2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

μια άποψη στο βάθος των εορτών.


Η ωρα ήταν 23:10 πριν τα μεσάνυχτα. Οδηγούσα το αυτοκίνητο, με κατεύθυνση προς το σπίτι.
 Ο δρόμος σχεδόν άδειος και η νύχτα μαγική λόγο των εορτών... Ακουγα μια εκπομπή στο Ράδιο, με θέμα την κρίση και κάποιες προτάσεις για να περάσει ο καθένας καλά, σύμφωνα με της δυνατότητες του.

Ξαφνικά βλέπω φως στο κινητό, από απόκρυψη καλουντος.
Μου έκανε εντύπωση, το ποιος μπορεί να ήταν εκείνη την Ωρα, μιας και με τους περισσότερους είχαμε ανταλλάξει ευχές από νωρίς.

Ηταν ο φίλος μου ο Τάσος απο Θεσσαλονίκη.  29 χρόνων πτυχιούχος στο τομέα του Marketing. Ο άνθρωπος έμενε στην Αθήνα, αλλά λόγο ότι δεν έβρισκε δουλειά, είπε  να κάνει μια νέα αρχη σε ένα άλλο μέρος... Εντός πάντα ελληνικής επικράτειας.


Οχι ότι δεν του άρεσε το εξωτερικό, αλλά λόγο της αγάπης του για τον τόπο που γεννήθηκε, είπε να το παλέψει όσο μπορεί.

Βρήκε δουλειά σε μια εταιρία, στην οποία και παρουσίασε κάποιες ιδέες.. Δεν σας κρύβω ότι είχα μείνει έκπληκτος, σε κάποιους τρόπους Αναπτυξιακούς στις πωλήσεις  που μου είχε εκμυστηρευτει.

Καθώς με ρώτησε την κλασική ερώτηση, στο να του μεταφέρω τα νέα μου, του εξήγησα πως δεν έχει συμβεί τίποτα περισσότερο, απο τα κλασικά που συμβαίνουν σε μια φυσιολογική ροή των πραγμάτων. 
Σπίτι, δουλειά, κάποιες επισκέψεις σε φίλους, και μια στο τόσο όταν βρεθεί χρόνος, ενάς καφές έξω. Τίποτα περισσότερο...

Με ρώτησε αν πήγα στην Αραχωβα.. Ερώτηση που μου έκανε εντύπωση.
Κατάλαβε ότι με ξάφνιασε το ερώτημα του, και άρχισε να γελάει...
Ψάχνει να βρει ποιοι ήταν όλοι αυτοί οι Αθηναίοι, που γέμισαν όλα τα ξενοδοχεία στις γιορτές. Εκεί άρχισα να γελάω και εγώ, και του απάντησα το ποιοι ήταν όλοι αυτοί, που γέμισαν όλα τα καταλύματα το καλοκαίρι;

Κάπου εκεί αρχίσαμε να μιλάνε για την ασυδοσία της εποχής.
Μου είπε λοιπόν πως ενώ δουλεύει, πληρώνει όλους τους λογαριασμούς, και τα χρήματα που περισσεύουν ειναι πολύ λίγα. Επισεις με ρώτησε, το πως κάποιοι την βγάζουν όλη μέρα στις καφετέριες, στα μπουζούκια και ουτο κάθε εξής.

Εμένα αυτό δεν μου κάνει εντύπωση... Ουτοσι άλλος, και να μην πανε εκεί, δεν έχουν τίποτα περισσότερο να προσφέρουν... Μιας και αν τους ρωτήσεις ποιος ειναι ο προορισμός τους, λίγοι ξέρουν να απαντήσουν... 

Ετυχε και βρέθηκα σε μια παρέα, πριν λίγο διάστημα και η παρέα αποτελούνταν απο 6 άτομα. Σε ένα θέμα που τέθηκε, είπα κάποιες απόψεις σε ιστορικά γεγονότα, και κάποια στιγμή σταμάτησα, διότι οι μισοί δεν είχαν καταλάβει τι έλεγα, και οι άλλοι προτιμούσαν να ακούσουν για την σκλεναρικοβα. Τα μπουτια βλέπεις έχουν περισσότερο αξία απο την ιστορία..
Οχι για όλους, αλλά όλος τυχαίως, για αυτούς που παραμένουν η τελευταία σειρά στην πυραμίδα..

Ο άνθρωπος λόγο ότι ειναι μορφωμένος, κατάλαβε αμέσως τι ήθελα να πω.
Μορφωμένος δεν ειναι απο αποψη σχολικής εκπαίδευσης, αλλά απο άποψη λογικής και συνειδητοτητας.

Κάπου εκεί του εξήγησα και την δική άποψη, στο θέμα τις συμπεριφοράς του ατόμου.
Ο άνθρωπος πρέπει να ειναι στο κέντρο των περιστάσεων. Θα πρέπει σε ότι κάνει να σκέφτεται και λίγο τα δεδομένα της εποχής και της ανάγκες.
Δεν μπορεί κάποιοι να μην έχουν να μείνουν κάπου, να ζουν στον δρόμο, και άλλοι να κοινοποιούν στα κοινωνικά δίκτυα το κάθε τριήμερο που πανε....
Τι θέλουν να μας δείξουν δηλαδή; 

Γενικός υπάρχει έλλειψη λογικής και ανθρωπιάς. Οι μικρομεσαίοι το παίζουν πλουσιότεροι των πλούσιων... Ζουν στην δική τους φαντασία, και ο στόχος και ο σκοπος δεν υπάρχει καν σου λεξικό τους..

Οι Γερμανοί μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, βοηθούσαν να φτιαχτεί η ίδια τους η χώρα... Εδώ δεν θα γινόταν ποτέ αυτό. Εμείς βλέπεις είμαστε ανώτερη φυλή!!!
Η χώρα έχει αυτη την κυβέρνηση, διότι και ο λαός ειναι ιδιος.
Υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις, αλλά το να προσδιορισεις τα ποσοστά, ειναι δύσκολο.

Κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί το σημείο που έχει προσωπική ευθύνη, για την κατάσταση που επικρατεί εκεί έξω. Οι Άγγλοι βγαίνουν μισόγυμνοί στον δρόμο, και κάνουν σεξ όπου βρουν... Οι έλληνες ακολουθούν πίστα της οδηγίες τους.
Βλέπεις εδώ ζούμε ξενοφερτες δικαιολογίες, που χτυπήθηκε μέσω αυτού η αξία και το ήθος του λαού.

Δεν θά πω ότι λυπάμαι που ειναι έλληνας, μιας και τουλάχιστον η δική μου ζωή, αποδεδειγμένα δεν αγγίζει ούτε την υπερβολή, αλλά και ούτε και το τίποτα.
Ειναι κάπου στην μέση, σε μια φυσιολογική ροή.
Οπότε είμαι περήφανος που ζω εδώ, και ακόμη περισσότερο που είμαι έλληνας...
Είμαι περήφανος για την ιστορία μου, για την γνώση που έδωσαν οι πρόγονοι μου στους βαρβάρους, και για το ήθος και την αξιοκρατία που είχε ο λαός.

Κάπου εκεί έπρεπε να κλείσω το κινητό, μιας και αυτή η συζήτηση, δεν έχει τέλος.
Ο λόγος δεν ειναι ο χρόνος που περιορίζει, αλλά οι άνθρωποι που ζουν στον κόσμο της μπιμπι μπο(όπως λέει και ένας φίλος).

Ο Τάσος συμφώνησε απόλυτα μαζί μου, μιας και η άποψη δεν παει ενάντια όλου του κόσμου, αλλά μόνο στην κατηγορία που ανήκει εκεί.

Ο άνθρωπος μου είπε πως το έχει καταλάβει, και πλέον δίνει επίσημες εξηγήσεις τον λόγο που δεν βρισκει εύκολα ανθρώπους να κρατήσει επικοινωνία, και να ειναι αξιόλογα άτομα και προσωπικότητες.

Οι καλοί και οι κακοί, πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν.
Ανάλογα με την αξία που έχει ο κάθε χαρακτήρας, γέρνει η ζυγαριά της ψυχής του στο αντίστοιχο σημείο.
Ελπίζω όμως, να συνεχίσουν αυτοί που ξέρω και ανήκουν στους καλού, να συνεχίσουν στο ίδιο στρατόπεδο, διότι η άμυνα ειναι ήδη ανίσχυρη, και με την οποιαδήποτε απώλεια δυναμικού, θα αποδυναμωθεί τέλειος και θα επικρατήσει η βλακεία.

Καλό 2014 σε όλους.

1 σχόλιο:

Aνεμος είπε...

Δεν μπορεί κάποιοι να μην έχουν να μείνουν κάπου, να ζουν στον δρόμο, και άλλοι να κοινοποιούν στα κοινωνικά δίκτυα το κάθε τριήμερο που πανε....
είπαμε μαύρο χρήμα!!και οι πλούσιοι πλουσιοτεροι