2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Επιτέλους δικαίωση για το Σινούκ που σκότωσε τον Πατριάρχη;

    
Ο Στέλιος Γρηγορίου, δικηγόρος της οικογένειας του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρου Ζ' και άλλων συγγενών θυμάτων, που σκοτώθηκαν με την πτώση του Σινούκ (11 Σεπτέμβρη 2004), ο οποίος έδωσε νομικές μάχες για 11 ολόκληρα χρόνια και βρήκε μια αμείλικτη "δικαιοσύνη", είχε μια ιστορική και θαρραλέα απόφαση (4410/2015) του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Στέλιου Γρηγορίου, έχει ως εξής:
"Με την ιστορική και θαρραλέα απόφαση 4410/2015 του Συμβουλίου της Επικρατείας, προεδρεύοντος του νύν Προέδρου του Δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου, κατά την εκδίκαση της  οποίας είχα την μεγίστη τιμή και ευθύνη να παρίσταμαι ως ο πληρεξούσιος δικηγόρος των μελών της οικογενείας του μακαριστού  Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρου Ζ’, εκρίθη ότι...
το Ελληνικό Δημόσιο έχει την πλήρη και αποκλειστική υπαιτιότητα για την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου ΣΙΝΟΥΚ ΕΣ -916 την 11.9.2004 εις την Σιθωνία της Χαλκιδικής, και, συνεπώς, φέρει την ευθύνη της χρηματικής ικανοποιήσεως λόγω ψυχικής οδύνης των συγγενών του μακαριστού, συμφώνως προς τις ορθά ερμηνευόμενες διατάξεις των άρθρων 105 – 106 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικος.
Με την απόφαση αυτή αναιρείται η προγενέστερη απορριπτική απόφαση 3733/2013 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, το οποίο έκρινε ότι δεν συντρέχει υπαιτιότης και, συνεπώς, ευθύνη χρηματικής ικανοποιήσεως λόγω ψυχικής οδύνης εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, και η υπόθεση παραπέμπεται προς εκ νέου κρίση ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, το οποίο θα δικάσει υπό άλλη σύνθεση, και θα ορίσει επακριβώς τα επί μέρους ποσά  της χρηματικής ικανοποιήσεως λόγω ψυχικής οδύνης δι’ έκαστον συγγενή του μακαριστού.Προδήλως τιμής ένεκεν προς το πρόσωπο του μακαριστού Πατριάρχου η απόφαση τούτη προηγήθηκε, ενώ έπονται προς δημοσίευση από το ΣτΕ και δύο άλλες αποφάσεις, καθ’ όσον αφορά τους εντολείς του δικηγορικού μου γραφείου, η μία αφορά τους συγγενείς του μακαριστού Μητροπολίτου Καρθαγένης Χρυσοστόμου, και η άλλη τους συγγενείς του μακαριστού Γεωργίου Παπαπέτρου, αδελφού του μακαριστού Πατριάρχου.
Από της θέσεως αυτής ευχαριστώ διαπύρως εκ βάθους καρδίας τους Δικαστές της συνθέσεως, διότι έταμον την υπόθεση με ευαισθησία, θάρρος και ευθυκρισία, παρά το γεγονός ότι το αντίδικον Ελληνικόν Δημόσιον, εκπροσωπούμενον υπό του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, δεν έστερξεν αυτογνωμόνως εις την καταβολή χρηματικής ικανοποιήσεως εις το πρόσωπον του μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας, Αρχηγού Κράτους, διά λόγους εθιμοτυπίας και σεβασμού, αλλ’ αντιθέτως αντιδικεί μέχρις εσχάτων.   
Ομοίως, ευχαριστώ τους εκλεκτούς συναδέλφους, νομικούς παραστάτες των οικογενειών των ετέρων θυμάτων, οι οποίοι συνέδραμον ουσιαστικώς εις την θετική έκβαση όλων των υποθέσεων.
Στέλιος Γρηγορίου
".
Σχετικά:

Ποιοι γνώριζαν για το μοιραίο Σινούκ;
Τα έγγραφα που έλειπαν από τη δικογραφία ρίχνουν φως στα κατασκευαστικά προβλήματα που οδήγησαν σε πτώση το ελικόπτερο Σινούκ με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και τη συνοδεία του το Σεπτέμβρη του 2004.
- Η AXON (Θ. Λιακουνάκος), το μοιραίο ελικόπτερο CHINOOK CH 47D που μετέφερε τον Πατριάρχη Πέτρο, τα διεθνή συμφέροντα, η εμπλοκή πολιτικών προσώπων, οι ποινικές και αστικές ευθύνες και το τεράστιο σκάνδαλο των εξοπλιστικών - Ζητούν να ανοίξει πάλι ο φάκελος για το Σινούκ
Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΝΟΥΚ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Το μυστικό της πράσινης πτέρυγας 
Τριάμισι χρόνια μετά την πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ που μετέφερε τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο και τη συνοδεία του στο Αγιον Ορος, τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν αδιευκρίνιστα.

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: