2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Τα «ανθρώπινα λάθη» του MEGA

Στις 7 Δεκεμβρίου 2008, μια μέρα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα στα Εξάρχεια, το γνωστό κανάλι MEGA, μετέδωσε το μοναδικό βίντεο - ντοκουμέντο με την παραπλανητική προσθήκη ήχων ανύπαρκτων «επεισοδίων», που δήθεν προηγήθηκαν της δολοφονίας του νεαρού. Και τότε και τώρα όλοι ξέραμε, ξέρουμε και αποδείχτηκε ότι δεν υπήρξαν ποτέ «επεισόδια» και ότι οι μονταρισμένοι ήχοι ήταν ένα σοβαρότατο ατόπημα του MEGA, το οποίο και καταγγέλθηκε από πολλές πλευρές.
Τρία χρόνια μετά, το 2011, το MEGA αποφάσισε να δώσει μια απάντηση για το αλλοιωμένο αυτό βίντεο, που μετέδωσε στo κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, στις 7 Δεκεμβρίου του 2008. Ο τότε διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ανέλαβε την ευθύνη αποδίδοντας τη μετάδοση του βίντεο σε τεχνικά σφάλματα, και φυσικά απορρίπτοντας την παραποίησή για «προπαγανδιστικούς λόγους».
«Δυστυχώς, όλα πήγαν λάθος», έγραφε ο κ. Παναγιωτόπουλος στο σάιτ του aixmi.gr. «Μεταδώσαμε αλλοιωμένο το μοναδικό βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας. Είχαν περιληφθεί ήχοι διαδήλωσης και σπασμένων βιτρινών πριν ακουστούν οι δολοφονικοί πυροβολισμοί του Κορκονέα. Έτσι, ευλόγως θα μπορούσε κάποιος να πιστέψει ότι προηγήθηκαν επεισόδια και, άρα, ο Κορκονέας βρέθηκε σε άμυνα!
Ακολούθησε καταιγίδα επιθέσεων κατά του Μega και εναντίον μου προσωπικά, με βασική κατηγορία ότι παραποιήσαμε το βίντεο για να βγάλουμε «λάδι» τον δολοφόνο (...) Μπορεί να μην είχα καμιά συμμετοχή στον άθλιο χειρισμό, αλλά ως διευθυντής -εξ αντικειμένου- είχα την τελική ευθύνη. Υπέβαλα την παραίτησή μου, η οποία δεν έγινε δεκτή. Ταυτόχρονα, όμως, δεν δέχθηκα ούτε την παραίτηση του παραγωγού, παρότι οι εξηγήσεις του έδειξαν ότι βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση.
«Δεν ξέρω πώς μου ήρθε, δεν είχα πρόθεση, συγνώμη»! Εκτιμώντας ότι δεν είχε δόλο, μίλησα αορίστως για λάθος και πήρα πάνω μου την ευθύνη -και μαζί το δυσβάστακτο κόστος. Δεν ήταν η πρώτη φορά που χειρίστηκα με τον ίδιο τρόπο ένα δυσάρεστο γεγονός, ούτε η τελευταία. Πριν από είκοσι μέρες, στη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου (σ.σ. 2011), μεταδώσαμε εικόνες από καλοκαιρινή συγκέντρωση! Τι είχε συμβεί; Βοηθός σκηνοθέτη έδωσε στο τεχνικό τμήμα λάθος κωδικό, ο  οποίος από σύμπτωση ενεργοποίησε πλάνα άλλης πορείας! Λέω από σύμπτωση, διότι θα μπορούσε ο λάθος κωδικός να παρέπεμπε σε πλάνα από πολεμικό μέτωπο ή από καρπούζια της λαϊκής αγοράς. Και πάλι άκουσα τον ισχυρισμό ότι δήθεν πλαστογραφήσαμε τα πλάνα για προπαγανδιστικούς λόγους. Τι έπρεπε, άραγε, να κάνω; Να αφήσω χωρίς δουλειά έναν οικογενειάρχη που επί δώδεκα χρόνια δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα να τον κατηγορήσω;»
Αυτά έλεγε ο τότε διευθυντής του MEGA. Χθες και σήμερα όμως, ένα ακόμα «ανθρώπινο - τεχνικό λάθος» ήρθε να προστεθεί στο... παλμαρέ του καναλιού, με διευθυντή αυτή τη φορά τον κ. Νίκο Σταραβελάκη. Το θετικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation  για την εκλογική άνοδο και την πιθανή μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και των ισπανών PODEMOS, επί δύο μέρες, Δευτέρα βράδυ αλλά και Τρίτη πρωί, πάλι... παραποιήθηκε -ρε παιδί μου- και έγινε το κίνημα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΟΛΕΜΟΣ .
Είμαστε βέβαιοι ότι σε τρία χρόνια τουλάχιστον ο Νίκος Στραβελάκης θα μας πει και αυτός τη δική του δρακρύβρεχτη θεωρία για τα «ανθρώπινα λάθη» στο MEGA.
Αναδημοσίευση από "Εφημερίδα των Συντακτών"
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: