2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Τρόϊκα: "Αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, φτιάξτε καταλύματα για αστέγους".


Το θέατρο σκιών των Σαμαρά – Βενιζέλου συνεχίζει να δίνει νέες κακόγουστες  παραστάσεις δήθεν αντίστασης κατά των απαιτήσεων της Τρόϊκας. Η Τρόϊκα συνεχώς απαιτεί και δυστυχώς η κυβέρνηση των ολετήρων των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ συνεχώς υποχωρεί υλοποιώντας τις υποδείξεις – διαταγές των δανειστών μας.
Τελευταία παίζεται η παράσταση «προχωρήστε άμεσα στον πλειστηριασμό των κατοικιών» όσων έχουν ανεξόφλητα και μη εξυπηρετούμενα κόκκινα δάνεια. Και το επιμύθιο των απαιτήσεων των δανειστών μας  από το στόμα της Τρόϊκας η κυνική δήλωση: "αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, φτιάξτε καταλύματα για αστέγους".
Οι Τροϊκανοί θέλουν όλα τα σπίτια των Ελλήνων στο σφυρί γιατί τους είναι βαρύ τόσο μεγάλο ποσοστό Ελλήνων να ιδιοκατοικούν. Οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες όμως αποκτήσανε μια στέγη συνάπτοντας συμφωνία για δάνειο κατοικίας με κάποια από τις Ελληνικές τράπεζες.
Τώρα με την οικονομική κρίση της χώρας το όνειρο για πολλούς από τους πολίτες έχει γίνει εφιάλτης. Μειώσεις μισθών, συντάξεων και απολύσεις έχουν σαν αποτέλεσμα να αυξάνονται τα δάνεια για την απόκτηση κατοικίας που είναι στο κόκκινο. Ήδη έχουν ξεσπιτωθεί πολλοί και αν αρθεί η απαγόρευση πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία είναι βέβαιο ότι και άλλοι θα χάσουν το σπίτι τους.


Η κυβέρνηση προσποιείται πως δεν θέλει να άρει την απαγόρευση των πλειστηριασμών και αρκετοί βουλευτές της δικομματικής δηλώνουν δυσκολία να ψηφίσουν ένα σχετικό νόμο. Το πόσο αποφασισμένοι είναι αυτοί οι βουλευτές να καταψηφίσουν κρίσιμο σχετικό  νομοσχέδιο είναι ζητούμενο γιατί οι βουλευτές της κυβέρνησης εν γένει ψηφίζουν αβλεπί όλα τα νομοσχέδια που παραπέμπονται στη Βουλή.
Είναι πολύ πιθανόν η άρση των πλειστηριασμών για τις κατοικίες αυτές να γίνει σταδιακά με την μέθοδο του σαλαμιού. Πρώτα θα βγούνε κάποιες κατοικίες στη δημοπρασία με κάποια κριτήρια και μετά οι υπόλοιπες στοχεύοντας έτσι η κυβέρνηση να ξεπεράσει τις αντιδράσεις των βουλευτών της δικομματικής.
Τι τραγική ειρωνεία οι δεξιοί που τόσες δεκαετίες φόβιζαν τον κόσμο ότι «θα έρθουν οι αριστεροί και θα σας πάρουν τα σπίτια» να είναι αυτοί που θα πάρουν τα σπίτια των Ελλήνων.
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: