2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Έγινε το άσπρο μαύρο


Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης
Μετά τις πολύκροτες πολιτικές εξελίξεις που σηματοδότησε η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την τρικομματική, η δικομματική πλέον κυβέρνηση, που έδωσε και όρκο πίστης στο Σύνταγμα, καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά… Πράγμα που προσπαθούμε πάνω από τρία χρόνια – δίχως θεαματικά αποτελέσματα.
Ωστόσο το νέο διαμορφωθέν πολιτικό σκηνικό παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη ιστορική ιδιαιτερότητα:
Τα δυο κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση και καλούνται από τις συγκυρίες να αλλάξουν τα κακώς κείμενα της ελληνικής πολιτείας – τα οποία ουδέποτε παραδεχτήκαμε, ωσάν όλα να λειτουργούσαν πριν άψογα, αγγίζοντας σχεδόν την τελειότητα! – είναι εκείνα ακριβώς που ευθύνονται σ’ ένα συντριπτικό ποσοστό για τις αμαρτίες που τώρα πληρώνουμε. Τα νέα πρόσωπα που απαρτίζουν την κυβέρνηση και καλούνται να λύσουν τα προβλήματα είναι… ανατριχιαστικά ίδια με εκείνα που τα δημιούργησαν!



Από την άλλη πλευρά, έχουμε μιαν αντιπολίτευση η οποία λειτουργεί και αυτή μέσα σε μια παρόμοια συνθήκη παραλογισμού. Εμφανίζονται τώρα στην αντιπολίτευση ως αποκλειστικοί υπερασπιστές όσων κατέκριναν και αντιπολιτεύονταν σφόδρα στο παρελθόν. Η Αριστερά, με δυο λόγια, υπερασπίζεται το πιο αντιδραστικό κατεστημένο της χώρας, αυτό που δημιούργησαν από κοινού Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ – τους πρασινοφρουρούς που μεταλλάχτηκαν σε ενθέρμους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ αγωνιστές, τους δεξιούς που διόριζαν αβέρτα - κουβέρτα τα γαλαζοπαίδια, τα φακελάκια, τα κλειστά επαγγέλματα, τα τερατώδη προνόμια των συνδικαλιστών, τους συνταξιούχους - μαϊμού κι όλες τις διαστρεβλώσεις που έβγαζαν μάτι, όπως τη σκανδαλώδη ΕΡΤ που την κατήγγελλαν σε κάθε ευκαιρία και πρόσφατα την έκαναν σύμβολο αγώνων.
Είναι να απορεί κανείς μ’ αυτό το μπέρδεμα: δεκαετίες τώρα, η Αριστερά να καταγγέλλει το διεφθαρμένο κράτος που δημιούργησαν από κοινού Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και σήμερα που η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ με (τεράστιο) πολιτικό κόστος προσπαθούν – τουλάχιστον έτσι δείχνουν – να το αλλάξουν, η Αριστερά αγωνίζεται στις επαναστατικές επάλξεις να το συντηρήσει όπως ακριβώς ήταν!... Απίθανα πράγματα συμβαίνουν στη μικρή μας πολιτεία…

http://topontiki.gr/article/54819/Egine-to-aspro-mauro
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: