τα πράγματα λειτουργούν σε κύκλους. Μετά την φρικτή καταπίεση του μεσαίωνα φτάσαμε σε ένα ζενίθ και εδώ και χρόνια έχει αρχίσει μια αδυσώπητη κατρακύλα που θα μας πάει αργά και σταθερά σε έναν πολιτικό και πολιτιστικό πάτο.