2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

κυκλώματα “τσέπωναν” τα κονδύλια του ΕΣΠΑ…


Οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας χρειάστηκαν ένα εξάμηνο εντατικών ερευνών για να τους ξεσκεπάσουν.

Οι επιτήδειοι φέρονται να εξέδιδαν εξέδιδαν πλαστές εγγυητικές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες και ενδιαφερόμενους ιδιώτες που ήθελαν να πάρουν χρήματα από τα επενδυτικά προγράμματα.

Στο παιχνίδι φέρονται να συμμετείχαν έξι εταιρείες. Όπως διαβάζουμε στο e-reportaz.gr, τα μέλη τους πλησίαζαν ανυποψίαστους επενδυτές που ήθελαν να επωφεληθούν από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Ωστόσο, ως απαραίτητη προϋπόθεση ζητούσαν μίζα, προκειμένου να τους εξασφαλίσουν πλαστές ή μη εγκεκριμένες εγγυητικές επιστολές από τράπεζες του εξωτερικού.



Μεταξύ των ονομάτων που εμπλέκονται φέρεται να είναι και ο γνωστός επικοινωνιολόγος Δημήτρης Τζιώτης, ο οποίος συνεργάζεται με το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Κατά τη διάρκεια ελέγχων οι υπηρεσίες του υπουργείου διαπίστωσαν σωρεία πλαστών εγγυητικών επιστολών, οι οποίες εκδίδονταν, για λογαριασμό γραφείων του εξωτερικού αρχικά και στη συνέχεια για λογαριασμό μεγάλων τραπεζών, κυρίως από την Αγγλία.

Μάλιστα οι πλαστές εγγυητικές επιστολές αφορούσαν επενδύσεις οι οποίες ανέρχονταν συνολικά σε περίπου 70 εκατ. ευρώ. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η επίσημη οικονιμκή ενημέρωση από την πλευρά της Οικονομικής Αστυνομίας.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη καταγγελία για το κύκλωμα είχε γίνει από τον υφυπουργό Ανάπτυξης στην οικονομική εισαγγελία τον περασμένο Δεκέμβρη. Τα ευρήματα φέρονται να είναι τόσα πολλά ώστε έχει σχηματιστεί μά ογκώδης δικογραφία που ξεπερνά τις 40.000 σελίδες.

 Ποιος είναι ο Δημήτρης Τζιώτης

Πολιτικός επιστήμονας, επικοινωνιολόγος, πρώην υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρώην υποψήφιος δήμαρχος Βουλιαγμένης απέναντι στον Κασιδόκωστα. Ο Δημήτρης Τζιώτης και ένας από τους 17 κατηγορούμενους στην υπόθεση είναι ένα αρκετά γνωστό πρόσωπο στους πολιτικούς κύκλους.

Το 2006 επιχείρησε να γίνει δήμαρχος Βουλιαγμένης. Σκόνταψε όμως πάνω στον πανίσχυρο τότε Γρηγόρη Κασιδόκωστα και έλαβε μόλις 9% έναντι 36%. Ο επικοινωνιολόγος σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Το 2004 ήταν η χρονιά που γράφτηκε μέλος του κόμματος. Την ημέρα που πήγε για πρώτη φορά να ψηφίσει την μοναδική υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την αρχηγία του κόμματος.

Τρία χρόνια μετά κατέβηκε ως υποψήφιος πρόεδρος. Φαίνεται ότι τα πολιτικά του όνειρα ήταν αρκετά μεγάλα. Ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν. Ο ίδιος στην πορεία αποσύρθηκε. Οι κακές γλώσσες λένε ότι με τον τρόπο που έγινε ήταν σαν να κατέβηκε υποψήφιος μόνο και μόνο επειδή κάποιοι τον προέτρεψαν για να τον αναγκάσουν μετά να αποσυρθεί. Με την οικογένεια Παπανδρέου συνδέθηκε αρκετά στενά. Κυρίως με τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού Νίκο.

Κατά καιρούς έχει προσφέρει σύμφωνα με δημοσιεύματα προσέφερε τις συμβουλές του σε θέματα στρατηγικής στις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις, στα υπουργεία Αμυνας, Πολιτισμού, Παιδείας, Τουρισμού και Εξωτερικών. Επίσης φέρεται να δούλεψε με το ΠαΣοΚ στις ευρωεκλογές του 2004, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την Επιτροπή Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, με τον Δήμο Αθηναίων και με την ιταλική Ελιά. Βιογραφικό αρκετά πλούσιο.

Ο ίδιος διαθέτει και μια εταιρεία την Clever Bank. Η εταιρεία φέρεται να είχε και πάρε δώσε με τον ΕΟΤ την περίοδο που στο τιμόνι του οργανισμού βρισκόταν ο Νίκος Καραχάλιος. Πλέον ο κ. Τζιώτης προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ΣΥΡΙΖΑ. Απολιτίκ φιγούρα ή όχι, ο ίδιος έδειχνε μέχρι να χθες να ελίσσεται άριστα ανάμεσα στους διαδρόμους των πολιτικών γραφείων. Μένει να φανεί το τι θα πράξει και απέναντι στη Δικαιοσύνη.

 Η Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων

Στο μεταξύ σαν «βόμβα» έσκασε πριν από λίγους μήνες, μία περίπτωση διαφθοράς μέσα στους διαδρόμους του υπουργείου Ανάπτυξης.

Πρόκειται για την αρμόδια διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου. Υπάλληλοι της συγκεκριμένης Διεύθυνσης φέρονται να ζητούσαν το κατάλληλο αντίτιμο προκειμένου να προωθήσουν την κοινοτική επένδυση που είχαν ζητήσει και εκκρεμούσε από το 2009. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Μάρτιο του 2012 είχαν συλληφθεί επ” αυτοφώρω τέσσερις υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, να παίρνουν χρήματα από υποψήφιους επενδυτές.

Στην υπόθεση παρενέβη ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. Η έρευνα αποκάλυψε ένα περιβάλλον διαφθοράς στο οποίο οι υποψήφιοι επενδυτές ήταν έρμαια των προθέσεων του προσωπικού και χρησιμοποιούσαν ακόμα και τον χρηματισμό προκειμένου να λάβουν επιχορηγήσεις που δικαιούνταν

Σύμφωνα με παλαιότερα πορίσματα των σωμάτων ελέγχου έχουν καταγραφεί στην ίδια υπηρεσία, μία περίπτωση πλαστής εγγυητικής επιστολής από εταιρεία η οποία έγινε παρανόμως αποδεκτή προκειμένου να χορηγηθεί προκαταβολή και παράνομη καταβολή ποσού επιχορήγησης 724.828 ευρώ σε εταιρεία. Παράλληλα έχει εντοπιστεί υπάλληλος της υπηρεσίας που είχε συνεργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης περισσοτέρων από 50 ΔΕΥΑ, “πουλώντας” τις γνώσεις του επί των προγραμμάτων αφού ήταν προϊστάμενος στην Ειδική Υπηρεσία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του υπουργείου.

Ήδη για την υπόθεση αυτή έχουν ασκηθεί πειθαρχικές διώξεις σε βάρος υπαλλήλων.
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: