2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Τα νεκρά παιδιά στοιχειώνουν την Ευρώπη.


Τους 35 έφτασαν οι νεκροί από το ναυάγιο ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Καλολίμνου, καθώς το απόγευμα ανασύρθηκε η σορός ακόμη μίας γυναίκας. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 26 άνθρωποι (22 άνδρες και 4 γυναίκες) και έχουν περισυλλεγεί 35 σοροί (17 γυναίκες, 7 άνδρες και 11 παιδιά).
Την ώρα που τα ναυάγια στο Αιγαίο και η ανάσυρση νεκρών προσφύγων και των παιδιών τους είναι καθημερινότητα που καταγράφεται μηχανικά πια από δημοσιογράφους, παρατηρητές και διεθνείς οργανισμούς, η ελίτ της Ευρώπης ανησυχεί στα φωταγωγημένα πάνελ και στις υπερπολυτελείς σουίτες του Νταβός.
Το καυτό θέμα στους διαδρόμους του Νταβός φέτος είναι το προσφυγικό, αλλά όχι για τους λόγους που θα φανταζόταν κάποιος που διαθέτει στοιχειώδη λογική και κάποια ψήγματα ανθρωπισμού: κινδυνεύει η Ζώνη Σένγκεν με την εφαρμογή ελέγχων στα σύνορα γεγονός που θα κόστιζε έως και 3 δις ευρώ, κυρίως από απώλειες των επιχειρήσεων,



Το προσφυγικό ενοχλεί, διαταράσσει την επίπλαστη ισορροπία, αποκαλύπτει ρωγμές και αδυναμίες, ξεσκεπάζει προθέσεις και την ανικανότητα διαχείρισης κρίσεων, το όραμα της «ενωμένη Ευρώπης» ξεθωριάζει. Τα νεκρά παιδιά στοιχειώνουν την Ευρώπη. Και είναι κρίσιμο αν τελικά η Ευρώπη θα κοιτάξει κατάματα τον εαυτό της στον καθρέφτη ή θα συνεχίσει την πρακτική business as usual.
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: