2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

"Θα ’ρθει η μέρα της δικαίωσης Την ώρα εκείνη που τα μάτια μας θα βγάλουν φωτιά Κι όχι δάκρυα" [ Ευθ. Γκιτέρσος Απόστρατος ΠΑ – ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.]



Στην Αθήνα 20 Νοεμβρίου 2015, παραμονές του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε ογκώδης συγκέντρωση αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και στη συνέχεια έγινε πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο οικονομικών και τη Βουλή των Ελλήνων.
«Συγκεντρωθήκαμε  για να διαδηλώσουμε μαζικά και να εκφράσουμε, την οργή και αγανάκτησή μας  στην εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, στη διακύβευση της εθνικής μας κυριαρχίας αλλά και να αντισταθούμε απέναντι στις βάναυσες πολιτικές που διαλύουν την Άμυνα και  την Ασφάλεια της Χώρας,  διαλύουν  την κοινωνική συνοχή, εξαθλιώνουν τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας και το μέλλον της πατρίδος μας», αναφέρεται στο ψήφισμα που εκδόθηκε.
Η συμμετοχή και η μαχητικότητα της κινητοποίησης ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά. Κινητοποίηση και χαρακτηριστικά που έρχονται να προστεθούν στις δεκάδες κινητοποιήσεις κοινωνικών ομάδων και φορέων που διοργανώνονται καθημερινά, ενάντια στην ανάλγητη και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης. Ο φόβος αρχίζει και αλλάζει στρατόπεδο, γι’ αυτό και η κυβέρνηση καταφεύγει πια στην απαξίωση, στον αυταρχισμό και τη βία.  
  
Στην πλατεία Κλαυθμώνος τον τόνο έδιναν τα πανό με τα συνθήματα

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ 
- Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
 – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
- ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
- ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
- ΟΙ ΑΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΘΑ ΑΝΑΨΟΥΝΕ ΦΩΤΙΕΣ
-ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΩΜΕΝΟΙ ΟΧΙ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ- κ.ά. 

Συνάδελφοι απόστρατοι απ’ όλη την Ελλάδα προερχόμενοι κι από τους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων, ξαναβρισκόταν μετά από χρόνια και τα λέγανε. Συγκίνηση, αγκαλιές, κοινή διαπίστωση για τα χάλια που μας έφεραν, αλλά και αγωνιστικό πνεύμα. Δεν θα τους περάσει!

Από το μικρόφωνο της συγκέντρωσης ανακοινώνονταν μηνύματα συμπαράστασης και συμμετοχές φορέων, ενώ η μουσική ενθάρρυνε τους συγκεντρωμένους. Στη συγκέντρωση βρισκόταν υποστηρικτικά και πολυμελής αντιπροσωπεία των εν ενεργεία συναδέλφων μας των Ε.Δ. -ΠΟΕΣ- με επικεφαλής τον Αντισυνταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη. Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι άρχισαν οι χαιρετισμοί των διοργανωτών και στο τέλος διαβάστηκε και εγκρίθηκε ψήφισμα προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση και τη Βουλή των Ελλήνων.
«Αγωνιζόμαστε κι εμείς μαζί με όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες, για την επιβίωση των οικογενειών μας και την αξιοπρέπειά μας, ενάντια στην ισοπέδωση της δικαιοσύνης, της παιδείας, της υγείας του λαού μας και τη βίαιη ανατροπή των δικαιωμάτων μας, κοινωνικών, εθνικών, οικονομικών, εργασιακών, πρόνοιας, κ.λ.π», έτσι άρχιζε η δήλωση του ψηφίσματος.
Η πορεία ξεκίνησε μετά τις 16:00 με επικεφαλής τους διοργανωτές, αλλά και απλούς συναδέλφους που κρατούσαν με συγκίνηση την ελληνική σημαία. Στη συνέχεια ακολουθούσαν φορείς αποστράτων με τα πανό τους και η μεγάλη μάζα των συναδέλφων.                                                                       Στη μέση της συγκέντρωσης κινούταν το αυτοκίνητο με το μεγάφωνο που διάβαζε τα συνθήματα και έδινε τον αγωνιστικό ρυθμό στην πορεία. «ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΟΜΠΟΤ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΘΜΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΖΩΗ», επαναλάμβανε «δειλά» η μάζα των αποστράτων. «Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΣΕ ΓΥΠΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΠΑΝΚΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΦΑΝΤΣ», φώναζαν δυνατότερα αντλώντας δύναμη απ’ την ενότητα των συναδέλφων. Και με το χρόνο, κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον, συνέχιζαν να επαναλαμβάνουν συνθήματα, όπως «ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΕΡΥΦΑΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ  ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ», «ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ, ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ  -  ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΓΗ», «ΛΑΟΣ – ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ» κ.ά..
Ο όγκος των συναδέλφων σταμάτησε για μια στιγμή στην πλατεία Συντάγματος, όπου μια κοινή αντιπροσωπεία όλων των φορέων εξουσιοδοτήθηκε να συναντήσει παράγοντες του Υπουργείου των Οικονομικών, για να τους μεταφέρει τα οικονομικά μας αιτήματα. Μετά τις 5 μ.μ. πορεύτηκε προς τον άγνωστο στρατιώτη.                                                                                                                                    Μια άλλη αντιπροσωπεία με προέδρους των οργανωτών φορέων συναντήθηκε στη βουλή, προκειμένου να παραδώσουν το ψήφισμα της διαδήλωσης, με την αντιπρόεδρο κα. Τασία Χριστοδουλοπούλου, καθώς και με τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κ. Δουζίνα.                                                                                                                        Οι απόστρατοι έξω από τη βουλή σε απόλυτη ηρεμία και αγωνιστική διάθεση περίμεναν τις αντιπροσωπείες. Η ανέλπιστα αυτή μεγάλη σε όγκο και μαχητικότητα διαδήλωση ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο.
Ήταν η ελπιδοφόρα αρχή και απάντηση ενός δεύτερου κύκλου μαζικών διεκδικητικών κινητοποιήσεων των οργανωμένων στρατιωτικών σωματείων και ενώσεων.
Παρά την απουσία της αίγλης που δίνουν οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας σε τέτοιους κοινωνικούς αγώνες, οι απόστρατοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και κινητοποιήθηκαν μαζικά και μαχητικά.
Τώρα είναι η σειρά όλων των φορέων να αποδείξουν την οφειλόμενη υπευθυνότητα και ωριμότητα, να αξιολογήσουν έμπειρα την πραγματικότητα, ώστε να οδηγήσουν με συνέπεια και αγωνιστικό πνεύμα αυτή τη μεγάλη διεκδικητική πορεία μέχρι τη δικαίωσή της, μέχρι τη νίκη της. Πισωγυρίσματα, παράλληλες διαδρομές, κομματικοί αλληθωρισμοί, θα είναι μια σοβαρή ήττα που μπορεί να καταστεί χρονικά μοιραία για τις οικογένειές μας, για την Ελλάδα, για την ειρήνη, για το μέλλον μας.              
Μια νέα πεποίθηση απαιτείται. Έχουμε την εμπειρία των χρόνων και των βασάνων. Μια πεποίθηση με προοπτική ιστορικά συνεπή. Είναι παντοδύναμοι αλλά δεν είναι αήττητοι!
Θα ’ρθει η μέρα της δικαίωσης
Την ώρα εκείνη που τα μάτια μας
θα βγάλουν φωτιά
Κι όχι δάκρια.
         
          Ευθ. Γκιτέρσος

Απόστρατος ΠΑ – ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

=====================
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: