2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ “ΚΑΤΣΕΛΗΣ”. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΑΛΙ.

http://olympia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ – ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ “ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ”.

Συμβουλή του Ολυμπία: Αδέλφια πάρτε την εταιρεία στα χέρια σας μέσω ασφαλιστικών και αστικών διεκδικήσεων. Κάντε κάλεσμα και συνεχίστε να λειτουργείτε. Όλοι οι Έλληνες θα σας στηρίξουν.

Δελτίο τύπου από το “Σωματείο Εργαζομένων Υιοί Χ.Κατσέλη”

Από τις 21/6/2013 η εταιρεία NUTRIART A.B.E.E. κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η οποία θα συζητηθεί στις 18/9/2013. Στην αίτηση της η εταιρεία επικαλείται μειωμένο κύκλο εργασιών τα τελευταία τρία έτη, αποτέλεσμα της καθυστέρησης υλοποίησης της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης.
Οι 500 εργαζόμενοι όμως δεν είναι εδώ τα τελευταία τρία έτη αλλά τα τελευταία είκοσι και τριάντα οι περισσότεροι. Οπότε γνωρίζουν:
• H ΚΑΤΣΕΛΗΣ ήταν κερδοφόρα έως το 2008, τότε που εξαγοράσθηκε και πέρασε στον έλεγχο του ομίλου Δαυίδ, του μεγάλου αφεντικού της coca cola. Τότε που ενοποιήθηκε με την ΑΛΛΑΤΙΝΗ (Άλευρα) και την ΠΛΑΖΑ (κατεψυγμένη ζύμη), κάτω από την νέα εταιρεία NUTRIART. Μόνο που η Nutriart φορτώθηκε και το δάνειο για την εξαγορά της ΚΑΤΣΕΛΗΣ ύψους 50.000.000€.
• Ο κ. Δαυίδ δηλαδή εξαγόρασε χωρίς φράγκο την ΚΑΤΣΕΛΗΣ, με δάνεια τα οποία φόρτωσε στην νέα εταιρεία Nutriart. Ο δανεισμός έφτασε στα 120.000.000€

Ο…αφακέλωτος κ. Βορίδης επιτίθεται


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΤΙ ξέρει ο κ. Σαμαράς και δεν τον έκανε υπουργό. Κάτι θυμάται ο κ. Βενιζέλος και δεν τον…πρότεινε. Μόνος, λοιπόν, και με το παρελθόν του ο κ. Βορίδης, στη γωνιά και παραπονεμένος, δεν το άντεξε.
ΕΧΕΙ την άποψή του για το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου και το δικαίωμα να τη διατυπώνει δημόσια, δημοκρατικά και ελεύθερα (πλην άκαιρα), έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να κρίνουμε τον παλιό ΕΠΕΝίτη, κατοπινό ΛΑΟΣίτη και σημερινό Νεοδημοκράτη (που ίσως το ξανασκάσει για τον…φυσικό του χώρο). Για τα «έργα» του (με το τσεκούρι υπό μάλης), ανάμεσα σε «λουλούδια» με καδρόνια, πέτρες και…κουκούλα.
ΑΠΕΔΡΑΣΕ απ’ τον ΛΑΟΣ αφήνοντας σύξυλο και καταπροδομένο τον Γ. Καρατζαφέρη, περιεβλήθη την…τήβεννο του υπουργού (γι αυτό και το’ κανε), αναμείχτηκε με Νεοδημοκράτες νομίζοντας πως επιστρέφει στον φυσικό του χώρο και σίγουρος για την (λεγομένη) αριστερά που δεν ενοχλείται από κάτι τέτοια. Ωστόσο, η Ν.Δ. που πασκίζει να αποδείξει πως «η δεξιά άλλαξε» (το’ χε πει και ο αείμνηστος Χαρίλαος) κρατάει τις αποστάσεις της από «δραστήρια» ακροδεξιά στοιχεία. Κι ως προς τον Άδωνη ο Μάκης; Ε, δεν τον άντεξε (υπουργό)!

Ήλθον, είδα, ενίκησα"!!!

Με τίτλο: "Ο Schäuble φέρνει το νέο μνημόνιο!" κυκλοφορείρεπορτάζ στον κυριακάτικο Τύπο, που αποκαλύπτει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έρχεται στις 18 Ιουλίου για να "καπελώσει" (sic) την Tρόικα! Στις αποσκευές του θα έχει "σενάρια για νέο δάνειο 14 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2016 και επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους". 

Aυτό δεν είναι σπουδαίο ούτε έχει κανένα σημαντικό ενδιαφέρον: πρόκειται για τις συνηθισμένες λογιστικές χρεώσεις και τις πιστώσεις για το rollover των χρωστούμενων, κουρεμένων τε και ακούρευτων... Ούτε ένα φράγκο τσακιστό δεν πέφτει στην πραγματική οικονομία. Κι αν δε με πιστεύετε εμένα, τα λέει ο Νικήτας κι έχει τη σημασία του να το λέει ο παλιός, γιατί ο παλιός είναι αλλιώς. Να τι είπε: «Τα χρήματα της δόσης ούτως ή άλλως δεν πήγαν σε ανάπτυξη, πήγαν για να πληρωθούν τα ακούρευτα ομόλογα δανειστών και πιστωτών μας και άρα δεν υπήρχε περίπτωση να μην τα εκταμιεύσει η κεντρική τράπεζα».

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ


Το ευτύχημα για την Ελλάδα είναι ότι, , πριν από λίγες ημέρες ο 18χρονος Γιάννης απέκτησε το ελληνικό διαβατήριο και έτσι θα τον δούμε σύντομα και με τη φανέλα με το εθνόσημο.
Γιος μεταναστών από τη Νιγηρία, βλέπει το πρώτο φως της ημέρας στις 16 Δεκεμβρίου 1994 στην Αθήνα. 
Ο νεαρός άσος μάλιστα, από εκεί που πριν έναν μήνα ήταν πολίτης του κόσμου, χωρίς υπηκοότητα, κατάφερε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα τον περασμένο Μάϊο. 
Το σύμπαν φαίνεται ότι συνωμότησε και για το ελληνικό μπάσκετ, προκειμένου να βρει τον δικό του… Μάτζικ Τζόνσον, έτσι όπως αποκαλούν οι συμπαίκτες του.

για όλους τους ανεγκέφαλους ,που γράφουν με έπαρση Έλληνας γεννιέσαι .δεν γίνεσαι
λες και όλοι οι δοσιλογοι,οι προδότες,οι καταδότες ,των Γερμανών,επειδή γεννηθήκανε.. στην Ελλάδα..την αγαπούσαν
λες και το χρώμα ..κάνει την ψυχή
αγαπάει την Ελλάδα,γεννήθηκε εδώ,παρελάζει με την ελληνική σημαία,αλλά μέχρι εχτές,δεν ήταν καταγεγραμμένος πουθενά!!
Εντάξει, μας πήρε 19 χρόνια αλλά στο τέλος του το δώσαμε το διαβατήριο.
Η λέξη ‘υποκρισία’ δεν φτάνει για να περιγράψει την κατάντια μας.



Γιατί…κομματικός, κ. Πρωθυπουργέ;


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΓΙΝΕ η ιδεολογία παράταξη, αυτή μορφοποιήθηκε το κόμμα κι από’ κει προέκυψαν όλα τα…δεινά. Οι κυβερνήσεις με τα τρωκτικά τους, οι συνδικαλιστές με τον «αγώνα» και τα κομματόσκυλα. Κι από χώρος ομαδικής ιδεολογικής έκφρασης το κόμμα έγινε μοχλός και μέσο «ανάδειξης» μετριοτήτων. Άνθρωποι που δεν ίδρωσαν στη ζωή τους για μόρφωση και δουλειά, άρπαξαν την αφίσα και πήραν στο κατόπι τον πολιτικό. Τρελοί στο χειροκρότημα κι ύστερα στο…ταμείο. Για πόστο και διορισμό. Εύκολα και ανώδυνα, κομματικά, ελληνικά.
ΕΤΣΙ πορευτήκαμε «γελαστοί και…διχασμένοι», μέχρι που ξέσπασε η κρίση για να μας ενώσει(!;). Οι πολλοί παράτησαν καταγής το κομματικό τους ταμπελάκι και τρέχουν για την Ελλάδα. Οι ακόμα περισσότεροι επιμένουν. Στον κομματισμό-κουσούρι απ’ τα παλιά και στα «πράσινα και γαλάζια καφενεία» με τους ανάμικτους θαμώνες. Οι απ’ έξω σκούζουν μαντρωμένοι στο δικό τους και επικαλούνται την γαλαζοπράσινη συμμαχία. Ξεχνώντας τη δικιά τους του (βρώμικου) ’89 και τα κίνητρά τους. Ταπεινά όσο να «ρίξουν» το ΠΑΣΟΚ και ψευδεπίγραφα όσο και η «λήθη» τους. Και βέβαια υπάρχει κάποια…πρόοδος στα πολιτικά μας ήθη. Άρρωστος ο Α. Παπανδρέου και τον «σκυλοέβριζαν» κομματικές φυλλάδες. Με κάποιο πρόβλημα υγείας ο κ. Σαμαράς και η ανθρωπιά μας (έτσι πρέπει) ξεχειλίζει. 

Έχει όνομα: τη λένε Βαρβάρα Αργυρίου. Και ήταν η μητέρα μου

Έχει όνομα: τη λένε Βαρβάρα Αργυρίου. Και ήταν η μητέρα μου
Του γιου της Πέτρου Αργυρίου (agriazwa.blogspot.com)
(Η μητέρα μου Βαρβάρα Αργυρίου, με την λατρεμένη της κορούλα, Καλοκαίρι 2012)
Δεν κρατάω πλέον λογαριασμό για τις αυτοκτονίες της κρίσης. Είμαι όμως απόλυτα βέβαιος ότι από χθες είναι +1. Και είμαι τόσο βέβαιος, γιατί αυτό το +1 που προστέθηκε στα μαθηματικά του θανάτου ήταν… η μητέρα μου.
Αυτός ο δολοφόνος, ο κατά συρροή δολοφόνος με την άδεια και την ασυλία να σκοτώνει με δηλητήρια ή σιγαστήρα, είναι το πολιτικό σύστημα της χώρας.  Και για αυτό το τέρας πρέπει να επανέλθει η θανατική ποινή.
Από τους γονείς μου αποσυνδέθηκα συναισθηματικά πολύ νωρίς γιατί εκείνοι υποστήριζαν το σύστημα και με προετοίμαζαν για αυτό όπως κάναν όλοι οι νοικοκυραίοι της εποχής.
Στα εφηβικά μου μάτια, η συναισθηματική μου απομάκρυνση από τους γονείς μου ήταν μια τιτάνια μάχη κατά του συστήματος που γνώριζα από τα μικρά μου πόσο στρεβλό και διεφθαρμένο ήταν χωρίς να χρειάζομαι κάποια δηλητηριώδη πολιτική κατήχηση για να με προγραμματίσει.
Φυσικά, όσο δίκιο και αν είχα, είχα άδικο. Γιατί οι γονείς μου, όπως εκατομμύρια άλλοι γονείς, ήταν απλοί και αφελείς άνθρωποι που παγιδεύτηκαν από την γαλαντόμο τοκογλυφία του συστήματος της εποχής τους.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Έγινε το άσπρο μαύρο


Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης
Μετά τις πολύκροτες πολιτικές εξελίξεις που σηματοδότησε η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την τρικομματική, η δικομματική πλέον κυβέρνηση, που έδωσε και όρκο πίστης στο Σύνταγμα, καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά… Πράγμα που προσπαθούμε πάνω από τρία χρόνια – δίχως θεαματικά αποτελέσματα.
Ωστόσο το νέο διαμορφωθέν πολιτικό σκηνικό παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη ιστορική ιδιαιτερότητα:
Τα δυο κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση και καλούνται από τις συγκυρίες να αλλάξουν τα κακώς κείμενα της ελληνικής πολιτείας – τα οποία ουδέποτε παραδεχτήκαμε, ωσάν όλα να λειτουργούσαν πριν άψογα, αγγίζοντας σχεδόν την τελειότητα! – είναι εκείνα ακριβώς που ευθύνονται σ’ ένα συντριπτικό ποσοστό για τις αμαρτίες που τώρα πληρώνουμε. Τα νέα πρόσωπα που απαρτίζουν την κυβέρνηση και καλούνται να λύσουν τα προβλήματα είναι… ανατριχιαστικά ίδια με εκείνα που τα δημιούργησαν!


Τόση ανεργία-τόσα κλεμμένα…


Του Θανάση Νικολαΐδη

Η μηχανή αχρήστεψε εργατικά χέρια και ωφέλησε τους ιδιοκτήτες. Τ’ αφεντικά και φαν της «ιδεολογίας» και του συστήματος. Και πλημμύρισε τον κόσμο η ανεργία, η Ευρώπη ανέργους, με την Ελλάδα…μπροστάρισσα. Και, βέβαια, δεν είναι «γνήσια» η ανεργία στη χώρα μας της αρπαχτής (αλλά) και της λούφας, αλλά είναι άλλη ιστορία. Το (μέσο) ελληνόπουλο σνομπάρει τα μεροκάματα π. χ. στο χωράφι, γιατί «έμαθε γράμματα» και αράζει. Με το αντίτιμο του φραπέ εξασφαλισμένο από τη γονική μέριμνα. Παίρνουμε, λοιπόν, την ανεργία δεδομένη και το πρόβλημα μπροστά μας. 
ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ κονδύλια και με τον άνεργο δεν παίζεις. Ούτε κι αυτός με τις ανάγκες της ζωής. Απέναντι το Κράτος, μαδημένο από μακρυχέρηδες. Με τους θησαυρούς του συλημένους «επιστημονικά». Αδύναμο να ανταποκριθεί και εν πολλοίς αναξιόπιστο.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Συναυλία εγχόρδων, υπό τη διεύθυνση του Άρη Πορτοσάλτε


Mόλις έμαθα ότι πτώχευσε η Κατσέλης, στήθηκα μπροστά σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, περιμένοντας να το ακούσω, απλώς δεν ήξερα ποιος θα το πρωτοξεστομίσει. Τελικά το ξεστόμισε το γκανιάν, ο Πορτοσάλτε του ΣΚΑΪ και του Αλαφούζου: «Πεντακόσιοι εξήντα απολυμένοι κι ούτε μια συναυλία. Ενώ για την ΕΡΤ...». Ακολούθησαν ορδές γαλαζοπράσινων παπαγάλων, που, εκτός από τους 560, επικαλέσθηκαν και τις 15.000 που έχασαν τη δουλειά τους τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες, τις μέρες της ΕΡΤ.

Έχει νόημα να απαντάς στον Πορτοσάλτε και τους ομοίους του; Έχει και παραέχει, διότι η διασπορά μίσους και διχασμού στα πληττόμενα στρώματα, αυτό που λέμε κοινωνικός αυτοματισμός, βρίσκει δυστυχώς πολλά ευήκοα ώτα. Οφείλουμε λοιπόν να πούμε στον κ. Πορτοσάλτε ότι είναι υποκριτής, ότι αυτός και το κανάλι του πήραν στον λαιμό του τους 560 του «Κατσέλη» και τους 15.000 του δεκαπενθημέρου. Τα ΣΚΑΪ και τα ΜΕΓΚΑ στήριξαν μέχρι αίματος την πολιτική που εκτόξευσε την ανεργία στο 28% και τη στηρίζουν ακόμη και σήμερα. Με το ένα μάτι κλαυθμηρίζουν δήθεν για τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα και... 

με το άλλο κοιτάνε προς τη μεριά του Βρούτση, περιμένοντας να υπογράψει την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων. Μόλις χθες τη ζήτησε την πλήρη απελευθέρωση ο Μπομπ Τράα του ΔΝΤ και είμαστε βέβαιοι ότι θα τη λάβει οσονούπω ως δώρο στη γιορτή του. Του Αγίου Μπομπ ανήμερα.

δολοφονία!


δολοφονία!…

Image

Ζώστηκαν τα καθάρματα
της κάθαρσης τα άρματα
και η Νου Δου της συμφοράς
γι’ «άντρα, μιλάει, διαφθοράς»…

Η «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών»
είχε τους Έλληνες στο γύψο  βάλει,
μέχρι την Κύπρο, τη μαρτυρική
στης προδοσίας το σφυρί να βγάλει…

Έτσι και της ΝουΔουλας  το σφαγείο,
ανάμεσα στα τόσα άλλα
τα “θαυμαστά” και τα “μεγάλα”,
έβαλε, κατά τη στουρνάρεια ρήση,
και την «αμαρτωλή την ΕΡΤ
 στο συνεργείο».

Bob Marley No Woman No Cry


το τραγούδι γράφτηκε σε ένα φτωχό χωριό όπου μίλαγε ένας πολιτικός
O KOΣΜΟΣ ΠΕΙΝΟΥΣΕ 
 και αναφωνεί !!τι υποκρισία
Όχι γυναίκα,όχι κλάμα
Αναμειγνύομαι με τους καλούς ανθρώπους που συναντάμε,ναι!
Έχουμε καλούς φίλους,ωχ,καλούς φίλους που χάσαμε
στο πέρασμα του χρόνου,ναι!
Σε αυτό το μεγάλο μέλλον,δεν μπορείς να ξεχάσεις το παρελθόν
Οπότε φύλαξε τα δάκρυά σου,λέω.Ναι!
Όχι γυναίκα,όχι κλάμα
Όχι γυναίκα,όχι κλάμα
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Ωρέ Καραμήτρο, έτσι θα γίνει η ανάκαμψη;



Έφτασε η ώρα τους και περιμένοντας τον πελαργό να τους φέρει τον καρπό της αγάπης τους προσπαθούν σαν δυό χελιδονάκια ψαλιδωτά να φτιάξουν την φωλίτσα τους, για να προστατέψουν  αυτό που θάρθει. Ανήμπορο, κλαψιάρικο, μαχόμενο να κερδίσει μια θέση κάτω από τον ήλιο της παναθρωπιάς. Μια ζεστασιά που θα αντικαταστήσει την θαλπωρή μιας μήτρας  που φιλοξένησε για εννέα μήνες το ανάπτυγμα ενός από τα θαύματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Ίσως και το μεγαλύτερο όλων.
Αυτή η ετοιμασία της φωλιάς δυστυχώς είναι ευρωβόρα και δαπανηρή. Ενοίκιο για την φωλιά, δαπάνη για τα χρειώδη και τα μάτια ψηλά στη ζωγραφιά του αγιογράφου που η ψυχή μετουσιώνει σε υπερβατική αγιοσύνη. Mε μάτια και αυτιά ανοιχτά, έτοιμη να ακούσει το παράπονο, το κάθε παράπονο και την κάθε ικεσία. Είναι από αυτά που γελάει ο τσιφούτης βλέποντας κέρδη ακόμη και στην σταύρωση.

Αστυνομικοί μας φυλάνε…βασιλιάδες!


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΟΝΤΕΥΕΙ Ιούλιος και το μυαλό στα «Ιουλιανά». Στον Μητσοτάκη της Αποστασίας και στον...’Ανακτα των επιστολών. «Κοιτάξτε με στα μάτια» είπε με στόμφο στον «Γέρο της Δημοκρατίας» κι ας φάνταζε «νάνος». Αυτός στα παλάτια του και ο «Γέρος» στο…πεζοδρόμιο. Και ο κ. Μητσοτάκης; Κάπου στα ενδιάμεσα και με την καμαρίλα να επηρεάζει τον Κωνσταντίνο που «μπορούσε να κάνει πρωθυπουργό και τον κηπουρό του», αλλά έκανε τον Νόβα. Κι ύστερα τον Τσιριμώκο και τον Στεφανόπουλο.
ΤΑ θυμηθήκαμε και θα τα θυμηθούμε καλύτερα ένα μήνα από τώρα και 48 χρόνια από «τότε». Με τον κ. Μητσοτάκη, επί πρωθυπουργίας του, να «καθαρίζει» για τον «Τέως» με τους θησαυρούς τού παλατιού στα εννέα κοντέινερ (1991). Ο ίδιος να δρέπει τους καρπούς της οικογενειοκρατίας (ο Κυριάκος Υπουργός) και ο «Τέως» να κόβει βόλτες. Σε διεθνείς διαδρομές και αγκαλιά με άλλους «εκπεσόντες», αλλά και στην «αβασίλευτη» Ελλάδα που του κόβει τα φτερά για ανομολόγητα σχέδια και ορέξεις πολιτικές. Και, βέβαια, δικαιούται να τη θεωρεί πατρίδα του και να την επισκέπτεται, αλλά ως κοινός…θνητός και μη γαλαζοαίματος.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ (Θανάσης Βέγγος)


Τι  είναι  ευτυχία…  
 “Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τι είναι  ευτυχία
. Τελικά  ευτυχία  είναι ένα  ζευγάρι  χέρια, δύο χέρια…
 Αυτά που θα σε αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμήσουν, θα σε περιποιηθούν,
 θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαιδέψουν και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια.
 Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν… Χάσιμο χρόνου
. Θα το δείς κι εσύ όσο μεγαλώνεις…
 Θανάσης  Βέγγος 
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

να ζήσουν οι νεόνυμφοι της δικομματικής


φοβερά!!που μαζέψαμε αμέσως το πάντρεμα!!που δείχνουν ότι η κοινωνία τους σατιρίζει,και τους έχει πάρει χαμπάρι
ΣΙΓΟΥΡΑ νέα !άφθαρτα άτομα ,::που δεν θα αντέξουν πάνω απο 3 μηνες,σημαίνοντας το τέλος της μεταπολιτευσης,με την στάμπα ξεφτίλες




Με 33 βουλευτές το πασοκ έκανε κυβέρνηση.
ΕΜΕΝΑ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ:
ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΩ



Ένα πλάσμα εξωγήινης μορφής που μοιάζει περισσότερο με ερπετό αφού έχει τα χαρακτηριστικά μιας σαύρας, ανακαλύφθηκε από έναν αγρότη στο Μεξικό....Φήμες λένε ότι ο Σαμαράς ψάχνει να το εντοπίσει για να το υπουργοποιήσει και αυτό!!!

Δωρικοί…


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ της κας Μέρκελ και…συναγερμός! Όλοι τους στο πόδι. Ο εξής ένας κάμεραμαν, ο δημοσιογράφος με τις ερωτήσεις και τα χαρτιά του πάνω σ΄ ένα τραπέζι, με δυο πορτοκαλάδες και χωρίς τραπεζομάντιλο. Σε μια συνήθη καφετέρια και τους περαστικούς αδιάφορους. Είπε ό,τι είπε, ήρεμα, χωρίς κορώνες και τουπέ η «σιδηρά» Καγκελάριος της πλούσιας Γερμανίας και αποχώρησε. Όπως ήρθε. Χωρίς παράτες, χαιρετούρες και βαστάζους, συνοδούς και…κομματόσκυλα(!;).
ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ οι υπουργοί μας και διανύουμε περίοδο κρίσης. «Ξεντύθη ο νιος, ξεζώστηκε και στο πηγάδι μπήκε» έλεγε κάποτε ο ποιητής σε καιρούς ανδρείας και φτώχιας, στολίστηκαν οι γυναίκες στον καθρέφτη, πρόβαραν οι άντρες το χαμόγελο και κίνησαν για χρέος εθνικό, λέμε σήμερα, για τους λεβέντες και τις νιες που θα μας σώσουν. Περπάτησαν για μερικά μέτρα και προς το θεαθήναι-το καθιέρωσαν-με τις απαστράπτουσες μερσεντές κρυμμένες. Τον οδηγό απίκο, τους συνοδούς να «κάνουν τσιγάρο» και τους χωροφύλακες αγχωμένους, μη σκάσει μύτη…τρομοκράτης. Οι γραμματείς κρυμμένοι κι αυτοί, όσο έπεφταν οι υπογραφές των νέων αφεντικών τους.  Και τα κομματόσκυλα; Ξοπίσω τους κι αυτά και ανέκφραστα μη φανεί του καθένα η…κομματική χαρά και πως το σκηνικό δεν άλλαξε.

Νίκος Αργυρόπουλος: «Θέλουν την Ελλάδα χωρίς τους Έλληνες» (ΒΙΝΤΕΟ)


Μέσα σε 15 λεπτά ο Νίκος Αργυρόπουλος "ξεσκεπάζει" τις μεθοδεύσεις του πολιτικού συστήματος

-Όταν μιλάμε για "οικονομική κρίση" μιλάμε για πόλεμο
-Την κρίση την δημιούργησαν οι κροίσοι
-Η κρίση είναι το μέσο για την υποδούλωση των λαών
-Η μεταπολίτευση μόνο μεταπολίτευση δεν ήταν
-Το 1974 οι"δικοί μας" δεν ήταν όλοι δικοί μας
-Έκαναν "φάντασμα" τον φάκελο της Κύπρου
-Κατέστρεψαν την Γεωργία και την Κτηνοτροφία
-Στέρησαν την παιδεία από το λαό και έδωσαν εκπαίδευση
-Μας έμαθαν να ζούμε με δανεικά
-Θέλουν την Ελλάδα χωρίς τους Έλληνες
-Φεύγουν οι Έλληνες για μετανάστες
-Οι λαθρομετανάστες θα εποικίσουν την Ελλάδα
-Κάποιοι άνθρωποι είναι στο απυρόβλητο

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

βιντεο!!!!!!!!!!!!!



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Ποιος ανασχηματισμός; Τα προβλήματα είναι το…πρόβλημα


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Πολλά, ποικίλα, μείζονα και ελάσσονα, σωρευμένα στην πόρτα κι εμείς τα προσπερνάμε. Έργο ημετέρων δυνάμεων και πρακτικής μας δεκαετιών; Οι ξένοι μας δάνεισαν, μας γλύκαναν και μας παράτησαν. Όπως αδιαφορούν για τον χρεώστη που τα σκορπάει ασυλλόγιστα κι ύστερα βράζει στο ζουμί του.
ΤΟ…ωραίο είναι πως δεν συνειδητοποιήσαμε το πρόβλημα και μόνο το…νιώθουμε. Όποιοι το νιώθουν. Οι άλλοι το χαζεύουν και κάποιοι ποντάρουν πάνω του για κέρδη. Δεν μετρήσαμε τις διαστάσεις κι ούτε χολοσκάμε για τη λύση του. Λες κι είναι φιλέλληνες και υπεράνω συμφερόντων τους οι ξένοι και θα σπεύσουν να μας «σώσουν». Ωστόσο, δεν τους βλέπουμε και τόσο…ενθουσιώδεις, τους βρίζουμε (από μακριά) και καθαρίζουμε. Κι ύστερα; Αρπάζουμε τα ελάσσονα προβλήματα, χωνόμαστε στο σωρό και χανόμαστε στα λόγια. Κι όλο βουλιάζουμε στο τέλμα.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ και ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Λαϊκο Κίνημα

Με κείμενό μας σας είχαμε ενημερώσει προ μηνών για την «πίεση» των ΗΠΑ προς την γερμανόφιλη (και κατά αρκετούς «γερμανόδουλη») «ελληνική» κυβέρνηση να εγκαταλείψει την εξουσία μέσα στο καλοκαίρι. 
Οι κλυδωνισμοί που παρατηρούνται με αφορμή το θέμα της Ε.Ρ.Τ. δεν είναι τυχαίοι και δεν προέρχονται μόνο από δήθεν διαφωνίες των δεξιών νεοφιλελεύθερων κομμάτων, που συγκροτούν αυτή την κυβέρνηση.
Το ζήτημα για τους «γερμανόδουλους» είναι ότι οι Η.Π.Α. συνήθως «πράττουν όσα υπόσχονται», καθώς διατηρούν ισχυρότατο λόμπυ στους εσωτερικούς μηχανισμούς εξουσίας, αλλά διαθέτουν και μία σειρά από πρόθυμους συμμάχους.  
Οι συνεχείς παρεμβάσεις της γερμανικής πλευράς το Σαββατοκύριακο και όλη την εβδομάδα (15-20 Ιούνη) είχαν ως αποκλειστικό στόχο να πιέσουν και να «πείσουν» τους κυβερνητικούς εταίρους να διατηρηθούν στην κυβέρνηση. Το πόση κάλυψη τους έταξαν για δικά τους αμαρτήματα, ας γνωρίζουν ότι το συλλάβαμε. Το αστείο όμως είναι ότι οι Γερμανοί σκότωσαν πρώτα τους στενούς συνεργάτες τους, αποχωρώντας από την 1η κατοχή της Ελλάδας. Προφανώς γιατί ήξεραν πολλά. 
 

Η της…δημοκρατίας μετάλλαξη


Του Θανάση Νικολαΐδη

«ΘΑ την κάνω κι ας με πιάσουν». Κι αν τον πιάσουν, θα πληρώσει απ’ τα κλεμμένα. Απ’ τις οικονομίες της…οικονομισιάς του γι αυτόν το σκοπό. Και λαμβάνει χώραν η κομπίνα. Με την άνεση του κομπιναδόρου και με ελάχιστες τις πιθανότητες για επισήμανση, καταγραφή και τιμωρία. Γιατί; Γιατί δεν αναλογεί σε κάθε έλληνα ένας χωροφύλακας κι ένας παρατηρητής για κάθε (λαθρο)μετανάστη. Και άπλωσε ο πρώτος την «τέχνη» του, αμόλησε ο δεύτερος την ασυδοσία του σε χώρα «δημοκρατική», άρπαξε κι ο Αλβανός το καλάσνικοφ.
ΕΧΕΙ την ιστορία της η δημοκρατία, στην Ελλάδα των ηρωισμών και των αθλιοτήτων, έχει και η ασυδοσία την αφετηρία της. Ψάχνοντας, πέφτει κάπου γύρω στο ’65. Με την Αποστασία του και τα ξεσπάσματα στο πεζοδρόμιο. Άρπαξαν την αγανάκτηση των ξεσηκωμένων οι στρατιωτικοί, την έχωσαν στο τσεπάκι δίπλα στην φαυλότητα των πολιτικών και να σου η Χούντα με τα «έργα» της. Με τη δημοκρατία στο απόσπασμα και τον κομπιναδόρο τρομαγμένο στο καβούκι του.
ΕΠΕΣΕ η Χούντα, έσκασε μύτη η δημοκρατία, μεγάλωσε και γέρασε. Κι αν το ’81 ήταν η αφετηρία του σοσιαλισμού, ήταν και αφετηρία της παρεξηγημένης ελευθερίας.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Η λειτουργία της διαπλοκής καρτέλ-πολιτικών-ΜΜΕ-Δικαιοσύνης

ΔΙΑΠΛΟΚΗ

 

Του Γιώργου Φλωρά, επιχειρηματία, μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

  1. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος γιατί τα καρτέλ επικρατούν στην Ελλάδα και ο Έλληνας γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης επί σειρά δεκαετιών. Θα μεταφέρω την δική μου εκτίμηση για την διαπλοκή καρτέλ-πολιτικών-ΜΜΕ-Δικαιοσύνης.

  1. Με την λέξη καρτέλ εννοούμε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις που κατέχουν σημαντικό μερίδιο αγοράς στα προϊόντα τους και οι οποίες είτε κάνουν συμφωνίες με άλλες επιχειρήσεις για να κρατήσουν ψηλά τις τιμές, είτε κάνουν κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης τους στην αγορά είτε απαγορεύουν τιςπαράλληλες εισαγωγές ή τις εξαγωγές στους συνεργάτες τους.

  1. Τα καρτέλ είναι μεγάλες επιχειρήσεις, συνήθως πολυεθνικές, και στόχο έχουν έναν και μοναδικό: το κέρδος. Όσο μεγαλύτερο το κέρδος τόσο καλύτερα για τους μετόχους και για τα στελέχη (βλ. μπόνους).

  1. Τα καρτέλ, επειδή είναι μεγάλες εμπορικές εταιρείες, ξοδεύουν τεράστια ποσά σε διαφήμιση, σε όλα τα ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες). Χωρίς την διαφήμιση των καρτέλ τα ΜΜΕ απλά κλείνουν. Αν 3-4 μεγάλες εταιρείες αποφασίζουν αν κόψουν ένα κανάλι, αυτό θα δεχθεί τεράστιο πλήγμα.

Τι να…γκρεμίσουν;


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΜΙΑ…πανοραμική θέα της Ελλάδας. Είναι «κατόρθωμα» δεκαετιών ημετέρων δυνάμεων, πριν (επι)πέσουν οι ξένοι, Ευρωπαίοι με το αζημίωτο και (λαθρο)μετανάστες με τον…πολιτισμό τους. Στήσαμε την Ελλάδα, με συστηματική «δουλειά» και επίμονα. Με θρίαμβο της μαγκιάς και τη δημοκρατία κομπολόι ατομικής χρήσης.
ΠΑΙΔΕΙΑ; Δωρεάν με το δαπανηρό φροντιστήριο πρωταρχική…ανάγκη, το σχολείο πάρεργο και τα βιβλία στην πυρά «καθεκάστη» λήξη της σχολικής χρονιάς. Κι αν βρεις μαθητή/μαθήτρια να γνωρίζει τι γιορτάζουμε στις εθνικές επετείους, θα’ ναι ο/η αριστούχος της τάξης. Τους άλλους θα τους βρεις στο μέτωπο των καταλήψεων ή στις καφετέριες, στις συναυλίες…κλασικής μουσικής.
ΕΣΥ; Στα τελευταία του, αφού το τραβολόγησαν μέσα κι απ’ έξω. Με το φακελάκι νεροπίστολο φανερό και τα (κρυμμένα) κανόνια μπουκωμένα με μίζες και προμήθειες. Πριν τ’ ανάψουν με φιτίλι «ημέτεροι» και πάει το βλήμα μακριά στα…ξένα.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ; Καταργείς τις 5 ορχήστρες της ΕΡΤ-καλά είναι και τα σκυλάδικα. Εκεί θα’ φτιάξεις και θα φτιαχτείς. Το κοινωνικό προφίλ σου στο «πρώτο τραπέζι πίστα» και τη μουσική σου μόρφωση. Στους ήχους της πενιάς και μακριά από κλασικές καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Καλά πάμε, λοιπόν, από «τέχνη» και…αντιστεκόμαστε.

ΑΝΤΙ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


ΑΠΟ μήνυμα που μας ήρθε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους Ναυπλίου,σχετικά με την τρομοκρατική ενέργεια κατά συνάδελφου τους

Κανένα σχέδιο-Μόνο αλήθεια

 Δεν αποδεχτήκαμε ποτέ τον “τίτλο ευγένειας” του Σωφρονιστικού υπαλλήλου. Ούτε δημιουργήσαμε ψευδαισθήσεις στην κοινωνία ότι “σωφρονίζουμε” τους κρατούμενους . Πώς θα μπορούσαμε άλλωστε, αφού καμία εκπαίδευση δε μας δόθηκε και καμία υποδομή δεν υπάρχει. Αποδεχόμαστε το χαρακτηρισμό ανθρωποφύλακες γιατί απλά αυτό είμαστε.
 Ο συγκεκριμένος συνάδελφος είναι πράγματι γνωστός με το ψευδώνυμο Rex. Ψευδώνυμο που του κόλλησαν οι ίδιοι οι κρατούμενοι. Ο Rex ήταν ένα αστυνομικό λαγωνικό σκυλί της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς που ανακάλυπτε ναρκωτικά, εκρηκτικά κ.ά. Έτσι και ο ανθρωποφύλακας-συνάδελφος έχει ανακαλύψει και χαλάσει πολλές δουλειές (χιλιάδων ευρώ) από ναρκωτικά, χάπια κ.α. των “βασανισμένων” κρατούμενων. Γι' αυτό και οι κρατούμενοι αναγνωρίζοντας τη ζημιά που τους κάνει τον αποκαλούν Rex. Αν ήταν βασανιστής και μαντρόσκυλο θα τον αποκαλούσαν Μπάμπαλη, δήμιο, κ.λ.π.
 Τολμούν να μιλούν για πέπλο σιωπής στη Φυλακή Ναυπλίου για τις συνθήκες κράτησης-βασανισμού, όταν εμείς οι ανθρωποφύλακες (με όση ανθρωπιά μας έχει απομείνει, γιατί όταν ζεις περισσότερο στη φυλακή παρά στο σπίτι σου με σκληρούς...  σκληραίνεις), από το2009 έχουμε αναδείξει το πρόβλημα. Καυστικές ανακοινώσεις στον τύπο, τηλεοπτικές παραστάσεις, απεργίες διάρκειας, μη παραλαβή νεοεισερχόμενων κρατουμένων και ανοιχτή ρήξη με το υπουργείο και τους εκάστοτε υπουργούς από όλο το  “Δημοκρατικό τόξο” όπως αυτοαποκαλούνται, είναι καταγεγραμμένες πράξεις και όχι λόγια.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

πραγματικές .αλλά και life style επαναστάσεις


Από τα πιο γνωστά επαναστατικά τραγούδια το Bandiera Rossa, γνωστό και ως "Avanti Popolo" από τον πρώτο του στίχο. μιλάει για την κόκκινη σημαία, σύμβολο των κομμουνιστικών κομμάτων.
σήμερα μιλάμε στο ράδιο για πραγματικές .αλλά και life style επαναστάσεις
ακούστε την εκπομπή
Avanti o popolo, alla riscossa
Bandiera rossa, bandiera rossa
Avanti o popolo, alla riscossa
Bandiera rossa trionferà.

 


GoPetition
 Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

το Άγιο πνεύμα

 Image

Ποιο είναι άραγε το μυστικό, που απεργάζεται το μυστήριο της δημιουργίας; Που σπέρνει σ’ όλη τη Γη την ποικιλία των φυτών, των ζώων και των ανθρώπων! Που μεταβάλλει την ενοχλητική  λάσπη και τη βρωμερή κοπριά σε πανέμορφα και εύοσμα λουλούδια και εύγευστους καρπούς! Που, όπως λέει ο Χρυσόστομος, μεταβάλλει τον πηλό σε κόκαλα και νεύρα και μάτια και καρδιά!
Ποια είναι αυτή η μυστηριώδης δύναμη, που φαίνεται να μοιάζει με την εντελέχεια του Αριστοτέλη; Και που όχι μόνο την ποικιλία των υλικών όντων δημιουργεί, αλλά και μέσα από το χάος των συλλογισμών και των αισθημάτων δίνει τ’ αριστουργήματα της σκέψης και της τέχνης! Ή που βοηθάει τους προφήτες ν’ ανακαλύψουν τα θραύσματα, με τα οποία θα συνθέσουν  τη Γένεση του παρελθόντος και την Αποκάλυψη του μέλλοντος…
Αυτό το υπέροχο μυστικό, αυτή η μυστηριώδης δύναμη, που τα «πάντα χορηγεί», όπως και το σχετικό τροπάριο της Πεντηκοστής επισημαίνει, είναι το Άγιο Πνεύμα…
Όταν, στη γιορτή της Σκηνοπηγίας, βλέπει ο Χριστός να κουβαλούν νερό για τις ανάγκες των θυσιών, λέει στους ακροατές του: Όποιος διψάει ας έρθει σε μένα να του δώσω νερό να πιει. Έτσι, ώστε, όχι μόνο να ξεδιψάσει και να μην ξαναδιψάσει, αλλά και να γίνει μέσα του πηγή, που θ’ αναβλύζει ποτάμια, για να ξεδιψάει κι άλλους. Και, βέβαια, στην περίπτωση αυτή, ο Χριστός, υπονοεί το Άγιο Πνεύμα.

Εξυγίανση; Ούτε καν με…κλειστή (την ΕΡΤ)!

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΣΤΟΝ αέρα, απολυμένοι κι απελπισμένοι; ‘Όχι, και ετοιμάζονται για μάχη. Στον πόλεμο Κυβέρνησης-ΕΡΤ και με τους «θεατές» και πάλι διχασμένους και απογοητευμένους.
ΟΣΟ κρατούσαν το πόστο τους (στην υδροκέφαλη ΕΡΤ), «μικροί», «μεγάλοι» και «μέτριοι», διορισμένοι, φυτευτοί και  ουρανοκατέβατοι, είχαν και τα όπλα τους. Και, βέβαια, δεν εννοούμε κάποιους συμβασιούχους είτε δημοσιογράφους με ήθος που σκοτώνονταν στη δουλειά. Δεν είναι το ίδιο π.χ. Κ. Μπλιάτκας και Α. Τριανταφυλλίδης της «ευρωπαϊκής» ΕΤ3 με τα φυτευτά ενεργούμενα σε προσοδοφόρα πόστα και με αστρονομικούς μισθούς στα «Κεντρικά».
ΜΕ τα όπλα τους, λοιπόν, εκείνα τα αστραφτερά, μεγάλου βεληνεκούς και πληρωμένα απ’ τον φορολογούμενο έπαιζαν το παιχνίδι τους. Σε κράτος (εν κράτει), «αγωνιστών» (μπροστάρηδων και μισθοφόρων). Ένας στρατός εξοπλισμένων για δουλειά, αλλά και για αντίδραση. Κι όταν, βέβαια, μιλάνε για «κερδοφόρο» ΕΡΤ, αφήνουν απ’ έξω την υποδομή, έτοιμη και δοσμένη. Τα δις για τον εξοπλισμό του δημόσιου τηλεοπτικού μας φορέα, με  πανάκριβα μηχανήματα και την τελευταία λέξη της ηλεκτρονικής, πληρωμένα απ’ τον φορολογούμενο. Για να εργάζονται οι…πολυπληθείς της ΕΡΤ και ενίοτε να «ξαλαφρώνουν» το αρχείο της.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ευτυχώς που υπάρχουν πουτάνες !!!


και επειδή κάποιοι κύκλοι!! που αποτελούνται από γκυλοτες(της μόδας είναι τα στρινκγκακια)

και εδώ και ένα χρόνο προσπαθείτε να μου κλείσετε το profil να σας πω οτι τα παντελόνια τα φοράτε μόνο για να ανεμίζουν 
ουδέποτε έκανα άρθρο,χωρίς να έχω ανοιχτά σχόλια,και να μην δέχομαι αντίλογο
ποτέ δεν στείλατε ένα μήνυμα να πείτε αν σε ένα άρθρο λέω ψέμματα
η τακτική να φιμώσετε..(ύπουλα)την έχω φάει χρόνια στην μάπα
μην προσπαθείτε άδικα
όσο και να σας πειράζει η αλήθεια
δεν φοβάμαι τίποτα
δεν ελπίζω τίποτα
είμαι ελεύθερος

αφιερωμένο το τραγούδι
ευτυχώς που υπάρχουν πουτάνες 
και δεν εννοώ τις πραγματικές που κάνουν λειτούργημα
αλλά στην ψυχή,τις ύπουλες και τις δοσιλογες,όπως στην κατοχή,απ όπου και αν προέρχονται
ως επί το πλείστον δημοσιογραφικες και πολιτικές που για λίγα ψηφαλακια και ευρωπουλα ,ξεπουλάνε,και καταδικάζουν ένα υπερήφανο λαό στην εξαθλίωση
Είμαστε πολλοί, είμαστε ενωμένοι, είμαστε αγνοί και ελεύθεροι...
Ελάτε σας περιμένουμε..





GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Διακύβευμά τους; Η Ελλάδα!


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΚΟΜΜΑ; «Η τρέλα των πολλών για το κέρδος των ολίγων». Κι αν δεν έχουν βαθιές ρίζες τα κόμματα στην Ελλάδα, έχουν οπαδούς και αρχηγούς, πιστούς και κομματάρχες. Και κάποια…κομματόσκυλα όσο η ομάδα «πετάει», πριν το σκάσουν σαν τα ποντίκια.
ΚΑΙ, βέβαια, το κόμμα δεν πιάνει πάντα τον σφυγμό των ψηφοφόρων. Ούτε οι πολιτικοί τα μηνύματα των πολιτών. Κι έχουμε, σήμερα, έναν λαό που το ‘πιασε πού πάμε και κάνει το κουράγιο του, εξαντλεί τις κρυμμένες αρετές του και τις ανοχές. Τη νύχτα δεν κοιμάται για τα προβλήματά του ο πολίτης και τη μέρα αγωνιά για το συνολικό μας πρόβλημα. Το ίδιο και τα…κόμματα! Κατά παράταξη και «ιδεολογία». Σε καιρούς που όλα γίναν «σούπα». Με τις ιδεολογίες στα μουσεία και τους ιδεολόγους  συμβιβασμένους.
ΤΟΥΣ θέλαμε ενωμένους, υπεύθυνους και ομονοούντες. Πάσκισαν για την «Τρικομματική», αναθαρρήσαμε για την…μερική ομόνοια και ποντάραμε σε πιο ελπιδοφόρα κυβερνητικά σχήματα. Για ενιαία φωνή στους έξω, μη μας έρθουν…μέσα, με απαιτήσεις και εκβιασμούς.

ΕΡΤ: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ



Υποβάλλουμε πρωτίστως στους Δημοκράτες Πολίτες της χώρας μας, στους Κοινωνικούς Φορείς και σε όσα Πολιτικά Κόμματα και συλλογικότητες είναι προσανατολισμένες προς την δημιουργία θεσμών ουσιαστικής Δημοκρατίας το παρακάτω σχέδιο Καταστατικού Χάρτη της Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης των Ελλήνων, προκειμένου η Ε.Ρ.Τ. να περιέλθει εξ ολοκλήρου στην κυριότητα και διοίκηση του ελληνικού λαού.
Ζητούμε από όλους τους παραλήπτες να το υιοθετήσουν (σε εμάς στο Λαϊκό Κίνημα ανήκει μόνο η πρωτοβουλία) να το συνυπογράψουν, να το διαδώσουν και να υποβάλλουν τυχόν  παρατηρήσεις τους.
Απαντάμε σε όσους προετοιμάζουν κομματικές διοικήσεις στην ΕΡΤ, ότι η ανάγκη για Δημοκρατία δεν καλύπτεται με διοικήσεις που θα ελέγχουν κομματικοί μηχανισμοί (όσοι και εάν είναι αυτοί), παρά μόνο με την ελεύθερη και απευθείας έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού. Μόνο αυτή εξασφαλίζει τα ουσιώδη δικαιώματα ελεύθερης έκφρασης όλων των Ελλήνων.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

οι επαναστάσεις δεν γίνονται με συναυλίες


ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ::!!##
Στις παρτούζες αγάπη μου δεν καταθέτεις τροπολογία. Ή κάθεσαι ή φεύγεις
Η χώρα κυβερνάται με όλο και πιο αυταρχικό τρόπο, η δημοκρατία συρρικνώνεται. 
Οσο περισσότερο τα κόμματα της Αριστεράς δεν κατορθώνουν να προβάλλουν προγράμματα και τακτικές εξόδου από την κρίση τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ενδεχόμενες κοινωνικές εκρήξεις να έχουν ακροδεξιού χαρακτήρα πολιτικές συνέπειες

Η επανάσταση είναι παγκόσμια κανένα παπαγαλάκι δημοσιοκαφρος δεν λέει για την επανάσταση στην ΒΡΑΖΙΛΙΑ όπου φωνάζουν όλοι αλληλεγγύη
η φώτο από εχτες


Η Πλατεία Ταξίμ απόψε

O ΘΕΜΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ::::!!! ΕΝΟΤΗΤΑ


Και ξαφνικά οι δημοσιοκαφροι και εκδότες,επικαλούνται ενότητα
ο Θέμος.στην κυριακάτικη έκδοση του πρώτου θέματος,θυμήθηκε την ενότητα των Ελλήνων
και κατά επέκταση των δημοσιογράφων,και των εκδοτών
την μια παρακάλαγε,και την άλλη απειλούσε ,να μην τολμήσουν κάποιοι να σπείρουν διχόνοια,στους εκδότες,και διαλύσουν τον κλάδο!!
Θεμο,τρία χρόνια,με τα άρθρα,τις ειδήσεις,και τα σχόλια,για αυτό κινδυνολογουσατε
τι καλό είναι το μνημόνιο,για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι,μαζί τα φάγαμε.και σπορά διχόνοιας,της μιας κοινωνικής τάξης εναντίον στην άλλη
σήμερα επικαλείστε ενότητα για τον κλάδο σου,εκλιπαρώντας,να μην βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου
,και επικρατήσει ο μονόφθαλμος
τώρα που πάνε σε διάλυση,οι υπερχρεωμένοι επιδοτούμενοι εκδοτικοί οίκοι,τώρα που η συμφορά!ήρθε και στην πόρτα σας,επικαλείστε ενότητα
τώρα που τέλειωσαν οι επιχορηγήσεις,τα δωράκια,τα στημένα άρθρα,η προπαγάνδα,οι κρατικές διαφημίσεις,από ΔΕΚΟ  και τράπεζες,και βλέπετε το χείλος του γκρεμού,επικαλείστε ενότητα για την πάρτη σας

Τις φορολογικές σας δηλώσεις, κ. κ. «χρυσοκάνθαροι»!



Του Θανάση Νικολαΐδη


ΜΑΖΕΨΑΜΕ σ’ ένα…ασκί ό,τι ακούστηκε. Για το θέμα που «καίει», τυραννάει και διχάζει. Λόγια πολλά, περί το θέμα και αποπροσανατολιστικά, όσο να (τους) ξεχάσουμε. Εμείς ως «θύματα», αυτούς (κι αυτές) ως δράστες και ολετήρες. Και μόνο ένα κανάλι, σε ψεσινή εκπομπή του (μας) έβαλε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων. Με στοιχεία και φωτό. Με τα χιλιάρικα που τσέπωναν ετησίως ή (εξα)μηνιαίως.

ΓΝΩΣΤΕΣ οι «φίρμες», άγνωστοι οι πολλοί (στα μετόπισθεν και  αφανέρωτοι) ηθικοί αυτουργοί. Οι διορισμένοι που διόριζαν κι ίσως μοιράζονταν τα «κέρδη». Γιατί, είναι αδιανόητο να μπαίνουν σε τσέπες του ΕΝΟΣ τέτοιοι αστρονομικοί μισθοί.

ΠΩΣ προσεγγίζεις το δημόσιο ταμείο χωρίς το ταμπελάκι του κλέφτη; Είναι εύκολο, στην Ελλάδα της ρεμούλας και της ατιμωρησίας. Μπαίνεις σε ένα φέουδο, καταλαμβάνεις μια θέση και μοιράζεις χρήμα και προνόμια…ανταποδοτικά.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Η χούντα Σαμαρά επεκτείνεται και στο διαδίκτυο

Η χούντα Σαμαρά επεκτείνεται και στο διαδίκτυο
Η εφημερίδα Το ΧΩΝΙ και το blog troktiko.eu ξεκινούν δικαστική διαμάχη με την ΕΕΤΤ και το υπουργείο οικονομικών για το nerit.gr

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 o συνεργάτης της εφημερίδας μας, blogger troktiko.eu ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ και ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, ακολουθώντας απαρέγκλιτα την προβλεπόμενη διαδικασία κατοχύρωσε το domain nerit.gr (Την ίδια μέρα, να θυμίσουμε, ο Κεδίκογλου είχε ανακοινώσει το όνομα του νέου δημόσιου οργανισμού που υποτίθεται ότι θα λειτουργούσαν άμεσα).

Η κατοχύρωση του nerit.gr από έναν ιδιώτη φυσικά και αυτονόητα συνθλίβει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί οργανωμένου σχεδίου αναδιάρθρωσης του δημόσιου φορέα Ραδιοτηλεόρασης καθώς και τους αστείους ισχυρισμούς τους ότι υπήρχε προετοιμασία πολλών εβδομάδων πριν την ανακοίνωση του κλεισίματος της ΕΡΤ.

Η κατοχύρωση του nerit.gr από έναν blogger αποδεικνύει περίτρανα ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν απλά μια ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ που απαίτησε ελληνικό δημοσιοϋπαλληλικό αίμα και Σαμαράς και Στουρνάρας έτρεξαν να το δώσουν την επόμενη μέρα (ΆΜΕΣΑ και ΓΡΗΓΟΡΑ) με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Κανένα σχέδιο δεν είχαν. Έκλεισαν την ΕΡΤ γιατί μόνο έτσι θα μπορούσαν να διώξουν 2.500 δημοσίους υπαλλήλους που είχε ζητήσει η τρόικα και δεν είχε ετοιμάσει ακόμη ο Μανιτάκης. Είπαμε... απολύονται οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε οργανισμούς που κλείνουν. Και ξεκινήσαμε με την ΕΡΤ. Τόσο απλό.

Αυτά ως προς την ουσία. Πάμε τώρα στο ρεπορτάζ...

Put the -ντοματ- down!

“Put the –κοτ- down”. Θυμάστε; Τώρα κάπου θα επεκταθεί και θα γίνει “… and don’t touch the –ντομάτ και πέπερ-! ” Ξερίζωμα και άρπαγμα απ’ την ταράτσα τις ντοματιές που τόλμησε ο παράνομος να καλλιεργήσει και βασανιστήρια να πει που κρύβει τον… παραγωγικό σπόρο. Κι αν σας φαίνεται υπερβολή θυμηθείτε πως στην Αμερική έγινε νόμος του κράτους (S-510), ηΑστυνομία τροφίμων. Κοινώς, απαγορεύεται να καλλιεργεί κάποιος στο σπίτι του ή στο αγροτεμάχιό του λαχανικά.  Και ότι γίνεται στην Αμερική, όπως ξέρετε, ταξιδεύει πολύ γρήγορα και εδώθε. Τώρα θα μου πείτε “Καλά, εδώ είναι Ελλάδα. Τέτοια δεν γίνονται εδώ. Τι δηλαδή, θα πεις στον κυρ-Μήτσο και την κυρά-Στυλιανή που μεγάλωσαν και γέρασαν με τα λαχανικά τους “απαγορεύεται το σπείρειν και δώσε τον σπόρο του μπαμπά σου γιατί κινδυνεύεις από τις τοξίνες της… ντομάτας;” Σας φαίνεται τραβηγμένο
Βλέπω το Oblivion με τον Τομ Κρουζ, και εκεί στο γκρίζο και άσπρο/μαύρο τοπίο  κάνει στην τυπική και αυστηρά αφοσιωμένη στους κανονισμούς αγαπημένη του δώρο ένα γλαστράκι με λουλούδια, χτυπητή αντίθεση χρώματος σε γκρίζο φόντο. Ωραίο, αλλά αυτή το πετάει στο άπειρο με την ατάκα πως δεν γνωρίζει τι τοξίνες κρύβονται στο φυτό και ίσως βλάψουν την υγεία της, σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς. Και επειδή τίποτα δεν πετάγεται τυχαία κάπου, εκεί γίνεται και η στόχευση. “Θα τρώτε ότι σας δίνουμε εμείς. Θα παίρνετε τα φάρμακα που θα σας πουλάμε εμείς. Όλα τα άλλα είναι εκτός νόμου.” Έτσι θα μπορέσουν να χαλιναγωγηθούν τα 7.5 δις του κόσμου της γης και το ποιόν του ευ ή κακώς ζειν τους!
Μπροστά

λάθη αλαθητα!…

Image

Οϊμέ, σε μας τους δύστυχους!
κακό, που ’χουμε πάθει,
 η τρόικα και το ΔουΝουΤου
πάμπολλα κάνουν «λάθη»…

Λάθος, που  αδιέξοδους
μας επιβάλουν όρους,
που ’καμαν τους  μισθούς μισούς
και πολλαπλούς τους φόρους.

Λάθος, που η ακάθεκτη
η ακρίβεια τους καλπάζει
και βάρη ανυπόφορα,
απάνω μας  σωριάζει…

Λάθος, που την υγεία μας
ύπουλα υπονομεύουν
και νέων, γερόντων και παιδιών
   το θάνατο γυρεύουν.

Λάθος, που ανεξάντλητη
δείχνουνε κακουργία
καθώς  εκατομμύρια
στέλνουν στην ανεργία.